LMA Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (337)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Asta e reteta din amintiri, cand ajung acasa o sa verific daca am gresit ceva si corectez pe seara, bineeee?

Tort mami

Blat:
10 linguri zahar
10 linguri faina
7 oua

Albusurile batute spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusirile si faina si se amesteca prin rasturnare de jos in sus. Pandispanul se coace in tava de tort si se incearca cu scoabitoare, sa fie facut la mijloc.

Sirop:
zahar, apa si esenta, coji de citrice sau ce mai vreti voi

Se fierbe, se raceste, se foloseste la insiropat blatul.

Crema:
500 ml frisca

Se bate frisca bine si se amesteca fie cu bucati de capsune sau zmeura, afine sau ce preferati voi.
Eu fac un sirop mai gros din zahar, cacao, un cub de unt sau topesc ciocolata cu unt si putin lapte pana se face un sirop mai grosut ce se toarna peste frisca.
Se umplu blaturile si se orneaza dupa preferinte.

Se mananca cu pofta!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

La Multi Ani, Miruna!
La Multi Ani, Lisa!

Ana, din pacate buni nu a mai putut ramane!Speram in zile mai bune, ce sa zic...

Roxana, imi pare rau de noile probleme ivite la gradi!Mult succes azi!

Celia, e minunata printesa ta!

Picia mea draga, felicitari pt bebelica, chiar ca sta bine la revizie! Si poza? Unde e poza? Sa stii ca si eu cand am vazut mamaruta la eco, am avut senzatia ca tot Sara e, asa bine seamana…

Sabina, multumim si felicitari pt jobul nou, succes!

Gabitz, mult success, sa gasiti calea cea mai buna!

Yaia, multumim de reteta!Yami-Yami!

Starea mea proasta se mentine, ba chiar se inrautateste, readaptarea Sarei la gradi e mai dificila decat am crezut, azi iar am lasat-o plangand, ba chiar mai cu foc decat ieri, era la masa si o auzeam cum plange tare, mi-e clar si ce a mancat, in cazul asta. Nu o mai incanta sa vina la gradi, iar discutia despre ramasul la gradi a fost un esec soldat cu multe NU-uri raspicate. Aseara a plecat si buni si a fost trista si de-asta. Apoi s-a trezit toata noaptea plangand. A visat si urat, respira si cam greu, cred ca iar ne paste ceva. Deci, va dati seama ce pregatita e sa doarma acolo, si azi e prima zi. A zis si educatoarea ca e tristuta si plange cand vede o mamica sau cand isi aminteste de noi. Nici Luca nu mai are niciun efect asupra ei. Trage de paturica aia dupa ea, iar mie mi se rupe sufletul cand o vad asa. A zis Sorina ca se intampla ca dupa pauza sa reacioneze asa, ori sa fi realizat ca e o chestie definitiva asta cu gradi, si sa se fi pierdut elementul noutate. Oricum...senzatia asta de neputinta ma termina, doar gandul la ea si mi se umple instant ochii de lacrimi, ma simt ca si cum...i-ar taia a doua oara cordonul ombilical.Tare grea despartirea asta de ambele parti.Of, of, sa ma adun odata ca tare sensibila mai sunt. Am vb adineaori cu educatoarea si am auzit-o plangand. Din fericire, azi fiind sedinta, ramane si eduactoarea dupa-amiaza si a zis ca o sa aiba grija de ea cu somnicul.
Ma mai suportati asa plangacioasa?

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Emma Sofia 21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Bineinteles ca te suportam, !
Offf, tare greu trebuie sa-ti fie mai Gabriela. Eu ma gandesc mereu ce as face in situatia ta si sunt sigura ca as fi terminata psihic, ptr ca asa suntem noi mamicile.
Cateodata sunt "multumita" ca Andrei inca nu comunica asa cum o face Sara, sa-mi mai spuna si el ce nu-i convine, ca sa ma termine si mai tare. SI ptr el a fost si inca este dificil la gradi, o vad de fiecare data cand ma duc sa-l iau, iar de cand a inceput gradi a devenit mult mai mamos. Poate si ptr ca tati il duce si il lasa acolo iar mami il ia/scapa.
Tare greu cu puii mici.
Ma rog sa se milostiveasca o educatoare si sa-ia corde atentia cuvenita Sarei, sa inteleaga ca ea este mai delicata si sa o trateze ca atare, pana se obisnuieste.
Va si ma gandesc la voi!

Piciule, felicitari ptr bb2. Am ras cand am citit ca parca ar fi frate cu ursuletul! Esti mortala!
Pe urma, cand s-a vorbit despre retete bune, delicioare, rapide de tortulet, a remarcat si, Nana cea dusa cu pluta, ca ursuletul si delfinasul sunt nascuti in aceeasi zi!!!!
Ar fi super sa si manance acelasi fel de tortulet la aniversare!!! Unul in tara lui Mos Craciun si celalalt mai la caldurica.
Ii pe manadoi, ca tare dragi imi sunt, si le doresc numai bine!

Yaia
, sper ca esti mai bine azi. Am dat eu o strigare ieri la diaspora, dar am ramas asa. Si facusem si rost de Fanta!

Duoamna C, spor la treaba si mai usor ca stiu eu ca beljienii nu ridica statuie nimanui, bre, iar trandafirasul are si el nevoie de mami in forma!

Sabinescu, felicitari ptr job!
Annusko (slippers) te si merci de cafea!
Papanashhhhh, semneaza bre condica si pe urma te lasam! Parol!

Sanatate multa piticilor bolnaviori!

Acestea fiind spuse, ma apuc de treaba.
Azi imi mut biroul pe alt etaj, asta ptr ca s-a restrans activitatea firmei si au comasat mai multe departamente din alta cladire, aici la noi. De nene, kreppa (criza).
Fluturasul scump tot cu tuse, azi pas gradi si maine la fel. Sa vedem cum evolueaza!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Am zis eu ca am neuronul dus cu sorcova! E he he!

La multi ani, Lisa si Mirunica! Sa fiti sanatoase si sa va bucurati parintii minunati asa cum numai voi, cu inocenta voastra, stiti sa o faceti!

Adimercedes, Danutza, sa va traiasca minunile!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Nana,

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Emma Sofia 21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nana, sanatate fluturasului, sa scapati repede de tuse.
Gabriela, imi dau si mie lacrimile de lacrimile tale. Tare imi pare rau ca e asa greu Sarei. Imi amintesc ca si Alex cand era mica suspina in somn. Draga de Sara. tare.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

pe fuga, ca-s in crize
luni incep job
alerg capiata pt multe chestii, ma duc acum sa semnez contractul pt masina.
am avut sedinta la gradi si mi-am impus punctul de vedere, o sa va povestesc ca-i mult.
adi e bine, maine sarbatorim cu drag, amenajam de zor pt el.
La multi ani pt toti dragalasii de zilele astea.
Sanatate multa bolnaviorilor, sper sa revin mai pe seara.
la party as prefera fara topogan, va spune o mamica patita ( mana rupta , copil ). Venim cred ca fara tati.
pup, am fugit !

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Salute,
Multumesc Gabriela 77, Celia , Roxana, inteleg ca va pregatiti de petrecere, bravos!
Noi nu ne prea laudam cu nimic...de vorbit nu vorbeste decat, mami, tati, caca pipi, dar in schimb stie tot ce il intrebi, unde e urechea, nasul etc, iti arata, deci nu stiu ce sa fac........e puturos la vorba, cred, iar cu olita nu e un episod depasit din pacate, felicitari celor care au reusit!
Ieri Rares nu s-a simtit bine din cauza stomacelului, i-am dat sumetrolin si hydrasec+smecta, sper sa nu-mi faca vreo figura;
Luca e ok cu gradi, dar saptamana asta l-a luat mama pe la 13, de saptamana viitoare il iau eu pe la 17 30...horror, dar ce sa fac!
Ma gandeam de craciun sa mergem undeva cu copii, sinaia, moeciu? mai pleaca cineva?
Teo- tu unde ai fost in bran? e ok? si in alta ordine de idei am observat ca arati f bine, ai slabit, ti-ai schimbat culaorea paraului,etc, bravos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Salute,
Multumesc Gabriela 77, Celia , Roxana, inteleg ca va pregatiti de petrecere, bravos!
Noi nu ne prea laudam cu nimic...de vorbit nu vorbeste decat, mami, tati, caca pipi, dar in schimb stie tot ce il intrebi, unde e urechea, nasul etc, iti arata, deci nu stiu ce sa fac........e puturos la vorba, cred, iar cu olita nu e un episod depasit din pacate, felicitari celor care au reusit!
Ieri Rares nu s-a simtit bine din cauza stomacelului, i-am dat sumetrolin si hydrasec+smecta, sper sa nu-mi faca vreo figura;
Luca e ok cu gradi, dar saptamana asta l-a luat mama pe la 13, de saptamana viitoare il iau eu pe la 17 30...horror, dar ce sa fac!
Ma gandeam de craciun sa mergem undeva cu copii, sinaia, moeciu? mai pleaca cineva?
Teo- tu unde ai fost in bran? e ok? si in alta ordine de idei am observat ca arati f bine, ai slabit, ti-ai schimbat culaorea paraului,etc, bravos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Gabriela, ce trist imi pare situatia asta, va doresc doar sa treaca cat mai repede perioada asta de adaptare la gradi. Imi dau seama ca nu ai alta solutie momentan, decat s-o duci la gradi. Dar poate ar fi solutia, sa cauti alta gradinita, eventual alta grupa. Poate problema e in educatoare, un copil simte ceva totusi, de nu ii place si e trista!

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput