Sezatoarea canadiana (156)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Simona, e fecioara-balanta! Fecioara se termina pe 22 septembrie, de pe 23 incepe Balanta. Dar eu trebuie sa citesc amindoua zodiile si, adunate, mi se potriveste ceva. Am in egala masura din amindoua, citeodata mai mult din balanta. Zodiacul care mi se potriveste cel mai bine este cel indian, in care perioada 13-23 septembrie intra in zodia Rindunicii. De fapt, acest zodiac (daca il gasesti in varianta lunga cum l-am citit eu, ca ce scrie pe net nu e cel citit de mine) se potriveste bine pentru toti cinci din casa... si nu neaparat ca zice lucruri bune, ci in general, si cu bune si cu rele.

Daiopri, eu la universitate fac aerobica clasica si una combinata, aerobica cu dans. Cea clasica este exact ca cea pe care o faceam in Romania, cea combinata cu dans este ca o gimnastica ritmica, pe muzica data mai tare. Si la cea clasica exista muzica, dar doar asa, ca fundal sonor. Pe linga cele doua, mai exista tot felul de denumiri, unele cu aparate, altele fara. Din toate sporturile astea de intretinere, preferata mea a fost si ramine aerobica (si dansul!) Te mai sun, ca mi-a facut mare placere sa vorbim!

Oana, bafta multa, sa rezolvati bine cu masina!

Mamaana, sanatate multa, sper sa nu fie ceva grav.

Olga, cum mai sint copiii?

Diana, sanatate multa, bine ca ati scapat usor de data asta

Am mai vazut intrebari in urma, despre bursa, revin si asupra lor, dar acum mi s-a terminat pauza.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mamaana, ce s-a intamplat? de ce 2 luni? Sanatate multa!

Citat:
citat din mesajul lui mamaana

dana la multi ani pentru copii!

simi am ras singura pe aici de se uita mihai la mine ce am vai ce trece timpul parca mai ieri ne intalneam pe bulevard sau in crang

eu nu ma simt prea bine... sper sa treaca in vreo doua luni fara complicatii prea mari

va doresc un weekend minunat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui OlgaTarziu

Diana mie mi-a trimis Ktrinel niste supozitoare cand a fost Sophia racita. Super bune....Desfunda nasucul.

sorry Olga, m-ai dat pe spate cu asta. la boieroaica si lui Tony.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

Dana, La multi ani pentru Denisa si Edi !!!
Sa aiba parte de muuuuuulte impliniri...si tu...pe langa ei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

La multi ani Denisa si Edi
Dana sa fie sanatosi, fericiti si cu mult noroc in viata.
Ce cadouri au primit? (tu mereu m-ai dat pe spate cu cadourile )

Daiopri fata curajoasa si optimista. Vacanta placuta (si bine meritata)

Simo, Diana mamicile si bebicele.

Am vazut ceva si de o intalnire, dar nu ma pot pronunta acum ca nu stiu ce program vom avea cu planurile lui Marian de scoala.

Acum fug sa imi fac temele la engleza, ca am lipsit 2 saptamani si am de recuperat. (urasc profa, este o hitlerista nesuferita )

Mergi la inceput

Monicutza, nu ma lasa sa intru pe PM, nu stiu de ce... iti scriu aici, scuze fetele, cele neinteresate de subiectul asta, sariti peste mesaj.

Si eu am o profesoara exigenta la engleza, am ajuns sa fac mai multe teme la ea decit la celelalte trei cursuri din programul meu. Tu ma intrebai cum se traieste din bursa si un salariu. Raspunsul sincer: greu! Mai ales daca ai si casa si doi copii. De fapt, nici nu stiu cum am putea avea casa in conditiile astea. Daca merita? Eu zic ca da. Sint unii oameni care s-au orientat foarte bine sau au avut noroc cu meseriile alese la 18-20 de ani, altii nu, deci au nevoie de scoala, au nevoie sa schimbe, pentru ca toti vrem sa traim bine si sa ne permitem ce ne doreste inimioara. Deci daca Marian simte nevoia sa faca scoala, sa o faca. Trebuie sa faceti un calcul aproximativ cu ce veti avea ca venit si cheltuielile strict (strict-strict necesare, intelegi ce vreau sa spun!) si daca va ajung banii si sinteti in regula voi, cu faptul ca trebuie sa renuntati cam la multe... atunci nu vad nici o problema. Timpul trece oricum, si cu scoala si fara scoala.

Acum mai depinde si cum esti invatat sa traiesti, de acasa de la i tai si pina acum, de cind esti pe cont propriu. La mine a fost usor, am trait tot timpul cu putini bani, nici nu pot sa spun ca sufar daca nu-mi permit vreun lucru... dar sufar rau ca nu-mi permit sa calatoresc, ca nu-mi permit sa-mi iau carti, muzica, sa ma duc la concerte, spectacole, opere etc. Asta ma seaca, dar in rest... le doresc, dar daca nu le am, ma obisnuiesc repede.

La noi lista prioritatilor suna cam asa: cheltuieli curente, copiii (de la mincare mai bunuta pina la activitati extrascolare, mici mofturi, imbracaminte cit de cit pe gustul lor, nu vreau sa sufere din nici un motiv... dar nici daca as avea bani nu le-as invata cu luxul... zic eu acum, ca nu-i am, ca altfel, la cit de putini bani am, cheltui o gramada pe fundicurile lor, spre disperarea sotului, care imi spune ca bate la ochi, zici ca nici nu sint ai nostri la cum sint ei imbracati si la cum sintem noi. Apoi vine scoala noastra, activitatile noastre, mincare cit de cit acceptabila si pentru noi... si ce ramine, se duce tot pe lucruri dragi sufletelului nostru, cum ar fi cite o iesire din cind in cind, fie in oras, fie in afara lui, mici cadouri pe care ni le facem...

Bursa si imprumutul - se calculeaza diferit, in functie de venitul familiei. Daca tu cistigi mult, scad amindoua pina acolo incit se poate sa nu primeasca deloc bursa, ci sa fie eligibil doar pentru imprumut. Daca a lucrat inainte de a trece la timp plin, iar scade pentru anul asta, dar va fi mai mare dupa un an de scoala... Pe site-ul guvernului exista un simul de calcul, te poate ajuta cit de cit, dar trebuie sa stii bine raspunsurile la intrebarile puse, adica sa treci sume exacte.

Studii de franceza - am inteles ca asta are nevoie sa faca. Eu nu sint intrutotul de acord sa se duca la certificat pentru non-francofoni. Asta este pentru cei care nu stiu deloc, dar nu cred ca e cazul lui. Daca da peste o grupa in care 2/3 sint chinezi, atunci s-a dus degeaba. Ei sint muncitori, ce-i drept, dar stau greu si cu pronuntia si cu intelesul in general, iar profesorul va sta dupa coada lor...

Nici colegiile nu ma incinta, desi, peste tot, profesorul conteaza mult de tot si studiul tau individual. Ai vazut si tu cum e la engleza aici, cursul e bun, mie mi se pare chiar foarte bun, am invatat atitea de cind am inceput engleza la McGill incit nu as avea de ce sa ma pling. Dar, se face 10% in clasa si restul inseamna studiu individual. Singurul lucru care te face sa te duci la scoala, pe mine cel putin, este ca eu am altele de facut si sint si mai delasatoare asa cu lucrurile pe timp indelungat, incit daca nu am o programa, nu am teste in fiecare saptamina, teme de facut... amin pina renunt. Daca e autodidact, ca sotul meu, atunci, parerea mea, plateste degeaba cursurile, limba se invata acasa, cu creionul in mina facind exercitii si citind mult de tot, apoi aplicind ceea ce inveti in vorbirea curenta, deci sa traiesti in mediul respectiv.

Cea mai buna solutie pentru mine mi se pare un program de genul asta de la UQAM: http://www.programmes.uqam.ca/0173 , eu am facut primele doua cursuri din el, ar mai fi trei. Cind termin certificatul de engleza (la Pastele cailor, ca e lung rau si asta!), vreau sa le trec in el si sa continui (in paralele cu masterul probabil!). Primele doua au fost de gramatica pura, celelalte sint de redactare, de franceza scrisa la nivel academic si am nevoie.

Sau mai este un certificat de franceza scrisa, dar pentru francofoni... sint mai dure, mai mult de invatat, teste in fiecare saptamina, dar mult mai eficiente decit cele pentru non-francofoni. Eu am facut primele doua cursuri cot la cot cu quebecosi, tineri, care stateau ca mine la franceza scrisa. Saracii, eu nu-i mai vad altfel decit niste copii pentru care nu s-a facut totul in primara si secundara. Am si eu copil si sper sa nu ajunga sa faca cursuri universitare de... franceza, dupa 14-15 ani de studiu... in franceza. Conditiile de intrare: trebuie sa dea test si daca nu are nivelul de franceza cerut de program (adica de primul curs - LIN1009 Apprentissage de la grammaire du français écrit I) atunci il pune sa ia un curs de rattrapage (LIN1200, care este acelasi curs, cu aceleasi carti, dar ritmul mai lent). Daca se hotaraste pentru UQAM spune-mi, ca iti dau orice informatie doresti, atit cit stiu sau am avut de-a face. Cred ca si la UdeM exista ceva similar, nu-l sfatuiesc insa sa se duca la franceza la McGill, pentru ca eu am facut un curs de franceza si acolo si nu am fost multumita - mai mult de jumatate de clasa erau anglofoni si profesoara facea mereu comparatie intre engleza si franceza, ca sa inteleaga bine respectivii, iar eu eram pe de laturi, ca nu intelegeam nici, nici.

Daca vrea sa continue scoala si nu sta bine cu limba, sfatul meu este sa-si puna limba bine la punct si apoi sa se bage in alt program. Nu e nevoie sa termine neaparat programul de limba, daca deja vede progrese si crede ca se va descurca, dar e musai sa-l inceapa. Eu am facut in paralel si muncesc de doua sau de trei ori din cauza limbilor, am documentatie si in engleza... si acum inca stau binisor cu amindoua, la inceput, primii doi ani a fost cumplit sa fac cursuri din program simultan cu cele de limba. Daca eram desteapta, faceam intii asta de franceza, ca tot il incepusem, apoi engleza si apoi programul... greseala si stimulentul in acelasi timp a fost ca eu am depus dosarul si nu ma asteptam sa ma accepte intr-un program unde se asteapta si trei ani ca sa intri... iar eu m-au acceptat! Am fost oarecum obligata sa-l incep... desi puteam sa-l inghet pina terminam cu limbile, dar am fost sfatuita sa incep programul ca limba vine mincind... ei bine, vine ea, nu zic ca nu am facut progrese, dar lente si mi-a fost tare greu.

Mikiion, din pacate nu pot sa te ajut cu datul banilor inapoi, ca nu am ajuns acolo. Tot ceea ce stiu este ca daca lucrezi, nu ai incotro, trebuie sa-i dai, si chiar daca nu lucrez, la un moment dat iti vine scrisoare sa-i dai inapoi. Dar stiu ca poti sa negociezi la singe cu ei, sa nu-ti ia mai mult decit minimul pe luna pe moment (fata de venitul vostru), ca ai un copil si sotul nu are servici inca, iar tu nu ai un salariu atit de mare incit sa acopere toate nevoile. Prietena mea a negociat cu ei si da parca 100 pe luna, o intreb daca vrei pe ea, ca e mai in tema. Ea nu lucreaza ca a ramas gravida inainte de a-si gasi ceva, dar sotul are salariu destul de mare... si cu toate acestea au acceptat sa dea inapoi minimul posibil. Pe site-ul lor sint mai multe variante pentru rambursare, dar cred ca le stii deja. Bafta multa sa gasesti solutia cea mai buna.

Daca mi-ar fi mers mina si la teme asa, acum dormeam si eu linistita, ar fi fost gata!

Pitilache, spor la scris lucrarea, deci tu ai avut master din ala cu 5 cursuri sau cite or fi fost si lucrare. O faci ca o concluzie la stagiu sau e alt subiect? Oricum, cunosc bine stresul scrisului unei lucrari de genul asta, avem doi prieteni care au trecut prin asa ceva si usor nu e. Si daca iti mai gasesti si un servici, va fi cu atit mai greu.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Oana, succes la negocieri!

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nu mai stiu cine intreba de costumase de fas in doua piese, Ica, parca?... am vazut ieri la "premaman", rosii, foarte dragutze!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Ica, asa, bine ca mi-a adus aminte mQQm, tie trebuia sa-ti mai raspund in legatura cu costumele intregi. Incearca si www.mec.ca/Products/product_detail.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302734777&PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442627250&bmUID=1254679784102" target="_blank">aici , poate gasesti ceva, poate nu sint chiar ieftine, dar noi am luat citeva produse de la ei, printre care si cortul si mi se par destul de bune calitativ. Am avut de la ei un costum de iarna pentru Tudora, de 18-24 de luni, dar erau si mai mari atunci, a fost excelent, l-a purtat pina cind nu i-a mai venit deloc. Sint subtiri, flexibile, dar foarte calduroase. Nu-mi mai aduc aminte firma, nu cred ca era ca cel din imagine de la Toaster, dar nu conteaza firma, important este sa fie confortabil si calduros.

Noi am luat online, dar pentru cort a fost Octav in magazin dupa ce a vorbit cu ei sa stie daca este si sa-i faca rezervare.

Uite adresa: Marché Central, 8989, bd de l'Acadie, Montréal (Québec) H4N 3K1, Tel. 514.788.5878. O gasesti si pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Haha, ok, deci ea cauta NU in 2 piese?

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput