Engleza la gradinite

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns westron spune:

e relativ simplu de stiut daca profesorul si programul sunt bune. regula de aur e sa-i placa copilului si sa astepte engleza cu drag. la varsts asta totul se face prin joc, dar obligatoriu la engleza e sa se foloseasca materiale audio ( video in masura posibilitatilor), dar, atentie, ale editurilor englezesti ( ca americane la noi nu sunt), pentru ca e singura varsta la care copilul poate prinde pronuntia nativa perfecta. Materiale sunt pe alese, si bine ar fi sa existe si un manual. Mai exista un motiv pentru care manualul materialul audio sunt obligatorii: e singura modalitate eficienta de a lucra cu grupe mari. Copiii pot lucra in cor usor cand au caseta dupa care sa repete, si aud si alte voci decat ale profesoarei , deci nu se plictisesc.
Apoi, copilul trebuie sa stie ce vorbeste. Nu se invata cantece si poezii pe care nu le inteleg, se invata structuri, nu cuvinte disparate. Prima ora invata sa se prezinte: I'm Tom. Who are you? Si apoi, incet, incet, invata sa COMUNICE, nu liste de cuvinte. Iar,si aici manualele straine ii ajuta foarte mult.
Profesorul bun e cel care reuseste sa-l atraga pe copil si sa-l faca sa comunice cu placere. Puteti verifica backgroundul profesional foarte usor. Nu acceptati profesori necalificati, nu acceptati absolventi de altceva decat limbi straine cu specializarea pe care o preda, intrebati-l unde si cu cine a invatat metodica. exista cursuri speciale pentru profesorii care predau la cei mici. E obligatoriu ca profesorul sa fi facut macar unul din ele.
mai sunt, mai scriu mai tarziu.

Mergi la inceput

imi cer scuze, o sa fiu offtopic, dar am niste probleme de utilizare ale forumului, si nu stiu cum sa le rezolv. am scris si administratorului, dar nu am primit raspuns.
nu reusesc sa gasesc de unde pot edita posturile mele, ca sa corectez greselile facute din graba.
si,2, cum pot modifica greselile din profil, ca ma chinui sa scot republica asta a coreei de nu stiu cand si sa fac alta corectura la profil, si nu-mi intra schimbarile.
obisnuita de pe alte forumuri sa pot schimba oricand propriile posturi, nu am fost extrem de atenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Deasupra mesajului pe care vrei sa-l schimbi sunt niste iconitze. Pt editare e o iconitza in forma unei foi de hartie, cu un creion pe ea (daca pui mouse-ul deasupra fiecarei iconitze, iti apare scris ce face). Pt schimbarea datelor din profil, mergi in stanga la 'Profil personal', alegi 'editeaza profil', apoi la sectiunea informatii despre tine' se poate schimba tara, orasul etc. Pt a salva schimbarile, trebuie in campul 'verificare parola' sa introduci parola pe care o ai acum. Apoi 'trimite datele' si gata.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fi`mea, dupa 1 an de engleza la gradi (pe atunci in grupa mijlocie), 2 ore / saptamana, a invatat sa salute, culorile, partile corpului, cantecele repetate mecanic De pronuntie insa nu s-au ocupat deloc, eu invatasem BritishE si de cate ori o corectez, fi`mea sare`n sus ca Miss nu asa spune si repeta aiurea ce auzise ...

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

eu nu am facut engleza la gradi dar am facut in scoal agenerala si la liceu
la liceu am avut o profa buna care ne aducea casete audio cu limba engleza create de cei de la BBC erau departe, departe de modul de predare din Ro

deci, westron, unde ar fi trebuit sa invete metodica pentru copiiprofii de gradi ?
apoi, inconcret, astfel de prfesori probabil au tarife mari, in niciun caz toti parintii cu copii la gradi de stat nu vor fi de acord sa plateasca astfel de onorarii, nu din obtuzitate, ci din restrictii financiare

eu inca nu m-am decis asupra gradinitei, dar engleza e un punct important, cu greutate...

deci, westron sau cei care va pricepeti>
cum e mai bine pentru un copil de gradi ? engleza de 2 ori/sapt cate o ora sau in fiecare zi, in paralel cu "lectiile" ( v. programa MEC) care se tin in limba romana ?
sau varianata "intesiv", cu care se lauda unii, adica o ora pe zi ?

si manualele englezesti pt copiii de 3 ani unde le gasim ? daca e considerata publicitate, rog PM
eu nu cred ca e publicitate pt ca e permisa discutie despre marcile de biberoane, lapte praf sau medicamente, la fel mi se par importante si manualele/metodele de predare a limbii engleze pt micuti

Mergi la inceput

engleza se face in romania cu metode foarte moderne de cel putin 40 de ani, de cand eram eu in scoala si lucram pe metode comunicative si cu mult material audio si video. ca sunt multi profesori prosti, e adevarat. eu nu inteleg profele tinere de acum care nu folosesc casetele audio obligatorii la toate manualele cu care se lucreaza in invatamantul de stat. care sunt facute de edituri englezesti mari. si incalca si programa in felul asta, pentru ca programa cere listening de pe textele audio autentice.
in privinta cursurilor de metodica, ele sunt obligatorii pentru incepatoare si sunt impartite pe liceu si generala. monica ralea de la consiliul britanic, una din metodistele care tin aceste cursuri, este specializata pe predarea la copii. dar sunt multe cursuri de metodica pentru predarea la pitici. unele sunt si usor de accesat pe net. exista grupuri de discutie pe site-urile consiliului britanic, are si bbc-ul o gramada de idei. numai sa vrei sa cauti. dar un certificat iei de la cursurile facute la consiliul britanic sau de la casele corpului didactic, sau cine organizeaza aceste cursuri in fiecare judet.
in privinta editurilor, hai sa vedem
Oxford are reprezentanta la oxford educational, sediu la piata amzei, Cambridge la Sitka Alaska, str. iorga ( de fapt la romana pe dacia), Longman il gasiti pe net la Pearson education, Macmillan e pe undeva pe la universitate, o gasiti tot pe net, Express publishing e reprezentata de Uniscan, o gasiti pe net.pentru cei din provincie, toate reprezentantele trimit cartile si casetele, cd-urile, etc.prin posta.
altfel, toate le gasiti pe net si puteti comanda online.
cam asta

Mergi la inceput

inca ceva. in privinta tarifelor mari ale profesorilor buni. stiu din experienta directa. cel mult e vorba de o diferenta de 10 Ron / luna, dar , de cele mai multe ori, nu exista diferente de tarife. sa va spun de ce, inca o data. daca toti copii dintr-o gradinita fac engleza, castigul profesorului/ firmei e mult mai mare decat pentru pregatirea celui mai greu examen de limba engleza la nivel super-avansat. de aceea e si mafia care e. faceti o mica socoteala. 30 RONx 200 de copii= 6000RON/ luna pentru 2 zile pe saptamana cate 3 ore. Scadem impozite, materiale,etc, tot ramane destul de mult. De aceea merita sa va luptati pentru programe si profesori buni. Ca ii platiti mai mult decat bine. Sunt si firme care platesc bine profesorii, deci au profesori buni. Firmele care se multumesc cu un castig decent de la fiecare gradinita.Dar majoritatea dau cam 300/400RON profesorului, baga vreo 200-400 in buzunarul directoarelor si educatoarelor, poate, si restul e castig pentru care nu fac nimic. 95% din firmele care exista in domeniu nu au nimic de-a face cu activitatea didactica, putin le pasa ce se face la clasa sau ce face profesorul, singurul lucru important e sa faca bani multi. De-aia sunt catastrofele de profesoare care sunt de cele mai multe ori la gradinita. in cel mai bun caz, ele stiu engleza, dar nu au de ce sa faca eforturi la banii astia.
Gradinitele de stat sunt in prezent o afacere foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Dudu (3 ani) face engleza la gradi impartita in 4 "sesiuni" (de cate 25 de minute fiecare) pe saptamana. 2 dintre ele sunt tinute de un profesor dedicat (angajat al gradinitei), 2 de un vorbitor nativ. Folosesc manuale Oxford, cei mici vor invata engleza british.

Sper ca metoda sa fie una care sa ii atraga pe cei mici, axata mai ales pe conversatie si nu pe memorarea intr-o maniera abstracta, fara sa inteleaga ceea ce spun.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

multumim

si gradinitele private sunt sau nu "o afacere buna" ? in sensul celor descrise de tine

de unde "luam" programele si profesorii foarte buni, in evetualitatea in care nu suntem multumiti ?

Mergi la inceput

gradinitele private sunt altceva. oamenii aia platesc impozite si daca nu ofera calitate, dau faliment.e mult amatorism si acolo, dar e pe riscul lor, pe banii lor, etc. e altceva

Mergi la inceput