dr Catalin Haiduc (2)
Raspunsuri - Pagina 7
Eseea spune:
Alina, sa incerc sa-ti raspund.
[blue]Mie mi s-a montat epidurala la dilatatie 4-5, exact cum tb sa se monteze. Numai ca, in unele cazuri ( iar la mine a fost la fel la ambele nasteri) epidurala accelereaza travaliul. Toti asteptam dupa epidurala marea minune : incetarea durerii. Numai ca la mine durerile se inteteau, simteam ca mor, aveam contractii ff dureroase si toti ma incurajau ca mai tin putin, ca in 15 minute isi face epidurala efectul, etc etc. Eu le tot ziceam ca nasc si nimeni nu ma credea. In sfarsit m-a controlat o moasa si a ramas socata : eu stateam sa nasc, aveam dilatatie maxima, se vedea capul la bb. Atunci s-au precipitat lucrurile, au chemat dr etc
nu a fost vinovat dr Haiduc, desi imi venea sa-l starng de gat atunci. Am si discutat cu el dupa si mi-a explicat ceea ce stiam si eu, exact ceea ce am scris mai sus. Numai ca nu inteleg de ce nu-s mai pe faza, pt ca in unele cazuri se poate intampla asa : epidurala grabeste travaliul ( ca si intensitate si timp) dar practic nu mai are timp sa-si faca efectul asupra durerii. Deci da, practic am nascut natural natural.[/blue]
cu colega de travaliu a fost alta poveste. era tot pacienta a dr nostru. desi discutasem toata ziua cu ea si ne intelesesem ca dam banii DUPA, pur si simplu nu stiu ce a fost in capul ei. Cand mi-a povestit dimineataaaaaaaaaaaaa!! S-a gandit ea ca e mai bine sa le dea ceva moaselor inainte, ca sa le stimuleze, ca a vazut ca s-au comportat frumos cu mine ( pai bineeeeeeee dar ele tocmai de aia s-au comportat frumos, ca sa le cadorisesc dupa!!) . Imediat dupa ce le-a dat banii, exact dupa ce am nascut eu la miezul noptii, alea s-au dus si s-au culcat. Eu o auzeam pe ea cum gemea in sala de travaliu de vis a vis, imi era tare mila de ea, dar abia nascusem si nu ma puteam ridica din paaatttttt. Am vazut ca becurile pe hol s-au stins, deci eram sigura ca moasele s-au culcat. ma rog, ideea e ca au lasat-o asa cateva ore, era terminata, au controlat-o cand avea dilatatie 8 deja, parca. Deci adio epidurala. Era suparata ff tare si pe buna dreptate. Si da, aici a fost de vina si dr, dupa parerea mea, pt ca s-a bazat pe moase ca il anunta probabil. Habar nu am el ce a facut in timpul asta, o fi dormit, nu stiu. Nu trebuia sa se bazeze doar pe moase, chiar daca se practica asta probabil. Dar nici pe fata nu o inteleg, eu as fi pus mana pe telefon si il chemam. A zis ca ii va povesti dr apoi si il va atentiona, nu stiu daca a facut-o.Ideea e sa nu te bazezi pe nimeni, tb sa actionezi singura. Lasi rusinea sau mai stiu eu ce, e vorba de tine in primul rand.
iar cu moasele nu tb uitat ca e un troc : atentie contra bani. Tb zambit cu ele, intrat la povesti, dat de inteles ca veti fi "dragutze" dupa. Ele la fel : va zambesc frumos, sunt serviabile, se prefac ca va asculta, va filmeaza si nasterea cu mobilul chiar. Stiu ca veti fi dragutze dupa. E un schimb si gata, nu tb luat nimic personal. Dupa nastere ele uita de voi, de fapt dupa ce le dati banii. Voi la fel. Sunt f franca si obiectiva, asta e situatia in spitale. salariile lor sunt mizere, asteapta atentii, macar unele stiu sa si le castige. dar si noi meritam respect ( ca sa parafrazez o mare campanie actuala).
acum in legatura cu cezariana. Poate o sa va suparati unele dintre voi, eu nu sunt de acord cu cezariana la cerere. Nu la stat. sunt alte costuri e adevarat, etc etc In plus, mi se pare normala si naturala nasterea naturala, cu epidurala, ca nu mai suntem acum 100 de ani. Mi-am dorit ambele dati sa nasc natural, nici nu am luat in calcul cezariana, imi era groaza de ea. Daaarrrrrrrrrrr : sunt perfect de acord cu cezariana acolo unde e cazul, acolo unde se impune. Sunt convinsa ca, indiferent de politica spitalului, dr Haiduc va face ceea ce e mai bine pt pacienta. daca se impune cezariana, o va face, indiferent cine e pacienta, a cui, indiferent ce ora din zi sau din noapte e.
nu stiu ce sa va mai spun. Nu spun ca de-a lungul timpului ( sunt totusi 3 ani de cand ii sunt pacienta) nu au mai fost chestii care m-au nemultumit si pe mine, dar totusi consider ca e un dr bun, atent, nu iti baga mana in buzunar. Cel putin, eu am fost la destui dr, unii mari somitati, 5 ani m-am chinuit pt primul bb, si totusi l-am ales pe el. La sugestia Gratielei, a scris si ea destul pe aici. Sper sa nu se fi schimbat in timpul asta, acum 3 ani nu prea era cunoscut, noi i-am facut multa reclama. Sper sa nu fiu dezamagita, dar daca voi fi, cu toate regretele, voi cauta alt dr. pana acum, pt mine a fost dr care mi-a adus pe lume 2 copii minunati, care mi-a raspuns la telefon mereu, care mi-a insuflat incredere, etc. E om si el, cu siguranta nu poate fi placut de toata lumea, si eu am avut momente cand nu l-am placut. Mi-ar parea tare rau ca succesul sa-l schimbe, am mai vazut cazuri. Sper sa nu fie si cazul lui, sa ramana cu capul pe umeri si sa-si dea seama ca asa cum a aparut, succesul se si poate duce. Internetul asta e o mare rampa de lansare dar tot asa de bine poate fi si in sens invers.
Ideea e sa mergeti cu incredere, sunteti pe maini bune, stie ce face, si e si OM in plus. rar ca el, cel putin pana la proba contrarie. Eu ma felicit pt alegerea facuta si imi aduc aminte cu placere de " colaborarea " cu el. E un om special in viata mea, nasterea copiilor mei, amintiri speciale si f frumoase pt mine, i se datoreaza. Am avut nasteri netraumatizante, superbe, iar amintirea copiilor mei in mainile lui la nastere, cat palma lui, e de neegalat. Tot respectul, dl dr.!
Mami de fetita si de baietel
AlinaEmi spune:
Multumim mult Eseea pt. timpul investit si pt. rabdare. Eu una zic ca m-am cam lamurit, mi-am facut o parere cat de cat completa si pt. asta va multumesc tuturor. Astept sa mai treaca o saptamana ca sa fie puiul 100% "copt" in 38 de sapt. si voi lua o hotarare finala cu privire la locul nasterii.
Pana atunci, numai bine va doresc !!
BraveGirl spune:
Am mai scris la subiectul asta, dar vreau sa mai fac cateva precizari. Eu am fost f multumita de dr. Haiduc. Am nascut natural la Euroclinic. Am avut complicatii dupa nastere si l-am sunat, ca disperata, pot zice si de fiecare data mi-a raspuns si a fost f dragut si intelegator. A vorbit si cu sotul, mi-a zis sa-l sun si seara sa-i spun cum evoluez. Ma gandesc ca e greu sa ai multe paciente, sa-ti sune tel non stop cu 'nebune' ca mine care urla de dureri...deci dc mai are scapari, eu zic ca e si el OM.
Vrem bebe2 si tot la el am de gand sa merg.
Eseea, suntem pe aceeasi lungime de unda cu parerile despre cezariana la cerere. Nu vreau sa supar pe nimein, dar nu mi se pare corect sa faci cezariana la cerere pe banii spitalului, ca doar stim ca sistemul nostru medical e la pamant cu banii. Ar trebui sa se faca contra cost si gata. Sunt cazuri in care nu se fac cezariana la femeile care char au nevoie ,pt ca spitalul nu mai are fonduri...
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
Petit_bebe spune:
Sunt impresionata de abnegatia de care dati dovada in a-l apara pe d-nul dr. Intentia mea nu a fost sa imi arat nemultumirea fata de el, pentru ca NU e cazul. Mi se pare un om deosebit, un dr. bun care trateaza orice problema cu maxima seriozitate si simt de raspundere ceea ce e rar intalnit.
Cat despre faptul ca se face cezariana pe banii spitalului... mi se pare departe de adevar. Cu totii contribuim la asigurarile de sanatate. Ganditi-va ca o femeie face maxim 2 cezariene pe parcursul vietii, dar asigurarile le plateste minim 25 de ani atat ea cat si sotul. Daca e sa facem un mic calcul intr-o viata practic platesti inmiit DREPTUL de a face cezariana. Nu vreau sa supar pe nimeni, nu sunt nici eu adepta operatiilor la cerere dar totusi sa te chinui ca ultimul om doar ca spitalul nu are bani.... Plus ca e singura unitate sanitara unde insarcinata fiind in primul trimestru am platit 20 de ron consultatia la urgenta! Asa cum am platit pana acum consultatia si analizele la fel as vrea sa mi se ofere posibilitatea de a plati DREPTUL de a face cezariana.
AlinaEmi nu as vrea sa mi-o iei in nume de rau pur si simplu mi se pare inuman sa chinuie mamica si fatul 24 de ore doar pentru a face economie. Cred ca orice mamica ar da oricat numai sa nu ii fie pusa in pericol viata copilului.
Nu consider ca e vina dr-lui, nu il judec pe el ci pur si simplu am ramas consternata de politica de la Filantropia pe care daca o cunosteam de la bun inceput poate nu alegeam acest spital. De fapt am ales pe dr. Haiduc si nu spitalul.
Eseea spune:
Petit bebe, nu cred ca din toate postarile mele, de exemplu, reiese doar ca il apar pe dr Haiduc. Exact cum ai spus si tu, nu am de ce. Si cred ca daca nici eu nu am mai dat dovada de obiectivitate, care am copiat aici inclusiv mesajele negative......
Eu am raspuns pur si simplu Alinei, care mi-a adresat niste intrebari. Sau nu trebuia sa o fac?!
In privinta cezarienei, eu vorbeam de cezariana LA CERERE, cu care, DA, nu sunt de acord. La cerere insemnand " vreau cezariana ca asa vreau eu". Eu nu m-am referit absolut deloc la cazurile in care e necesara cezariana. Sunt perfect de acord cu operatia in aceste cazuri, as fi facut si eu cu siguranta daca ar fi fost necesar. Si nu e singurul spital cu regula asta, ba din contra. Ca sunt multi medici care inventeaza motive pt a le face pacientelor cezariana ( ca asa vor ele, ca e spaga mai grasa, ca sunt ei de garda in ziua x, ca pleaca in concediu, etc) asta e cu totul altceva. In plus, un travaliu de 24 de ore la o primipara nu e nimic anormal. Chiar daca pt noi e f greu.
si cu asta participatia mea la acest subiect s-a cam terminat, nu mai sunt insarcinata,nu mai sunt la curent cu noutatile, am spus cam tot ce era de spus. Sper sa fi folosit cuiva experientele noastre, ale celor care am scris aici, ca de aia am rupt din timpul nostru. Si mi-ar placea ca si alte fete care au gasit candva aici un raspuns, sa revina dupa nastere si sa scrie. Bine sau rau, cum a fost, nu conteaza. Atunci cand esti gravida cauti in disperare informatii despre dr si spital, stiu bine asta.
nasteri usoare!
Mami de fetita si de baietel
little15 spune:
Buna
Sunt si eu pacienta dr. Haiduc.
Va rog sa-mi trimiteti si mie lista cu tarifele de la Filantropia.
Va multumesc
irrinaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AlinaEmi irrinaa , ti-am dat si tie fwd dupa ce am primit eu. Numai bine ! |
am primit, multumesc mult
Irina29+ si Viviana(30.09.2004)
poze bebe
monis5 spune:
Am nascut. Filantropia. Doctor Haiduc.
Eu o sa fiu in echipa de sustinatoare a doctorului pentru simplul motiv ca am avut o relatie foarte buna in timpul sarcinii, care s-a finalizat cu succes.
Am citit ultimele postari si, ca in toate situatiile de viata, realizez o data in plus ca lucrurile depind de foarte multe aspecte care nu tin de noi de cele mai multe ori. Tin de noroc, de soarta, de intamplare, de karma... nu stiu cum se numeste precis... La mine a fost de bine.
Am mers pana la cca 15-16 saptamani la un alt doctor la Elias de la care am dezertat din cauza ca era prea aglomerat (nu e vorba de Tutunaru si nici de Vladareanu), nu raspundea la telefon, era greu de gasit programare la el… ce mai, mult prea celebru pentru gustul meu. (Si in plus cand mergeam la consultatie, nu parea ca m-ar mai fi vazut vreodata… de fiecare data luam povestea de la capat, ce am, ce tratament mi-a dat, cand m-a vazut ultima oara etc). Mai ales ca aveam o sarcina cu ceva problemute… aveam nevoie de cineva pe care sa ma bizui (bine, vorbesc prostii, ai nevoie de cineva pe care sa te poti bizui, indiferent de ce sarcina porti). Plus ca era la Elias, care arata jalnic. E drept ca si povestile despre spital m-au scarbit si ca nu am intrat decat la ginecologie (in maternitate nu am fost nicodata, aparent e in regula acolo), dar senzatia a fost ca ma intorc in timp acolo…. Saloane jalnice, atmosfera de inceput de secol, echograf cu un monitor la care numai imaginatia te lasa sa intrezaresti ceva…
Sigur ca si DC m-a "ajutat" in a alege alt doctor care sa-mi urmareasca sarcina, dar am mers si la fler (ma orientasem spre Filantropia pentru ca trecand zilnic pe acolo vazusem ca a fost refacuta si am si citit despre acest proiect). Am descoperit in dr. Haiduc tot ce pot sa-mi doresc eu (cu accent pe eu) de la un doctor. Atentie, seriozitate, faptul ca nu mi-a creat niciodata impresia ca e pe fuga, sau plictisit, sau excedat de intrebarile pe care le aveam. Si ca putea fi gasit, fara sa fac programare cu 5 saptamani inainte. E drept ca am fost mai mereu la consultatii la clinica, dar si in rarele ocazii cand am ajuns la spital, s-a comportat exact la fel (spre deosebire de multi colegi de breasla care au "fetze" diferite la stat si la privat). Cel mai mult mi-au placut la el optimismul si increderea. Increderea in el ca medic si in ce spune, si increderea in tine ca pacient. In plus, stia de fiecare data cu cine vorbeste, avea fisa in fata e drept, dar aveam mereu senzatia de pacient important (pe care ne-o dorim cu totii pana la urma), mi-a raspuns la telefon de fiecare data (desi are si el la randul lui copii mici acasa), m-a lamurit in problema pe care o aveam, fara sa scurteze conversatia, a sunat dupa mine la spital cand am ajuns acolo la 34 de saptamani si am ramas internata pentru o noapte sa vada ce se intampla.
La nastere a fost sunat de catre medicul de garda si informat despre internarea mea, la dilatatie 4 a fost sunat de una din moase si a spus ca vine in 20-30 de minute. Asa a fost. M-am sfatuit cu el in fel si chip despre epidurala (eu sperand sa rezist sa nasc fara... n-am rezistat) si am apreciat din nou faptul ca orice imi spunea, dedesubt se simtea increderea ca toate lucrurile vor merge bine. Probabil ca puteam naste si fara el, insa din punctul meu de vedere, faptul ca a fost acolo, langa mine, a "rezolvat" jumatate din nastere si nici nu-mi imaginez cum ar fi fost fara el. Este foarte posibil ca acum sa fi investit eu emotional in persoana lui, dat fiind faptul ca a fost primul om care a pus mana pe copilul meu, insa eu sunt extrem de multumita ca am ales sa merg la el. Nu am crezut sa spun asta atat de curand, dar as putea naste oricand din nou, fara nici o teama - bine, aici meritele sunt impartite intre doctor si epidurala ...
In mare cam asta ar fi, daca va pot fi de folos si cu alte informatii, puteti sa-mi scrieti, raspund cand pot, din cauza de cpil mic, dar raspund.
La fel ca Eseea, sper si eu ca timpul care va trece peste noi toti, nu-l va face pe Dr. Haiduc sa se schimbe, ca-l va pastra asa cum l-am cunoscut si l-am placut si peste ani, aici in mijlocul isteriei generale din acest oras, in care devine tot mai greu sa fii om, inainte de a fi orice altceva.
Am nascut. Filantropia. Doctor Haiduc. Perfect
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009)
izabela603 spune:
Buna Monis,
Felicitari, sa-ti traiasca puiul. Ma bucur ca ai avut o experienta placuta ... atat cat poate fi de placuta o nastere.
Izabela