LMA Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (337)
Raspunsuri - Pagina 12
Roxana_G spune:
Bee, ce ma bucur de vesti de la voi, mai ales ca sunteti toti bine. M-ar bucura sa ne vedem la party. 
Eu am venit cu durere de cap de la birou si m-am enervat si cu Alex, care deja a inceput cu plangerile legate de gradinita. Miss cea noua este prea moale, nu se impune, si atunci aplica pedepse. Azi am rugat o sa ii lase elefantul la somn pentru ca a promis ca asa nu mai vorbeste si nu deranjeaza. Mi s-a zis ok, insa la pranz nu i l-au dat ca e contrar regulilor. Ceea ce pot intelege, dar nu inteleg de ce nu mi s-a zis asa dimineata. In plus e ceva ce o supara pe Alex, ca tot zice ca ea nu mai merge acolo. Sigur, acomodarea e grea si pentru ea dupa vacanta, si nu orice vacanta, ci vacanta la bunici unde face numai ce vrea. Cam asa am inceput si anul trecut cu certuri cu educatoarea, pe care pana la urma am apreciat o si eu si Alex. Nu pot sari cu gura de la inceput, o sa mai las o vreme sa vad cum evolueaza lucrurile. Dar imi ajungea Andrei cu plansul cand il las, acum trebuie sa explic si Alexandrei de ce trebuie sa mearga. I-a intrat in cap ca schimba gradinita ca ei nu ii mai place acolo cu miss asta noua. 
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
gabitz78 spune:
seara buna...
bee -
fratiorului.abia astept sa va vad.
eu ce sa zic?sunt un pachet de nervi.am venit de la sedinta cu parintii.concluzia: stefan e singurul copil care nu s-a adaptat pana acum, adica face galagie, vorbeste in timpul orei, nu e atent...etc...
am trecut la pedepse...sa vedem cum se adapteaza ca nu mai stiu ce sa-i fac.asa ca nu sunt intr-o forma prea buna in seara asta...va pup dulce.
Sabina spune:
Gaboit, sa nu care cumva sa-l pedepsesti! scoala romaneasca e oricum de tot kkao...doar n-o sa le intri in joc! Datoria ta de mama e sa-i faci copilului placuta scoala, nu sa-l pedepsesti ca nu e atent la ore, hai ma....
revin. pup tare.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
Deci, sa o luam meotdic.
Stefan e un baiatel f dotat, vioi, care dpdv intelectual e apt de scoala. Dar: are numai 6 ani! nu are inca fund de stat pe scaun....
Pentru el e o incorsetare fara margini. Resimte probabl un mediu destul de strain si ostil. Mai ales ca e criticat toata ziua buna ziua.
Daca pana si mediul lui sigur de acasa se strica cu pedepsele...ce se alege? ii faci praf Universul (bun, exagerez acuma, hiperbolizez, intelegi tu, dar asta e ideea)
Macar acasa sa se simta in siguranta si nu mi se pare corect sa fie pedepsit pt ceva ce face la scoala, mai ales ca e ceva minor, n-a batut pe nimeni. S-a foit si el in banca.
Te-ai gandit si la varianta ca nu s-a adaptat pt ca nu te-ai adaptat tu la anumite cerinte?
(Sper din toata inima sa nu fie asa., mi s-ar parea sinistru, dar cica se practica...eu mi-am promis ca nu duc nimic decat eventual la Craciun si 8 martie....)
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
Revin ca am vorbit si cu barbatu-meu, care are 45 de ani experienta ca profesor. Copiii au o nevoie de miscare, o motricitate instrinseca si e cica complet nesanatos sa stea nemiscati![]()
Acu, gandeste-te si tu...crezi ca o sa-l lase repetent in clasa 1? :)))
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
In alta ordine de idei...tineti-mi si mie pumnii maine si urmatoarele saptamani, ca incep un nou job, mi-au dat norma intreaga la facultate. Nu la cea de stat, la similara de la S H... ![]()
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
gabitz78 spune:
sabina - eu am dus un buchet de flori in prima zi de scoala...trebuia mai mult???![]()
in fine, eu il cunosc si stiu ca doamna are dreptate...asa e firea lui, nu poate sta locului si de dimineatza pana seara vorbeste intr-una.asa face si acasa.eu cred ca el nu ia in serios scoala, crede ca merge si asa...in fine...om vedea ce se mai intampla.
pusi si insanatosire grabnica.
cecilia L spune:
Nana, multumesc, o sa-l citesc mai tarziu
Gabitz, sper din tot sufletul ca lucrurile o sa mearga bine, e posibil sa nu se fi adaptat,baeteii se adapteaza mai greu, este mic, iar inceputul cu jocuri incepe sa treaca usor, responsabilitatile lui sa creasca, ca sa nu spun de cerinte. Este un an greu pt voi si pt el, are nevoie de sprijin si nu de pedepse, eu cred ca este o mare greseala sa pedepsesti un copil dupa sedinta cu parintii...e posibil sa aiba dreptate si sabina......dar o discutie as spune eu este mai recomandata sau si mai corect un consiliu de familie in care sa il lasi sa spuna ce asteapta el de la scoala, colegi si de la doamna, si abia apoi cum trebuie sa se comporte, cred ca exemplu cel mai bun este Eliza...il intrebi daca lui ii place cand Eliza il deranjeaza in timp ce el se uita la desene(sau ceva asemanator)....nu stiu, nu am experienta in a lucra cu micii scolarei....cred doar ca trebuie sa ti-l apropii...acum tu sti cum ati procedat pana acum cand facea prostioare(desi nu o consider prostioara, ci doar un comportament de copil de 6 ani, poate nepregatit pt scoala, tb sa recunosc ca la 6 ani e totusi greu sa se adapteze)...Daca te pot ajuta cu ceva, cu mare placere....
Cecilia si
Cristian Matei[/b][/red](07.09.2007)
asa crestem noi
valentina_22 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina In alta ordine de idei...tineti-mi si mie pumnii maine si urmatoarele saptamani, ca incep un nou job, mi-au dat norma intreaga la facultate. Nu la cea de stat, la similara de la S H... |
F E L I C I T A R I si sa fie intr-un ceas bun!
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
cecilia L spune:
gata, am pus lista pe prima pagina......sper sa fie ok unde am asezat lista
....asa m-am priceput....
Sabina, chiar asa felicitari si un serviciu cat mai usor.......acum te intreb si eu, cine sta cu Gheo si cine o sa o ia pe Sofia de la scoala?????
Cecilia si
Cristian Matei[/b][/red](07.09.2007)
asa crestem noi