PCOS (15)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eternell spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Citat:
citat din mesajul lui eternell

Fetelor, e foarte important sa stiu daca voi aveti dureri de ovare, mai ales cele cu chisturi mici,sub 1 cm. Sora mea are endometrioza gr.4. Cu doua operatii plus o interventie pentru subtierea endometrului. La mine durerile sunt legate strans de menstruatie. Medicul ginecolog nu exclude ovarele polichistice, dar crede ca adevarata mea problema e endometrioza. Si ca ea imi provoaca asa dureri, chiar daca nu se vede mare lucru ecografic ori la rmn, el crede ca am mici aderente endometriale. Acum am convenit sa iau o perioada pastilele anticonceptionale fara pauza de 7 zile.

Eu nu am dureri menstruale.
Si ginecologul tau are dreptate sa banuiasca endometrioza. Endometrioza da dureri crunte menstruale.
Din pacate aceasta boala poate fi cu adevarat diagnosticata doar prin laparoscopie. Tot atunci se pot scoate focarele endometriozice, care in timp pot sa reapara.
Insa, musai laparoscopic, nu operatie clasica care duce in timp la aderente si alte probleme.
Daca se dovedeste ca ai endometrioza, estrogenii sunt inamicul tau si trebuie sa-i eviti si din alimentatie. Ex: mararul este puternic estrogenic. Daca te va interesa subiectul alimentatie la endometrioza o sa incerc sa gasesc regimul pe care l-a postat mai demult o veche si foarte draga mie, membra care are endometrioza.

In legatura cu rezistenta la insulina: sigur ca aceasta scade o data cu scaderea corporala si creste o data cu acumulare kg in plus, dar scaderea rezistentei la insulina prin scaderea ponderala nu inseamna eliminarea ei, ci doar reducerea ei. De asta avem membre normoponderale carora li s-a prescris totusi metformin.

Si tot asa se explica faptul ca existe persoane foarte grase care daca-si fac TTGO-ul iese foarte bine. Pt ca ele nu au o problema cu rezistenta la insulina.

In legatura cu scaderea ponderala. Eu te inteleg perfect pt ca si eu ma lupt cu aceasta problema si multe fete de pe acest topic te inteleg perfect.
Da, se poate sa mananci putin, chiar FOARTE putin si sa nu slabesti. Si dr trebuia sa stie.
- metabolismul bazal scazut poate fi o cauza
- probleme cu tiroida alta cauza. Dar aici ai zis ca n-ai deci se taie de pe lista ta
- hiperinsulinemie. Rezistenta la insulina, care intr-o prima faza se manifesta prin hiperinsulinemie duce la cresterea ponderala pt ca insulina are ca principal efect secundar blocarea arderilor de grasimi.
De aceea vei auzi multe fete ca au slabit dupa ce au inceput tratamentul cu metformin. Tot din aceasta cauza persoanele cu aceasta problema nu trebuie sa manance doar cele 3 mese principale, ci este absolut necesar sa respecte cele 2 gustari dintre mese. La orele 11 si 16 exista in organism o descarcare fiziologica de insulina. Se recomanda consumul fructelor pt ca ele contin fructoza care pe de o parte refac nivelul glicemiei scazut de insulina si pe de alta parte nu stimuleaza productia de insulina, fructele fiind noninsulinogene.

PS: in legatura cu greutatea: sora ta este slaba? Pt ca endometrioza este asociata de multe ori cu o greutate corporala scazuta.

Sora mea nu mai este slaba. Nu era nici inainte de declansarea bolii foarte slaba, in jur de 60kg, chiar 65kg la 1,58 cm. Acum, de cand cu tratamentele hormonale a urcat in kg. De ceva timp nu mai face niciun tratament, si a slabit peste 10 kg. Acum face tratament cu bioenergie, si spune ca se simte foarte bine. Mie mi se pare incredibil. Sotul sau este medic, si el insusi se trateaza pentru dureri de spate cu cauza necunoscuta, si acum nu mai are dureri! Ei locuiesc in Franta, asa ca nu stiu cine e bioenergeticianul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Gudinde...iti multumesc din suflet pentru promptitudine. O sa iau o decizie si sper ca rezultatele sa apara:)

Va pooop dulce pe toate.
Eu sunt in a 3-a luna de stimulare...cu Ova-mit.
Deocamdata ieri in ziua 10-a, aveam un sg folicul de 16 mm si endometru de 7 mm.
Luni ma duc din nou la monitorizare pentru foliculometrie.

Doamne ajuta!

Sper ca lucrurile sa fie bine in cele din urma, imi tot spun asta ca sa nu pic intr-o extrema deloc indicata. Doar ca deja se face un an si jumatate de mers la doctor, tratamente..stres, nervi...intr-un cuvant nereusite!
Sper sa rasara soarele si pe strada mea....macar o raza

Va imbratisez cu drag!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_06 spune:

Va multumesc ptr sfaturi. Am decis sa tin un regim sanatos inca vreo 6 saptamani (fara berici, vinut, grasimi si cu multe fructe si legume). Care sper sa ma ajute sa imi reglez organismul in mod natural. Ma gandesc eu ca toate petrecerile din vara asta au ajutat la dezechilibrarea organismului. Stiti ceva despre consumul de alcool si rezistenta la insulina? e evident nociv, asta stiu, ma intreb insa daca este o legatura directa. Succes cu tratamentele! Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

a_06,

Consumul de alcool nu determina rezistenta la insulina.
Aceasta daca exista are alte cauze, dar daca exista, nu se impaca bine cu alcoolul asa cum nici metforminul nu face casa buna cu alcoolul.
Iar ficatul este foarte amarat saracu' in aceasta ecuatie.

Petrecerile sunt bune pt ca se danseaza si face foarte bine la rezistenta la insulina.
In ceea ce priveste mancarea si bautura, este in fashion sa nu bei si in orice caz se poate pune un pahar de vin cu care sa ai ce ciocni.
La capitolul mancare exista si legume, fructe la petreceri. Important este sa se manance cu moderatie si anumite alimente, iar la mancarurile multe, grele etc. evitat cu diplomatie: nu mai pot, e prea mult pt mine etc.

Chiar si pt un om cat se poate de normal si fara nici un fel de probleme de sanatate, eu consider ca la petrecerile noastre "traditionale" se mananca mult prea mult si se bea la fel de mult.
Eu de multe ori am fost privita chioras ca fac nota discordanta, dar am suferit prea mult in aceasta viata si stiu mult prea bine ce-mi face si ce nu-mi face bine ca sa ma intereseze parerea altora. Si cei care nu m-au inteles inseamna ca nu mi-au fost prieteni adevarati.

Succes si sper sa reusesti sa pui in aplicare ce ti-ai propus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

cata dreptate poti sa ai, Gudinde! din pacate, pari sa fi aflat si sa te fi "desteptat" si tu, ca si mine, din propria cruda experienta.
si acum cand citeam postul tau mi-am adus aminte ce urat se uita prietenii nostri la mine ca fac "fite" cand iesim in oras. si cei mai multi s-au si eschivat in ultima vreme. dar de cand eram sa ajung la operatie cu bebe in burtica, nu imi mai pasa sincer, si ma doare la ceas parerea altora.
stiu ca e greu, si stiu ca in ultima vreme mai gasisei o buba... cum ai mai rezolvat? iei tratament, sau mai investighezi? m-am tot gandit la tine, si am tot vrut sa intru zilele astea sa te intreb.

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Buna fetelor !

Giudinde , sa inteleg ca as putea sa fiu si cu endometrioza, dat fiind durerile crunte de prima zi de cm?

pt toate si un weekend placut in continaure.

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput

plateea,

Te referi la tiroida? Iau tratament ca nu-i alta solutie.

Fitoasa, aroganta, elitista, gica contra ... sunt muuuuulte moduri de a cataloga oamenii altfel.
Dar eu stiu ce inseamna sa trebuiasca sa scot cateva milioane bune la cateva luni sa-mi fac analize, sa platesc un abonament scump la un centru de sport care sa-mi ofere compania unor oameni de soi, nu neamuri proaste cu comentarii de doi lei, care sa-mi ofere un program pt bazin pana seara tarziu, stiu ce inseamna sa iesi mort de oboseala de la servici si totusi sa te cari pana la bazin, nu ca ai fi un impatimit al sportului, ci pt ca trebuie sa bagi insulina in celule, stiu ce inseamna sa iei pastile scumpe si cu efecte secundare cu duiumul, stiu ce inseamna sa-ti vina un ciclu cat de cat normal doar cu medicatie, stiu cum e sa stai sa plangi cand iti vezi analizele varza si mai stiu ce inseamna sa traiesti cu o boala pe care nu ai provocat-o, pt care nu ai nici o vina, intr-o tara in care pt taxele platite lunar la stat nu beneficiez nici macar de o hemoglobina glicozilata pe an.
Asa ca la capitolul "prieteni" mi-am tabacit pielea f bine, am cernut in sita timpul si am zis sayonara, bye-bye, drum bun si cale batuta, caci cu astfel de "prieteni" n-ai nevoie de dusmani.
Iar prieteni, se mai gasesc pe drumul vietii. Eu de cand am inceput aceasta saga, am intalnit oameni minunati, nu sunt multi dar nu numarul conteaza, ci calitatea.

Mergi la inceput

magduta10,

Durerile crunte la CM pot indica endometrioza, dar nimeni nu-ti poate spune clar un diagnostic fara investigatii suplimentare.
Investigatii care se fac la un medic competent, care iti stie cazul si care poate lua deciziile corespunzatoare.

Din cate ai povestit de ginecologul tau, pare o persoana care ti-a spus niste lucruri, are niste idei, el nu ti-a propus niste investigatii suplimentare sau un plan de "bataie"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

'neata!
gudinde... as vrea sa spun acum ca nu ai dreptate, ca nu e asa, si ca exista si oameni care inteleg, si care cred. dar, as minti. oamenii nu pot sa inteleaga pana cand nu trec prin ce treci tu. iar medicii, nu pot nici atat sa inteleaga, pentru ca pt ei suntem doar cazuri, tipice sau atipice, si cei mai multi se enerveaza si se plictisesc daca indraznesti sa iesi din tipare si sa aduni prea multe diagnostice. traim in tara si in lumea in care trebuie sa fim tari, sau sa ne lasam invinsi.
si ma bucur enorm ca tu esti un exemplu de putere si succes, pt ca de multe ori mi-ai dat speranta atunci cand eram la pamant. sunt onorata sa te cunosc, chiar si virtual, si sa stii ca trebuie sa fii mandra ca ai ajutat si ajuti in continuare atat de multe suflete care nu gasesc in alta parte intelegere si compasiune pt ceva neelucidat, neclar, neinteles.

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_06 spune:

Ce dragute sunteti cu toatele!
Intr-adevar si eu m-am desteptat in ceasul al 12-lea si numai cand mi-am dat seama ca nu toate bolile se rezolva cu o cura de medicamente. Nu ma mai intereseaza catusi de putin ce cred ceilalti. Iar sambata am fost la o petrecere unde am mancat doar niste ciupercute si n-am baut nimic. Si-a fost foarte bine. De maine renunt si la tigari si gata! (Mi-e usor, am facut-o de numarate ori:))
Va pup
Anca

Mergi la inceput