Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(75)*
Raspunsuri - Pagina 2
IliesClara spune:
Anca, si fetele sunt trecute la cheltuieli din aprilie (si am inteles ca in martie cele 5 -6 zile cat am mai apucat acasa ne-au facut ei cinste, ca trebuia sa anuntam venirea din prima zi ). Si sotz cam stie legile astea. O sa il intreb.
................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)
MINUNILE DE MAMARUTE
petrean spune:
la mine e trecut doar Andrei..si nu e singurul copil din bloc. Si la alte familii cu copii sub 2 ani acestia nu sunt trecuti la cheltuieliasa k..bravo noua?
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
petrean spune:
mersi rivali..dar ia spune-mi..e bun la gust?scrie ca e si pt sub 1 an?
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
rivali spune:
sunt dulci dar sunt fara prospect,nu stiu de ce se comercializeaza fara prospect. Daca vrei le fac o poza.
Poze
Gianina34 spune:
petrean - uite ce am gasit eu vi-a-vis de administrarea timp de 3 luni:
Echinacea este o planta cu numeroase utilizari in medicina, fiind folosita, in special, in tratamentul artritelor, al racelilor, al gripei, al colicilor, al infectiilor, al ranilor deschise si, nu in ultimul rand, al muscaturilor de sarpe. Echinacea are calitati antibiotice, antivirale si antiinflamatorii, fiind ideala in acest sezon, in care amenintarea gripei planeaza oricand asupra noastra.
Aceasta planta este folosita intens pentru tratarea infectiilor respiratorii si de tract urinar. Intern, echinacea sporeste rezistenta la boli a organismului, inclusiv la raceala obisnuita si senzatia de durere in gat. Extern, cremele cu echinacea vindeca rapid ranile de la suprafata epidermei. De asemenea, aceasta planta este folosita pentru tratarea candidozei (infectie vaginala cu Candida Albicans), artritei, reumatismului si cancerului, insa eficienta sa pe aceste planuri nu a fost demonstrata stiintific.
Cat de eficienta este echinacea?
Efectele benefice ale acestei plante in tratarea infectiilor poate rezulta din stimularea sistemului imunitar - administrarea de echinacea duce la cresterea numarului de celule imune din sange, ajutand astfel la o combatere rapida a racelilor si a afectiunilor conexe.
Echinacea sporeste abilitatea celulelor de a distruge bacteriile, de a inhiba virusurile si de a activa alte raspunsuri si reactii de imunizare a organismului.
Deoarece are proprietati antiinflamatorii, este folosita in creme si unguente, pentru tratarea ranilor greu vindecabile. Desi are capacitati de tratare a unei varietati de boli si afectiuni, sunt necesare mai multe studii referitoare la eficienta si siguranta folosirii acestei plante in medicina.
Care sunt efectele secundare de care trebuie sa ma tem?
Nu au fost raportate efecte secundare semnificative, insa este posibila aparitia unei reactii alergice, in special la persoanele alergice la plantele care fac parte din familia florii-soarelui, a musetelului si a margaretei.
Pentru pacientii care sufera de tuberculoza, leucoza, boli de colagen, scleroza multipla, artrita reumatoida sau lupus eritomatos, nu este indicata administrarea de echinacea.
De asemenea, femeile insarcinate si pacientii cu diabet au interdictie in utilizarea de echinacea, deoarece poate declansa reactii negative.
Care sunt formele si dozele recomandate?
Echinacea este disponibila pe piata sub forma de capsule, tablete, tinctura, ceai sau sub forma lichida. De asemenea, in orice plafar vei putea cumpara echinacea sub forma de planta cruda (granule sau pudra) sau ca extract - pe baza de alcool, pe baza de glicerina sau pe baza de apa (tincturi).
Speciile de echinacea cel mai des folosite sunt purpurea, angustifolia si pallida. Aceste specii difera ca nuanta, ca inaltime, precum si in ceea ce priveste compozitia chimica - in orice specie de echinacea, exista sapte componente chimice cunoscute.
Eficienta plantei difera de forma in care aceasta este administrata. Conform studiilor, capsulele de echinacea sunt cel mai putin eficiente. Ceaiul nu este recomandat, deoarece nu toti compusii activi continuti de aceasta planta se pot dizolva in apa. In schimb, extractul lichid si tincturile sunt extrem de folositoare in prevenirea si tratarea racelii obisnuite si a durerii in gat.
Dozajul depinde de potenta plantei folosite, iar capsulele si tabletele pot difera ca gramaj si dozaj.
Cum pot preveni raceala?
Echinacea are cea mai mare eficienta daca este folosita de la primele simptome ale racelii sau gripei: durere in gat, senzatie de amorteala a intregului corp si dureri musculare, stranuturi etc. Insa nu esti complet lipsita de sansa daca ai "ratat" aceste prime simptome si raceala este deja instalata - consumul de echinacea va scurta durata bolii chiar daca incepi tratamentul dupa ce ai racit.
Ce durata trebuie sa aiba tratamentul cu echinacea?
Opinia expertilor asupra acestui subiect variaza foarte mult. Unii considera ca o cura de echinacea de 3 pana la 5 zile este suficienta. Daca simptomele persista sau raceala recidiveaza, este necesara continuarea tratamentului cu inca 3-5 zile.
Insa alti specialisti recomanda un tratament de 14 zile. Sfatul nostru este sa incerci o cura de mai multe sau mai putine zile, pentru a vedea ce tratament ti se potriveste.
Echinacea se foloseste pe toata durata sezonului rece?
In general, exceptie cazul in care sistemul tau imunitar este foarte slabit, nu este necesara administrarea continua de echinacea. Mai mult decat atat, majoritatea expertilor considera ca echinacea isi pierde din "magie" daca este folosita mai mult de 8 saptamani, fara intrerupere. In cazul in care intentionezi sa apelezi la proprietatile minune ale acestei plante, la fiecare doua luni de administrare de echinacea, este indicata o pauza de o saptamana.
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni
Gianina34 spune:
oscilo - noi vom lua cate 1 tub intreg odata 1/saptamana timp de 1 luna si apoi 1/luna
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni
Gianina34 spune:
uite ce am mai gasit:
Pana in prezent nu s-au facut studii clinice la copii sub varsta de 1 an in ceea ce priveste siguranta administrarii preparatelor pe baza de echinaceea. Astfel necunoscandu-se care ar fi riscul administrarii acestor produse la aceasta grupa de varsta, nu se recomanda administrarea siropului cu echinaceea la copiii sub 1 an.
Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni
Gianina34 spune:
Echinaceea pentru copii
Detalii
Compozitie
-Echinacea 40mg
-Contine ulei esen#355;ial, polizaharide, polyacetilen, betain, glicoside, sesquiterpeni #351;i caryofile, cupru, fier, tanini, proteine, acizi gra#351;i #351;i vitaminele A, C #351;i E.
Actiuni
Intern:
-imunostimulent,
-antibiotic,
-bacteriostatic,
-antiviral,
-diaforetic,
-depurativ mediu,
-analgezic usor,
-antitoxic.
Extern:
-antiseptic,
-stimulent al imunitatii locale,
-cicatrizant.
Indicatii
Extractele continu#259; s#259; fie folosite pentru
-vindecarea pl#259;gilor, ac#355;ionand din interior, #351;i pentru a stimula sistemul imunitar.
Cercetarile din ultimii 10 ani s-au concentrat pe proprietatile immunostimulente ale acestei plante.
Este utilizata, sub forma de diferite preparate, īmpotriva r#259;celilor #351;i a gripei, in infec#355;ii #351;i o serie de alte maladii majore #351;i minore. Exist#259; anumite dovezi ca echinacea (numai speciile purpurea #351;i pallida) este eficient īn scurtarea duratei racelilor si gripelor, a febrelor, dar nu s-a dovedit daca le poate preveni.
- mentine un ridicat raspuns antiinflamator;
- sustine activitatea fagocitara a celulelor macrofage;
- sustine imunitatea;
- promoveaza un nivel sanatos al interferonului.
echinaceea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante anti-infectioase naturale). De asemenea, incurajeaza productia substantelor naturale care ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului si a altor afectiuni.
-pentru tratarea afectiunilor respiratorii,
-calmarea durerilor reumatice si
-pentru grabirea insanatosirii dupa interventii chirurgicale
-in sindromul oboselii cronice.
-echinaceea este recomandata persoanelor cu leziuni ale pielii (de exemplu, furuncul) si are efecte tonice, imbunatatind abilitatea ficatului de a reduce efectele factorilor toxici din mediu. "Persoanele care prezinta leziuni ale pielii, mai ales cauzate de infectii bacteriene se pot bucura de efectele benefice ale acestei plante. De asemenea, fiind un reglator hepatic excelent, echinaceea ajuta la detoxifierea organismului, usurand foarte mult functia hepatica. Astfel, o cantitate de echinaceea administrata pe o perioada de 3 luni in anotimpurile reci are un puternic efect de drenare a ficatului si de stimulare intensa a activitatii sale", explica biolog - nutritionistul Livia Nena.
Mod de administrare
-O doza zilnica recomandata pentru adulti si persoanele varstnice este de 900 mg/zi ( adica cate 300 mg administrate de 3 ori pe zi).
-Copiii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani pot lua 400 mg/zi,
-iar in cazul celor cu varste mai mici trebuie urmat sfatul medicului pediatru.
-Dupa 14 ani, copiii pot sa ia echinaceea in dozele recomandate adultilor.
-"Se recomanda in cure de 2-3 saptamani, urmate de 1-2 saptamani de pauza. Este indicat sa facem cure mai lungi de tratament cu echinaceea pentru ca rezultatele apar mai lent si ele trebuie fixate", sunt de parere specialistii
-cercetarile au demonstrat ca utilizarea acestui supliment pe perioada sarcinii nu creste riscul de aparitie a defectelor din nastere sau alte probleme legate de sanatatea fatului. Ba mai mult "este mult mai indicat pentru o femeie insarcinata sau care alapteaza sa ia echinaceea in locul asprinei sau a altor medicamente administrate pentru tratarea racelii",
Precautii
-Dozele prea mari au efecte inverse. Pentru c#259; echinacea este imunostimulant, aceasta nu ar trebui s#259; fie luate pentru mai mult de 2 (maximum 8) s#259;pt#259;māni consecutiv. De obicei, 7 - 14 zile este suficient.
-exista unele persoane care sufera de alergii si care ar putea constata o reactie adversa la echinaceea - pruritul (mancarime) la nivelul ochilor si a gatului. "Dar nu prezinta niciun pericol pentru persoanele care sufera de cancer sau diabet, care trebuie sa aiba sistemul imunitar bine intarit
-tratamentul natural cu echinaceea nu interactioneaza cu alte medicamente sau suplimente alimentare, insa atragem atentia persoanelor alergice care mai urmeaza si un tratament homeopat. "Deoarece tratamentul homeopat impune o anumita rigurozitate, cel mai indicat este sa te consulti cu medicul homeopat care a prescris tratamentul".
-Uneori poate sa intervina obisnuinta organismului, de aceea trebuie sa tii cont de importanta pe care o au pauzele in curele cu echinaceea
Contraindicatii
-Echinaceea este contraindicata persoanelor care iau tratamente imunosupresoare, in cazul bolilor autoimune (lupus eritematos, scleroza in placi autoimune, hepatita autoimuna, tiroidita Hashimoto).
leucemie, doar pe timpul tratamentului;
copiilor sub 2 ani;
persoanelor alergice.
ARTICOLE
-Echinaceea poate preveni raceala
Folosirea echinaceei ca si remediu poate sa faca mai mult decat sa injumatateasca riscul de a lua o raceala comuna , informeaza cercetatorii americani.
Acestia au gasit ca scade riscul de a dezvolta o raceala cu 58% , chiar si durata racelii fiind scurtata cu o zi si jumatate.
Expertii cred ca echinaceea , care este o colectie de 9 specii de plante pe care indigenii din America de Nord le foloseau , creste puterea sistemului imunitar.
Cercetatorii au luat in considerare 14 studii facute pe echinaceea. In unul dintre experimente , subiectii trebuia sa ia in plus si vitamina C. Combinatia a redus incindenta racelii cu 86%. Cand echinaceea a fost folosita singura , incidenta a scazut cu 65%.
Tratamentele continue insa ar putea sa-si scada din eficienta de aceea se recomanda administrarea temporara a echinaceei pentru o perioada de maxim 1-2 saptamani. Folosita mult timp , nu doar ca isi scade din efect dar ar putea sa obisnuiasca organismul sa fie stimulat pentru a lupta cu boala , acesta nemaireactionand eficient in afara influentei stimului.
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni
petrean spune:
geanina..raspunsul ala il gasisem si eu..la o intrebare pusa de-o mamica
Daca pediatrul mi-a recomandat...si vorbesc de un pediatru bun si normal la cap(nu am avut niciun fel de probleme pana acum). Din ce ai postat tu..vad ca ne-a dat cam cum trebuie..adik cura de 14 zile..pauza..apoi 14..pauza..apoi 14 si over
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
Gianina34 spune:
eu intelesesem ca 3 luni incontinuu
de aceea am insistat
de rog sa ma scuzi
pana la urma ce dai bebelusilor?
tare ma intereseaza si pe mine stimularea imunitatii pt ca noi am avut deja 3 raceli/viroze in fiecare luna o luam de ;a capat
luna trecuta am scapat... neracite
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni