***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(107)**
Raspunsuri - Pagina 20
bettyR spune:
Doxinu, am incercat si nu vrea deocamdata, suntem la faza de explicat/negociat/ademenit. Ma gandesc ca daca reusesc sa o convinga sa faca caca o singura data oriunde, la wc sau olita si nu in pampers, si pe jos, ar face singura fara probleme, pentru ca asa a fost si cu pipi. Acum se cere chiar daca are pampersul pe ea. Am vorbit si cu dr ei, si concluzia a fost ca nu ii place sa faca/ sa se murdareasca. Totusi azi dimineata, a facut singura si fara sa mai urle exagerat, a mai tzipat din obisnuinta cred, dar nu am mai luat-o in brate. M-am gandit si la faza cu gelozia si sa fie din cauza asta, dar e cam tarziu parca, si nu pare sa aiba legatura una cu alta. Eu imi amintesc ca am citit cand eram gravida ca nu trebuie sa le arunci caca imediat dupa ce il fac, ca se pot supara, si chiar nu am facut asa ceva.
Vali5 spune:
Buna dimineata!
Am avut un week-end plin de musafiri si nu am intrat pe plantatie. Si acum, ce vad? Multi capsunei bolnaviori Imi pare tare rau ca aveti copiii bolnavi. Insanatosire grabnica la toti si un de la mine.
Nu am apucat sa citesc tot...
Ma duc sa fac mancare.
Va pup!
Edit: bettyR, apropos de ce ai zis mai devreme, ca se pot supara daca arunci imediat caca - cand reuseste Andrei sa faca la olita caca vrea sa duca el olita (ca pe un trofeu o cara) si sa o rastoarne in wc. Si cand trag apa ii face cu mana "pa pa". Legat de faptul ca nu vrea sa faca fetita ta la olita, chiar nu stiu ce sa-ti zic, imi pare rau.
Poze
vas spune:
ceau.
Ne incadram si noi la puiuti raciti (din nou). Ii curge iar nasucul dar parca nu asa tare ca acum 2 saptamani. Ii dau doar nurofen sa nu faca febra dar vad ca ii prinde bine. Sper sa-si revina repejor.
Betty sincer nu stiu ce sa-ti spun. Cred ca e doar o perioada care va trece sigur dar trebuie multa rabdare. Eliza e inca la faza de descoperire a organelor sexuale. De cand are verisor a remarcat ea ceva si de atunci ma tot intreaba, cand face baie tati vrea sa intre peste el, iar ieri o auzeam prin casa cum canta "tati are putza....tati are putza....." Am ramas cu gura cascata, dar i-am explicat ca da are, ca e baiat si asa cum avem noi "Ina" (asa ii spune noi la cea feminina) asa are si tati pentru ca si tati trebuie sa faca pipi. Incerc sa-i explic scopul fiziologic al acestora si sa i se para cat mai natural sa nu o mai intereseze in mod deosebit.
Va pup, si apropo va invidiez pe cele care va intalniti unele cu altele.
Marylou, ma bucur ca ai reusit sa le oferiti parintilor asemenea clipe frumoase. Bravo. Spune-ne cu cine te-ai intalnit dintre mamici de capsunei
Liviana, deci pleci la Iasi????? Asteptam poe cu tine si cu Michelle.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
DidiAlex spune:
Betty, imi voi da cu parerea, cum ne dam toate, dar cred ca tu stii cel mai bine problema. La varsta asta sunt precum pestii, nu ii poti tine sub nici o forma.
In primul rand cred ca trebuie sa o tratezi ca pe un copil, pt ca asta este. O sa iti aduci aminte peste ani, cand Alexandra va avea vasta Andreei si iti vie da seama ca e mica. Ei sunt inca mici, nu au puterea de intelegere a unui adult, adika nu poti sa ii spui ca nu vorbesti cu ea. Ei sunt in plina criza si schimbarile majore ii pot influenta precum: "unde dai si unde iese cuiul"
Recunosc ca nici nu am citit prea bine mesajele, dar m-ai las-o, fai pe plac, punei pampers si revino cand apele s-au linistit. Imi aduc aminte ca Robert a inceput sa faca "figuri" de bebelus, nu la nasterea lu David, ci mai tarziu, cam pe la 3,4 luni de la nastere. dar am incercat sa il tratez si pe el ca un copil , mik. E greu, dar cred ca e prea multa presiune pe capusorul ei, si metoda asta cred ca-i una de razvratire. Pur si simplu, ca prima adolescenta. E in casa noua, nu mai are pretenile ei, mai apare si Alexandra ..
Mai lasa-i un pic pampers-ul, si dupa ce o schimbi i-l arati intotdeuna.
Anca, cred ca e inutil sa ii da-i medicamente de voma. Tusea e vina. incearca si ridiche neagra cu miere.
Graviduta spune:
Mara a facut ieri temp 37.9, iar azi-dimineata a inceput sa tuseasca si zicea ca vomita. Cred ca ii curg mucozitati pe gat si nu stie sa expectoreze, asa ca se ineaca cu ele. I-am zis bonei sa-i faca ceai de tei si sa-i dea sirop din muguri de brad, iar maine ma duc cu ea la Stanciu si la Samuila. Am programat-o si la Cernatescu luni, dar cred ca ma duc peste el joi.
Fetele din Germania, stiti ceva de firma de incaltaminte Flipo? I-am gasit Marei ceva, dar nu stiu cat sunt de buni dpdv calitativ. Multumesc.
mica0307 spune:
graviduta 37.9 e considerata temperatura?
Si pe mine incepe sa ma dispere tusea asta...a vazut-o ieri dr de la gradi, de fapt doar a ascultat-o, fara sa se uite in gat ca nu a stat si a zis ca nu are nimic....sambata mergem si la pediatra ei.
Mi-a intrat in cap ca are laringita... si aseara a vomitat...am citit pe net ca siropul de tuse trebuie dat cel tarziu la orele 17 si inainte de somn ceva de linistire. Poate ca asta ii provoca si tusea/voma seara.
O sa incerc azi si ridichia cu miere...
Cine a avut laringita cum se manifesta???
Madi spune:
Gravi imi pare rau ca ai in continuare probleme cu Mara. Sanatate multa va doresc!
Si eu am emotii azi pentru ca este prima zi in care nu ii mai dau nurofen, vreau sa vad daca mai face febra.
Madi spune:
Mica ai rezolvat cumva cu caderea parului? Eu sunt in continuare disperata..si ma gandeam poate a avut ceva efect la tine?!
mica0307 spune:
madi nu mai cade asa rau, dar tot cade. Termin saptamana asta tratamentul de 3 luni cu petroleum si de saptamana viitoare incep cu fiolele de la vichy.
poohy spune:
Merci mult pentru raspunsuri !
Manuca e un pic mai bine, cred ca i s-a acrit si ei de la atatea medicamente... De fapt dupa prima doza de antibiotic si-a mai revenit (tusea cate 2 ore in continuu si toti doctorii zic ca nu are nimic - nu se vede, aude etc!)
Ii dau in mancare antibioticul, ca numai cand aude cuvantul medicament ii vine sa dea afara...
Mi-a mai zis o mamica in parc a carei fetita tusea la fel de aproape o luna ca nici un doctor nu stie ce are. Si e tuse urata.
Sper sa nu trebuiasca sa ii dau si lui Mihnea antibiotic... Oricum iar ii ies dintii, are 3 si nu stiu cati ii mai apar acum, la nici 6 luni si o saptamana
Laringita - se manifesta prin raguseala din cate stiu. Mihnea a avut la 3 saptamani - tratament cu inhalatii cu ser fiziologic si adrenalina. Eu am avut mai multe episoade prin liceu (pe atunci nu stiam ce erau ca doar nu ma duceam la doctor) - si chiar am avut o saptamana in care nu am putut sa vorbesc deloc.
Mica, s-ar putea sa ai dreptate cu laringita (adica exista o posibilitate). Si eu si Mihnea am luat raceala de la Manu. Manu a fost ffff putin ragusita, rar mi se parea. Mihnea deloc. Dar la mine s-a manifestat clar ca laringita - raguseala, abia vorbit etc. Acum se poate sa fi fost acelasi microb si la fiecare sa se manifeste diferit - si sa afecteze ce e mai sensibil...
Betty, nu stiu cum sa te sfatuiesc. Dar multa rabdare!! Si trebuie sa fie bine!
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia