Margarina versus unt

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

nici pe departe nu e margarina sursa periculoasa de nichel si alte metale grele, ci atmosfera.



Da' multivitaminele cu multiminerale ce'au?
Asa pe fuga vad ca www.efarma./products.php?id=1809" target="_blank">Eurovita contine:
Fosfor, Iod, Magneziu, Zinc, Seleniu, Cupru, Mangan, Crom, Molibden, Clor, Potasiu, Nichel, Staniu, Vanadiu, Siliciu, Bor

Pomana lu' Mendeleev nu alta!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

nici pe departe nu e margarina sursa periculoasa de nichel si alte metale grele, ci atmosfera.



Da' multivitaminele cu multiminerale ce'au?
Asa pe fuga vad ca www.efarma./products.php?id=1809" target="_blank">Eurovita contine:
Fosfor, Iod, Magneziu, Zinc, Seleniu, Cupru, Mangan, Crom, Molibden, Clor, Potasiu, Nichel, Staniu, Vanadiu, Siliciu, Bor

Pomana lu' Mendeleev nu alta!

Come to The Dark Side ... we have cookies!




daaa, asa e... nu doar atmosfera, ci si suplimentele alimentare contin toate cele māndre metale ... da' sper c-ai remarcat totusi lipsa cadmiului si a mercurului din Eurovita ... macar pāna la revizuirea formularii medicamentului (ma rog, ce-o fi si eurovita asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui april

Nu consumam margarina nici cand nu stiam care-i treaba (adica cu peste 20 de ani in urma) pt ca nu mi-a placut gustul...insa untul e savuros.


Pe vremea de care pomenesti se gasea doar margarina "Marga", avea un gust oribil si era consumata doar de cei care aveau ratie o jumatate de pachet de unt pe luna, evident insuficient.
Margarina aparuta dupa revolutie nu are nimic de-a face cu acel gust.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Mie imi place untul rau de tot! Dar incerc sa ma abtin. Am mancat si destula margarina la viata mea (inclusiv Marga in prajiturile mamei...)

De cand am devenit mai constienti de chestiile daunatoare din alimente, evitam produsele cu transfati, asta incluzand si margarina hidrogenata, care, cel putin in Canada, nu prea se vede.

Margarina nu e plastic. Dar eu sunt un pic sensibila la ideea ca un "trusted" brand de margarina apartine aceluiasi concern ca si un "trusted" brand de detergent. Inteleg cum sta treaba cu marile concernuri in zilele noastre, care achizitioneaza diverse branduri, aparent neinrudite... Ma deranjeaza asocierea totusi!

Asa ca, revenind la unt, uite o metoda de a-l face tartinabil - ca whipped butter-ul care se ofera la unele restaurante, un unt pufos, aerat, usor de intins pe paine. La unt moale, la temperatura camerei, se adauga putin lapte si se bate zdravan cu robotul. Rezulta ceva mult mai manevrabil, chiar scos din frigider! Daca vreti sa incercati, faceti o portie mica intai, sa dibuiti proportiile (cam depind de unt) si sa il puteti manca in cateva zile (parca gustul se schimba mai repede ca la untul pur).

Am vazut undeva recent si ca poti sa freci un pachet de unt cu cateva linguri de ulei de masline si cica nu mai "ingheata". N-am incercat insa. Try on your own risk...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Noi nu mancam margarina de vreo 10 ani.
Un sfat pentru cei care nu pot intinde untul: tii lama cutitului putin la focul de la aragaz. Repeti procedura de fiecare data cand iei unt din pachet. Eu asa fac tot timpul si merge repede.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput