Strumfi de iul-aug 2007 (156)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Helou fetele, am reusit sa va citesc .

Michi, stai calma, analizele trebuie sa iasa bune.

Dana, succes la conceput, eu zic sa lasi temperaturile si sa prestezi la 2 zile, sa ii cumperi boxeri sotului in loc de chiloti normali si sa stea cu dansa in frig vreo juma de ora, face bine la spermogeneza

Georgi, da cu Aerius sau Zyrtec sa iti treaca gadilatul si tusea obositoare.

Eu tot incerc chestii ca sa ii adorm pe aia mici. Mi-am facut un CD cu cateva povesti, in prima seara Dodo nu a vrut sa doarma ca nu i-a placut Alba ca Zapada, apoi in a doua seara nu a vrut ca nu a vrut, abia aseara am reusit sa il adorm pe povesti la CD player nu de alta dar spuneam la povesti ca adormeam eu si copii nu Si parca Vlad adoarme mai bine daca are radioul deschis. Deci inca mai experimentez si sper sa ajung la varianta ideala. Oricum la ora 9 fix noi suntem in pat ca sa fiu sigura ca adorm pana la 10

Vivela, eu credeam ca te intreaba de altele nu de strans cortul .

Ma duc sa imi beau cafeaua!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

desi sunt super ocupata si mai mult plecata, va citesc aproape mereu

Ddanagh ma bucur tare mult cand postezi despre Daria si am avut si eu emotii cand ai scris de primele zile la gradi... off mi-o si imaginam plangand si tu pe la usa, plangand si tu... mai ales ca stiu cat de atasata e de tine...Apropos, de la ziua lui Matei ma tot intreaba sotul (dar familia de la Ploiesti cu printesa brunetica ce mai face?), asa ca si noua ne-ati ramas in gand si ne-ati placut ca sunteti o familie unita si frumosa... asa ca e pacat sa nu mai faceti macar un copil..
Asa ne spun si noua altii sa-i mai facem lui Matei o surioara sau un fratior, dar nu este cand vrem noi ci cand vrea CEL DE SUS, si daca mai vrea bineinteles..
Pupici si spor la bebe 2

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Michi, stai linistita ca analizele vor iesi bine, ai sa vezi. Voi sunteti tineri si organismul va raspunde oricarui tratament. Important e sa se analizeze si sa se ingrijeasca. Hai un de la mine

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Housepocket480 ce ma bucur ca mai dai cate un semn de viata. Sper ca sunteti bine. Si eu tot imi zic sa-ti trimit un email cu rugamintea de a-mi trimite si mie 2-3 poze facute de fotograf de la ziua lui Matei, dar timpul asta trece asa repede. Eu, in ultimul timp, deschid din ce in ce mai rar calculatorul.

Jadi am retinut sfatul. Asta seara o sa-l trimit pe sot vreo 10 minute (sau juma de ora ) pe balcon, in p,,, goala sa se racaroasca, apoi sa vina in pat.

Despre adaptarea Dariei la gradi e cam asa:
Ea e la o gradi de stat (toate particularele din Ploiesti nu m-au convins, slaba oferta) in care erau inscrisi 30 copii in grupa (4 grupe), din care au ramas 22, din care vin zilnic cam 15 (dupa spusele educatoarei). Adica se mai imbolnavesc, mai stau cu bunica, si tot asa. Sunt 4 ingrijitoare si o educatoare la grupa. Ingrijitoarele fac pe ture: 2 sunt de diminetza intr-o zi, a doua zi celelalte... Pe una din ture DAria nu plange mai deloc, o iau vesela, canta, danseaza.II zice doamnei : mamaia Cuca, e scumpa rau. Pe tura cealalta o iau ragusita. Mai astept vreo saptamana sa vad cum evolueaza lucrurile, sa mai investighez putin.
Ce imi place la gradi asta e ca le gateste mancarea acolo (spre deosebire de cele particulare unde era in sistem catering si, la ora mesei sunt prezente vreo 7 doamne in sala care sa-i ajute sa manance. E drept ca Daria, ca si alti copii de acolo, mananca si singura insa, totusi, tot consider ca mai trebuie si ajutata.
A, si vroiam sa va mai zic ca ieri dupa ce a venit de la gradi a facut spagatul. Cred ca fac si ceva gimnastica, o sa intreb azi la pranz. E f elatica si f catarata.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Ia ca mi-am adus aminte. Dodo de mai mult de o luna vorbeste absolut toate cele dar acum avem alta problema. De exact 2 zile a inceput sa se balbaie dar destul de tare, repeta un cuvant de cate 5-6 ori si nu e haios deloc. Am mai citit pe ici colo, cica nu ar trebui sa ma ingrijorez intr-o prima faza daca nu s-a lovit sau sa fi suferit vreun soc si ca balbaiala ar putea fi de la faptul ca vrea sa vorbeasca prea repede si nu nimereste al doilea cuvant... aveti mai multe cunostinte de asa ceva? Mersic anticipat!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna dimineata,

Micky stai linistita,bine ca s-a dus sa faca analize,o sa fie totul bine.
Eu am fost si am luat analizele lui fimiu si are stafilococ auriu localizat in nas,ne-a bagat pe eritromicina 5 zile si picaturi in nas cu eritomicina 10 zile.Stiu ca e cam pacatos stafilococul asta,sper sa scapam repede de el.
Jadi sa stii ca si David la fel face,mai ales cand venim sa-l luam de la bunica vrea sa povesteasca tot ce a facut peste zi si zice un cuvint ,il repete de mai multe ori si se blocheaza,dar apoi imediat isi revine.De obicei incerc sa-l ajut si ii spun eu cuvantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

apropo de vorbit: David a prins o expresie - "nu pe-ala!" (prosopul, halatul, castronul, nimic nu-i convine). asta n-ar fi rau, dar zice repede si iese mereu "nu p..la !!" .
daca o zice asa si la gradi, nici nu vreau sa-mi imaginez ce or crede femeile alea despre familia noastra

Mami de pui nazdravan (2/9/07)

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba.

Mergi la inceput

Gata, am luat-o pe Daria de la gradi. ERa mult mai vesela, cred ca suntem pe drumul cel bun. Acum deja s-a bagat singura in pat si s-a culcat. Sa o pupe mama pe ea de cumintica. De ar fi asa de simplu si adormitul seara, ufff. Nu stiu de ce asa mare diferentza.
Jadi Daria adoarme in fiecare seara doar dupa ce vede dvd-ul ala de la Magic English nr 1, si-a format un ritual. Chiar daca, de multe ori, nu se uita la el, trebuie sa mearga, sa fie acolo prezent . Dupa care se suceste pe toate partile, se pune in cap, se lipeste de perete, asta inca vreo juma de ora pana isi gaseste pozitia. Inainte adormea f usor, dar de, se schimba el om mare, d-apoi un bebe.

Cat despre vorbit, chiar nu stiu ce sa zic. Nu cred sa fie vreo problema. Am si eu o prietena balbaita, nu din nastere ci de prin clasa a IVa, insa in urma unui soc puternit: accident de masina, urmat de divortul parintilor. Nu cred ca e cazul de astfel de socuri la Dodo.
Daria le scalceste fff rau. Si acum zice tot 'stei' la picioare , de mai bine de juma de an. Pediatra mi-a zis sa o las in pace pana pe la 3 ani, mai ales ca acum am dus-o in colectivitate si s-ar putea sa inregistreze singura un mare progres in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

apropo de vorbit: David a prins o expresie - "nu pe-ala!" (prosopul, halatul, castronul, nimic nu-i convine). asta n-ar fi rau, dar zice repede si iese mereu "nu p..la !!" .
daca o zice asa si la gradi, nici nu vreau sa-mi imaginez ce or crede femeile alea despre familia noastra

Mami de pui nazdravan (2/9/07)

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba.

Jadi nu ma pricep poate e bine sa intrebi un logoped. Si eu adorm copiii cu muzica de leagan pe cd, acum dorm in paturi separate in aceeasi camera.

Dana suna bine gradinita Dariutei. O sa se acomodeze. Mie cel mai mult imi place la gradi a fie-mii ca ies la plimbare in padurea de langa, si luni cand am luat-o mi-au zis ca au facut "cakes" mai exact au luat biscuiti gata facuti iar copiii au pus glazura pe deasupra. Doamne ce mandra era ca a facut "cakes".

Fie-mea e blocata pe "not wanting it". Orice ii dau intai zice asta si abia apoi daca de fapt vrea zice "yes wanting".

Aseara ne-am distrat la greu.

Adelise a venit la mine si de nervi m-a muscat. I-am spus la nivelul ei ca ma doare si sa nu mai muste iar ea a fugit apoi a venit in fuga si m-a muscat iar de picior. Iar m-am enervat si i-am dat warning ca daca nu inceateaza merge la naughty step (ea nu stie de asa ceva, nu a stat pana acum pedepsita). Si cum m-a muscat iar am luat-o de o aripa si am asezat-o pe ultima treapta de la scara si i-am zis ca a fost naughty si sa nu se miste de acolo ca sunt suparata.

Nu a plans si a stat. Dupa 1 min am mers la ea i-am cerut sa-mi zica "sorry", mi-a zis si ne-am pupat. Si apoi a inceput distractia, venea la mine in bucatarie imi zicea "Lis is naughty" fugea la scara, statea cateva secunde, apoi striga "sorry mommy!" si ne pupam. Ne-am petrecut asa vreo ora, deci gata, am si educat-o.

Fug la munca.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Luna mi-am si inchipuit-o pe Lis pe scara de pedeapsa. Sti desenele alea cu Printesa, care era pedepsita sa stea pe 'scara de pedeapsa' iar cand a daramat pomul de craciun a trebuit sa stea acolo o ora, insa fiind langa pom se simtea fericita ca sta pe scara atata timp???

Si Daria a prins sa tot zica: nu poa Iaia (in traducere nu poate Daria). Incearca o data si apoi vine fuga la mine- nu poa Iaia . Eu ii tot zic ca poate Daria, dar ea nu poa si gata.

Mergi la inceput