varza calita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

am si uitat sa va zic !

asa pofta mi-am facut singura cu reteta de varza calita postata intr-un mesaj anterior, incat nu am rezistat si luni am facut o portie mare. dar am imbunatatit-o, adica dupa ce s-a calit ceapa am pus sunca afumata taiata bucati si carnaciori afumati, le-am lasat sa se perpeleasca bine, pe urma am adaugat varza cruda bine stoarsa, am pus tot ce mai trebuia in materie de condimente si am lasat-o la cuptor, la foc mic - a iesit O NEBUNIE !

urmeaza iahnie de fasole cu ceva afumatura (ciolan, costita, vedem noi, afumat sa fie )

pofta-buna !!!

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Stie cineva cum se face varza a la Cluj?Vreau sa fac cu varza murata si carne tocata de vita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

din amintiri itzi spun ca eu nu am facut niciodata, dar am vaz't la soacra'mea...nu stiu cantitati asa ca folosea, varza, orez, carne, smantana

varza o calea un pic inainte, orezul si el calit in ulei si pe jumate fiert, si carnea la fel in care punea si ceapa

apoi intr-un vas de iena, sau care merge la cuptor, punea orezul primul, apoi carnea, apoi smantana, varza si iar smantana.....punea apa cu bulion cat sa acopere orezul si la cuptor...binenteles nu uiti sa condimentezi mancare...

eu nu am tot zis sa fac pt sot, dar cum nu sunt fan prajeli, o sa sar etapa cu prajitul orezului, carnea o sa o fac cu ulei cu apa, iar varza un pic si ea cu ulei si apa

nu mi-am propus pt cand o sa o fac, dar o sa-tzi scriu ce a iesit

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pucku

din amintiri itzi spun ca eu nu am facut niciodata, dar am vaz't la soacra'mea...nu stiu cantitati asa ca folosea, varza, orez, carne, smantana

varza o calea un pic inainte, orezul si el calit in ulei si pe jumate fiert, si carnea la fel in care punea si ceapa

apoi intr-un vas de iena, sau care merge la cuptor, punea orezul primul, apoi carnea, apoi smantana, varza si iar smantana.....punea apa cu bulion cat sa acopere orezul si la cuptor...binenteles nu uiti sa condimentezi mancare...

eu nu am tot zis sa fac pt sot, dar cum nu sunt fan prajeli, o sa sar etapa cu prajitul orezului, carnea o sa o fac cu ulei cu apa, iar varza un pic si ea cu ulei si apa

nu mi-am propus pt cand o sa o fac, dar o sa-tzi scriu ce a iesit

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""




nici eu nu stiam cum se face varza a la Cluj, dar imi pare ca seamana cu un fel de sarmale, pe care nu le mai rulezi, pui totul la gramada...e o metoda si asta, scapi de o manopera in plus...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Corina, da da, am uitat sa precizez seamana mult cu gustul de sarmale, cred ca de asta nu m-a atras asa mult reteta, atata doar ca la ardeleni sarmalele se fac cu afumaturi, deci varza a la cluj nu are afumatura

poate stie cineva o alta reteta mai diferita, soacra'mea e fan prajeli si rantasuri, sunt bune nu am ce zice supele si mancarurile ei, dar nu-s sanatoase....

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

In cartea mea de Dna Sanda Marin (editie 1969, deci mai batrana ca mine ) zice asa:

Se prajeste in untura cu putina ceapa carnea data prin masina si se inabusa turnand cate o lingura de apa. Se toaca potrivit de marunt o varza frumoasa si se inabusa putin. Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rand de varza, unul de carne, o lingura de smantana si se continua alternand la fel. Ultimul rand sa fie de smantana. se potriveste de sare si piper. Se da la cupror. Se poate adauga intre randuril de carne o jumatate de ceasca de orez, fiert in apa cu sare si bine scurs

Acuma asta e reteta originala. Eu am facut o data exact asa si, desi f gustoasa, era cam prea grasa.

Adaptat la gusturi mai fine, ar fi asa:
Varza sa fie alba cruda, nu murata cum zice reteta. Inabusita mai mult fiarta in apa cu ulei.
Carne am folosit numai de pui sau de curcan, bine asezonata cu sare, piper, si verdeturi, chiar si un dovlecel ras, sa o inmoaie un pic, altfel e cam uscata. Inabusita in un pic de unt cu un pic de ulei si apa picurata. Adica doar inabusita, fara sa fie lasata sa se sfaraie prea tare.
Orez nu am pus ca nu mi se pare ca adauga ceva la gust, doar o face mai satioasa. In loc de smantana am pus iaurt, care fiind mai acrisor parca o face mai gustoasa.
A, si in loc sa dreg de sare piper la sfarsit, am condimentat smantana (iaurtul) fiindca se imprastie prin toata tava si da gustul care trebe.

Asa parca e mai dietetic.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Va multumesc!A iesit foarte buna

Mergi la inceput