Vaccin clasa I
Aveti idee ce vaccin fac elevii din clasa I? Dupa schema veche trebuiau sa faca DT-ul si ROR-ul.Acum am inteles ca au scos DT-ul si elevii de anul trecut au facut doar Priorix-ul(rujeola,oreion,rubeola).Este necesar sa-l noteze in carnetul de vaccinari? Mie nu mi-au cerut carnetul .
Mami de Brianna si Julia
Raspunsuri
anya spune:
Din ce ne-a anuntat invatatoarea vor face doar antirujeolic. Adica nu ROR. Ca atare am anuntat ca il vom face in particular (eu trebuie sa-i fac Priorix).
sorana spune:
Parca a mai fost un subiect .... sau era la "bobocei". La scoala se face ROR trimovax. DT-ul nu se face nicaieri ca nu sunt stocuri (adica nici la medicul de familie nu-l poti face). Cica se amana pentru 9 ani!
Poti face vaccinul la medicul de familie sau la scoala. Da, se noteaza in carnetul de vaccinari. Iar daca il faci la medicul de familie trebuie sa duci o hartie la scoala (data de medicul care a facut vaccinarea).
Si noi o sa mergem pe varianta asta cu medicul de familie.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
petruta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sorana Parca a mai fost un subiect .... sau era la "bobocei". La scoala se face ROR trimovax. DT-ul nu se face nicaieri ca nu sunt stocuri (adica nici la medicul de familie nu-l poti face). Cica se amana pentru 9 ani! Poti face vaccinul la medicul de familie sau la scoala. Da, se noteaza in carnetul de vaccinari. Iar daca il faci la medicul de familie trebuie sa duci o hartie la scoala (data de medicul care a facut vaccinarea). Si noi o sa mergem pe varianta asta cu medicul de familie. Sorana si Monica (in curand scolarita) |
Carnetul de vaccinari trebuie dus oricum in ziua vaccinarii la scoala pentru ca trebuie notat in el vaccinul care l-a facut, seria flacoanelor, termen etc, asta mi-a spus medicul meu de familie.
Mihai deja a facut ROR-ul pe la 5 ani, si medicul a mentionat in carnet ca nu-l va mai face in campaniile scolare, urmand sa prezint carnetul in ziua cu pricina . Eventual o copie dupa foile din carnet unde e trecut vaccinul ca a fost facut deja, la medicul de familie, poate fi trimisa asistentei de la scoala inainte.
succes micilor scolari !

Petruta & bb Mihai