Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 28
xandra28 spune:
hello fetelor!
n-am mai scris de multicel la subiectul cu copilasii cu astm dar am urmarit ce s-a mai scris pe parcurs. pe mine ma deranjeaza la piticul meu faptul ca tuseste cu lunile, chiar daca inafara virozelor tusea scade mult in intensitate. la flixotide piciul reactioneaza f bine, problema e ca mergand la gradinita, practic se inflameaza bronhiile permanent si una doua revine tusea (in perioadele cand tuseste il tin acasa, chiar daca nu e racit si nu are crize de tuse). acum de exemplu este de 1 luna pe flixo, incepusem sa-i reduc dozele avand in vedere sa i-l scot in cateva zile si dupa 4 zile de gradi iar tuseste..... i l-am reintrodus, dar nu sunt cu inima impacata, mi se pare ca abuzez de sprayuri. i-am dat toata luna decembrie, ianuarie pauza, apoi toata luna februarie, martie din nou pauza si toata luna aprilie.
voi dati pufuri copiilor a la long? puiul meu nu e alergic dar are astm viral si la frig si in viroze incepe cu tusea........
JARMO spune:
Da, noi suntem pe pufuri pe o perioada nedeterminata , pe 27 avem programare la pneumolog sa vedem daca continuam sau luam o pauza. In aceasta iarna, fiind si prima in colectivitate, nu am avut probleme ... doar niste raceli usoare si normale . Iarna fiind si frig, copiii ies aici in pauze de cate 15-20 minute.
Pufurile nu trebuie sa i le intrerupi fara avizul unui medic pneumolog, nu pediatru . Ai facut testele de alergie ?
JARMO spune:
Da, noi suntem pe pufuri pe o perioada nedeterminata , pe 27 avem programare la pneumolog sa vedem daca continuam sau luam o pauza. In aceasta iarna, fiind si prima in colectivitate, nu am avut probleme ... doar niste raceli usoare si normale . Iarna fiind si frig, copiii ies aici in pauze de cate 15-20 minute.
Pufurile nu trebuie sa i le intrerupi fara avizul unui medic pneumolog, nu pediatru . Ai facut testele de alergie ?
xandra28 spune:
am facut testele acum 1 an in ianuarie si au iesit toate negative (teste de sange si cele cutanate).
repetate anul acesta, cele de sange au iesit din nou negative iar dintre cele pe piele a iesit "usor" pozitiv adica s-a inrosit dar f f putin cel la praf.
oricum, la vladut e evident, nu tuseste decat la frig sau in viroze/in colectivitate. wheezing a avut cam de 3 ori de un an si jumatate, de cand i s-a pus diagnosticul. la fel si cu crizele de tuse, f rare.
xandra28 spune:
ah, si inca ceva: voi pe ce doze mergeti? eu de obicei ii dau 1 puf dimineata si unul seara de 50, dar cand tuseste frecvent am ajuns si la 2 pufuri de 125, de 2 ori pe zi. ventolin le dati copilasilor daca nu au wheezing? ii ajuta in vreun fel? la vlad e oarecum la fel mereu: i se inflameaza bronhiile, incep sa secrete mucusul, incepe sa tuseasca si sa se inece in secretii (uneori secretiile sunt putine, alteori mai abundente).
cum as putea sa ma programez pt spirometrie la dr cernatescu? am incercat la un alergolog dar nu a cooperat pustiul mai deloc.....
ligeea spune:
Am citit tot ce ati scris si m-am recunoscut in toate postarile voastre . Pana anul acesta si baietelul meu a avut aceleasi probleme .
Anul acesta este primul in care am avut doar o data o viroza cu o tuse urata ,care persista si noaptea -numai 4-5 zile .
Nu am avut un medicament minune ci doar 2 ani de cura heliomarina -cate 35 de zile in fiecare an. Cu plimbari lungi pe faleze seara , cu plimbari cu bicicleta . Dupa primul an rezultatele au fost evidente - a racit prima oara in luna februarie a anului urmator dar de la acea raceala tusea revenea la fiecare noua viroza . A venit luna august si a plecat la mare si de anul trecut si pana acum oar episodul de care am amintit .
Atunci a fost singura data cand am reluat singulairul -20 de zile cate 1 pastila in primele 15 zile si apoi cate jumatate(baietetlul me are 6 ani si 28 de kg ) .Fara spay-uri , fara cortizon fara nimic altceva .
Am fost la schi-anul acesta a invatata , pentru noi iarna era un cosmar , merge cu bicicleta , alearga , merge la gradi in fiecare zi .
Stiu ca manifestarile astmatice pot fi severe sau usoare dar din experienta mea si a altor mamici dupa ce depasesc varsta de 6-7 ani , ele incep sa se remita . Eu una pot sa va doresc multa sanatate puiutilor si sa va indemn la un efort-rezervati din timp bilete la mare-chiarsi in perioadele ieftine-inceput de sezon si sfarsit , apelati la bunici si incercati sa -i duceti pe cei mici macar 2 saptamani la mare .
Mama era pe vremri medic delegat pe litoral la un sanatoriu de copii. Pe vremea lyi Ceasca , copiii cu rahitism sau cei cu afectiuni respiratorii erau dusi gratuit la mare la recomandarea doctorului intr-un fel de tabere dar cu mancare foarte buna si cure de 20 de zile.Pot sa va spun ca dupa 2 ani consecutivi majoritatea celor mici nu mai reveneau .
JARMO spune:
Xandra, daca copilul nu are weezing, nu are rost sa-i faci puf cu ventolin. Noi facem cate 2 pufuri seara si 2 dimineata de Seretide de 50.
Ilena spune:
Ce liniste pe aici!
Sa inteleg ca a venit caldura si am scapat de raceli?
Noi suntem cu o raceala urata cu haraiala de vreo saptamana :(
Am intrat sa va intreb daca stiti unde as putea gasi Flixotide de 0,5/2 ml.
Am fost la vreo 5 farmacii si nu mai aveau... Cica nu mai exista nici in depozit. Si eu acum ce-i dau piticului?
Medicul lui ne-a spus sa incercam si cu dexametazona, dar...nu se vede nici o imbunatatire.
xandra28 spune:
Ilena, am dat o cautare pe site-ul farmaciilor dona. iti dau link sa vezi locatiile unde poti gasi flixo http://www.farmaciiledona.ro/produse/flixotide-nebules-0-5mg-2ml-gsk-I21689
nu stiu daca esti din bucuresti.
da, fetelor, se vede ca a venit caldura, noi de pe la sfarsitul lunii aprilie nu prea mai avem probleme, mai tuseste dar destul de izolat, maxim de 2 ori pe zi. astept vara cand vom merge la mare si nu va mai tusi absolut deloc
pup fetele!
Ilena spune:
Xandra, sarumana muult. La Donna am gasit pana la urma.
Am fost la alergolog cu piticul ( 3 ani), am facut Panel-ul.
Si vad ca scrie pe hartie cam asa: alergen
#lapte- IU/ml-0.27; class 0.7 #alfalactoglobulina- 0.30; class 0.8
#cazeina- 0.28; class 0.8
#arahide- 0.26; class 0.7
Si eu acum ce sa fac?
Sa nu-i mai dau lapte? Asta o insemna ca este intr-adevar alergic sau ...
Abia vineri avem programare la medic sa ne interpreteze testul, asa ca daca se pricepe cineva mi-ar fi de mare ajutor.