PCOS (15)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Citat:
citat din mesajul lui dienutzahy

Ioannoula,
Nu te supara, dr a vrut sa spuna sa nu disperi ca abia dupa 1-2 ani de incercari trebuie sa te gandesti la tratamente. Adica la 5 luni inca trebuie sa speri si sa munciti cu spor sa iasa bb. Cu siguranta asta a vrut sa spuna nu sa iti planifice viata.
Si spor la frumoasa munca in acest scop! Eu am ramas gravida dupa 5-6 luni de incercari si cred ca sunt un caz fericit. daca nu se intampla acum aveam de gand urmatoarea luna sa facem sex 1 data la 2 zile cu simt de raspundere ca sa iasa bb.
Si da, eu sunt graviduta in 6 sapt de acum, cu PCOS, tiropatie autoimuna, insuficienta venoasa cronica.
Apropo de tiroida m-a chemat dr endocrinolog peste 2 luni iar la masuratori sa vada daca nu creste tiroida. aveti idee in ce masura poate afecta bb asta?

Poate...Felicitari pentru bebe!!!sarcina usoara!!! Mama are tiroida si a nascut 3 fete sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutzahy spune:

sar'na!!
m-am mai linistiti . Vezi nu ramane decat sa speram ca va fi bine si Dumnezeu o sa ne ajute.
Gudinde, Valentina,eternell, multumesc de raspunsuri. cred ca va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Buna fetelor !
Sper sa ma primiti in grupul vostru ! Unele dintre voi ma cunosc deja. Am fost activa mai demult la subiectul fiv in ungaria, dar din pacate dupa un fiv cu hiperstimulare si unul cu nereusita, ne-am oprit din problema finantelor, apoi asteptand si sapand in adancimi am descoperit alta cale pe care am descoperit ca de fapt pe langa oligoastenospermie severa eu mai sufar si de PCOS. Trist dar adevarat. Dar ceea ce ma supara mai tare se paute afla si pana acuma....dar medici si medici....stiti cred , nu e nevoie sa ma pronunt.
De data asta chiar ma bucur ca am descoperit unde e problema, macar s ao putem trata. Am mai auzit ca e un tratament pe termen lung, offf...speram si sper in continuare ca cu metformin pana la anu dupa pasti sa putem face un ultim fiv.

Intrebarea mea ar fi voi pe langa metformin ati mai luat si alte medicamente fie ele sintetice sau homeopate? Dar regim ati tinut? si daca da cum anume?
Va multumesc de raspuns
DD ajuta ca atunci cand e momentul sa fim mamici!

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui Valentina_D

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Valentina_D,

Nu inteleg de ce nu ti s-a spus sa faci progesteronul in z 21.

Analizele pe care le-ai mentionat sunt ok. testosteronul cam mare, dar nu tragic, DHEA-S e ideal sa fie cat mai aproape de minima, dar mi se pare ok si la un testosteron de peste 1 chiar nu vad cum ar fi putut fi mai mic.
Insulina ta este absolut splendida. Sincer nu ai insulina de PCOS, ai o insulina de om fffffff sanatos din acest punct de vedere.

SHBG e proteina ce leaga testosteronul.

eternell,
Nu cunosc medicul.

iti multumesc gudinde

chiar nu imi amintesc de fiecare data cam la ce zi imi dadea analizele, cert e ca in iulie mi-a dat in z18.

cand am fost diagnosticata, in 2007, analizele erau varza
dupa un an si jumatate de tratament cu metformin imi ies asa cum v-am spus... sigur de la metformin

acum, in oct, trebuie sa le fac iar, dar doar testosteron si SHBG, asa mi-a cris pe fisa, fara sa indice o zi anume

eu sunt multumita de doctorita, dar...stiu si eu? oare e cazul sa o schimb?

Valentina

De ce sa o schimbi?
Esti multumita de ea, ti-a dat un tratament in urama carora ai ajuns de la "analize varza" la cele de mai sus care sunt ok.
Testosteronul, SHBG-ul, Insulina, DHEA-S etc se pot face oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eternell spune:

Poate fi diagnosticat PCOS sub anticonceptionale?
Am fost azi la medicul meu ginecolog, si am avut o discutie lunga. Mi-a spus ca ar trebui sa imi fac testosteronul fara anticonceptionale... Si tot el a spus ca daca ma las, vor creste chistii. Apoi a pomenit de rezistenta la insulina, pe care ar trebui sa o testez. Acesta ar fi un pas. Banuiesc ca analiza ar fi relevanta. Sambata as putea-o face.

Apoi a mai spus ca ar trebui investigata si hipofiza, ca ar trebui sa fac un rmn. Eu am pomenit de prolactina, dar a spus ca nu crede ca am prolactina mare, ca atunci as avea ovarele mici! Tumorile hipofizare fiind de mai multe feluri.

M-am ingrasat nefiresc, sunt pufoasa, parca umflata. Ar aduce cu sindromul cushing, dar, cand am vrut sa investighez pista asta, anul trecut, mi-a iesit cortizolul la limta maxima a normalului, si doctorita a spus ca atata timp cat e in limite normale, nu e acest sindrom.

p.s.Ce parere aveti despre cretisoara? O colega ma tot piseaza ca ar face minuni!

Mergi la inceput

eternell,

Pai gineco are dreptate: dozarile hormonale nu se fac sub ACO.
Ba, as zice eu, nici imediat dupa ce-ai oprit ACO.

In legatura cu chisturile ovariene iar are dreptate pt ca ACO nu actioneaza pe cauza. Ca atare, cand se opresc pastilele cauza revine si-si face de cap.

Oricum o serie de investigatii trebuie sa-ti faci pt ca trebuie sa afli care-i diagnosticul exact si complet. Asta-i cel mai important.

Mergi la inceput

magduta10

Bine ai venit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Citat:
citat din mesajul lui magduta10

Buna fetelor !
Sper sa ma primiti in grupul vostru ! Unele dintre voi ma cunosc deja. Am fost activa mai demult la subiectul fiv in ungaria, dar din pacate dupa un fiv cu hiperstimulare si unul cu nereusita, ne-am oprit din problema finantelor, apoi asteptand si sapand in adancimi am descoperit alta cale pe care am descoperit ca de fapt pe langa oligoastenospermie severa eu mai sufar si de PCOS. Trist dar adevarat. Dar ceea ce ma supara mai tare se paute afla si pana acuma....dar medici si medici....stiti cred , nu e nevoie sa ma pronunt.
De data asta chiar ma bucur ca am descoperit unde e problema, macar s ao putem trata. Am mai auzit ca e un tratament pe termen lung, offf...speram si sper in continuare ca cu metformin pana la anu dupa pasti sa putem face un ultim fiv.

Intrebarea mea ar fi voi pe langa metformin ati mai luat si alte medicamente fie ele sintetice sau homeopate? Dar regim ati tinut? si daca da cum anume?
Va multumesc de raspuns
DD ajuta ca atunci cand e momentul sa fim mamici!

in asteptarea unui ingeras

Bine ai venit Magduta
Im PCOS tratamentul difera de la o persoana la alta in functie si de valoarea analizelor,de rezistenta la insulina.In general la toate personele cu PCOS se recomanda metformin.Tratamentul cu metformin este de lunga durata si pt noi care ne dorim un bebe e f greu,dar mai bine incet si sigur decat repede si prost.
Numai medicul iti poate recomanda un tratament adecvat in fct de valoarea analizelor.

anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Valentina_D

Citat:

Valentina_D,

Nu inteleg de ce nu ti s-a spus sa faci progesteronul in z 21.

Analizele pe care le-ai mentionat sunt ok. testosteronul cam mare, dar nu tragic, DHEA-S e ideal sa fie cat mai aproape de minima, dar mi se pare ok si la un testosteron de peste 1 chiar nu vad cum ar fi putut fi mai mic.
Insulina ta este absolut splendida. Sincer nu ai insulina de PCOS, ai o insulina de om fffffff sanatos din acest punct de vedere.

SHBG e proteina ce leaga testosteronul.

eternell,
Nu cunosc medicul.

iti multumesc gudinde

chiar nu imi amintesc de fiecare data cam la ce zi imi dadea analizele, cert e ca in iulie mi-a dat in z18.

cand am fost diagnosticata, in 2007, analizele erau varza
dupa un an si jumatate de tratament cu metformin imi ies asa cum v-am spus... sigur de la metformin

acum, in oct, trebuie sa le fac iar, dar doar testosteron si SHBG, asa mi-a cris pe fisa, fara sa indice o zi anume

eu sunt multumita de doctorita, dar...stiu si eu? oare e cazul sa o schimb?

Valentina

De ce sa o schimbi?
Esti multumita de ea, ti-a dat un tratament in urama carora ai ajuns de la "analize varza" la cele de mai sus care sunt ok.
Testosteronul, SHBG-ul, Insulina, DHEA-S etc se pot face oricand.

multumesc pentru explicatii gudinde, sincer m-am mai linistit

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_06 spune:

Buna fetelor
am citit cat am putut din paginile precedente, am fost si la 2 medici endocrinologi (Copaescu de la Medlife si ileana marinescu) si tot nu mi-e clar daca am PCOS au ba. cred ca tot eu trebuie sa decid..:(. Am incredere ca ma ajutati si voi.

deci, situatia este urmatoarea: am testosteronul si testosteronul liber usor marite, parul imi cade serios. eco 4d nu arata ovare polichistice, celalalte analize hormonale par bune, menstruatia vine regulat.
dr copaescu mi-a dat Metformin, iar dr Ileana Marinescu mi-a zis ca nici vorba de PCOS, ca-mi cade parul din alte cauze. eu zau ca nu stiu ce sa mai cred si sa fac. as vrea sa fac FIV luna viitoare si de-asta nu stiu daca sa iau Metformin au ba.
voi ce spuneti?
multumesc frumos
anca

Mergi la inceput