Despre Sf. Impartasanie
Raspunsuri - Pagina 5
anaemi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
mi-ai luat vorba din gura copiii se impartasesc primii fiindca nu au rabdare sa astepte mult la rand ( mai ales cei micuti) ,nu din alte motive uneori se impartasesc si adultii care insotesc copiii,deci nu e o regula- intai copiii, pe urma adultii mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 ) am blog |
...si in cazul in care bebe vomita dupa ce-l imparatsesti, se procedeaza la fel cu servetelul cu care l-ai sters (adica il arzi)...cel putin noi asa am procedat
Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)
Doamne ajuta !
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
mamabear spune:
Eu pe cei 4 copilasi ai mei ii duc la impartasit cel putin o data pe saptamana. Mai multi arhierei, printre care si IPS Serafim Joanta, IPS Pimen, sunt de parere ca pe cei sub 7 ani ii poti impartasi chiar daca au mancat. Duhovnicul nostru e de aceeasi parere.(Eu am incercat sa ii invat sa nu manance inainte, de pe la 4-5 ani). In afara de bebe , toti vor sa mearga la spovedit; cand trece mai mult de 2-3 saptamani, ne atrag ei atentia ca trebuie sa spovedeasca prostioarele pe care le-au facut. Va doresc toate cele bune si voua si copilasilor vostri si va multumesc, ca m-ati primit printre voi.
Maria spune:
Iata cuvintele Parintelui Arsenie Boca despre Sf Liturghie si Sf Impartasanie:
" Sfanta Liturghie este Jertfa cea dea pururi, despre care a grait Domnul prin Daniil ( Dan 12,10) si apoi Insusi ne-a invatat...Sangele Mielului din Sfanta Impartasanie mai tine sufletul in oase si lumea in picioare. ...Iata de ce toata lumea ar trebui sa vie la Sfanta Liturghie, caci pentru dainuirea lumii e darul acesta pe pamant. ...Dar Sfanta Liturghie este neasemanat mai bogata in taine, care nu se pot depana pe limba omeneasca. Dumnezeu coboara intre oameni si suie oamenii la Sine, pe scara Sfintei liturghii.. Deci cata vreme mai sunt oameni ca cauta pocainta si Sfanta Impartasanie, Satana n-are putere, il opreste Dumnezeu. Dar cand oamenii se vor intuneca la minte asa de tare, incat vor impiedica Sfanta Liturghie, cu toata voia lor, vrand necredinta, in zilele acelea va inceta si Jertfa cea de-a pururi, si va incepe uraciunea pustiirii..."(fragment din Cararea Imparatiei de ieromonah Arsenie Boca)
PS: La biserica unde merg eu participa si se impartasesc o multime de copii de toate varstele in fiecare duminica si sarbatoare,ne cunoastem cu totii, suntem ca o mare familie, care continua mereu sa sporeasca, si sa stiti ca se vede binecuvantarea lui Dumnezeu peste acesti copilasi...
Cat despre lingurita de unica folosinta...ea nu are ce cauta intr-o biserica.....caci cine se increde in lingurita acela nu se mai increde in Hristos.
RAMONELLA spune:
Maria foarte frumos ai scris.Si la subiect.
Vorba aia,cine are urechi de auzit sa auda...cine nu...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata
gaba-rema spune:
Azi m-a intrebat o colega pakistaneza (ea e catolica, s-a convertit din convingere, si acum traieste in Belgia) daca impartasania de la ortodocsi e doar prin vin?
n-am stiut ce sa-i spun.
anafura cred ca e separata, nu se ia cu vin, nu?...
ps: daca nu confund eu lucrurile la catolici e ceea ce se numeste "comuniune", toata lumea trece pe la preot si ia o bucata de azima (neaparat fara drojdie).
daca am inteles bine, azima aceea nu se insoteste cu vin...
stie cineva deci daca impartasania de la noi e doar cu vin?
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaba-rema gata, acum am inteles :) faptul ca se apeleaza la o precautie, fie si slabutza, arata ca oamenii au o doza de circumspectie si nu cred ca e 100% un act lipsit de riscuri de imbolnavire. pe de alta parte, unele persoane sunt ferm convinse ca nimeni, niciodata, nu s-a imbolnavit dintr-o astfel de practica mai putin igienica.Cred ca eu personal am vb. suficient despre problema asta... ma voi opri deci. |
Noi nu vorbim aici de o practica igienica sau nu. Jignesti Sfanta Impartasanie.
Daca nu stii despre ce este vorba intreaba, nu emite opinii de atotcunoscator.
Cine este omul, ca sa carteasca impotriva Celui ce a facut cerul si pamantul?
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
mamabear spune:
Gaba-rema , impartasania la noi ,la ortodocsi, e la inceput paine (mai bine zis prescure) si vin, care in timpul Sfintei Liturghii (la Sfanta Jertfa) se transforma in Trupul si Sangele lui Hristos.
Bucatile de prescura ce raman (de la proscomidie ) sunt adunate intr-un vas anume destinat anafurei si sunt binecuvantate de preot dupa prefacerea Darurilor la Sfanta Liturghie prin atingere de sfantul potir si de sfantul disc cu formula: "Binecuvinteaza, Doamne, painea aceasta, care se va da in locul Sfintelor Tale".Ea se imparte la sfarsitul slujbei, credinciosilor care nu s-au impartasit.
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ica 1975
Noi nu vorbim aici de o practica igienica sau nu. Jignesti Sfanta Impartasanie. Daca nu stii despre ce este vorba intreaba, nu emite opinii de atotcunoscator. Cine este omul, ca sa carteasca impotriva Celui ce a facut cerul si pamantul? Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne! |
Ica, nu am avut intentia sa jignesc pe nimeni.
Daca am facut-o insa, imi cer scuze.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Gaba-rema , impartasania la noi ,la ortodocsi, e la inceput paine (mai bine zis prescure) si vin, care in timpul Sfintei Liturghii (la Sfanta Jertfa) se transforma in Trupul si Sangele lui Hristos. Bucatile de prescura ce raman (de la proscomidie ) sunt adunate intr-un vas anume destinat anafurei si sunt binecuvantate de preot dupa prefacerea Darurilor la Sfanta Liturghie prin atingere de sfantul potir si de sfantul disc cu formula: "Binecuvinteaza, Doamne, painea aceasta, care se va da in locul Sfintelor Tale".Ea se imparte la sfarsitul slujbei, credinciosilor care nu s-au impartasit. |
Multumesc mamabear pt. explicatia simpla si limpede
Ica 1975 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui gaba-rema
Ica, nu am avut intentia sa jignesc pe nimeni. Daca am facut-o insa, imi cer scuze. |
nu vreau sa te simti jenata , ideea mea era ca multi fara sa stie, asa dupa parerea lor emit opinii. Sfanta Impartasanie nu e o practica, trebuie intelesa.
Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale, pentru ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine. (Sfantul Marcu Ascetul)
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!