Fulguleti de nov - dec 2006 (221)
Raspunsuri - Pagina 5
dianav spune:
In legatura cu vaccinurile. Simtul normalitatii sau nu stiu cum sa ii zic m-a determinat sa nu ii fac Oanei decat cele din schema de pe carnet si unul in plus,cel pt. varicela. Havrix pt hep. A, pt rota virus si pneumo nu stiu cum nu i-am facut.
As fi vrut sa stiu daca pt gradinita voi ati facut copiilor pe cele pt hepatita A si cel Prevenar? Ca doctorii asa recomanda. Acum nu stiu daca sunt manati de interese comerciale sau si-au vaccinat si proprii copii cu aceste vaccinuri.
danutz spune:
Buna,
Scot si eu un pic nasul fiindca am putin timp si fiindca vad ca se dezbate un subiect care si pe mine ma doare foarte tare.
Am citit si eu mai multe mail-uri din alea care au tot circulat despre vaccinuri si ce contin ele. Mai mult ca sigur ca aplica in mare parte "teoria conspiratiei" dar daca macar cateva procente din ce scrie pe acolo este adevarat atunci e o foarte buna pledoarie pentru reactiile anti-vaccin a multor parinti.
.
Homeopata noastra ne-a explicat ca, in cazul lui Rares (copil "atipic" ca si Marc) e foarte posibil ca si vaccinurile facute sa fi dus la anumite intarzieri in maturizarea centrului din creier responsabil cu dezvoltarea limbajului. Urmam un tratament de "dezintoxicare" acum, care va dura ceva vreme si sa speram ca vor fi ceva progrese. Oricum, noi am facut doar vaccinurile obligatorii, scriam la un moment dat unei mamici care m-a intrebat de efecte secundare la ROR, ca da, Rares a facut otita, ca efect secundar la ROR. Initial nu am facut nici o legatura intre vaccin si otita, homeopata insa mi-a destupat ochii. In legatura cu mersul la gradi, pediatrul a insistat sa-i facem Varilix-ul si Havrix-ul, la sfatul homeopatei nu am facut nici unul si nici nu intentionez sa-i mai fac alt vaccin optional vreodata. Si sper ca poate vor scoate din schema obligatorie a doua doza de ROR, sau ma gandesc serios cum sa o "ocolesc".
.
In plus, pe langa bolile autoimune care se presupune ca in mare parte sunt induse de vacccinuri, insirate bine de catre Lizzy, se adauga si Tiroida autoimuna, ceea ce am eu si care e posibil sa mi se fi declansat din copilaria frageda, in urma campaniilor de vaccinare de atunci. In mod clar nu este singurul factor care a dus la aparitia bolii, dar mai mult ca sigur ca a fost unul din factorii declansatori. La mine, tratamentul homeopat a inceput sa dea roade abia dupa un an si jumatate. Si-l voi continua toata viata daca e nevoie...
.
cat despre noi...Rares are un inceput de laringita, azi nu l-am dus la gradi fiindca aseara a facut un pic de febra (38.1), tuseste rau si din cauza tusei a si vomitat. Deocamdata bagam homeopate...si vitamine.
La gradi e super ok, ii place tare mult, a invatat sa manance singur (mareeee progres pentru noi), in continuare nu vrea la WC, iar cu vorbitul...invata sa ...CANTE. Vine zilnic acasa cu alt cantecel fredonat iar distractia suprema este ca eu ma chinui sa-mi dau seama ca cantec este. (pana acum le-am cam nimerit: frere Jaques, sur le pont d'avignon, alluete, chestii de astea). Am observat ca este extrem de receptiv la limba franceza, spune destul de clar A haute, Au bass, el care in romaneste nu zice mai nik. Deci ne gandim serios la o optionala franceza, mai incolo.
Tre sa fug la trebi...
.
P.S.
Laura, pup mult, am vazut pozele, tare frumos e Dani!!!
Lavinia, si pe ale voastre le-am vazut, multa multa sanatate!!!
Va pup pe toate si sa nu va suparati pe mine ca dau atat de rar pe aici...
iulia-stefy spune:
Salutare!
Am intrat sa vad ce mai faceti...
chinico, felicitari domnisoarei.
Lacramioara si Stefania Iulia
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianav In legatura cu vaccinurile. Simtul normalitatii sau nu stiu cum sa ii zic m-a determinat sa nu ii fac Oanei decat cele din schema de pe carnet si unul in plus,cel pt. varicela. Havrix pt hep. A, pt rota virus si pneumo nu stiu cum nu i-am facut. As fi vrut sa stiu daca pt gradinita voi ati facut copiilor pe cele pt hepatita A si cel Prevenar? Ca doctorii asa recomanda. Acum nu stiu daca sunt manati de interese comerciale sau si-au vaccinat si proprii copii cu aceste vaccinuri. |
din cate stiu aceste vaccinuri sunt relativ noi in ro, deci ma indoiesc ca doctorii mai vechi sa-si fi vaccinat copiii cu astea.
noi am facut prevenarul dupa ce am citit intens pe net, ca ajuta la prevenirea otitelor... vax albina, doar anumite otite pot fi prevenite. marc a facut 4 otite medii la aprox. 1 an dupa cele 2 doze de prevenar facute.
pt toate, dar absolut toate vaccinurile scrie clar in prospect ca actioneaza pe anumite tulpini virale din infinitatea care pot provoca
o anume boala...
ruxandra_sb spune:
acu primit mesaj.. sa pic pe jos..
A nascut Raza de Soare
Bun venit Maria Iulia!
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
ruxandra_sb spune:
Ca tot intrai.. admirai poze de la mare ale lui Dani.. si cele faine, faine ale lui Mihaita.
Lavinia, ce mi place la voi la tara.. aveti si lac sa va balaciti! Chiar ca artista de artista.
Lizzy, ai mei au mancat de curand intr-o vizita oua de prepelita fierte. Asa ca le-am luat aseara si le dau si eu. Crude n-am curaj... ca sunt de la magazin.
Apropo de oua.. si vorbesc acum de oua obisnuite, de gaina.
Da, unii fac rost de la tara, altii cupara si bio. Dar de la magazine normale poti cumpara oua mai de calitate. Stiati de numerotarea aceasta??
Cifrele indica
0 - bio, oua ecologice - inscriptionate cu cifra 0 inaintea codului de producator
1 - oua de gaini crescute in aer liber (free range eggs)
2 - oua de gaini crescute in hale la sol (barn eggs)
3 - oua de gaini crescute in baterii (eggs from caged hens)
Mai multe informatii www.protectiaanimalelor.ro/vegetarianism/gainile.html" target="_blank">aici
Este vorba de prima cifra inscriptionata pe ou. Numai la Billa am gasit cu nr.2, de la firma EurOu. La pret sunt similare cu nr.3.
Si o veste buna :
Comercializarea oualelor provenite de la gainile crescute in baterii va fi interzisa la nivelul Uniunii Europene, incepand cu 2012
Despre vaccinuri.. noi demult am hotarat sa nu mai facem nici un vaccin in afara de cele din schema obligatorie. Fara antigripal. Lui M ar tb sa-i facem rapelul la Priorix.. sa vedem...
Chinico, tare Bea. Le-a dat gata pe educatoare.
Dia.. Oana e fenomenala, fenomenala
Acs, nu nu zice ca vrea la scoala. Doar e invidios pe ghiozdan.
Danutz, multa sanatate lui Rares.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Lavinia_P spune:
Bun venit pe lume,Maria!
Felicitari Roxanico!
Ruxandra,
minunea mea
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare
Yagmur spune:
Wow... a venit pe lume Maria!!! Super!!! Felicitari raza de soare
Mi-am clatit pe fuga ochisorii cu feti frumosi Dani si Mihaita....
Lavinia, vreau si eu sa invat sa fac poze....
Interesanta discutia cu vaccinurile... de ceva vreme regret ca am facut Varilix si Prevenar, dar de acum inainte sint mai informata....
Ruxandra, merci de info; inca avem oua aduse de Olimpia...
Dia, e super Oana.. ieri a venit si Luca sa ma intrebe daca am cuculet..sau asa ceva? . Cred ca de la sotul dadacei a auzit; eu le-am zis pe denumirea din DEX
Chinico, poze pe cand cu frumusica???? Ma bucur ca e bine la gradi
Eu ma pregatesc de 2 luni grele, doar 2 zile/libere pe luna, nu stiu cum voi rezista la program de 14-15 ore/zi si 2 sapt fara nici o zi libera .. dar stiu ca trebuie, plus ca pun si eu un ban de o parte... anul acesta sint mai relaxata, adica nu ma mai stresez cu somajul, ca tot nu rezolv nimic....
Astept Craciunul sa vin acasa, unde mi-as dori sa zac vreo 3 zile, pur si simplu sa nu fac nimic, daca ma ajut ai mei si daca ma lasa rugbistul.
Weekend placut!Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
dandusa spune:
Roxanicaaaaaaaaaa,ce fericireeeeeeeeee,sa va traiasca Maria scumpa,sa fie sanatoasa si papacioasa
asa as vrea sa ma transform in musca,sa zbor pana la voi si sa surprind mama raza de soare in splendoarea ei de mamica fericita si implinita...,trebuie sa radiezi,draga mea Roxanica,trebuie sa topesti tot din jur cu privirea ta stralucitoare...
o rog pe Crinuta sa ma transforme intr-o musca.de ieri se tot chinuie sa faca o magie cu biscuiti cu cioco.si nu-i iese decat tocanita,cozonac de casa si niste sticksuri ratacite
ps:promit sa gasesc timp sa va mai povestesc despre noi
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
ruxandra_sb spune:
Oualele de la tara nu-s neaparat bio . Ca si noi pe unde mai stam vara mai primim.. da stiu ca acele gaini primesc f usor antibiotice , si vitamine, si suplimente.... deci nu-s bio.
..apropo de oua.. mi-a zis barbatu ca.. dragii de chinezi falsifica si oualele.. le fabrica . C-a vazut el nu-s ce filmulet. Mai, mai sa nu-l crez..
Apoi.. Imaginati-va un chinez care asambleaza un ou! Si cum lipeste cu grija coaja pentru a parea cat se poate de real! Pare incredibil, dar se poate! Informatia a fost oferita chiar de seful serviciului de combatere a infractionalitatii transfrontaliere, Daniel Ene.
www.banknews.ro/stire/23134_chiar_si_ouale_pot_fi_contrafacute.html" target="_blank">articol
articol