Fulguleti de nov - dec 2006 (221)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

chinico, in Canada s-a amanat campania de vaccinare antigripala, pentru ca tocmai ce a aparut un studiu care a aratat ca dupa vaccinul antigripal esti de 2 ori mai susceptibil sa faci gripa porcina. Uite un link:
http://www.cbc.ca/health/story/2009/09/23/flu-shots-h1n1-seasonal.html

multumesc de info.

am decis sa nu mai vaccinez copiii cu nimic. nu stiu cat de dusa ma credeti, dar citind mult despre autism si suspiciunile privind implicarea vaccinurilor in declansarea autismului... am ajuns sa ma intreb daca unele menifestari mai ciudatele ale lui marc - care au aparut treptat, si care seamana cu elemente autiste - au sau nu o legatura cu vaccinurile suplimentare/obligatorii pe care le-a facut.

nu, nu e autist. nu vreau a deschid discutia asta!! si nici voi sa n-o faceti. spun doar ca asocierea asta m-a facut sa ma decid sa nu-i mai vaccinez.

pe de alta parte, exista o schema de anti-vaccinuri homeopate. remedii care anuleaza efectele secundare negative pe care vaccinurile le lasa in organism - cum sa le spun... "amprente" ascunse care se pot manifesta ulterior. (nu ma pricep, caut sursa si va dau link - pt cine intereseaza...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

LIZZY, da linkul ca ma intere. sunt de acord cu tine, nici eu nu-i mai fac vaccinuri oanei.
donia, am citit si eu despre vaccinul imp gripei porcine si mi se pare o mare porcarie. nu stiu cine risca sa-l faca. eu nici macar vaccinul antigripal clasic nu o sa i-l fac vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Inca nu se stie ce tulpini vor fi, de un' sa stie ce vaccin sa pregateasca? vor fi 2 vaccinuri? unul antigripal(ca toti anii) si altul anti-porcin?? va fi o gripa combinata? cine stie?? va fi testat vaccinul respectiv suficient cat sa ne lasam vaccinati?? medicii din Spania s-au opus vaccinarii, tocmai din cauza netestarii suficiente...ah, si ati citit O eleva de 14 ani din Marea Britanie a murit dupa ce a fost vaccinata impotriva cancerului de col uterin?? la doar cateva ore...

Iarna trecuta l-am vaccinat pe Dani, si n-a avut nimic toata iarna, cu exceptia unei mici infectii de urina. Asa ca de la a lua antibiotic de 5-6 ori si siropuri saptamanale am trecut la a lua ambroxol si antimuci de vreo 2-3 ori. Deci pot spune ca m-a ajutat foarte mult. Anul asta speram si fie mai tare organismul lui si sa lupte singur, insa vom vedea la fata locului ce facem...

tema cucu Dani se uita atent la mine la chiloti si ma intreaba: unde-i cucu tau?

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

pt ca este de pe un alt forum (si nu vreau buline negre ), am sa dau copy-paste mai jos. sunt comentariile unei mamici care frecventeaza acelasi homeopat din bucuresti la care merg eu cu marc din iunie incoace. el este neuro-psihiatru infantil dar are in tratament homeopat copii cu tulburari de dezvoltare variate, inclusiv autism.

aceste vaccinuri (nota mea: vaccinuri homeopate, numite anti-vaccinuri la cele clasice) au menirea de a "scoate" efectele negative provocate de toate vaccinurile "benefice" obligatorii...
antivaccinuri putem sa le luam si noi, adultii, care am facut acum...30 ani vaccinurile...

aceste vaccinuri se iau ca sa inlature efectele adverse si urmele adanci pe care le pot lasa acestea gen... bolile autoimune: boala lupica, poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermia, hepatita cronica lupica, tireotoxicoza, mixedemul primar, anemia Biermer, boala Addison etc.
sau.. astm, autism sau...
"“virusurile lente”, care se gasesc in toate vaccinurile si mai ales in vaccinul anti-pojar, se pot ascunde in tesuturile umane ani de zile si pot aparea mai tarziu sub forma de encefalita sau scleroza multipla. Ele reprezinta, de asemenea, si seminte potentiale pentru dezvoltarea si cresterea cancerului mai tarziu in viata. "

acest gen de efecte le inlatura aceste antivaccinuri...

noi am luat pentru toate vaccinurile pe care le-am facut - am luat de 2 ori / saptamana (martea si sambata - cateva granule) si daca avea scaunul mai moale imediat dupa administrare - insistam si saptamana urmatoare cu dilutia respectiva (am avut de ex. DTP in 3 dilutii CH30, CH200 si M si o dilutie am luat-o de 2 ori intr-o saptamana si daca nu au existat semne, saptamana urmatoare am trecut la dilutia imediat urmatoare)

pe de alta parte, citisem de aici despre contaminarea prin vaccinurile clasice. sincer, nu am fost capabila sa citesc tot. ok, sunt adult, filtrez informatia si POATE nu tot ce e acolo chiar se intampla in laboratoare. dar sincer, mi s-a facut pielea de gaina...

e foarte foarte greu intr-o lume informationala atat de dezvoltata sa iei alegerea cu inima impacata...

personal, aleg riscul care mi se pare cel mai mic, pt copiii mei, in special pt marc, el e aparte... e sensibil la orice stimul, organismul lui nu stie sa lupte singur cu nimic.

eu STIU si VAD ca nu este un copil tipic din punct de vedere al dezvoltarii neurologice. e un copil minunat, e destept, e indemanatic, e afectuos... dar NU e tipic. va rog, nu vreau comparatii cu altii - ca nici altii nu vorbesc, nu fac aia sau aia, chiar nu-mi pasa de altii - eu SIMT (cu simtul ala de mama!!) ca viata lui de pana acum, si toti factorii externi care l-au atins/agresat oricat de putin, fiecare si-a lasat amprenta, vazuta sau nevazuta. si odata ce am inteles asta, am hotarat sa filtrez mai bine orice fel de factori cu care ar putea veni in contact - fizici, emotionali, relationali, orice...

gata, m-ati declarat dusa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari.
lizzy stii ce ziceam ca mi-ar placea sa pot vedea in viitor sa imi dau seama ce aleg bine si ce nu? si ca nu facem altceva decat ce credem ca e mai bine pentru copilasii nostrii? so , nu esti dusa. cel putin din punctul meu de vedere, nu stiu ce zic altii.
donia, iulia-stefy multumim ca ne-ati vizionat pozele si laudat puiul.
multumesc si de incurajarile legate de gradi. va fi bine pana la urma.

pup

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Dia, ce dulce e Oana... Am vizionat si eu filmuletul... E super...

Lizzy, interesante curiozitati. Chiar nu stiam ca vacile nu dorm...
Legat de vaccinuri, pe mine m-a starnit Dia cu niste link-uri pe care mi le-a trimis, acum aproape un an, cand intrebam de antigripal si citind, mi s-a facut pielea de gaina si am decis ca nu-i mai fac nici un vaccin. Deci daca tu zici ca esti dusa, si eu tot in categoria asta intru.... Facem un club.

Laura, ma bucur ca esti mai optimista. Multa bafta lui Dani.

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

donia multumesc mult pentru info. in urma celor citite si in urma unei discutii cu o prietena in domeniu am hotarat (eee, ce ti-e cu deciziile aste..) sa nu o vacciez pe bea impotriva gripei.
din cate am inteles eu, aici exista un vaccin separat impotriva gripei porcine. care pe noi nu ne intereseaza deloc.
dar am aflat ca de ex, in austria, vaccinul "anti-rota virus" e in schema de vaccinare normala, sa nu-i spun obligatorie, ca nu te ogliga nimeni...aici ti se ofera doar la cerere.

cate bordeie atatea marii cu multe palarii.

apropos de palarii si marii, laura, uite la gradi la bea eu am stat cu ea, si voi mai sta cu ea si toata saptamana viitoare(poate poti si tu sa-ti iei 3,4 zile libere de la munca, sa discuti cu educatoarele si sa ramai cu dani). deocamdata am stat numai 3 ore, maine tot atat vom sta, de luni marim doza de gradi la 4.nu m-am implicat deloc, am stat pe un scaun si mi-am vazut de roman, dar daca bea ar fi avut la un moment dat nevoie de mine ,as fi fost acolo.

..nu ca beei i-ar fi pasat daca sunt acolo au ba. nici macar cu coada ochiului nu s-a uitat sa vada daca mai sunt in raza ei vizuala.
a alergat, s-a jucat, s-a tarat pe sub toate mesele/scaunele, s-a catarat, a desenat, a decupat, a cantat...le-a tinut in continua miscare pe toate 3 educatoarele. pentru ca este atat de activa si pentru ca pana acum i-a lipsit orice fel de constrangere de genul ACUM stam pe scaun si desenam, in sfertul de ora in care in sfarsit toata trupa de copii cu cele 3 educatoare s-au asezat pe scaunele in cerc si au cantat si au avut un mic moment de "program", beoaca mea, la fiecare pauza de inspirat a educatoarei care tocmai canta/juca ceva sarea cu gura"Si acum ce facem?"
la 8 juma am debarcat, la 11 juma am plecat, bea rupta de oboseala si de foame.
pentru educatoare nota 10. doua dintre ele s-au ocupat de copii noi, Bea si o pereche de gemeni,Ina si Tim, amandoi timizi, dar fiecare oarecum linistit de prezenta celuilalt, si cealalta de ceilalti, dar tot timpul schimband rolurile intre ele, astfel ca bea ajuns sa le cunoasca pe toate 3.

Well. all in all a fost bine, in ciuda multelor mele temeri. Vedem cum va fi maine.multumim mult pentru gandurile bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Am primit astea:
http://www.babyonline.ro/Scoala-Baby.html?c=5179
http://autism.gamara.ro/269/fise-gradinita-numere-directii-categorii-scrierea/

si mi s-au parut interesante. Poate intereseaza pe cineva... Eu ma pregatesc pentru activitati pe iarna.. ca vad ca vine frigul.

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Lavinia, ce faine sunt pozele, tu esti o artista! Ai surprins atatea momente, atatea trairi pe fata lui Mihaita, efectiv am vazut un copil, parca l-as fi vazut in carne si oase, nu doar in poze. Nu zic ca si modelul e expresiv, si frumos si ma bucur ca te-am vazut si pe tine! Si mi-a placut mult si una cu Mihaita , unde in fundal se vede o caruta pe drum, seamana atat de bine cu iesirea din satul bunicilor mei. Si bolta de vita de vie, de la ceilalti bunici...
Iar peisajele... ai avut ceva filtre? Poza cu gastele e o nebunie, e in top!

chinico, ce fain ai descris-o pe Bea la gradi o si vedeam, plina de incantare. Tare ma bucur ca si tie ti-a placut!

Dia, priceput cu acc. Deci si voi cu guma? Si Cristi... desi nu as fi vrut, insa a furat de la Roxi
Iar zilele trecute a gasit una mestecata pe care o lasase ea pe o mobila, desigur (cu mine seamana! ) si a luat-o si el la mestecat, de abia l-am convins sa o aruncam.

Cu vaccinurile... pe cel gripal l-am facut eu intr-un singur an cand lucram deja in Canada si a fost cam obligatoriu, si cica anul asta va trebui sa-l facem si pe cel contra gripei porcine, insa nu stiu daca sa-l fac sau nu (se poate si refuza). Stiu ca riscul meu de a ma imbolnavi e ceva mai mare, insa asta nu m-ar deranja, ci doar ideea ca de la mine s-ar putea imbolnavi si copiii... O colega a avut gripa asta porcina si zicea ca n-a fost in viata ei atat de bolnava, iar baietii ei nici macar nu au coborat din pat vreo 4 zile, cu febra peste 39... Mi-e destul de greu sa iau o decizie.

Ma duc sa ma bag pe linkurile pe care le-ati dat, revin.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Donia,
Am un sony cibershoot,nicidecum un dslr.
Mi-am dorit de cand ma stiu sa am un aparat profi,dar nu mi-am permis.Am un prieten care recent si-a luat si l-a ajuns camera+toate accesoriile cam 1500 euro.
Mi-ai facut o recenzie asa faina,ca m-am dus sa ma mai uit si eu o data la poze. Da,e la parintii mei "tzara" din fotografii.M-as duce saptamanal acolo..de mihaitza nu mai zic.
Ce castel asa mare ati construit?Din ce?

Laura,
As vrea sa zic ca va trece,sper din toata inima sa vina acea zi cat mai curand.
Foarte frumoase pozele de la mare!

Lizzy,
Mi s-a facut rau..si eu care am pus candva la zid o cunostinta ca nu isi vaccinase fetita..
Nu esti dusa deloc,esti o mama care isi cunoaste si intelege foarte bine copilul.Si face tot posibilul sa ii fie bine!

Dia,
Ce tare e Oana cu putza.. :))Mai scrie-ne perle din astea.

Iulia,
Deja!?Maine poimaine iti vine cu inelul cu diamant.

minunea mea
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare

Mergi la inceput