Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 18
Bee spune:
Ana Berc, din ce spui tu, eu cred ca cel mic a facut infectii repetate cu VSR, care au dus de fiecare data la bronsiolita, asta incepand cu primul episod din august. De aici si haraiala persistenta. Adrenalina in aerosoli nu i s-a recomandat niciodata? Intreb si eu, desi sigur doctorii stiu mai bine. De ce intreb asta: baietelul meu care acum are 2 ani, nu raspundea deloc la Ventolin si abia cu adrenalina l-am scos de 2 sau 3 ori din criza. Ce sa-ti spun, din pacate la copilasi cum e al tau (si cum au fost si ai mei), un virus banal, duce la manifestari atat de urate! Partea buna e ca trece, pe masura ce copiii cresc. SI noi am auzit pareri si pareri, am dat peste doctori si doctori. Multi au sustinut ca la ambii copii mai mari terenul alergic ar fi de vina. EU eram convinsa ca triggerii erau virusii. Nu au luat tratament de intretinere niciunul, desi facusera crize urate si repetate. SI ce sa spun, de peste un an sunt ok ambii: nici urma de wheezing. Acum ne bucuram de alte "placeri" gen: amigdalite, otite.
Una peste alta, capul sus pentru ca si in formele mai urate si mai "de speriat" evolutia poate fi favorabila!
http://www.dropshots.com/dochia
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JARMO Cand citesc ce scrieti voi , fetelor , ca la un tratament de intretinere administrati copilului seretide si flixotide si dexametazona si nu mai stiu eu ce ... pai in caz de criza si insuficienta respiratorie , cu wheezing cum sa mai faca fata ventolinul , cand organismul e deja obisnuit cu toate acestea ...Oare nu e prea mult ? Ma gindesc ca peste cativa ani, acestea nu-si vor mai face efectul asa cum trebuie ... |
in general se da minim de medicament care tine copilul pe o linie de normalitate. eu nu fac pufuri de dragul de a face ca asa a zis dr de x ori pe zi (ma refer la mentinere sau la prelungirea de dupa boala) ci reduc pana unde se poate
JARMO spune:
Sursula, noi suntem doar pe Seretide .
Avem 3 saptamani de cand am iesit din spital, cu pneumopatie bilaterala ( insuficienta respiratorie , wheezing ... si tot tacamul ) . La radiografie se poate confunda foarte usor pneumonia cu pneumopatia , fapt pentru care am necesitat antibiotic si aerosoli cu ventolin la 4 ore ( deci 6 pe zi ) , plus oxigenoterapie 3 zile . De aceea ziceam mai sus ca la un tratament de intretinere cred ca se administreaza prea multe ( parerea mea ) , si de aceea in criza se ajunge de cele mai multe ori la cortizon intravenos ... bine, exceptind copilasii unde ventolinul chiar nu mai reactioneaza , depinde si de fiecare organism in parte .
Sanatate la puiuti !
sursula spune:
JARMO-vad ca Seretide e un super produs-contine pe langa flixotide si un bronhodilatator.Noi suntem doar pe flixotide pt intretinere.Ma intreb de ce dr de aici nu recomda si ei Seretide...
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
Ana_Bercu spune:
buna seara tuturor,
va multumesc din suflet pentru mesajele voastre. imi dau seama ca este o boala care cere timp. aseara a fost foarte urat la noi. stefan a facut o criza serioasa de suierat la care s-a adaugat si haraiala data de secretiile excesive. la o vreme aveam impresia ca pe langa faptul ca burtica se ridica si cobora in ritm ametitor (l-am monitorizat si avea 52 de respiratii pe minut), parca si narile ii frematau (din ce am citit este un indicator al insuficientei respiratorii). i-am dat pufurile si, in ciuda faptului ca doctorita mi-a dat numai sumetrolim (cred ca i s-au infectat secretiile de atata stagnare), eu i-am dat aseara iarasi klacid. nu stiu ce a functionar, cert este ca s-a mai linistit si adormit bine. i-am pus dupa ce a adormit sare calda pe piept si la un moment dat nu il mai auzeam deloc.
am vorbit iarasi cu doctorita si mi-aspus ca e bine ca i-am dat klacid, insa maine de dimineata ne prezentam la spital pentru o alta serie de investigatii (imi spunea de o alta radiografie pulmonara si analize de sange).
bee, mesajul tau mi-a dat putere. da, stefan a facut otite, 2 si foarte serioase, din care prima la 6 luni. imediat ce facea muci se prezenta si infectia in urechi. este foarte clar ca a prezentat un teren extrem de favorabil pentru a dezvolta aceste bronsiolite. am citit foarte mult pe aceasta tema si am luat-o si eu prin eliminare, insa uneori informatia nu tine loc de medicatie pentru copilul care se sufoca.
sursula, am sesizat si eu ca siropurile nu au nici un efect asa incat nu ii dau.nu stiu daca maine ii va face hemisuccinat lui stefan, dar daca il considera necesar doctorita voi de de acord.
trebuie sa va spun ca ma duc la dr. rugina aurica care e conferentiar la universitatea de medicina din iasi si colega cu dna prof. gotia. in fiecare dimineata la ora 7 ei fac un bilant la care se intalnesc toti, plus ca au doctorate si alte activitati stiintifice comune. ba, mai mult decat atat, doctorita de familie si pediatra plus cea din UPU plus dr. rugina s-au vazut la conferinte si subiectul cu stefan fiind nou au discutat toate trei despre ce si cum e de facut. am avut si alte intruniri de tipul acesta in compania lor. v-am spus toate astea pentru ca am incredere in profesionalismul lor (daca ar fi fost numai una cred ca aveam probleme, dar asa....)
ce am inteles eu din administrarea pufurilor.
seretide are actiune de lunga durata si contine si substanta activa din flixotide. atunci can unitatile de flixotide continute de seretide nu sunt suficiente se suplimenteaza puful de flixo. zice-se ca ce dam noi prin babyhaler reprezinta doar 30% din doza.dupa atata cortizon sistemic stefan nu este umflat (zice doctorita ca, in atari conditii nici efectele adverse nu sunt foarte mari). Dumnezeu stie.
Putere tuturor si multa sanatate.
softurela spune:
citat din mesajul lui JARMO Sursula, noi suntem doar pe Seretide . Avem 3 saptamani de cand am iesit din spital, cu pneumopatie bilaterala ( insuficienta respiratorie , wheezing ... si tot tacamul ) . La radiografie se poate confunda foarte usor pneumonia cu pneumopatia , fapt pentru care am necesitat antibiotic si aerosoli cu ventolin la 4 ore ( deci 6 pe zi ) , plus oxigenoterapie 3 zile . De aceea ziceam mai sus ca la un tratament de intretinere cred ca se administreaza prea multe ( parerea mea ) , si de aceea in criza se ajunge de cele mai multe ori la cortizon intravenos ... bine, exceptind copilasii unde ventolinul chiar nu mai reactioneaza , depinde si de fiecare organism in parte . Sanatate la puiuti ! |
Imi pare rau sa aflu ca iar ati avut probleme. Sa inteleg ca intrarea in colectivitate v-a adus probleme. Of, si speram sa ne aduceti vesti bune mai ales ca evolutia din ultimul timp a fost una buna.
Pentru mamicile care nu stiu povestea lui Jarmo si a puiutului ei, fac eu niste precizari. Cand am citit-o prima data, desi se intampla cu 2 ani inainte am avut senzatia ca e povestea noastra. Debutul, declansarea si manifestarile erau identice cu ale Dianei. Trairile si ingrijorarile mamei coincideau 100% cu ale mele.
Mai multe detalii poate ne da Jarmo, cand va avea dipozitia si timpul necesar.
Sanatate si cat mai putine probleme !
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
citat din mesajul lui Ana_Bercu buna seara tuturor, ce am inteles eu din administrarea pufurilor. seretide are actiune de lunga durata si contine si substanta activa din flixotide. atunci can unitatile de flixotide continute de seretide nu sunt suficiente se suplimenteaza puful de flixo. zice-se ca ce dam noi prin babyhaler reprezinta doar 30% din doza.dupa atata cortizon sistemic stefan nu este umflat (zice doctorita ca, in atari conditii nici efectele adverse nu sunt foarte mari). Dumnezeu stie. Putere tuturor si multa sanatate. |
In crizele de astm, antibioticul nu are nici un efect. Tu vorbesti de secretii. E racit ? Sau de ce secretii e vorba ? Eu observ la Diana cand e in criza, are o voce secretolitica si tuseste de parca se ineaca cu secretiile respective. In cazul ei, cu siguranta sunt secretiile produse de bronhii si aici nu e vorba de suprainfectie sau altceva. Dispar la max 5 minute de la administrarea ventolinului. Diana are un astm usor si rar folosesc ventolinul iar cand il folosesc are efect imediat.
Uite, eu vorbesc de secretiile acestea, acceseaza imaginea din centrul paginii:
http://kidshealth.org/parent/medical/lungs/asthma_basics.html
Asta se intampla in cazul fetitei mele, nu stiu daca te ajuta cu ceva.
Si inca un link cu Managementul astmului la copii:
http://www.getasthmahelp.org/classification_infants.asp
Sanatate si sa iesiti cat mai repede din starea asta!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
citat din mesajul lui Ana_Bercu Buna seara fetelor, intru si eu alaturi de voi sa va povestesc despre Stefan, baietelul meu de 1 an si 10 luni. in luna august a acestui an am inceput cu o rinobronsita care nu a trecut, ci s-a transformat intr-o pneumonie interstitiala. in tot acest timp copilul a avut o haraiala in piept care, intr-un final m-a dus la urgente, fiind diagnosticat dupa indelungi examinari cu wheezing recurent postbronsiolitic si infectie cu virus sincitial respirator. PS Sunt Ana-Maria, mama a Malinei-Alexandra de 5 ani si 5 luni si a lui Stefan -Alexandru de 1 an si 10 luni. |
Diana a avut anul trecut, in decembrie infectie cu VSR. A debutat ca o viroza urata si care s-a complicat urat de tot. A fost internata de urgenta in spital la Bacau. Acolo a urmat tratament cu aerosoli, antibiotic, siropuri de tuse, predinson si hemossucinat.
A stat internata 3 saptamani perioada cand a fost mai bine cand mai rau. Am externat-o pe proprie raspundere pentru ca starea ei nu era buna deloc si am fugit la Bucuresti. La Bucuresti diagnosticul a fost de pneumonie interstitiala.
Abia atunci am vazut diferenta. In 2 zile tusea s-a oprit si starea ei s-a imbunatatit considerabil. Ce a facut diferenta ?
Aerosolii sau mai bine zis dozajul lor. Ea avea un an atunci.
Au trecut-o pe Ventolin dilutie 0.3ml+2ml ser / 6 ore;
Flixotide 0,5 dilutie 1ml flixo+ 2ml ser / la 12 ore.
Cum spuneam, nu e suficient sa faca aerosoli daca dilutia nu e cea corecta.
In cazul Dianei, cand am sosit la Bucuresti i-au scos prednisonul, siropurile de tuse si nici vorba de hemossucinat. Dupa 3 zile ne-au anuntat ca putem pleca acasa. Iar dupa 7 zile s-au dus si RAL-urile. Evolutia a fost extrem de buna in conditiile in care la internare situatia se prezenta destul de grav.
E adevarat ca Bacaul nu se compara cu Iasiul. In schimb la fel ca si tine, am remarcat colaborarea medicilor si faptul ca isi dadeau interesul. Dar se pare ca nu a fost suficient.
Nici in postarea aceasta nu intentionez sa te contrazic, posibil ca la voi situatia sa fie mai grava si medicii sa fie pe frecventa corecta. Daca aerosolii nu isi fac efectul, era normal sa-l bage pe cortizon oral. Dar sa fii convinsa ca s-au folosit dilutiile corecte pentru varsta si greutatea lui. Apoi putem discuta daca aerosolii au efect sau nu.
Sanatate!
JARMO spune:
Softurela
Uite, eu chiar nu stiam ca am o prietena de suferinta! Multumesc , esti draguta !
Acum suntem mai bine, am facut si al doilea vaccin antigripal, speram sa fie bine . Problema mea e ca la gradinita, copii ies afara in recreatie cam 20 min, timp in care se joaca pe tobogan, in trenulet , alearga... iar copilul meu transpira repede, uda maieul in spinare si uite raceste ! Si atunci , ce sa fac , il las sa profite din plin de copilarie in ciuda stresului si a noptilor nedormite !
Ana_Bercu , eu personal, iti spun ca e bine sa ai un aparat de aerosoli in casa, cateodata face minuni. Cand iti simti copilul ca respira mai greu si e plin de secretii, sa nu il culci pe perna normal, ci mult mai ridicat iar antibioticul in astfel de situatii e inutil , in cazul in care iti face crize de bronhospasm . Vorbeste cu pediatra sau pneumologul si sa ai medicatia si aparatul in casa .
Sanatate la toti copilasii nostri si sa de-a domnul sa avem sarbatori fara probleme de sanatate !
Ana_Bercu spune:
buna seara,
astazi am fost la spital si am reinceput dansul. analize de sange, i-au scos secretii sa vada ce e in ele (SUNT INFECTATE CU SIGURANTA CA ARATAU TARE RAU). din nou radiografie pulmonara, din carea reiesit ca , citez : infiltratie interstitiala profunda. in traducere e o pneumonie interstitiala bilaterala de toata frumusetea. i-au facut antibiotic intramuscular si abia in aceasta seara ne pune venula si ii va baga pe vena. tare e greu.
softurela, nici nu mai stiu ce sa spun. pana de curand nu am avut secretii, astfel incat wheezingul chiar era o suieratura, acum insa lucrurile s-au complicat. imi analizeaza si dozajul la aerosoli. spune-mi, te rog, tie ti-au dat dilutii pentru a face aerosolii cu pricina, adica nu in pufuri? aerosolii eu ii fac doar cu dexa, acc si ser fiziologic.mai spune-mi si unde ai fost la bucuresti. poate ca aia au un alt protocol care da roade. multumesc.
jarmo, am aparat de aerosoli acasa de multa vreme si il folosim in mod curent cand situatia o cere. medicatia cu seretide si restul stiu ca e pentru astm, insa el categoric nu are astm, ci doar bronhii care nu reusesc sa se mai curete de secretii acum.
sanatate!!