Burtici fericite de septembrie-octombrie (211)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
tulibu spune:
Buna fetelor!
am reusit si eu sa intru, sa va povestesc......
Pe data de 14.09.2009, a venit pe lume Vladimir Ioan, adica bebelusul meu iubit, s-a nascut prematur la 34 de saptamni si 3 zile, si a avut 2.530 kg, 45 de cm lungime , apgar 9, nascut normal cu epidurala
Ioana 32+
bebe
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ralu0308 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tulibu Buna fetelor! am reusit si eu sa intru, sa va povestesc...... Pe data de 14.09.2009, a venit pe lume Vladimir Ioan, adica bebelusul meu iubit, s-a nascut prematur la 34 de saptamni si 3 zile, si a avut 2.530 kg, 45 de cm lungime , apgar 9, nascut normal cu epidurala Ioana ![]() ![]() ![]() bebe |
Felicitari Ioana. UN
![](bibe.gif)
![](pupic.gif)
Raluca mamica lui Alexandru 10.09.09
Poze cu noi
THEA22 spune:
Neatza,fetelor! Ce vreme posaca la noi...uff, nici sa scoti ochiul la geam sau bebele din casa!
Noi trei, mama,tata si Matei, uram BUN VENIT IN LUMEA ASTA MAARE puisorilor ALESSIA si TUDOR
precum si felicitari mamicilor curajoase ALEX si RAMSAN!!!!
La noi s-a lasat ieri cu baie de lacrimi pt mama de Matei...puiul a plans mult de nervi si foame pe dupa-amiaza si mama nu prea avea laptic destul. Cat m-am mai chinuit sa-l alaptez numa eu stiu...
Pe seara am chemat pediatra care mi-a confirmat ca bebele e nitel deshidratat si mi-a dat o formula de completare in cazul in care nu se satura de la san. Inca nu i-am dat ca pe noapte se pare ca s-a ameliorat productia
, dar inca nu am scapat de posibilitate...Acum cand va scriu pare ca s-a mai linistit, dar nu o sa treca mult si o sa inceapa sa caraie...si iar povestea cu prinde tzitzi, lasa tzitzi...Pediatra zicea, incurajator, ca abia de acum incepe greul, ca "prind' voce si incep si colicile. Si eu care speram ca trec 2 luni si ne linistim...
A...si mai voiam sa intreb cunoscatoarele...la baitza, in cazul baieteilor, faceti ceea ce se cheama decalotarea? ca in unele carti scrie sa nu umblam, sa lasam sa se petreaca natural...
pupici de la noi, fara plansete si ploi
THEA22,mama fericita de''Matei Alexandru
coolutz spune:
Salutare mamici de sept- oct,
am intrat sa ma inscriu si eu in grupul vostru..daca ma primiti
sunt si eu mamica pt a doua oara si urmeaza sa nasc candva saptamana viitoare daca totul e in ordine...DPN este 11 oct, dar am un feeling ca evenimentul ar putea avea loc mai repede
va urmaresc de ceva vreme odiseea, aveti un ritm destul de alert si nu reusesc sa tin pasul mereu cu voi, cel mai probabil din comoditate......oricum citesc seara in diagonala ce mai scrieti voi pe aici ...sunteti o sursa de informatie pentru mine...si vreau sa multumesc pt asta...acum eu nu promit ca o sa fiu un membru la fel de activ ca unii dintre voi ...dar am sa mai intru din cand in cand sa va intreb una alta si eventual mai dau si eu cu parerea
despre experienta mea in legatura cu alaptatul ...
l-am alaptat pe andrei 1 an is 7 luni din care exclusiv de la san timp de 4 luni si o saptamana....a presupus multe eforturi si perseverenta dar zic eu ca a meritat...
acum fiecare copil are ritmul lui de crestere ...se spune ca in primele 3 luni ar trebui sa ia undeva intre 750g si 1000g/luna, ..in principu in primele 6 luni ar trebui sa isi dubleze, iar pana la 1 an sa isi tripleze greutatea de la nastere...nu vor lua constant in greutate...vor avea saptamani mai bune sau mai rele si vor lua mai mult in greutate sau mai putin..per ansamblu tre sa fie un grafic crescator...
eu am fost mereu stresata de faptul ca andreiul meu e mic ...a fost mic de la nastere (2700g)..in primele 3 luni a luat in greutate conform "graficului" dar pe urma a inceput sa ia din ce in ce mai putin...prin urmare la 4 luni am inceput sa ii diversific alimentatia presupunand ca ceea ce ii ofer eu nu este suficient...nu spun ca a fost o decizie proasta dar nici una stralucita...pur si simplu nu a folosit scopului ... el tot asa lua in greutate indiferent ce manca .....asta era ritmul lui de crestere si asta este si acum ...per ansamblu la 6 luni el si-a dublat greutatea de la nastere iar la un an si-a triplat=o ...acum la 2 ani jumate are 10,5 kg, este foarte usurel, dar in inaltime e la fel ca oricare alt copil la varsta lui, atat doar ca el e mai slabut, in rest este un copil sanatos (a fost racit doar de 2 ori), normal dezvoltat, vorbeste, canta, spune poezii....dar nu ia in greutate ...
acum ce am vrut eu sa spun cu asta...este sa nu va stresati legat de faptul daca ajunge sau nu laptele matern, nu va ajuta nici pe voi nici pe aia micii...AJUNGE, este satios, e cel mai bun...atata vreme cat copilul e multumit, doarme bine nu prezinta suferinte si tendinta de luat in greutate este crescatoare totul este bine...
vor fi perioade in care va trebui sa il puneti la san mai des, si asta e normal in primele 1-2 luni pana va obisnuiti unul cu altul si se regleaza balanta cerere oferta...alaptatul este minunat atata vreme cat este o placere atat pentru mama cat si pentru copil ..in momentul in care unul dintre cei doi prezinta urme de oboseala /lipsa de interes...poate e mai bine sa se incerce si alte metode...oricum veti muta si muntii din loc pentru a oferi puilor vostri ce considerati ca e mai bun pe lume
sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea...
see ya later aligater,
andrea si andrei(6april2007)
uve_got_mail spune:
Neata,
eu mi-am facut un program aiurea...nopaptea nu po dormi, in schimb de la 7 la 10 dimineata sunt lemn, visez...de obicei haine colorate
Alex, bine ati venit acasa!
Cu pediatrul...am inteles ca vine o data acasa si atat, in rest te duci tu la cabinet, nasol, dar asta e, probabil cotizezi si va veni asistenta...
Elle, discutii vor exista intotdeauna, eu de asta am fost la prietena mea sa invat una, alta, fiindca ai mei nu pot veni si iarasi vor fii discutii, preferam sa ma descurc singura; situatia mea e similara cu a ta, chiar daca la mine lucrurile nu s-au spus pe fata...pana acum! Fii barbata!
Cu energizantele astea, ne putem lua Red bull? Sa ne dea aripi???
Raluk, burta se lasa, dar tot se mai gaseste loc de foiala lenta;Eu am avut revelatia cu cobortul dupa ce am facut o poza din fata, plus ca respir muuult mai bine acum; mi se pare tare ca atunci cand ma aplec simt burta sprijinita pe coapse
Andre, ce viata calma si frumoasa pareti sa aveti acolo!
Gianina, mai ai o zi...
Aleesicoo, felicitari, iti doresc sa te bucuri de minunea pe care ti-a dat-o Dumnezeu!
Adriana_m, sa va traiasca fetita, sa fie sanatoasa!
Tulibu, felicitari pentru si tot ce va doriti!
Eu tot ma gandeam ca o sa nasc devreme...si azi am 38+5 dupa um-daca nu se intampla nimic, la fix 40s, adica vinerea viitoare, merg din nou la ctrl..dar nu m-am programat inca...poate nu o sa astept ca Manga Acum sughita smechera...cred ca ii e bine acolo
, ii mai da mami niste must, apropos, mustul nu e acelasi lucru cu vinul(alcool)?
38+ , mami de
sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica_dicut/monica_dicut.jpg)
monica_dicut spune:
neatza si de la noi, pe fuga ca da semne de treizre...
vroiam sa-i spun lui anomis sa nu se ingrijoreze cu luatul in greutate. Spune-mi te rog a luat 140 de gr de la nastere pana acum? Ai pus la socoteala si scaderea? EU zic ca daca bebe are 2 saptamani cu totul e foooarte bine cat a luat. Nu te impacienta. DAca totusi vezi ca plange dupa ce suge si nu doarme atunci da-i completare. Sfatul meu personal, sa nu iti faci ambitii (ca mine )cu dat san exclusiv. DAca e sa ai lapte o sa se regleze si o sa renunte singurel la bibe
Si inca ceva legat de colici. EU ma tot intreb, daca acesti colici au legatura cu ce mananca mama, atunci de ce si copii hraniti cu bibe fac colici??? Ca laptele praf nu contine piersici, varza sau fasole... zic si eu Asa ca asta cu ce mananca mama eu cred ca e un mit...
alex, uelcome home
Andrecluj... te invidiez pana la cer si inapoi
Fetele, ma intrebam de Danangie daca mai stiti ceva? SI mai sunt cateva fete lipsa la apel...
Monica de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)pe pamant si de INGERAS Andrei in ceruri
POVESTEA NOASTRA
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
tulibu spune:
merci la fel, Ralu!
nu am reusit sa intru pana acum pt ca 2 saptamani am stat in spital si abea vineri am venit acasa, iar de vineri pana azi, ne-am acomodat, am aranjat prin casa ca ssoata, cu toate bunele lui intentii nu s-a prea priceput sa faca tot ce trebuia
Asa ca de abea azi am putut deschide calc, teoretic as avea de reuperat cam 25 de capitole, sper ca nu se supara nimeni daca sar peste multe dintre ele.
FELICITARI TUTUROR MAMICILOR, SI BEBEILOR , SA FITI FERICITI, SANATOSI SI NOROCOSI!
Ioana 32+
bebe
ralu0308 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui THEA22 A...si mai voiam sa intreb cunoscatoarele...la baitza, in cazul baieteilor, faceti ceea ce se cheama decalotarea? ca in unele carti scrie sa nu umblam, sa lasam sa se petreaca natural... pupici de la noi, fara plansete si ploi ![]() THEA22,mama fericita de' ![]() |
La baita, incet incet facem decalotarea. Asa ne-au spus in spital, asa a spus si medicul de familie...asa mi-au mai zis mamicile de baietei. Nu tragem tare, tragem pielicia un pic cate un pic la fiecare baitza ca se inmoaie si nu doare. Speram sa reusim pana la capat
![](icon_smile_big.gif)
Raluca mamica lui Alexandru 10.09.09
Poze cu noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica_dicut/monica_dicut.jpg)
monica_dicut spune:
FELICITARI TULIBU SI ADRIANA
Bun venit pe lume puilor, sa fie sanatosi, papaciosi si necoliciosi.
Maria, tu n-ai de gand sa nasti ?? Tari rau veveritzele tale
. Sa ne faci poze. Iar cu camera... intoarce o cana... sti tu , e sub ochii tai da nu o vezi. Nu cumva ai avut-o cu tine cand ai fost acasa in concediu? POate ai uitat-o pe aici... zic si io
Monica de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)pe pamant si de INGERAS Andrei in ceruri
POVESTEA NOASTRA
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
monica_dicut spune:
Noua cu decalotarea ne-a zis pediatra ca dupa 2 luni... hmmmm
coolutz, bine ai venit printre noi. Sti replica, datele s ate trecem pe listuta
POVESTEA NOASTRA