Stop vaccinarilor in gradinte/scoli !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelacam spune:

la noi este mai sigur
toate vaccinurile se fac in cabinetul medicului pedriatru, bineinteles dupa un consult prealabil, ptr ca daca este racit sau doar un simplu rosu in gat, nu i se aplica vaccinul.Aici nu exista vaccinuri in scoli.De asemenea te informeaza medicul , care sunt posibilele reactii adverse, daca este gratuit sau nu(cam toate sunt gratuite), ce trebuie sa ii faci dupa vaccin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

De la bun inceput va spun ca nu am nimic impotriva vaccinurilor obisnuite.
Si tot asa va spun ca am mari retineri fata de vaccinurile noi, a caror introducere se incearca de curand.

Dar am deschis un subiect nou legat de vaccinuri pentru ca nu as vrea sa dicutam aici daca suntem pro sau contra unui anumit vaccin. Ci sa discutam despre dreptul copiilor nostri de a fi vaccinati in anumite conditii, care nu sunt indeplinite in scoli/gradinite.

1. Instiintarea si acordul parintilor - chiar si in cazul vaccinurilor obisnuite
(In prezent, nu numai ca nu se anunta ziua vaccinarii, ci se fac eforturi pentru ca parintii si copiii sa nu afle in ce zi "Vine cu vaccinul", astfel incat sa fie luati prin surprindere.

2. Posibilitatea parintelui de a fi prezent - intrucat este o procedura medicala, nu?
Eu una as vrea sa fiu de fata si pentru a avea certitudinea ca se respecta regulile igienico-sanitare, dar si pentru a linisti copilul, in caz ca ii este frica.

3. Conditii igienico-sanitare potrivite pentru un astfel de act medical
Daca la scoala exista un cabinet medical (unul adevarat, folosit frecvent si igienizat cum trebuie - sa zicem ca se poate. Dar cele mai multe scoli/gradinite, au, in cel mai fericit caz, o incapere pe care doar o numesc "cabinet medical", in care nu au activitate, nu au apa curenta sau alte lucruri strict necesare.
Chiar si asa, vaccinarea se intampla cel mai adesea in salile de clasa, unde dr si asistenta intra, isi pun pe masa/catedra seringile gata desfacute si incarcate, pregatite pentru "Intepare". Si nu va ganditi ca se spala pe maini in fiecare clasa, ca nu au cum, nefiind apa curenta in clasa.

4. Un consult medical atent inainte de vaccin
Ce stie medicul scolar despre copil? Cel mult se uita in gat si la burtica. Dupa care il intreaba pe el, copilul (!), daca a fost bolnav in ultima vreme. Daca la prima vedere copilul pare sanatos, il vaccineaza.

Plus: cadrele medicale cat si bietul cadru didactic, trebuie sa faca fata copiilor speriati si sa-i tina cu forta pe multi dintre ei (speriindu-i si ce pe cei care initial erau curajosi...).

As vrea sa se faca aceste vaccinuri la cabinetele medicale unde sunt inscrisi copiii, sa-i duca parintii de mana si sa fie prezenti, sa faca aceste vaccinuri in urma unui consult medical serios, intr-un moment in care copilul e sanatos - asa cum se face si cand sunt copiii mici.

Parerea voastra?

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

Esti sigura ca-i asa???
La noi la scoala parintii nu numai ca sunt anuntati dar li se cere sa semneze o foaie pe care isi dau acordul. Vaccinul poate fi facut la medicul de familie (care elibereaza o hartie pe care o duci la scoala) sau la scoala, in afara orelor de program, in prezenta parintelui!
In plus se cere o hartie de la medicul de familie pentru a confirma sanatatea copilului (tocmai pentru ca medicul din scoala nu cunoaste copii).
Si asta nu numai pentru ca asa ni s-a spus la sedinta cu parintii ci pentru ca asa a si fost anul trecut.
Si eu optez pentru vaccinarea la medicul de familie. Dar cine vrea la scoala nu vad de ce n-ar avea si posibilitatea asta ...

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

1. Asa e cum zice Sorana. Parintii sint anuntati. Daca vor, pot opta sa vaccineze copilul la medicul de familie, asigurindu-i astfel conditiile pe care le considera necesare.

2. Desfiintarea campaniilor de vaccinari scolare ma tem ca ar duce la scaderea proportiei de copii vaccinati, mai ales la cei provenind din medii defavorizate, cu parinti carora numa' la vaccinatul copilului nu le sta capul.
Ceea ce n-ar fi de dorit, nu?

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

La gradinita pe noi ne-au anuntat (pe sotz) ca ar vrea sa vacciveze anti-gripal copii. Nu am inteles exact daca ne si cereau acordul insa i-am spus sa anunte ca noi nu dorim acest lucru. O sa o instruiesc si pe cea mica sa nu se lase intepata.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

1. Māna sus parintele cu copil vaccinat fara stirea lui la gradi / scoala!
VACCINAT adik intzepat, la participiu trecut! ... nu "am auzit ca ..." o tanti de acolo a zis ca..."
eu am īntrebat prietenii cu copii: nici unul n-a patit asa ceva.

2. Ce interes ar avea personalul din gradinita / scoala sa intzepe copiii ilegal, adica fara acordul parintilor? Ca sa aiba plāngeri si balamuc dupa aia? Si-ar lua un risc mare: sa fie copilul "picnit" de raceala, sa fi facut deja acelasi vaccin la un cabinet...
Poate exista o miza si n-o vad eu...

acu' sper ca nu o sa vina nimeni cu "testari ilegale", "Mengele", "conspiratie", "experimente oculte"... ... Pai... experimente stiintifice, īn Romānia??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

nu ridic mana! doar spun...
presupun ca se vorbeste despre vaccinul pe care copiii il fac cand sunt in clasa I. al meu a facut. doamna ne-a anuntat cu 1 saptamana inainte. in dimineata respectiva am dat un bilet in care am scris ca baiatul meu facuse un alt vaccin (antigripal). avand in vedere chestia asta, nu l-a vaccinat atunci, au revenit peste 1 luna si la-u intepat abia atunci. desi dr pediatra a zis ca nu erau practic riscuri, au considerat ca e mai bine sa astepte ca sa nu aiba vreo reactie.

la gradinita NU se fac vaccinuri. eu am aproape 7 ani vechime la camin cu program prelungit (ca mamica de 2 pitici) si nu s-a intamplat nici macar sa se discute despre asa ceva.
asta si pt ca sistemul de invatamant prescolar nu este obligatoriu, asa cum este invatamantul de 8 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Eu am zambit un pic citind acest topic; mi-am amintit cum eram noi vaccinati la scoala. In sala de clasa, fara ca vreun cadru medical sa ne vada, nici macar asistenta nu ne verifica daca suntem sanatosi. Sa se ceara acordul parintilor? Nici nu cred ca se pomenea de asta.

Macar e bine ca in ziua de azi putem avea aceste pretentii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

1. Asa e cum zice Sorana. Parintii sint anuntati. Daca vor, pot opta sa vaccineze copilul la medicul de familie, asigurindu-i astfel conditiile pe care le considera necesare.

2. Desfiintarea campaniilor de vaccinari scolare ma tem ca ar duce la scaderea proportiei de copii vaccinati, mai ales la cei provenind din medii defavorizate, cu parinti carora numa' la vaccinatul copilului nu le sta capul.
Ceea ce n-ar fi de dorit, nu?

Triunghiul portocaliu *

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

Absolut de acord!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

am sa intreb maine educatoare si am sa fac figuri daca este adevarat... va dati seama ce ar urla bietii copii toti acolo, deja imi imaginez...

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

deci, dupa cum spuneam te rog refurmulea-za titlu ca ne-ai indus in eroare.
Am intrebat pe educatoare lui fiu-meu si a zis ca nici vorba!!! De 37 de ani de cand e ea educatoare nu a venit nimeni sa le faca vaccinuri sau alte injectii la copii. oricum a zis ca nici ea nu e de acord cu asa ceva, cine doreste sa faca la copilul sau sa mearga fiecare la doctorul de familie.
Deci ... ne-ai agitat degeaba:)

Andrei si Adriana

Mergi la inceput