Concediu fara plata!

Concediu fara plata! | Autor: Angelinne

Link direct la acest mesaj

In data de 13 iulie m-au concediat. Pe cealalta jumatate din iulie m-au trecut in concediufara plata/ Se poate , fara acordul meu? adica fara sa stiu nimic, sa semnez nimic?! Mie mi se parea normal sa fiu in preaviz platit nu concediu fara plata. Ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angelinne

In data de 13 iulie m-au concediat. Pe cealalta jumatate din iulie m-au trecut in concediufara plata/ Se poate , fara acordul meu? adica fara sa stiu nimic, sa semnez nimic?! Mie mi se parea normal sa fiu in preaviz platit nu concediu fara plata. Ce parere aveti?

Angelinne

Pare a fi ilegal. Dar cum adica "te-au trecut"? Te-ai dus la slujba si te-au trimis acasa, sau cum? Concedierea ce motivatie si baza legala are, ce scrie in decizie? Cu restul firmei ce s-a intamplat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

E un salon....mi-au spus ca daca vreau pot sa nu mai vin deloc ca ma platesc oricum pina la 1 august....am mai fost dar nu in fiecare zi
ci strict la programari, cum de altfel ne si intelesesem. Iar decizia mi-au dat-o cu art 65 lit 1 ca sa pot lua somaj ca asa am cerut eu... cu data de 1 august.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Angelinne

E un salon....mi-au spus ca daca vreau pot sa nu mai vin deloc ca ma platesc oricum pina la 1 august....am mai fost dar nu in fiecare zi
ci strict la programari, cum de altfel ne si intelesesem. Iar decizia mi-au dat-o cu art 65 lit 1 ca sa pot lua somaj ca asa am cerut eu... cu data de 1 august.

Angelinne

Deci nici tu nu ai respectat preavizul, adica nu te-ai dus la program. (Povestea asta cu intelegerea iti dai seama ca nu are nicio valoare).
Incearca sa-ti obtii amiabil banii macar pe orele alea lucrate - dar altfel, nu vad ce ai mai putea face.
Completez: nu cred ca in acte apari in concediu fara plata, CFP presupune cerere si suspenda contractul, am dubii ca s-ar fi incurcat cu asemenea poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Procedura pentru concediere individuala 65(1)este urmatoarea:
-in ziua in care angajatul a luat la cunostinta, in scris, ca v-a fi concediat, incepe sa decurga termenul de preaviz, adica cele 20 de zile lucratoare conf. legii, 13 iulie-7 august inclusiv (in cazul tau); tot conform legii in acest interval (13 iul.-7 aug.) puteai sa vii la serviciu doar 4 ore/zi, dar societatea tb. sa te plateasca normal, salariul ramane neschimbat.
Art. este cel care trebuie 65(1)poti beneficia de somaj, insa nu este corecta data 1 august, nu este corect concediul fara plata (acesta se solicita de la angajat, nicidecum de la angajator, conf. Codului Muncii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilib72

-in ziua in care angajatul a luat la cunostinta, in scris, ca v-a fi concediat, incepe sa decurga termenul de preaviz, adica cele 20 de zile lucratoare conf. legii, 13 iulie-7 august inclusiv (in cazul tau); tot conform legii in acest interval (13 iul.-7 aug.) puteai sa vii la serviciu doar 4 ore/zi, dar societatea tb. sa te plateasca normal, salariul ramane neschimbat.
Art. este cel care trebuie 65(1)poti beneficia de somaj, insa nu este corecta data 1 august, nu este corect concediul fara plata (acesta se solicita de la angajat, nicidecum de la angajator, conf. Codului Muncii).

Unde apar in lege 20 de zile ? am marcat in text.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Eu in mod normal lucram 8 ore pe zi, insa cam cu o luna inainte de data de 13 iulie....data la care mi s-a spus doar verbal ca nu ma mai poate plati , fara a primi nimic in scris....si ca imi desface contractul de munca cu 1 august...eu deja veneam doar la programari doar. Asta a fost stabilit de comun acord pe perioada verii , urmind sa venim din nou normal de la toamna sperind ca va merge mai bine afacerea. Oricum atunci mi sa spus ca daca vreau pot sa nu mai vin deloc, insa cum aveam oricum cliente programate nu puteam sa imi bat joc de ele si sa nu mai vin, deci am mai fost dar nu zilnic. Iar cerere pt cfp eu nu am semnat nimic, au facut de la ele putere...si intr-adevar la fortele de munca cind am depus dosarul de somaj... mi s-a spus ca asa apare deci asa a depus actele contabila////cine stie cine o fi semnat acea cerere in numele meu. Si decizia e cu data de 1 august nu cu 7...in fine.... banii pe jumatea aia de luna din iulie nu vor sa mi dea sub nici o forma se pare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui lilib72

Unde apar in lege 20 de zile ? am marcat in text.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Iti spun eu unde:in CCMN, nu in lege! Codul Muncii prevede "nu mai mic de 15 zile lucratoare".
Este clar ca aici nici una dintre parti nu si-a respectat obligatiile - prezenta la slujba "doar la programari" nu este executarea CIM.
Ciudat aici este altceva: CFP suspenda CIM, prin urmare si preavizul. Deci?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect. Multumesc de info.

Pagina legislativa

Mergi la inceput