Licurici de ianuarie-februarie 2009 (54)
Raspunsuri - Pagina 12
Aalina spune:
Bee aseaza-te in fiecare camera pe podea la nivelul ei si uita-te de jur imprejur. Si fiecare obiect care ti se pare periculos incerci ori sa ii schimbi locul daca se poate, sa il ridici la o inaltime la care nu ajunge inca ori sa il maschezi cat mai bine. Medicamente, chimicale etc in prima faza le poti pune cat de sus poti ca mai tarziu sa fie sub cheie.
Pentru lucrurile la care nu le poti schimba locul si nici masca vei vedea cand merge acolo si o vei lua de fiecare data explicandu-i ca se poate rani. Chiar si de o suta de ori. Intr-un final va renunta sa mai mearga. Explicatiile se dau pe un ton calm dar ferm.
Eu in bucatarie de exemplu cand era Dori mic in dulapurile de jos pusesem numai plastice asa ca il lasam sa le scoata si sa se joace. Era atractia lui. Am preferat de fiecare data s aindepartez tot ce il poate rani dar pe el sa il las sa exploreze.
Acum nu imi mai vin altele in cap. Am o stare aiurea rau de tot
sarbatoritilor
Leditia spune:
Bee,este foarte bun subiectul.
Deci noi ne-am gandit asa..prizele sa fie acoperite,fara mobila cu colturi(noi vom scoate patul mare de la el din camera si cu ocazia asta ne mutam in camera de zi)..Evident chestii de acoperit colturile,acolo unde sunt,caci nu pot schimba mobila din lipsa de bani.Momentan medicamentele stau intr-o comoda cu sertare care se trag greu,pana si mie mi-e greu sa le scot..dar pe viitor le vom muta intr-un dulapior cu lacatel.Acelasi lucru vreau sa fac si cu detergentii..puse toate intr-un dulapior ,sub cheie.Cu prelungitoarele nu stiu ce sa fac sa le maschez,caci in living am multe,neavand decat o priza..la el in camera am o tona de prize,deci le voi acoperi,insa una va ramane mereu descoperita si nush cum sa fac pt ca sta interfonul in priza.
Acum mi-as dori sa am in toata casa cele mai mari si cele mai groase covoare care exista.Si sa fie din perete in perete..Scos tot de pe rafturi si mutat sus unde nu ajunge.Noi am scos geamurile de jos de la biblioteca..nu se vede frumos,dar nu asta conteaza.
Cam astea,ca e micut..insa pe viitor trebuie rezolvata si problema bucatariei si a baii.
Eu mai am un stress mare de tot..am in dormitor la el un dressing mare,cat tot peretele..iar usile sunt din lemn cu oglinzi..sunt imense,grele..Si am un stress mare sa nu se sparga oglinzile sau sa iasa cumva de pe sina sa pice...Ce sa zic,nu am bani sa securizez casa cum vreau eu,ca asta ar insemna sa scot dressingul,sa schimb majoritatea mobilei,sa iau covoare mariiiiii si fff groaseee..sa pun ceva sa-i blochez accesul in balcon,caci camera lui e sparta si e prelungita in balcon..Si ar mai fi multe,insa nu ne permitem financiar sa facem toate astea.Plus ca dressingul ala e asa de incapator,ca incap toate prostiile in el si un dulap normal nu ne-ar satisface nevoile.Am citit ca exista in comert niste folii protectoare pt oglinzi si atunci cand se sparge o oglinda nu cad cioburi ca raman lipite pe folia aia,doar ca acele folii se pun pe spatele oglinzii..Oricum la cum as vrea eu sa securizez casa mi-ar trebui zeci de milioane si nu dispun de asa ceva.:(Asa ca e in permanenta supravegheat.Daca il las singur,il las in patutul lui cu jucarele si-l aud in permanenta in interfon.
POZE CU NOI
de David Christian
cristi_2003 spune:
neatza
bee - la noi in mare e bine apartamentul, ca avem putina mobila, si asta care e e cam masiva - adica sunt bucati mari, cu sertare foarte mari, care se misca greu
medicamentele le am puse undeva sus - pana ajunge la inaltimea aceea o sa priceapa ce sunt
prizele sunt ascunse de mobila - una singura e la vedere si jos, o sa ii iau capac
pe cand o sa stie sa deschida usile la masca din bucatarie o sa iau de acolo chestiile de curatenie si o sa le pun intr-o baie pe care sa o inchid cu cheia - ca avem noroc ca avem 2 bai.
da pe hol - care e unit cu bucataria si cu livingul, doar ca e o diferenta de nivel de 2 cm - am biblioteca, care e cu rafturi deschise. si mi sa nu rupa cartile - da cum sa fac sa o securizez??? sa pun usi la biblioteca e scump...
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
andre_ea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lisa79 Sunt fff suparata,pe langa faptul ca nu am dormit mai deloc azi noapte,Ana a avut febra,muci...tot tacamul. toata ziua e cu limbuta pe dintisorii de jos asu pe gingie,nu stiu,ca nici nu ma lasa sa vad. sa aunga odata sa vorbeasca sa imi zica ce o doare si ce nu,ca nu se mai poate. chiar nu stiu cat mai rezist,am o luna de cand nu am mai legat 5h de somn,daca nu ii trece dupa ce ii iese dintisorul de sus merg la doctor,poate nu stiu eu ce e cu ea sau poate are fata atlceva 29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora! |
Cand te citesc parca citesc ce am scris eu. Exact asa patesc si eu cu Ilinca. Am avut o luna de zile in care functionam pe "pilot automat". Nici n-am crezut vreodata ca am asemenea resurse in mine, ca pot rezista nedormita atat. Sfatul meu e sa pui putin treaba in casa pe "hold" si sa te odihnesti ziua cand doarme Ana. E foarte importanta odihna asta.
Ilincai i-a dat in sfarsit si dintele nr. 3. In plus e racita si respira ingrozitor de rau. Azi-noapte mititica ar fi dormit, dar nu putea deloc sa respire. Eu nu stiu daca am dormit 4 ore.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
andre_ea spune:
citat din mesajul lui Naty andreea Ioana face kk moale de fiecare data cand ii dau Panadol. Cu siguranta poate da aceasta reactie. bolnaviorii Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) NOI |
A fost un singur episod. Am si uitat sa mentionez la dr.
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
andre_ea spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Andre_ea, imi pare rau pentru scaunul apos, sper sa se faca repede bine Ilinca |
Nu scaunul e problema cea mare, ci nasul. Stiti si voi ce ingrozitor e sa nu poti respira cum trebuie. Dar sa mai fi si bebe mic.
Felicitari pentru primul dintisor! Pupam Mister suparici.
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Aalina spune:
Cristi la bb1 eu am luat toate cartile de pe rafturile de jos si le-am mutat sus. Asta pana a inteles cate ceva si am putut sa il fac sa nu le mai rupa. Acum le-am indesat bine de tot si nu se pot ascoate decat cu mare efort. Daca va reusi Fabian sa le scoata ori aplic varianta de data trecuta ori daca ma tin nervii varianta cu luat de acolo pana se plictiseste.
La prizele nefolosite si care inca se vad neputand sa le maschez eu am pus dopuri si am noroc ca la celelalte greu se scot stecherele din priza. Or sa aiba o perioada in care vor fi inebuniti dupa cabluri. Fabian a inceput deja sa le vaneze. In dormitor si in camera cu scule audio unde se mai vad un pic nu sta singur, in sufragerie am ridicat cablul sus, iar la ei in camera prizele au dopuri si nu sunt accesibile.
O sa mai vina o perioada cu aragazul. Eu am incalzit un pic o cratita si i-am aratat lui Dori ca acolo frige si a functionat. Caloriferele iarasi au fost o problema ca dadea cu capul de ele. O parte le-am mascat cu ceva sau le-am acoperit cu o patura sa nu se loveasca tare. Dar nu era iarna atunci.
In sufragerie si noi avem balconul unit cu camera asa ca am mutat canapeaua ca sa nu se poata iesi, chiar daca asta inseamna ca eu de cate am nevoie sa escaladez pe acolo.
Sanatate multa licuricilor bolnaviori. Si putere mamicilor nedormite.
La mine s-a dus si ultima speranta de odihna.
cristi_2003 spune:
cum ii imbracati acuma pe pitici? si in casa si afara
si pt ca de cateva zile n-am intrat...
la multi ani irina draga
sa fii sanatoasa si fericita, si sa ti se indeplineasca toate dorintele
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
Aalina spune:
In casa bady si trening daca e mai cald fara sosetute pe care oricum si le scoate. Daca e mai racoare ii pun dres cu bady peste ca sa i-l tina cat se taraste.
Afara dres, bady, un pantalon raiat destul de subtire si o bluzita. Dimineata cand il ducem pe Dori ii pun o geaca subtire cu gluga in cap daca e foarte rece desi imi tot aud frecvent "vaiiiiiiiii da nu ii puneti caciula".
anna-mama spune:
Neata!
La multi ani, Arianna Timea! Sa fii fericita si sanatoasa, sa cresti mare si sa ai parte de tot ce e mai bun!
Astazi e si la noi sarbatoare, parintii mei implinesc 30 de ani de la casatorie, iar eu cu sotul meu 9 ani de cand suntem impreuna Sa vedeti ce am facut azi-noapte, am pregatit cadoul pt ai mei, un album in care am pus fotografii cu ei din cursu vietii, de cand erau prieteni, de la nunta lor, pana la botezul nepotului, iar la inceput le-am compus o poezie Sper sa le placa!
Multumesc tuturor pentru vorbele bune, Vladut e mai bine cu gingiuta. Ieri saracul de cate ori baga dintii intr-o jucarie lasa sange pe ea.
Bee, mi se pare f buna discutia despre securizarea casei. Si pe mine ma intereseaza, desi inca nu umbla singur prin casa. Dar si asa face destul prostioare, se apuca de toate alea... Deci nu va trebui sa ne uitam numai pe jos, ci si la tot ce atarna, de care el ar putea sa traga in timp ce e plimbat in brate. Eu am multa aparatura care e la nuvelul lui si de care trage in jos cand ajunge, nu stiu unde sa o pun??
Sanatate multa tututror bolnaviorilor!
Fug ca s-a plictisit!
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut