PCOS (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_06 spune:

As vrea sa va mai intreb ceva: ce analize determina rezistenta la insulina? Mie un doctor mi-a dat siofor doar pe baza testosteronului marit si a caderii parului. Parc-ar fi cm putin, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

A o6....parearea mea este ca trebuia sa-ti faci insulina si testul de rezistenta la glucoza si chiar glicemia(desi s-ar putea sa-ti iasa in limite normale si tu sa ai rezistenta la insulina)
Daca am omis ceva sau am gresit, fetele mai informate sa ma corecteze

Vreau sa va intreb si eu ceva: a facut vreuna drilling ovarian? Daca da, care au fost efectele interventiei, daca nu, ce parere aveti despre procedura in sine?

Va pupic dulce si va doresc o dupa-amiaza minunata!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

eu am facut drilling ovarian anul trecut in iulie. aveam ovarele pline de chisturi, care nu au reactionat nici la tratament homeopat, nici la diane35. si am vrut sa fac celioscopia, ca sa stiu ca macar pot sa fac stimularea pe niste ovare cat de cat ok. ca si interventie a fost super. a doua zi eram gata sa merg acasa, si cand a venit dr, mi-a facut iesirea, m-am urcat in masina si am venit 250 de km pana acasa. recuperarea a fost super, nu cred ca sa fi facut nici aderente, am facut stimulare cu clomifen, metformin, duphaston, pregnyl trei luni, si in a treia luna am facut o mama de hiperstimulare, care m-a speriat groaznic. abia dupa ce m-am calmat, m-am linistit, si m-am resemnat ca bebe va veni cand vrea el si DD, nu cand ma fortez eu, am inceput sa iau metformin, macar sa nu mai scap boala de sub control si sa ajung iar la 85 de kg, am simtit ca incep sa traiesc. si a venit si bebe.
sincer, nu-mi pare rau ca am facut operatia, si cred ca as face-o din nou. si daca ajung vreodata sa fie nevoie de operatie, o fac din nou fara probleme.

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

buna fetelor

cum eu in weekend am fost plecata, nu am avut aces la net, macar sa va citesc
m-am intors azi,v-am citit si parca mi-ati umplut inima de bucurie si speranta
gudinde, plateea, scrieti foarte frumos despe experientele voastre si va felicit ca aveti atata putere

maine dimineata sotul meu e programat la spermograma
as vrea sa nu am emotii, insa nu pot
va rog, tineti-mi pumnii

va pup

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eternell spune:

Citat:
citat din mesajul lui magduta10

Buna fetelor !

Giudinde , sa inteleg ca as putea sa fiu si cu endometrioza, dat fiind durerile crunte de prima zi de cm?

pt toate si un weekend placut in continaure.

in asteptarea unui ingeras

Sora mea are sigur endometrioza, diagnosticata doar in momentul primei operatii. La mine exista doar suspiciunea, in ciuda investigatiilor gen ecogragie transvaginala ori rmn. Dar laparoscopia poate diagnostica sigur existenta endometriozei, dar eu nu am curajul sa ma supun ei, si inca nu mi-a propus medicul asa ceva.
Cred ca simptomele difera de locul in care se fixeaza focarele endometriale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

plateea,
M-am inrosit toata.
Multumesc pt complimente.

a_06,
Fumezi? [emoticon care lesina]
Nu pot sa-ti spun cat de daunatoare sunt tigarile pt rezistenta la insulina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Multumesc Plateea...incerc si eu sa-mi fac o idee cam cat de necesara este la mine aceasta interventie si daca imi va fi utila sau nu.
Eu am un chist pe ovarul dr care a raspuns la tratament, de fapt chiar am si ovulat cu dreptul. In rest nu mai am chisturi, si am raspuns si la stimularea cu clomifen...nu foarte foarte bine...dar ok, adik am avut 1 folicul de 19-20 de mm si am ovulat, de fiecare data.
Doctora mea insa imi recomanda drillingul ovarian, zicea ea, "ca sa nu mai pierdem timpul si sa nu-mi mai incarc organismul cu hormoni de stimulare".
Nu stiu deocamdata ce o sa fac...vom vedea.

Pupici dulci pentru tine si puiutul din burtica, minunea ta!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_06

As vrea sa va mai intreb ceva: ce analize determina rezistenta la insulina? Mie un doctor mi-a dat siofor doar pe baza testosteronului marit si a caderii parului. Parc-ar fi cm putin, nu?

Dr meu mi-a dat in felul rumator : glicemia si insulina a jeune (pe nemancate) apoi se ingera 75 g glucoza diluata intr-o cana de apa si la 120 de minute se recolteaza iar pt glucoza si insulina. Dar orele dupa ingerarea de 75 g glucoza difera de la un medic la altul pt ca sunt care vor si rezultate la 60 minute si la 180 de minute.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

magduta10,

Durerile crunte la CM pot indica endometrioza, dar nimeni nu-ti poate spune clar un diagnostic fara investigatii suplimentare.
Investigatii care se fac la un medic competent, care iti stie cazul si care poate lua deciziile corespunzatoare.

Din cate ai povestit de ginecologul tau, pare o persoana care ti-a spus niste lucruri, are niste idei, el nu ti-a propus niste investigatii suplimentare sau un plan de "bataie"?

Dr meu din primul mail trimis lui cu datele mele si-a dat parerea ca as fi pcos, nu l-am crezut pana la proba contrarie, si da mi-a placut de el ca am facut lucruri in plus ca sa eliminam 'fivul degeaba'. Dar la intrebarea de ce alte analize sa mai fac mi-a raspuns ca deocamdata pe el il intereseaza probleam de pcos. Mi-a facut eco transvaginal si in afara ca mi-a gasit 4 chisturi pe ov stg,si pe cel dr destul de greu l-a vazut nu s-a pronuntat de atlceva. Cred si eu ca multe de endometrioza nu putea sa vada...dar sper sa nu fie, pt ca eu ma stiam cu dureri mari in priam zi de cand am cm .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eternell

Citat:
citat din mesajul lui magduta10

Buna fetelor !

Giudinde , sa inteleg ca as putea sa fiu si cu endometrioza, dat fiind durerile crunte de prima zi de cm?

pt toate si un weekend placut in continaure.

Sora mea are sigur endometrioza, diagnosticata doar in momentul primei operatii. La mine exista doar suspiciunea, in ciuda investigatiilor gen ecogragie transvaginala ori rmn. Dar laparoscopia poate diagnostica sigur existenta endometriozei, dar eu nu am curajul sa ma supun ei, si inca nu mi-a propus medicul asa ceva.
Cred ca simptomele difera de locul in care se fixeaza focarele endometriale.

Si eu am avut parte de eco-uri transvaginale atat la Szeged cand am facut fivurile cat si acuma la Budapesta si nu m-i s-a zis nimic.Si de data sta mi-a facut mai amanuntit. Dar na cum s-au mai prinuntat fetel laparoscopic e sigur dg, dar nici eu nu ma incumat.

Mergi la inceput