PCOS (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui magduta10

Valentina D ce doza iei pe zi? Eu iau 3X500mg/zi. In prima zi nu am avut mai nimic, parca o presiune in cap, dar in dimineata urmatoare au inceput problemele. Vad ca iei metformin de mult timp, in cat timp s-a vazut ceva schimbare?

in asteptarea unui ingeras

magduta, asta este doza pe care o iau si eu

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Mirimir cum ai urcat doza treptat?I-am scris si medicului dar mi-e sa nu imi raspunda ca nu e domeniul lui si nu se baga, ca la fel l-am intrebat de dieta si mi-a spus sa iau legatura cu un diabetolog. Pupici pt puiuti

Valentina hm, depinde de organism. Dar ma mira ca eu in viata mea nu am avut reactii la medicamente, si putema lua orice si oricat. Dar cred ca am sa fac si eu cu introducerea treptata a medicamentului, sa vad asa cum reactionez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

da magduta, am uitat sa iti spun ca si eu am inceput cu o doza mai mica...uite ca nu mai retin daca numai cu 500,dimineata sau 500 dimineata si 500 seara
initial eu luam si lipantil (aveam trigliceridele mari), mi s-a cerut sa ma feresc sa raman insarcinata pentru ca era contraindicat.
apoi, toate analizele erau cat de cat ok dat imi crestea TGO si TGP (ceva la ficat), mi-a scos lipantilul si am ramas numai pe metformin. Din cate imi amintesc, atunci cand am renuntat la lipantil mi-a crescut doza la 1500/zi...dar repet, nu mai retin exact

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Am inteles Valentina o sa incerc si eu treptat. Azi de dimineata am luat deja 500 mg am sa incerc sa iau si seara, ca citisem pe prospect ca se ia priam data seara, si sa vad daca imi merge cu 1000mg /zi si daca da raman asa vreo saptamana si apoi am sa introduc inca 500mg. Multumesc oricum de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

magduta10 am avut 250 mg dimineata si 250 mg seara timp de 3-4 zile, apoi 500 mg dimineata si 500 mg seara timp de o saptamana si apoi am trecut la 500 mg x 3 / zi, nu uita, scrie si in prospect ca se intrerupe in caz de anestezie generala, folosire de substanta de contrast si sarcina(aici parerile sunt impartite, deci trebuie sa vorbesti neaparat cu medicul), iar la o luna de la inceperea tratamentului trebuie sa repeti TGO si TGP.Sanatate multa.
la toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eternell spune:

Fetelor, e foarte important sa stiu daca voi aveti dureri de ovare, mai ales cele cu chisturi mici,sub 1 cm. Sora mea are endometrioza gr.4. Cu doua operatii plus o interventie pentru subtierea endometrului. La mine durerile sunt legate strans de menstruatie. Medicul ginecolog nu exclude ovarele polichistice, dar crede ca adevarata mea problema e endometrioza. Si ca ea imi provoaca asa dureri, chiar daca nu se vede mare lucru ecografic ori la rmn, el crede ca am mici aderente endometriale. Acum am convenit sa iau o perioada pastilele anticonceptionale fara pauza de 7 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui eternell

Fetelor, e foarte important sa stiu daca voi aveti dureri de ovare, mai ales cele cu chisturi mici,sub 1 cm. Sora mea are endometrioza gr.4. Cu doua operatii plus o interventie pentru subtierea endometrului. La mine durerile sunt legate strans de menstruatie. Medicul ginecolog nu exclude ovarele polichistice, dar crede ca adevarata mea problema e endometrioza. Si ca ea imi provoaca asa dureri, chiar daca nu se vede mare lucru ecografic ori la rmn, el crede ca am mici aderente endometriale. Acum am convenit sa iau o perioada pastilele anticonceptionale fara pauza de 7 zile.

Eu nu am dureri menstruale.
Si ginecologul tau are dreptate sa banuiasca endometrioza. Endometrioza da dureri crunte menstruale.
Din pacate aceasta boala poate fi cu adevarat diagnosticata doar prin laparoscopie. Tot atunci se pot scoate focarele endometriozice, care in timp pot sa reapara.
Insa, musai laparoscopic, nu operatie clasica care duce in timp la aderente si alte probleme.
Daca se dovedeste ca ai endometrioza, estrogenii sunt inamicul tau si trebuie sa-i eviti si din alimentatie. Ex: mararul este puternic estrogenic. Daca te va interesa subiectul alimentatie la endometrioza o sa incerc sa gasesc regimul pe care l-a postat mai demult o veche si foarte draga mie, membra care are endometrioza.

In legatura cu rezistenta la insulina: sigur ca aceasta scade o data cu scaderea corporala si creste o data cu acumulare kg in plus, dar scaderea rezistentei la insulina prin scaderea ponderala nu inseamna eliminarea ei, ci doar reducerea ei. De asta avem membre normoponderale carora li s-a prescris totusi metformin.

Si tot asa se explica faptul ca existe persoane foarte grase care daca-si fac TTGO-ul iese foarte bine. Pt ca ele nu au o problema cu rezistenta la insulina.

In legatura cu scaderea ponderala. Eu te inteleg perfect pt ca si eu ma lupt cu aceasta problema si multe fete de pe acest topic te inteleg perfect.
Da, se poate sa mananci putin, chiar FOARTE putin si sa nu slabesti. Si dr trebuia sa stie.
- metabolismul bazal scazut poate fi o cauza
- probleme cu tiroida alta cauza. Dar aici ai zis ca n-ai deci se taie de pe lista ta
- hiperinsulinemie. Rezistenta la insulina, care intr-o prima faza se manifesta prin hiperinsulinemie duce la cresterea ponderala pt ca insulina are ca principal efect secundar blocarea arderilor de grasimi.
De aceea vei auzi multe fete ca au slabit dupa ce au inceput tratamentul cu metformin. Tot din aceasta cauza persoanele cu aceasta problema nu trebuie sa manance doar cele 3 mese principale, ci este absolut necesar sa respecte cele 2 gustari dintre mese. La orele 11 si 16 exista in organism o descarcare fiziologica de insulina. Se recomanda consumul fructelor pt ca ele contin fructoza care pe de o parte refac nivelul glicemiei scazut de insulina si pe de alta parte nu stimuleaza productia de insulina, fructele fiind noninsulinogene.

PS: in legatura cu greutatea: sora ta este slaba? Pt ca endometrioza este asociata de multe ori cu o greutate corporala scazuta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_06

merci gudinde
da, si eu inclin sa cred acelasi lucru de dr ileana marinescu. mi-a zis ca n-am PCOS si am intrebat-o 'atunci de ce am testosteronul mare?'. s-a fastacit un pic si s-a apucat sa-mi prescrie Marvelon. pai de ce, daca eu vreau sa fac FIV? Of, am pierdut vreo 3 saptamani cu faza asta si mai bine ma apucam de metformin.

stiti cumva daca e ok sa incep tratamentul cu siofor cu 2 saptamani inainte de inceperea stimulerii FIV?

multumesc mult

Draga mea,

Nici daca as fi medic n-as putea sa-ti dau un sfat legat de inceperea metforminului cu 3 sapt inainte de FIV.

Numai medicul tau, care iti cunoaste cazul si planul de "bataie" iti poate raspunde la ea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirimir

Gudinde si de la mine si de la puiutii care cresc, au cate 400 g si 22 de saptamani si sunt foarte bine.Eu urmeaza sa-mi fac o evaluare hematologica pentru niste pete pe piele, despre care nu se prea pronunta nici dermatologul, nici hematologul.In rest am reusit sa fiu din ce in ce mai optimista si sa ma bucur.Multa sanatate.

Mirimir,

Cu insulina cum mai stai? Ai mai masurat nivelul ei in sange?
Te intreb pt ca un nivel mare de insulina datorat rezistentei la insulina poate da acantosis (sunt niste pete pe piele mai negricioase) si rezistenta la insulina creste pe perioada sarcinii.

Pup si mamik si burtik cu puiuti. Sa creasca mari, sanatosi si frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi.81 spune:

eternell-kiar e tare ciudat dr ala....eu zic sa iti cauti altul! bafta multa
mirmir---sarcina usoara in continuare si multi pupici la puisori!
gudinde-mersi mult ptr informatiile ce le aduci ,mie imi folosesc mult,adica sunt multe chestii care nu le stiam,pupici

Mergi la inceput