Bucurii de sept - oct 2006 in sarbatoare! (172)
Raspunsuri - Pagina 4

Monique_new spune:
Neata. luta este gata.
Multumim frumos " costumatia " a fost adusa de buna ( respectiv mama) de la Valencia. I-am facut doar niste poze si ma gandesc sa o pastrez pt vre-o serbare.
Eu sunt un pic suparata pt ca ieri cand m-am dus sa o iau de la gradi nu i-am mai gasit adidasii.Va dati seama ca am facut putin scandal de azi dim ma stia si directoarea.
Xan Narcisa bolnavioara.
Alina cred ca Rares a fost ff fericit cu atatea petreceri, torturi si cadouri.
Lexi sunt mereu pe fuga, ma chinui de 10 minute sa scriu ceva si acum.
Ramo .
Roxana fff frumos gestul tau. Te rog sa-mi supui si mie unde ai mai dus tu hainute si jucarii.

Chuny spune:
Lexi, multzam fain de ganduri si mesaj. Acu am observat ca pe blog nu se mai puteau posta comentarii, nu stiu ce am facut eu pe acolo din greseala.
Destul de des oamenii inteleg gresit si zic ca ma vait pt nimic. Si imi zic ca o sa fie bine :-) Hai ca-i raspund la Adriana si implicit vei avea raspuns si la PM in aceste randuri.
Adriana, Vlad a fost intotdeauna cu multe luni in urma fata de copiii de varsta lui. Daca in primii 2 ani mai mergeau explicatiile cu: e ritmul lui, uite ca-i frumos si rade si nu conteaza ca nu vorbeste si nu face nu stiu ce ( asta am auzit-o de la o pediatra din zona), ca o sa creasca etc.
Problema nu e ca nu exceleaza intr-un domeniu sau ca e putzin neindemanatec, el are o dificultate reala in a manipula obiecte, face eforturi mari si deja incepe sa fie frustrat cand nu poate sa realizeze ceva. Mai nou se enerveaza si plange daca rupe biscuitul pe care il are in mana sau daca scapa ceva pe jos ... pt ca e si el satul de astea.
Are dificultati pe mai multe planuri, nu detaliez sa nu va plictisesc, dar in mare asta ar fi ... deci repet, nu trebuie sa va ingrijorati de o neindemanare minora sau de o dificultate intr-un anumit domeniu. Insa atunci cand copilul intampina greutati pe mai multe planuri si cand tu, ca mama, simti ca ceva nu pusca, atunci da, mai bine sa investighezi si sa te linistesti.
Mie in viata asta cel mai tare mi-e frica de moarte si de boala. Iar apoi mi-e frica de esec; imi doresc sa reuseasca sa se integreze cat de cat in societate, sa mearga la scoala si sa priceapa ceva din ea astfel incat sa poata avea o meserie pe care sa o faca cu placere.
Am avut prima sedinta la gradi si m-au facut paf educatoarele; am mai aflat si ca de anul asta toti elevii sunt evaluati de 2 ori pe an incepand de la 3 ani si tot dosarul e pastrat in scoala. Pai am acasa cartea cu cerintele pt primul an de gradi ( de fapt, la francezi e scoala deja) si mie mi se pare imposibil ca Vlad sa reuseasca ce se cere acolo.
Singura noastra sansa e sa inceapa sa vorbeasca mai bine si apoi poate se deschide catre lumea asta mai mult. Ambele educatoare mi-au spus ca nu participa la activitati si ca e "in lumea lui". De fapt el e foarte voluntar si comunicativ, dar sunt sigura ca se simte pierdut acolo.
Ar fi culmea sa il lase repetent incepand cu primul an de gradi! Au francezii astia o obsesie pt repetentie, daca un copil nu are o medie anuala care sa corespunda mediei clasei din care face parte, ramane repetent fara nicio discutie.
Gata, ca as avea tone de scris pe subiectul asta. M-am uitat si eu la pozele voastre, aveti copii frumosi. Imi place sa citesc si despre aniversari, mi-a placut mult ce a scris Princess, incerc si eu sa ma gandesc la ceva deosebit. Deocamdata i-am comandat un joc mare de gradina cu tobogan si balansoare sa se catzere pe acolo si sa faca muschi . Inca ma gandesc daca sa-i fac aniversarea cu copii sau nu, ca in general cand ii aud pe toti vorbind ma iau depresiile ... sa vedem.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Roxana01 spune:
fetelor,
nu v-am mai scris in ultimul timp, chiar daca v-am citit, pentru ca m-am simtit prost ca v-am spus cum donez eu lucrusoare. sunt sigura ca toate o faceti, doar eu am spus-o si nu am vrut sa sune ca o lauda. doar ca de data asta m-a socat asemanarea de varsta si sex a copiilor mei cu cei ai cersetoarei, asa ca de aceea v-am impartasit.
Monique, eu am dat lucrusoare incepand cu spitalul unde am nascut (unde aveau un centru de asistenta sociala, iar in spital am vazut chiar eu 3 bebelusi adorabili abandonati, mi-au ramas in minte pentru toata viata), am dat unei vecine mai amarate, am dat unei cunostinte care lucreaza ca asistent social cu copii parasiti si cu case de copii, sa le duca acolo. am vazut ca Sibylle are pe blogul ei un link catre donari de obiecte si tocmai scria acolo o mamica in devenire, de fetita. poate iei legatura cu ea sa-i dai ceva daca vrei.
am inceput acum sa scriu pentru ca m-a revoltat felul in care s-au comportat educatoarele cu Sibylle si in general felul cum se intampla lucrurile in sistemul francez. consider ca scoala in general, gradinita in special, trebuie sa priveasca copilul cu cea mai mare blandete, delicatete si fara nici un fel de idei preconcepute. in plus trebuie sa fie un sprijin pentru parinti, nu un bau bau. Sibylle, nu sunt deloc in masura sa-ti dau sfaturi, stiu doar ca acele educatoare s-au comportat ne profesional si mai mult, neomenos. eu cred ca, la temperamentul meu, as sari putin la gatul lor si le-as pune sa faca un efort inainte sa dea verdicte. eu sunt foarte toleranta pana la copiii mei (si la copii in general). iti spun sincer ca nu am reusit sa-mi dau seama cu ce anume va confruntati, dar orice copil care are o problema trebuie cu atat mai mult protejat, incurajat, sustinut, nu eliminat din start. ma doare sufletul sa aud ca va confruntati cu asa ceva si aveti tot sprijinul meu, macar la nivel sufletesc.
astazi merg la dermatolog sa-mi scot 3 alunite. sunt niste alunite care s-au mariut foarte mult dupa cele 2 sarcini/ nasteri, asa ca nu le mai suportam. sunt total inestetice si ma complexeaza. asa ca de azi dupa amiaza voi avea un motiv in minus sa ma simt urata (si grasa).
va pup
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici

Adriana mica spune:
Sibylle, multumesc pt precizari. Imi dau seama ca iti este greu sa tot povestesti, sper ca vei avea parte de intelegere din partea educatoarelor de la gradi. Daca te ajuta pt comparatie, iti pot spune care sunt cerintele pt primul an la noi la gradi.
Cred ca in cazul nostru este vorba despre o oarecare neindemanare la anumite genuri de miscari (pe care am observat-o noi), dar altfel nu ne-au comunicat de la gradi ca ar fi ceva in neregula.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

princess spune:
Neatza, fetelor!
Multumim frumos pentru vizionarea pozelor si pentru cuvintele voastre frumoase!La Multi Ani!
Copilasi, sa fiti sanatosi si fericiti! Sa cresteti mari si frumosi!
Tudor-Alexandru
Toma
Gabriel
Dora
Lexi, spor la treaba cu mutarea si felicitari pentru casuta noua! Abia astept sa ne arati si noua in poze cum arata! Cum se mai descurca Maria la gradi?
Roxana, foarte frumos gestul tau de a ajuta alti copilasi! Ai un suflet mare, mamico!
Bafta astazi la nenea dr. si mie nu mi se pare deloc ca esti cum ai zis tu, ci o mamica frumoasa si fericita!
Sibylle, ma intristeaza intotdeauna sa aflu despre probleme (mai mici sau mai mari) la copilasi. Stiu ca nimic nu te consoleaza in momentul de fata, dar cred cu tarie ca eforturile, grija, atentia, dragostea si mai ales credinta in Dumnezeu vor da roade! Sunt sigura de asta!
Am vazut o parte din pozele voastre, care mi-au placut foarte mult: sunteti o familie absolut minunata, cu doi copii frumosi si fericiti!
Foarte frumoasa casuta voastra cu curte si cadoul pt Vlad! Sa aveti o petrecere frumoasa! Asteptam pozele!
Adriana, nici la petrecerea lui Rares nu au venit toti copilasi invitati si nici nu au anuntat dinainte acest lucru. Fiind vorba de copii mici (2 ani), putea sa intervina orice, asa ca eu una nu m-am amarat prea tare cu treaba asta.
L-am vazut pe Dudu frumuselul in poze. A avut un tortulet foarte frumos si cred ca si distractia, cu Zana Verde invitata, a fost pe masura. Multa sanatate puiului!
Ramo, sa ai spor la lucru! Pup fetele frumoase!
Alina, foarte frumoase cadouri a primit Ana, dar era si normal: o fetita asa frumoasa merita din plin! Poze??? Abia le astept...
Ce conditii minunate in gradinitile chinezesti! Nici nu se compara cu ce este la noi in tara! Oare cand vom ajunge si noi macar la jumatatea nivelului de civilizatie din alte tari?
Acomodare usoara la gradi! mamica si fetita!
Eeeeeeeee, a aparut Yoanna! Altfel isi incepe omu' ziua cand citeste astfel de mesaje! Mai Yoanna, da' de unde le scoti, mama? Esti tare haioasa si amuzanta! La voi in casa cred ca este tot timpul o veselie...
Te asteptam la o joaca cu Thomas-ul! Iti spun un secret: eu si cu tati ne jucam zilnic cu Rares cu liniutele lui. Se pot imbina in sute de feluri si se pot face o multime de trasee. Aiurea este cand trebuie sa le strang din toata casa si sa le pun la locul lor in cutie...
Xandrutza, iar este bolnava Narci? Of, mititica! Insanatosire grabnica!
Moniq, multam de cafelutza! Ingrijitoarele ce au spus de disparitia adidasilor? Ma gandesc ca ele ar trebui sa stie despre lucrusoarele copiilor! Cel putin la Rares la gradi asa este.
Gety, cum mai este Maria? I-a trecut infectia urinara?
Acum sa ma laud si eu putin cu strengarul meu: ieri mi-a cantat un cantecel invatat la gradi. "Ne jucam, ne jucam/ Cu degetul cel mare ne jucam/ Cand degetul mare a obosit/ Arartatorul a si sosit"...
Ii place si este incantat de gradi, chiar daca dimineata mai face mofturi la plecarea de acasa.
O intrebare: de cateva zile Rares imi spune ca il mananca funduletul. Sa aiba cumva viermisori? Ce i-as putea da, dar sa fie eficient?
Va doresc o zi frumoasa!
Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006
RARES are...

anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Sibylle, eu am mai citit cu ce va confruntati voi si, ca si Roxana, va sunt alaturi cu tot sufletul. Si mie mi se pare inuman sa lasi un copil de gradinita repetent doar pentru ca nu se ridica la nivelul celorlalti.
Pe mine la Maria cel mai mult ma ingrijoreaza faptul ca nu distinge culorile. Ma intreb daca nu cumva ar trebui sa merg si la un oftalmolog cu ea...
Roxana, eu una nu m-am gandit nicio secunda ca te lauzi, deci, din punctul meu de vedere nu ai de ce sa te simti vinovata. Si pe mine m-a impresionat coincidenta asta. Succes la operatie.
Daca tu te consideri grasa, eu ce mama naibii sa mai zic?
Xandrutza, insanatosire grabnica Narcisei.
Monique, e f frumos costumasul, eu zic ca e perfect pentru un carnaval la gradi sau ceva de genul asta.
Cat despre adidasi, educatoarele, directoarea, ce au spus?
Princess, am deja o multime de poze dar o sa va arat poze cand e totul gata. Momentan sunt un munte de nervi, simt ca ma imbolnavesc incet si sigur din cauza oamenilor neseriosi si nesimtiti. Credeati cumva ca numai in Ro se poate asa ceva? Nu, dragele mele, am ajuns la concluzia ca peste tot e la fel, doar ca romanii sunt excesiv de complexati si fara motiv!
Multa sanatate lui Rares, poate ar fi bine sa ii faci un copro daca banuiesti ca e vorba de viermisori.
La multi ani Gabriel si Dora! Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari si voiosi!
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Crisnemes spune:
Salutare la toata lumea!
Mario,Darius, Tudor Antonio,Sofia -Ana, Ana-Maria, Tudor - Alexandru, Toma, Gabriel si Dora
Am vazut pozele cu
Cosmi in dansatoare- e minunata si mereu zambitoare .
Tanima - ai 2 copii minunati
Princess- Rares e tare frumos - si o petrecere tare frumoasa ati avut si ce multe torturi.Iar gradinita e adevarat frumoasa.
Itzy- sper ca Ana sa se acomodeze repede si nu aveti probleme.
Adriana- foarte frumoasa petrecerea.
Sybille- sunt de acord cu Roxana si Lexi - . Si la noi in unele scoli - ma refer la clasele primare - unii invatatori lucreaza doar cu elitele - ma intreb oare daca nimeresc intr-o asemenea clasa copii mei vor putea face fata?
Roxana- succes azi la scos alunite. Eu am 2 negi pe mana stanga care ma enerveaza enorm si vreau sa merg si eu sa ii scot, iar pe fata am niste verugi- asa le-a spus medicul dermatolog si mi-a dat un unguent . Se pare ca au scazut dar nu asa cum as vrea eu.
Cristina si Dragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Crisnemes spune:
Pe cand ma laudam ca Victor nu mai face de 6 luni noaptea in pat - in ultimele 7 zile a scapat de 3 ori.. Cred ca e prea obosit sa se mai trezeasca noaptea si sa mearga la baie- pana acum singur zicea ca merge sa faca pp. Asa ca de la noapte ii pun din nou scutec.
Dupa masa vom merge la primul control stomatologic. Sunt tare curioasa cum vor decurge treburile.
Cu Victor mai am o problema- in ultimul timp vorbeste tare urat. La noi in casa numeni nu vorbeste nici un cuvant urat nici macar accidental- iar Victor ieri era pe o gramada de nisip in curte la noi adus pentru ceva constructii si striga catre un unchi cat il tinea gura dute-n p---. Nu-mi dau seama unde a auzit asemenea prostii. Sau cand l-am certat o data mi-a spus prostia matii. Mi-a luat mult timp sa-i spun ca el spunand asa ii cheama pe tigani sa vina sa il ia. Dati-mi voi un sfat ce sa fac?
Cristina si Dragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

xandrutza_76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana01 fetelor, nu v-am mai scris in ultimul timp, chiar daca v-am citit, pentru ca m-am simtit prost ca v-am spus cum donez eu lucrusoare. sunt sigura ca toate o faceti, doar eu am spus-o si nu am vrut sa sune ca o lauda. doar ca de data asta m-a socat asemanarea de varsta si sex a copiilor mei cu cei ai cersetoarei, asa ca de aceea v-am impartasit. Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006) http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici |
Roxana, nu ai de ce sa te simti prost; mie una povestea ta nu mi-a sunat deloc a lauda, mi s-a parut o intamplare deosebita

princess spune:
Cris, cred ca ignoratul ar fi o solutie, dar totodata trebuie sa ii facem cumva sa inteleaga ca sunt cuvinte urate, pe care nu ar trebui sa le foloseasca! Pe mine m-a lasat Rares cu gura cascata zilele trecute cand dansa pe o melodie de la TV si se invartea, apoi a inceput sa zica "mami, eu fac sex... fac sex..."
Se poate sa fi auzit pe strada, la TV sau chiar la gradi, la alti copilasi, chiar nu stiu de unde...
Lexi, ar fi bine sa mergi cu Maria la oftalmolog. Spun asta pentru ca atunci cand am fost cu Rares la control, i-au facut tot felul de teste (sub forma de joc, desigur) care aveau rolul de a depista eventuale probleme.
Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006
RARES are...