Comori de nov-dec 2004 (200)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Salutare de la mare!


Va mai amintiti de noi?

Am citit absolut tot, insa cum in ultimul timp activitatea pe forum era limitata nu mai intram nici eu asa de des...acum vad ca ati prins avans si intervin, pana nu raman prea in urma


onitza am vazut poze cu tine si Paul Tu arati ca un fotomodel, aia-abia se vede burtica, iar Paul un oaches fara de pereche Cat despre bb...apoi daca primul a fost cuminte, macar la al 2-lea sa stii si tu ce inseamna

miria sunt avantaje si dezavantaje cand sunt 2, cred ca ai mai auzit asta. Si totusi, depinde mult cum ii obisnuiesti si care le este rolul in masina, ca sa ai conditii optime. La noi se respecta regula, amandoi stau in scaune cu fatza la sensul de mers. De peste 1 an se uita la DVD-player portabil si desenele ii tin "sfinti". Au masinute si reviste pe care si le impartasesc, iar la destinatie se joaca mult impreuna. In masina daca vor sa doarma le trag scaunele si deja pozitia devine mai comoda. Scaunul lui Adam e de pana la 18 kg si "i se ridica pcioarele in sus" iar el sta ca in covata; scaunul lui Matei are inaltator si spatar, insa daca largesti putin centura si tragi de inaltator mai in fata, i se lasa spatarul pe spate si se face ca un fotoliu, apoi centura se strange atat cat trebuie sa devina fixa si toata lumea e multumita. Sincer, eu cred ca a fost greu doar primul an de viata al lui Adam, apoi a devenit la fel de independent si acum nu necesita supravegherea mea (mai deloc).

ochi verzi urata experienta, bine ca acum esti bine imi lipseau postarile tale Iar lungana e frumoasa rrrrau in costumasul ei.

otilia faine dragutele tale. Stai sa se mai ridice putin mezina si ai sa vezi razboi la tine acasa, ca o sa ii sara sora-si in toate caietele si papusile... Mereu a fost asa si cred ca si voi veti face parte din categoria asta, varsta nu irta pe nimeni si nazdravaniile le vin in minte, fie ca vrem fie ca nu. oricum viata e frumoasa si merita traita, iar cand sunt 2, bucuriile sunt de 2 ori mai multe



despre noi: Am fost vineri cu Matei la Bucuresti, la orl. Dr a intervenit putin si i-a mai eliberat frenul de sub limba, ca era scurt si putea fi o piedica in perfectionarea dictiei. VOm merge in continuare la logoped, insa ultima sedinta a fost un dezastru, nua vrut deloc sa participe cu greu am scos cate ceva de la el, e alintat si repezit, asa incat literele/sunetele i se bulucesc in gura si evident nu se concentreaza sa pronunte corect.
Pe zi ce trece devine mai matur si mai intelept, cu noi si cu fratele lui. E la fel de sclifosit la mancare, de aceea m-am saturat de cartofi si orez

revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Mai dar ce activitate pe aici!!!

OTILIA si eu am sictir fata de vremea urata....azi ce a dat soarele si pe la noi, il scot si eu pe Paul dupa nani.

MIHAELA, multumeste-te ca ii place mov-ul. Paul clar trebuia sa fie fetita, are o pasiune pentru ROZ ceva de speriat. La gradinita din fisele lui, reiese ca vede viata in roz!!!! Noroc ca nu cere si la haine culoarea asta ca o incurcam.

Si noi tot acasa din cauza grevei, insa a fost o nesimtire din partea directoarei ceva de speriat: parintilor li s-a spus de vineri ca luni pot veni cu copiii, iar azi au gasit usile inchise la gradinita, nici un afis nimik pe usa......ce oameneeeeeeeeeeni!!! Noroc ca m=a sunat si pe mine o mamica cu copilul la Paul in grupa sa imi zica s nu il aduc, ca faceam urat rau.

Azi am facut activitati impreuna, am stat mai mult de el, necesita din ce in ce mai multa atentie..inca de pe acum...
Aaaaaa si deja e gelos: carutul e al meu nu al lui bb, paturica cu catelusi e a mea, vrea sa se inveleasca numai cu ea, desi ii e mica....si tot asa. Asa ca am inceput sa vb cu el ca sa nu sufere ca prostanelul degeaba.

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) si 20+ cu Daniel Alexandru

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, ai vostrii copii stiu sa scrie? Adica stiu literele?
Am inceput s-o invat de Dami cateva litere si asa de greu se adapteza la scris de simt ca ma inrosesc la fata. Nu stiu cum o voi scoate la capat cu ea cand va incepe scoala. Restul le face cum le face, dar nu concentreaza deloc la ceva mai migalos. Cu o mana se scarpina, de uitat de uita peste tot numai unde trebuie nu si incepe si sa te strige, toate in timp de face ce-i ceri. Ce ma fac?!
Nu credeam ca e aasa greu sau o fi fii-mea mai .... nu stiu cum!?

Voi ce stiti, maine merg la gradi, nu?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ce ne-am nimerit.

Si gradinita Anei a fost inchisa azi, dar la bani nu se simte , norocul meu ca sunt in concediu, inca.

Miria, stie sa-si scrie numele ei, al meu, pentru ca-s usoare, mai incearca sa scrie Elisa si tati. Dar nu scrie frumos si la anul incepe scoala . Totusi la gradi e laudata, pentru ca ceilalti ori nu stiu, ori scriu anumite litere in oglinda, ori nu le scriu in ordine iar ei nu sunt certati niciodata, educatoarea mi-a zis ca orice copil va observa ca ea ii scrie numele corect intr-un mod putin diferit si in final va imita ce scrie ea.
De ce esti stresata? Ca doar in ziua de azi se scrie la calculator. Si apai in clasa I nu-i normal sa invete sa scrie .
Se cere cumva in Ro sa stie sa scrie literele in momentul in care incep clasa I?

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Hai, ma, OTILIA, tocmai tu imi raspunzi!
Pai, cand m-am intalnit cu tine si Anuta, Dami era nenascuta! Fii-ta recita poezii, iar a mea nu stia nici sa vorbeasca. Iti dai deama ca este un decalaj vizibil intre ele.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MIRIA, stiu ca iti e greu, dar literele nu se invata dintr-o data. Mai intai , copilul invata semnele grafice premergatoare literelor, care ii ajuta pe copilasi sa exerseze si sa le fie mai usor sa alcatuiasca in final litera respectiva. Exista caiete speciale nu stiu sigur daca si pt grupa mare, dar cel mai probabil pt grupa pregatitoare, cu aceste semne grafice. Cauta in librarii, vei gasi si iti vor fi de folos. Parerea mea este ca te grabesti. Mai bine da-i activitati placute pt grupa mare: de decupat si lipit, de unit puncte, jocuri de asociere; daca nu ii place sa coloreze, las-o, nu o forta, o sa vina de la sine cand se va simti ea pregatita; uite, si MIhaela avea impresia ca Diana nu este atrasa de cifre, pana intr-o zi cand fata voia la gradi fisa la matematica. Eu nu voi incepe cu Paul de acum cu literele, stiu ca le recunoaste in cuvinte, exersam impreuna pt ca el doreste, dar e prea devreme, parerea mea. Mai las-o, fiecare copil in ritmul lui. POate de la vara vom face o tentativa mai serioasa. Mai uita-te si pe didactic.ro la materiale didactice, sunt fise interesante pe care le poate lucra Damiana. Eu ii mai dau de acolo lui paul de ex la matematica probleme ilustrate. Sunt f interesante.

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) si 21+ cu Daniel Alexandru

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ce vorbarete ati fost azi

miria cu siguranta Damiana o sa faca fata fff bine la scoala, stai linsitita...toate la timpul lor

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ONITZO - Multumesc de sfat! O sa caut pe didactic sa vad ce ma inspira de acolo. Stiu de semnele premergatoare literelor si am incercat cu ele mai intai. E, mai mult este teama mea ca nu va invata pentru ca-i tare rasfatata, dar poate ma voi insela.
A, si inca una mai noua, vrea la balet.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Eheee, deci azi ati avut activitati acasa.
Noi am adunat castanele pt gradi si-am facut si cateva poze(cum le descarc va arat).
Miria, a mea stie sa scrie o parte din literele de tipar, a invatat pur si simplu singura pentru ca eu una nu vreau s-o invat, e prea mica, nu are nici 5 ani, eu am invatat sa scriu si sa citesc in clasa I si-am ajuns tot acolo unde au ajuns altii care au invatat din familie, la o varsta mult mai timpurie. Are litere magnetice si ea le reproduce facand diverse combinatii si vine sa ma intrebe ce a scris.Uneori scrie cuvinte, am vazut PLOI, DENISA, AER, roi,..., dar si multe litere care nu pot fi citite ca si cuvinte. Isi scrie numele complet, destul de urat si tot cu litere de tipar, mai scrie tata si mama, cuvinte care stie sa le spuna pe litere. La gradi chiar daca-i scrie doamna prenumele pe fisa il mai scrie si ea o data, deh, sa-si personalizeze fisa. In vara m-a batut la cap sa o invat sa citeasca, dar n-am vrut, i-am explicat ca are timp si pentru asta cand va merge la scoala ca in fond acesta-i rolul clasei I, invatarea scris-cititului si al socotitului pana la 100. Mereu îi spun: toate la timpul lor.
Ma bucur mai mult cand invata o poezie ca astfel isi exerseaza memoria, cand "citeste" din carti dupa imagini ca-si dezvolta vorbirea. Intr-o seara îi citesc eu o poveste si intr-o seara imi "citeste" ea pe baza imaginilor. Are colectia Disney si cum stie desenele, iar cartile sunt frumos ilustrate imi spune povestea.
Si ce-i place ei cel mai mult sa inventeze. Si la gradi cand doamna îi pune pe rand sa spuna cate o poveste, ea mereu inventeaza una cu fluturi, iepurasi, zane, mai apare si ea in poveste...sau inventeaza poezii, mai cu rima, mai fara si o las ca asa-si dezvolta creativitatea.
Ioana, a fost greva, dar daca veneau copii eram obligati sa stam cu ei, sa-i supraveghem dar sa nu desfasuram activitati didactice, mai ales ca a fost si zi metodica.Mi se parea normal ca doamnele sa fie la gradinita, nu usa inchisa.
Mirandolina, sar'na! Sa vezi tu ce vorbaret va fi de acu' inainte ca asa-s eu(sa spuna Ioana) si mica am avut aceeasi problema. Imi povesteau ai meu ca la mine toate se terminau cu lelele: vanturilelele, coaselele nasturelele.

Mihaela si Diana 22.11.2004

lucru de mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina

ONITZO - Multumesc de sfat! O sa caut pe didactic sa vad ce ma inspira de acolo. Stiu de semnele premergatoare literelor si am incercat cu ele mai intai. E, mai mult este teama mea ca nu va invata pentru ca-i tare rasfatata, dar poate ma voi insela.
A, si inca una mai noua, vrea la balet.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Va face fata si va fi premianta.
Pai, da-o la balet si asa se convinge daca-i place sau nu.

Mihaela si Diana 22.11.2004

lucru de mana

Mergi la inceput