Comori de nov-dec 2004 (200)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

Miria tu te chinui sa o inveti eu ma chinui sa il tin pe loc, nu vreau sa ii arat , nu sunt suficient de bine pregatita pt asta, sa le invete la timpul lor si cu cineva care stie sa ii arate, eu lam invatat sa scrie silviu, iam aratat cum se scrie mama si a reprodus singur mai intai cat toata pagina , si apoi corectanduse singur( vazand ca noi scriem mai mic), nu lam certat sau corectat niciodata
mai scrie tata , mamaie tataie , si acum ma bate la cap ca nu stie sa scrie si delia, nar fi decat o litera noua dar , inca ma incapatanez sa nu ii arat
cat despre semne pregatitoare scrisului in grupa mare... mai indoiesc, din ce am prins eu la asezatul salii de clasa la gradi( ca na ma prins doamna si cu asta) la grupa mare se invata cifrele pana la 8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

'Neata!
Si a mea vrea sa citeasca si normal ca nu m-am bagat s-o invat. Oricum, stie prea putine litere. Ca de recunoscut le recunoaste, doar cu scrisul sta prost. Este dornica sa invete, asta imi place tare mult la ea, dar imi e si teama, ca atunci cand nu va mai avea rabdare, dar tot va trebui sa invete sa nu dea inapoi si sa refuze.

Ma enerveaza "astia" la greu. Mi-au oprit apa calda timp de o saptamana, iar eu am de spalat la greu, ca n-am stiut ca se va oprii.

Va pup, mai intru eu, ca vad ca stimulez fetele sa scrie mai des.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

Miria, eu pana acum doar masini de spalat care folosesc apa rece am avut. Ele o incalzesc pana la temperatura dorita. Esti sigura ca-ti trebuie apa calda?

Da, Ana stia multe poezii la un moment dat pentru ca era cu bunica acasa. Si la fel a invatat la gradi in Bucuresti. Dar aici se joaca la gradinita, 95 % din timp, ea e la grupa pregatitoare acum si are 4 ore de educatie pe saptamana . Deci din iunie s-a plafonat fata mea, nimic nou de atunci.
Azi o astepta educatoarea ei romanca. Cu ea se intelege foarte bine, atat de bine ca plange cand pleaca.
Si tot azi e ziua ei la gradinita. De cateva saptamani pe fiecare zi un copil trebuie sa se prezinte, sa povesteasca despre familia lui, casa lui, ce face el acasa, ce-i place. Cred ca ei fac asa ceva la inceput de an scolar, ei se prezinta, invata sa vorbeasca in fata celorlati si uite asa se cunosc mai bine copii intre ei.
Sa vad ce zice diseara.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Am inteles, Otilia. A mea e in grupa mare, mai are un an pana la pregatitoare, cica azi a facut puncte si a fost relativ cuminte, asta pentru ca n-a dormit si a cam deranjat. Cand m-am dus s-o iau era afara si nici ca avea chef sa se intoarca acasa, ar mai fi stat.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Alexa, nu stiu cum e trecut in programa, daca e obligatoriu sau nu, dar cred ca depinde is de fiecare educatoare in parte, cand se gandeste sa introduca semnele grafice. Uite, chiar azi m=am intalnit cu prietena mea educatoare in Curtea de Arges , mi-a adus niste caiete speciale pt Paul la matematica cu cifre si cu semne grafice pt litere, Paul ar fi vrut de azi sa inceapa dar i=am promis in wee sunt franta. Si imi spunea prietena mea ca ea de anul trecut a inceput la semnele grafice cu copiii care erau grupa mare, anul acesta deja copilasii se descurca binisor la aceasta tema si era multumita, dar repet nu stiu daca in programa scrie ca se face din grupa mare.

Snt ffff obosita, am umblat toata ziua si mi se inchid ochii.

Va pup...si va spun "noapte buna" de pe acum.

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) si 21+ cu Daniel Alexandru

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Salutare!
Eu raman la parerea mea, copilasii nostri mai au doi ani de gradinita, in Ro nu-i primeste la scoala daca nu au 6 ani. Daca de acu' invata atatea ce vor face in grupa pregatitoare sau si mai si, in clasa I. Drept ca-i tratam diferentiat pe copii in cadrul activitatilor instructiv-educative, dar chiar daca ei stiu citi sau scrie tot mai trec o data prin alfabetizare.
Cand o intrebam pe doamna Dianei daca trebuie sa lucrez cate ceva cu ea acasa stiind ca nu se omora cu numerele mi-a raspuns:"Las-o, este inca mica! In clasa I ce o s-o inveti, chimie?"
Copiii sunt la nivelu II/grupa mare asa ca va arat o evaluare initiala, ce trebuie sa stie in momentul de fata www.didactic.ro/lectii-invatamant-prescolar-45-evaluare-initiala-grupa-mare-p131119-t2" target="_blank">link1, www.didactic.ro/lectii-invatamant-prescolar-45-evaluare-initiala-interpretare-concluzii-masuri-pedagogice-ameliorative-grupa-mare-p131828-t1" target="_blank">link2si www.edu.ro/index.php/articles/10133" target="_blank">aici gasiti Programa pentru educatia timpurie a copilului de la 3 la 6/7 ani(de la pag 45)


Mihaela si Diana 22.11.2004

lucru de mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Poate va sunt de ajutor si astea:

1) http://www.babyonline.ro/Scoala-Baby.html?c=5179

2) http://autism.gamara.ro/269/fise-gradinita-numere-directii-categorii-scrierea/

Ca tot ati inceput discutia despre scoala...
La ce varsta vor merge comorile voastre la scoala?

Eu eram convinsa ca-l voi da p Robert de 6 ani si 9 luni.Sotul zice 7 ani si 9 luni. Mie mi se pare cam mult.


www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html" target="_blank">Miha papa tot

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MIHA, si eu il dau pe Paul la 6 ani si 10 luni.

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) si 21+ cu Daniel Alexandru

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu am s-o dau la 6 ani si 10 luni. Cu toate ca din acel moment se va trezi in fiecare dimineata si va face lectii si nu va mai fii "mica", nu vreau, totusi, sa se creeze un decalaj ca varsta intre ea si copiii de seama ei. Vreau sa termine scoala la 18 ani, sa inceapa fiecare ciclu scolar la momentul lui, nu mai repede sau mai tarziu.
Eu aveam la scoala un coleg dat la 7 ani si 8 luni, caruia copiii ii ziceau calul pentru ca era mai mare decat noi si se vedea aiurea printre colegi. Parca era repetent.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Otlilia in goana calului m-am uitat la pozele cu fetele tale, Eliza est copia fidela a Anei; e simpatica taaare; sa iti traiasca.


carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput