Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 27
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ela2001 Softurela copilul nu mai e racit, doar tuseste. Ii tot dau siropuri expectorante, dar secretii tot are (nu ii curge nasul) ca tuseste de zor. Vlad Stefan 04.06.2009 |
La noi Flixotide-ul face minuni. Ventolinul doar deschide caile aeriene iar flixotide-ul dezirita. Ventolinul fara flixotide nu rezolva problema decat pe moment. Adica tusea isi mai reduce intensitatea in urmatoarele 6 ore, dar problema ramane.
Parerea mea e sa consulti si al doilea pneumolog, daca primul ti se pare ca a fost superficial.
Vezi ce spune si actioneaza in consecinta.
Poate iti recomanda cineva un pneumolog bun, noi avem incredere in a noastra, dar e cam aglomerata. Daca nu gasesti pe nimeni altcineva, da-mi pe private ...a si e la Medlife..deci cam 110 RON/consultatia.
Vezi ca mai era un penumolog bun la IOMC, Cernatescu parca. Incearca si acolo, el avea si aparatura de testare..poate de data asta sta fetita la spirometrie. Teoretic de la 5 ani ar trebui sa colaboreze.
Succes si sanatate!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 22+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
citat din mesajul lui Ela2001 [red] Referitor la astm, mi se pare ca prea usor i s-a pus diagnosticul astm (dr. de familie n-a mai stiut ce tratament sa-i dea si atunci a presupus ca are astm, iar dr. pneumolog mi se pare ca ne-a dat prea usor tratament pt astm). Vlad Stefan 04.06.2009 |
Cum adica v-a dat prea usor tratament pentru astm ?
Diana a primit schema asta la prima raceala si nimeni nu se gandea ca are astm. Asta e tratamentul cand exista o tuse de tip obstructiv.
La Diana a fost ca un miracol, s-a vazut diferenta odata inceput tratamentul.
Cum spuneam cere si a doua parere ... pentru ca tratamentele dupa ureche nu va vor scapa de probleme decat pe moment.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Ela2001 spune:
citat din mesajul lui softurela Cum adica v-a dat prea usor tratament pentru astm ? Diana a primit schema asta la prima raceala si nimeni nu se gandea ca are astm. Asta e tratamentul cand exista o tuse de tip obstructiv. |
Eu credeam ca acest tratament se da numai in caz de astm, din cauza asta nu i-am facut aerosolii cu flixotide; adevarul e ca m-am speriat dupa ce am citit prospectul.
I-ai dat Dianei si Singulaire, caci dr. noastra de familie spunea ca ar fi bine sa-i dau? Pneumologul a zis sa vedem daca ii trece doar cu ventolin si flixotide.
Cred ca o sa merg din nou la ea sa vedem ce zice.
Vlad Stefan 04.06.2009
softurela spune:
citat din mesajul lui Ela2001 Eu credeam ca acest tratament se da numai in caz de astm, din cauza asta nu i-am facut aerosolii cu flixotide; adevarul e ca m-am speriat dupa ce am citit prospectul. I-ai dat Dianei si Singulaire, caci dr. noastra de familie spunea ca ar fi bine sa-i dau? Pneumologul a zis sa vedem daca ii trece doar cu ventolin si flixotide. Cred ca o sa merg din nou la ea sa vedem ce zice. Vlad Stefan 04.06.2009 |
Diana ia si singulair, dar la Diana e alta situatie.
Nu te grabi sa-i dai si singulair. Nu ai citit reactiile adverse de la el. Eu una mai ingrozita am fost de singulair decat de flixotide.
JARMO spune:
ELA 2001 ,baietelul meu este sub observatia pneumologului de aici cand avea 2,8 ani, iar prima spirometrie a facut-o la 3 ani jumate .Si a fost concludenta. Si doctorul a avut rabdare cu el, i-a explicat ce trebuie sa faca si sa repete absolut tot ceea ce face el (doctorul), iar piticul s-a comportat super , chiar mai bine daca as fi stat si eu linga cabina( aici e ca o cabina telefonica, stai pe scaun si sufli dupa indicatiile medicului, deci nu asa aiurea ).Spirometria,noi o facem aproape la fiecare consultatie ( 4-5 luni),in functie de cum crede doctorul ca e necesar , facind comparatie cu spirometria anterioara. Iar diagnosticul de astm , i la pus in urma radiografiilor ( radiografii facute si cand a fost bolnav dar si cand a fost sanatos ... iar apoi comparatii , explicatii, etc).Sunt foarte multumita de evolutia copilului si pentru faptul ca la noi doctorii corespondeaza intre ei ( chiar daca nu se cunosc ), prin curier scris sau mail.De exemplu, noi cand am fost internati in noiembrie , au fost pusi la curent cu evolutia bolii si ceilalti doctori unde suntem luati in evidenta( pneumolog, alergolog, imunolog si pediatru ).
Ceea ce vroiam sa te mai intreb, ai facut vreun test de imunologie, sa vezi cum sta cu imunitatea ?Sau cand e bolnav copilul si e plin de secretii, iti spune cineva sa-i faci o radiografie ?
Uite , iti mai zic ceva si apoi termin ca m-am lungit, insa sper sa-ti fiu de folos. Noua ne spuneau mereu doctorii ca baietelul meu face pneumonii, insa in urma confruntarilor cu radiografiile anterioare , au ajuns la concluzia ca e vorba de bronhopneumopatie, plaminii ii vibreaza si intr-adevar ai senzatia ca e pneumonie ( chiar si pe radiografie ) si deci nu necesita antibiotic, noi faceam doar aerosoli, cate 6 pe zi, apoi scadeau la 4 si tot asa .Insa aveam nevoie si de oxigen !!!
Sanatate iti doresc !
Delalex spune:
Buna ziua
As vrea sa va intreb ce parare aveti despre doamna dr. Marcela Ionescu de la Budimex/Medlife??
Eu am mers cu fetita la dansa si sunt in dubiu daca sa continui cu dansa sau nu?
Pe scurt: Fetita a facut primul episod de bronsiolita la 3 luni, episod urat cu weezing, accese de tuse de 10-15 min. tusea pana voma , se innrosea toata, secretiile ieseau si pe nas si pe gura, o pazeam cu randul cand dormea sa nu se innece. Ma rog, am fost destul de speriati. I-a trecut cu adrenalina+ ser in aerosoli si Ambroxol.
Al 2 lea episod la 8 luni. Mai bland a fost zic eu,dar a durat mai mult adica vreo 2 sapt. A facut aerosoli tot ser+adrenalina + Ambroxol pic. dar nu s-a ameliorat.Atunci am ajuns cu ea la dr.Iordachescu Mihai la Medlife care i-a prescris Singulair, Ventolin in aerosoli si Flixotide, i-a facut acolo HHC injectabil si i-a mai dat pt. 3 zile, 1cp. de Prednison.Diagnostic weezing recurent. Dupa 3 zile cu aerosolii astia nu mai avea weezing si era ok. Am fost la control iar si ne-a sfatuit sa urmam cu Singulair, deci ea, de la 1.07.2009 ia Singulair.Toate bune....am fost la mare zile apoi la munte. Copilul in tot timpul asta manca bine , era vioi.A slabit in schimb, nu mult dar a slabit.
Apoi al 3-lea episod la 1an si o luna in oct. 2009 dr. iordachescu de negasit...plecase din tara.Am fost la Pediatra de aici si ne-a sfatuit sa urmam la fel cu aerosolii + Ambroxol, iar in plus a mai luat Cefaclor pt. ca a facut febra 3 zile la rand.
La 1 an si 3 luni a facut iar bronsiolita, iar weezing, tuse, muci cu gramada.
Fiind din provincie, nu mai stiam nici un medic bun in Bucuresti , iar sa merg asa la plesneala nu prea imi place.La recomandarea unei cunostinte din Buc. care avea nepotelul la fel, cu probleme respiratorii am ajuns la dr. Marcela Ionescu la Medlife, care i-a prescris asa: Singulair, Ventolin 3 puf. de 2/zi 4-5 zile, apoi Flixotide 2puf. 2/zi, 2 luni + Zyrtec+ Imunobaby.
In plus sa facem Prevenarul.
Acum fata e bine dar mi-e si frica s-o scot afara ca iar o sa inceapa cu haraiala. Am scos-o 15-20 min. cand a fost mai liniste afara, fara vant, ger mare s.a.m.d.
Citind pe aici despre tot felul de medici, mai buni sau mai putin,nu stiu ce sa fac in continuare??Sa urmez tot cu dr. Ionescu?Asa ar fi normal. Nu vreau sa merg la alt medic de fiecare data.
As mai dori pareri despre dansa.
MULTUMESC MULT
are mama doua fete!!!!!!
Ela2001 spune:
Jarmo la noi spirometria a fost facuta de catre o asistenta in cabinet (a pus-o sa sufle intr-un aparat), inainte de a veni dr., asistenta care nu si-a dat deloc interesul desi am "stimulat-o" (ca doar suntem in Ro).
Si dr. si asistenta mi-au spus ca la varsta copilului (5 ani) nu este concludenta spirometria (atunci intrebarea fireasca e de ce se mai face, doar asa de forma si sa para ca au facut ceva?).
Mi s-a recomandat sa-i fac niste analize de sange pt imunitate si niste teste de alergie.
Nu le-am facut inca, caci am operat-o de polipi acum o saptamana si i s-a luat prea recent sange. Mai astept 1-2 saptamani.
Am o intrebare: oare nu e periculos pt copil sa sufle in acel aparat in care au mai suflat atatia copii, pt ca a pus-o sa si inspire cu tubul acela in gura?
E adevarat ca era un tub de unica folosinta care se introducea in aparat, dar, dupa cum ziceam mai sus, ea inspira avand tubul in gura.
Vlad Stefan 04.06.2009
JARMO spune:
ELA,pneumologul nostru se ocupa el in particular de fiecare pacient in parte , asistenta ocupindu-se doar cu partea administrativa, nici nu intra macar in cabinet in timpul consultatiilor . Iar spirometria nu inseamna a sufla aiurea in aparat, trebuie si aici tehnica sa . Doctorul il pune pe copil sa stea pe scaun cu mainile pe genunchi , face 2-3 inspiratii, apoi pune mainile pe obrajori si la fel 2-3 inspiratii, insa toate la comanda doctorului, el ii spune " sufla acum" , "inspira tare " ... etc. , iar in acelasi timp doctorul priveste mereu monitorul .
Pina acum vad ca nici copilul meu nu a luat nimic de la atatea insuflatii, speram sa fie bine si de acum, cred ca e importat ca tubuletul acela mic care il pune in gurita sa fie steril. Testele de alergie si imunitate sa i le faci , e foarte bine, chiar daca mai intirzii putin ! Sanatate !
light spune:
Delalex eu cred ca ai nimerit pe mana unui medic excelent din toate punctele de vedere. O spun din propria experienta, baietelul meu a fost cativa ani sub ingrijirea doamnei doctor si am fost mereu multumiti de relatia cu dansa. Un medic excelent si un om minunat. Chiar azi ma gandeam la dansa, ce nu as da sa o am aici, tocmai trecem printr-un episod de laringita si tuse destul de suparatoare mai ales noaptea. Inca am caietul in care dansa imi scria tratamentul si ma ajuta foarte mult. Avem si aici medici dar deocamdata nu am gasit pe cineva la fel de bun ca dansa.
un om are nevoie de sange
my deviantArt Gallery
silvia_112 spune:
Fetelor care a-ti fost la dr.mihai craiu spuneti-mi si mie se plateste consutatia sau cum este??sunt programata azi cu printzesa mea la dansul si nu stiu cum se procedeaza.
Multumesc mult!