Oradea (47)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adi2003/adi2003.jpg)
adi2003 spune:
Doamne, ce ghinion cu varicela sotului.
Moni, sper din tot sufletul sa nu va afecteze.
Trebuie sa va arat, achimenes rosu, la sfarsit de sezon.
Sper ca la anul sa ma bucur si de alte varietati. Am niste rizomi al caror rezultat il voi vedea abia in vara lui 2010. Rabdarica...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cristina22 spune:
Moni-DD ajuta si nu vei face.
Cum e sotul?
In ce il priveste pe Luca, mai bine l-ai izola si pe el.
Si daca reuseai sa-i faci vaccinul, acesta nu ofera protectie 100%.Am vazut in primavara asta la gradinita lui Andrei.
Sanatate multa!
Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Moni, multa sanatate la voi si sa treaca rapid de la voi varicela, sa fiti sanatosi tu si bb din burtica si Luca
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Mercedes spune:
moni-nu stiu se pot face ceva teste sa vezi daca sunteti ori nu afectati de varicela( ma refer la tine si samburelul din burtica)?
iti tin pumnii sa nu .
Gabi_K spune:
Moni tin si eu pumnii sa fie totul ok.
pupici, incerc sa revin mai tarziu... am cate ceva de povestit...
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Gabi_K spune:
Deci: din nou, m-a socat pasivitatea oamenilor.
S-a organizat un curs intitulat Cum sa ne ferim copiii de droguri. A inceput marti, tine 3 saptamani, cate 2 sedinte de 2 ore saptamanal. Eveniment mediatizat cu nu foarte mare tam-tam in presa tiparita si cea virtuala, respectiv prin inspectoratul scolar.
Eu am gasit pe bihon, am sunat la nr de telefon, si m-am prezentat marti la curs la casa de cultura. E un gurs gratuit, organizat de protectia copilului impreuna cu o fundatie si cu primaria parca, in cadrul toamnei oradene. La acest curs s-au prezentat vreo 15 parinti, la al doilea tot vreo 15, din care aprox. 10 eram aceeasi ca si la primul. Fiecare parinte are posibilitatea sa se inscrie chiar si la discutii individuale cu psihologii care prezinta cursul.
Din discutii cu ceilalti, am aflat ca doar 2 mamici suntem care am venit doar din pura frica sa nu se apuce copiii nostri de droguri si de bautura... ceilalti au venit pt ca le-a trimis comitetul de parinti din scolile respective.
Si ce m-a shocat foarte tare: nu am vazut cupluri de parinti de copii adolescenti cu probleme sau cu intentii de a preveni probleme care pot sa apara... majoritatea parintilor trimisi puneau accent pe fraza "am venit ca m-au trimis, nu pentru ca as avea nevoie de asa ceva..."
Imi era mila de domnisoara sociolog, organizatoarea cursului, care incerca sa spuna ca e vorba de preventie, sa recunoastem semnele, sa invatam cum sa ne tratam copiii adolescenti, si nu e vorba de tratarea copiiilor drogati
In orice caz mie imi pare bine ca am fost la cele doua sedinte, si am sa merg si la celelalte 4, daca sunt doritori aici pe DC, poate sa vina oricine Cate un sfat bun nu strica... parerea mea
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
moni_or spune:
Fetelor, multumesc mult de sustinere, cam de luni incolo ar trebui sa se manifeste boala la noi in caz ca am facut-o. Cei care aveti experienta, stiti cumva pana cand e contagioasa boala? Pana cand se fac cruste pe toate bubele? Ca eu asa am citit si sotul nu mai are stare, vrea sa se intoarca acasa si nu stiu cand sa-l primesc, clar nu sta pana ii cad toate cojile.
SIMI, deci achimenes se numeste floarea asta, uite ca n-am stiut, are maica-mea mai multe exemplare dar nici ea nu stie cum se numesc. Multumesc de intrebare, la eco a fost bine, i-am vazut inimioara puiutului asa ca sunt f. multumita. Azi am fost la medicul de familie si mi-a dat trimitere la maternitate pt. analize, cica acum acolo se fac gratuite la gravide, sunt curioasa. F. dragute formele de cartof, sa inteleg ca a mai fost pe la voi Maria si ai distrat-o?
CRIS,stiu ca nu ofera 100% protectie vaccinul dar din cate am inteles macar daca face ar face o forma muuult mai usoara.
MERCE, ar fi ceva test insa nu se face in Oradea, se trimite nu stiu unde si pana ajunge inapoi rezultatul oricum probabil am vedea si noi bubele daca ar fi cazul, asa ca n-are sens.
GABI, si e interesant cursul, adica chiar vine cu sfaturi utile? Ca de multe ori se organizeaza cursuri doar asa, de forma, ca trebuie cheltuiti niste bani, dar e o mare abureala. Nu ma refer la cursuri despre educatia copiilor, ca la din astea nu am fost, ci asa, in general. Eu clar voi fi interesata, dar sa mai creasca Luca, acum inca mi se pare prea indepartata amenintarea, ca e micut de tot.
Monica, mami de Luca si
6+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adi2003/adi2003.jpg)
adi2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui moni_or SIMI, deci achimenes se numeste floarea asta, uite ca n-am stiut, are maica-mea mai multe exemplare dar nici ea nu stie cum se numesc. Multumesc de intrebare, la eco a fost bine, i-am vazut inimioara puiutului ![]() ![]() |
Moni - m-as mira ca floarea asta sa o aibe mama ta. E destul de rara in Romania - adica varietatea mov o gasesti la tot pasul, dar alte culori numai la colectionari sau la cine a comandat rizomi sau plantute din afara.
Poate e doar o asemanare. Eu tin foarte mult la ea si sper sa am mai multe varietati la anul.
Formele de cartof sunt de la mama-natura. Am fiert niste cartofi in coaja si i-am curatat. Astia mi s-au parut interesanti.
Album 1 + Album 2
cristina22 spune:
Moni-asa ne-a zis si noua d-rita ca e contagioasa cat timp apar pustule.Ma bucur ca a scapat usor sotul tau.
Iar Luca daca face, stai linistita, nici nu va simti.E mic si sigur trece usor!
Cand a avut Andrei, daca nu vedeam bubitele, nici nu stiam ca are varicela.
Doamne ajuta sa treceti fara probleme de stresul asta.
Gabi-nu toti parintii constientizeaza pericolul.Zic eu ca asta e explicatia.
O zi buna sa avem!!
Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."