*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (76)*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

multumim eli
bafta multa la 'reintalnire'... nasoala faza dar asta e ... mama lui

mama de Raisa Maria si Rares Florin
http://good-times.webshots.com/album/574838924LQxUwj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Laura, ce mergacioasa bulanoasa , Futuremother, ce de albastrele in pozicile voastre, deosebite cele `inramate`, sunteti o familie frumoasa!
Malinas, eu eu ziceam de homeopat, maine caut in agenda nr, sau sun prietena care spunea de el. Si doza e de 3 granule din cate stiu eu.

Eu va salut din Cj , am luat azi sora din dotare, masinutza bufnita, z, si la Cj, pana joi, cand o taiem in HR, la ai mei, la tara, pana sambata-duminica. L-am lasat pe soatza sa munceasca cu drag si spor.

Pesos, bun venit! Scrie repede 10 mesaje sa scapi de moderare, si sa-ti vedem mesajele apoi in timp real.

Edit, ca ma gandii la Eli, scumpo, da` de ce-l bagi pe Ionu la mijloc? Of, tb sa fie o iesire din toate astea... prea mult stres acolo si nu e bine, nici pt voi, nici pt balacel.

Ma duc la somn ca deja ma bag in viata oamenilor, night-night!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

hello,

ma bucur ca v-a placut unde fuseram, eu una sunt impresionata de concept si simt nevoia sa fac public

am vazut poze frumoase cu cati si rebeca (invidiez parul rebecai, al laurei s-a intins). inca nu imi vine sa cred ca un bebe mai mare cu 2 zile ca nicole merge in picioare asa bine, prefer teoria conspiratiei cum ca maica-sa ne pacaleste si are de fapt un copil de un an si 2 luni

futuremother, frumoasa familie.

amalia, mai te mucesti? am uitat sa zic, dar si noi ne-am mucit in concediu la modul cat se poate de propriu. am dat la nicole niste picaturi de nas cu antibiotic ramase de la ultima vizita la doctor. fac minuni a ramas cu o tuse cateva zile, acum i-a trecut si aia. laurei a trebuit sa ii facem puf. mare diferenta intre copil cu astm si copil fara astm: laura cum raceste cum tuseste mult mai rau ca nicole, in conditiile in care sistemul ei imunitar e mai solid.

apropo de faza cu mucii si alaptatul, am vazut ca vorbeati... la nicole a tinut chestia asta pe testatelea pana pe la 5 luni. dupa 5 luni a facut racelile cot la cot cu laura, rozeola de rigoare si alte virale. deci parerea mea e ca mare branza de anticorpi nu mai iau acuma sau nu ii mai pot folosi. parerea mea, na

de diamisha mai stie cineva ceva? nu am vazut sa fi scris cat am fost eu in concediu. diamishaaaa!!!!

malinas, parerea mea despre david al tau e ca nu stie sa adoarma singur si intre ciclurile de somn trebuie sa te duci sa il culci tu. copiii dezvolta fricile abia pe la 3 ani (vai de mine ce am putut sa patim cu "oaca tata"!! - broasca testoasa - fi-mea fata practica, nu se teme de crocobauri imaginari ci de animale palpabile )
in rest nu prea stiu ce sa iti zic ca nu am experienta prea mare cu copii mari care nu dorm, caci eu am avut ca scop sa doarma de cand le-am nascut
pot doar sa te critic : nu e bine sa il adormi tu, aici gresesti. suzeta aia eu am aruncat-o la 2 luni la laura caci se trezea si tipa dupa ea daca ii pica. o adormeam cu suzeta.
eu am ritual de nani si apoi le pun/puneam treze in pat si plecam din camera dupa ce puneam un mobil muzical sau o jucarie cantatoare, ceva sa atraga atentia sa nu planga cand plec. ele se mai joaca cu o jucarie si apoi se culca. daca plang ma duc inapoi, da' nu imediat - chiar si sa mai alaptez o data daca plansul se inteteste. na, te prinzi si tu daca doar chiraie sau urla.

ca sa nu o mai lungesc, parerea mea personala bazata pe experienta si ce am citit e: 1)ritual inainte de culcare 2)indopat cu consecventa seara 3)nu sari din prima la el daca nu plange rau, lasa-l sa vezi daca readoarme
pe asta mare am santajat-o ca daca nu se culca nu se duce maine la scoala ca e prea obosita ci la cresa cu aia micii. a tinut figura

astea fiind zise ma duc si eu la nani. noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Alra multumesc de intrebare, nu mai suntem muciosi nici eu, nici David. Ne-a trecut repede, slava domnului! Sunt de acord cu tine cu anticorpii dati prin laptele matern. David la 5 luni jumate deja imi facuse rubeola...
Eli grea situatie cu vizitele soacrei! Nu exista o cale sa stopati "plimbarile" astea? Sa vina in vizite anuntate si de comun acord..
Monicus
Pesos bine ai venit!

poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) scolar de clasa a 2-a
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Fetelor, scuze ca dau buzna in discutiile voastre. Sunt o viitoare mamica de fulgusor de nov-dec. DPN-ul este pe 18 Noiembrie, si speram sa ajungem cat mai aproape de aceasta data...
Intrebarea mea pentru voi, mamici experimentate deja, este urmatoarea: ce marime de fash gros (cosmonaut) ati luat pentru un bebe nascut in Noiembrie? Pentru ca m-am tot gandit si razgandit pana acum de 10 mii de ori. Fiecare vanzatoare isi da cu parerea...si nu stiu ce sa mai cred.

Voi ce marime ati luat? Mie mi se par mari fashurile pentru 3-6 luni. Insa unele vanzatoare imi spun ca daca iau pt 0-3 luni nu voi "trece iarna" cu el, si va trebui sa mai cumpar unul.
Acum stiu ca depinde mult si de temperaturile care vor fi afara...si cat de friguroasa va fi iarna...
Cele care ati luat marimea 0-3 luni pt bebe nascut in Noiembrie, pana cand le-ati putut folosi? Iar cele care ati luat marimea 3-6 luni: nu au fost prea mari la inceput? (acum ma gandesc totusi...ca in primele saptamani oricum nu il scot afara...deci poate ar fi mai bine mai mare sa fie totusi?)

Sper ca s-a inteles ceva din mesajul meu; sunt foarte obosita, si nu ma pot concentra prea bine

pentru toate mamicile!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Smaranditza multa sanatate si o sarcina cat mai usoara si-n continuare! Eu am luat un costum cu totul mai subtire (ceva de o toamna mai rece) de 0-3 luni si unul de fas de 3-6 luni. Asa am putut sa-l imbrac in prima perioada cat inca nu era asa frig in cel mai subtire, dupa care am trecut la cel gros.
Mereu am avut in carut o paturica (mai subtire sau mai groasa) si pusa peste si cu caciulita de rigoare, chiar si un costum mai subtire face fatza la temperaturi mai scazute.
Nastere usoara si numai bine!

poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) scolar de clasa a 2-a
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui smaranditza
ce marime de fash gros (cosmonaut) ati luat pentru un bebe nascut in Noiembrie?

eu am luat pentru 6 luni...am nascut la sfarsitul lui noiembrie...pare mare dar ii mai pui hainute pe dedesubt si plus e frig pana aproape de martie iar ei cresc cu o vitezaaaa in primele luni...ai sa vezi...oricum mai bine mai mare decat stramt.

mami de Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

sau Chamomilla aia si-a facut efectul sau l-a ajuns oboseala, fiindca s-a trezit doar de 4 ori.De 2 ori a plans cu lacrimi de crocodil, de 2 ori s-a foit doar si a scancit.De 2 ori m-am dus eu, de 2 ori s-a dus Liviu, asa ca am dormit chiar bine.

alra, uuuffffffff.Ziua trebuie sa-l adorm eu, ca nu are cine.Si nu merge decat in brate.Acu' o sa mai lucrez la treaba asta, ca stiu ca si de aici pleaca problemele.Seara adorme in timp ce papa laptele.Eu ii dau laptele doar miercurea, cand Liviu sa duce la fotbal.In rest eu nu sunt in zona cand papa si adoarme.Vin doar la scos aerul afara, ca Liviu nu se descurca.Dar, din pacate, cand il pun in patut doarme bustean.Si stiu ca asa e, ca nu poate sa adoarma singur.Trebuie sa ma tina de mana ca sa adoarma.Am mai scris ca am incercat sa-l obisnuiec cu o jucarie, astfel incat in timp sa poata adormi cu ea, inca i-o pun in patut cand il culc, sper ca intr-o buna zi sa aiba efectul scontat. Acum, cred ca totul se suprapune si pe o durere de dinti / masele si am ajuns la asa numar record de treziri.Mi-am propus sa nu mai sar la el din prima, si pana acum am reusit.S-a intamplat sa se culce singur dar peste 10 minute sa o ia de la capat.Copilul meu adormea singur cand era bebe mic si, sincer, nu-mi aduc aminte cand am luat-o pe aratura si am inceput sa stau langa el ca sa adoarma.acum o sa ma muncesc sa ajung de unde am plecat, dar stiu ca ne asteapta zile si nopti grele.DAvid oricum nu sta nici ziua singur, sa se joace.Mai mult de 7-8 minute nu sta in tarc si incepe sa planga.Eu il pun mereu si-l las sa se maraie pana ma duc la el, fiindca incerc sa-l obisnuiesc sa stea si singur, dar nu am vazut nici un rezultat.

anca, saru'mana.Am crezut ca am visat cu homeopatul.Cand ai timp, ca nu-i graba, lasa-mi datele de contact.

smaranditza, eu am avut un cosmonaut mic 0-2 luni, cu care l-am imbracat o singura data, ca a ramas mic si am avut un sac de dormit pt exterior cu care l-am imbracat pana la 4 luni.Am mai avut un cosmonaut 3-6 luni cu care l-am imbracat ocazional, dar de baza a fost sacul de dormit.

_
[red]
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr. 10 luni, 76 de cm si 9700gr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Multumesc mult de raspunsuri. Inteleg ca e mai bine sa iau ceva mai mare. Probabil voi cauta si un costumas mai grosut pentru zilele de toamna, dar costumul gros de fash va fi pentru 3-6 luni.
Multumesc inca o data pentru ajutor!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

Ma bag si eu ca musca. Nici eu nu cred ca alaptatul la varsta aceasta ii ajuta prea mult cu anticorpii. Un copil daca-i alaptat 2 ani nu inseamna ca e in tot acest timp sanatos tun. Am insa niste nelamuriri:
-de ce spun medicii ca anticorpii materni si alaptatul ii ajuta sa nu faca varicela pana la 7 luni?
Noua 3 pediatri ne-au dat pronosticul acesta cand a mers Ana la gradi si era epidemie de varicela. Si ca sa confirme regula aceasta baietelui vecinei a facut varicela la fix 7 luni si 2-3 zile, Elisa nu, ea avea 5 luni, amandoi alaptati exclusiv si bot in bot toata ziua, fratii mai mari la aceeasi gradinita.
-am citit ca alaptatul ii ajuta sa nudezvolte alergii la alimente nou introduse. Oare o fi bine sa-i introduc alune/nuci/ciuperci cum vad ca se cam termina laptele ?

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput