Margarina versus unt
Raspunsuri - Pagina 2
anaemi spune:
eu mananc margarina ff rar, dar doar cand este post. (numai rama...am cumparat si alta marca de genul delma sau linco si au ajuns la gunoi)
prefer untul care este muuult mai gustos. (nu neaparat mai sanatos avand in vedere colesterolul ridicat, dar clar mai sanatos decat margarina). in prajituri deasemenea folosesc untul cand nu este post si margarina cand este post.
la copii clar, numai unt...cand mananca (nu prea se omoara niciunul cu el)
inainte sa raman insarcinata cu Filip eram "fan" margarina, untul era o raritate in meniul meu, dar de atunci s-a schimbat foaia
si cine cumpara?... sunt destui, avand in vedere faptul ca o cutie de margarina de 500g e vreo 3 lei (parca) si un pachet de unt (cel mai ieftin) tot 3 lei, dar de 200g.
Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)
Doamne ajuta !
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
anaemi spune:
edit; am trimis de 2 ori acelasi mesaj
bogdana, eu scriam cand tu ai trimis mesajul...gand la gand cu bucurie
Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)
Doamne ajuta !
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
RAMONELLA spune:
Da,clar e mai sanatos untul de cat margarina.Dar fiti sigure ca si in unt baga o gramada de prostii...Eu cumparam de la Napolact,dar nu mai e ce a fost odata.Acum iau President,e mult mai scump,dar are total alt gust si miros.
Si eu pun in prajituri unt,e mult mai gustoasa asa.
Cred ca multi cumpara margarina pentru ca e mai ieftina si pentru ca se intinde mai usor.Si ii si prostesc reclamele de la televizor ca au vitamine si e buna pentru copii.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata
RAMONELLA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika si noi luam President light, vreo 75 lei cutia. asta e. |
Da,dar e f bun si se intinde usor.E aproape ca si margarina de tartinabil.Dar mult mai gustos si sanatos.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata
anangel_lexi spune:
Unt clar. Chiar si la prajituri. E drept ca in prajituri bag unt mai ieftin, de mancat mancam unt Kerrygold, excelent.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
alessia105 spune:
Sa imi dau si eu cu parerea ..Marturisesc ca in copilariile si tineretile mele nu am putut consuma nici unt si nici margarina ..stim cu totii cat de greu era sa faci rost de un pachet de unt/margarina proaspete si atat eu cat si fratele meu eram/suntem foarteeee sensibili la prospetimea alimentelor ..un iz de neprospetine /alterare si eram amandoi pliiiiinnnnii de urticare ...asa ca au evitat pana la 0 sa ne dea unt/margarina ...Mai prindeau cate o margarina Rama de la unguri odata la 100 de ani ,dar o tinea bunica ptr prajituri ..Anyway ,acu vro 10 ani am avut o tentativa de a manca margarina romaneasca ( numai retin numele ) dar avea un gust ...plastic (cred) ...am aruncat-o cat colo ...a doua zi eram plinaaa de urticare de nu m-am putut duce la servici ,deci experienta mea cu aceste produse in Ro e aproape zero si aceea s-ar putea sa fiu foarte subiectiva la acest capitol...Viata a facut asa incat m-am integrat intr-o noua cultura unde am invatat ca untul se foloseste la prajit ( uleiul se foloseste doar la salata ) si ca pe paine se foloseste halvarine (unt tartinabil) .De asemenea autoritatile recomanda consumul de www.voorlichtingmvo.nl/gfx/brochure/infowijzer_margarine_en_halvarine.pdf" target="_blank">margarina si halvarina ...chiar la tv a fost/e o campanie cu "smeer halvarine" ( unge halvarina )...eu folosesc halvarine Blue Band sau Becel ...pe eticheta la continut nu este trecut nici un E ( nu inseamna ca nu o avea sub alt nume ) ...dar sunt trecute uleiurile folosite ,vitaminele etc .. ceea ce pot spune cu certitudine e ca nu are nici gustul de plastic si nici efectul celor din Ro asupra sanatatii mele ...Eu am spus si voi spune mereu ca fiecare stie ce e bun pentru el si ptr familia lui ...iar cu studiile eu sunt reticenta pentru ca nu odata interesul material al unora/altora a primat interesului public ...nu intelegeti gresit ...una sa iti spuna UN studiu si alta e sa zica 20 de studii diferite ca sursa , credibilitate ,apartenenta etc etc ...
------------------------------------------------------------------------------------
"Creativitatea nu înseamna gasesti un lucru, ci sa faci ceva din el dupa ce l-ai gasit " - James Russell Lowell
blackpanterro spune:
Noi nu consumam nici una, nici alta. Eventual daca trebuie sa facem sos pt creveti sau scoici folosim unt dar in rest nu consumam.Margarina e plina de chimicale iar untul nu e consumat pt ca e foarte gras iar cel light nu imi place la gust.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
capcaunul spune:
Cum se produce margarina, in www.cip.ukcentre.com/marg1.htm" target="_blank">12 pasi, pe intelesul tuturor. Enjoy!
angelynna82 spune:
Unt folosesc mai ales pentru pitica, la prajituri tot unt, margarina nu folosim
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam