Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 17
ella_74 spune:
Alra,
si noi tot fiole avem ATEM/Atrovent; va trebui sa incepem sa-i facem iar aerosoli in mod regulat.
Si vad ca vorbesti de pulmicort; in RO nu se gaseste, dar in Antalya asta vara cand l-am internat cu brinsiolita acuta i-au bagat pulmicort aerosoli si ma tot intrebam ce e .
Si i-au mai facut o chestie in Turcia, numita "cold steam" ; cert e ca dupa 2 zile de spital, l-am scos ca nou si il internasem cu insuficienta respiratorie, de fapt aproape ca nu mai respira.
va doresc multa sanatate, sa va tina cat mai mult fara crize, dar din experienta mamei mele spun ca astmul asta e foarte pacatos, poti sa ai perioade fara crize si dintr-o data, cand zici ca nu se poate intampla iar, te trezesti in criza.
Si eu am sperat ca dupa tratament riguros David nu va mai face crize dar uite ca mi-am facut iluzii; doctorii spun ca se va face bine in timp, el are o forma usoara oricum.
Ana_Bercu spune:
Buna seara si multumesc de raspunsuri. incerc sa fiu mai concisa. pe Stefan l-au vazut pana in acest moment: medicul de familie care e si pediatru, medicul pediatru din UPU Iasi (de 3 ori, la cererea mea) si medicul de la pneumologie copii (acolo unde am stat internata). in afara de acestia, la debutul bolii, am vazut si un alt medic pneumolog din policlinica universitara. toti mi-au spus bronsiolita prin infectie cu VSR si wheezing recurent. Trebuie sa ii cred (va marturisesc ca m-am gandit la toate minunile pamantului). de asemenea, i-am intrebat si cat trebuie sa astept pana sa nu il mai aud haraind. doctorita din UPU mi-a zis ca 1 an, dar ca asta este varianta optimista. din pacate. uneori optimismul meu fuge pe apa sambetei
Alra, din pacate infectia cu virus s-a facut in august si, cu toate acestea, wheezingul il are si in prezent.
i-am facut o serie intreaga de analize din care a reiesit ca nu e alergic (desi, probabil ca la aceasta varsta nu sunt concludente). i-au fost facute si raze la plamani care au indicat o pneumonie interstitiala si nimic altceva. la ORL totul a iesit in regula.
Stefan a raspuns bine la medrol (adica nu a mai harait deloc), dar cum i-am scos medrolul cum a luat-o la vale. acum este foarte incarcat si tuseste doar cand harcaiala ajunge la un apogeu. chiar in seara asta merg in spitalul Sf Maria sa il vada doctorita si sa vedem ce ii mai putem face.
am incercat si un tratament homeopat de o saptamana. inca nu vad rezultate, dar sper.
Sanatate voua si micutilor vostri!!!
Sa auzim de bine!!
alra spune:
ana, nu inteleg nu aveti tratament de mentinere cu puf sau aerosoli pentru wheezing?
mie cand fata mica (1 an) care nu are diagnostic de astm, a facut RSV cu wheezing mi-au spus sa ii fac aerosoli pana se aud plamanii ok.
in mod normal stiu ca se da un corticosteroid in puf sau aerosol, nu am auzit aici pe nimeni sa dea medrol la copil.
Ana_Bercu spune:
buna seara
Alra,ba da. avem tratament de intretinere cu urmatoarele medicamente:
Seretide, flixotide, ipravent si, dupa intalnirea de astazi, repetam a nu stiu cata oara aerosoli cu dexametazona, acc si ser fiziologic. m-a speriat foarte tare in seara asta doctorita, spunandu-mi ca daca pana luni nu trece cat de cat, imi pune iar branula cu hemisuccinat.in seara asta la medic a avut oximetria de 91, 92, adica aproape de insuficienta respiratorie. da Doamne sa avem rezultate. sincer, ma invart intr-un carusel si nu stiu cand se va termina.
medrolul este un corticosteroid din grupa prednisonului si ii dau in doza foarte mica , o optime din pastila de 16 mg.
parca nimic nu functioneaza. mai spuneti-mi si voi ce ati mai dat copiilor pentru a usca secretiile.
Sanatate multa!
alra spune:
am inteles, deci el are wheezing peste aerosoli zilnici (de cat ori pe zi aerosoli?)
cand nu au mai mers aerosolii la noi, ne-au dat puf.
are inca nasul infundat? noua ne da picaturi de nas cu un usor antibiotic.
in rest pentru subtierea secretiilor mie mi-au dat bisolvon de pus in aerosol insa sunt si siropuri mucolitice.
Ana_Bercu spune:
da. wheezingul persista. aerosoli ii fac acum de 2 ori pe zi la recomandarea medicului. nu stiu cat timp,voi discuta asta zilnic cu doctorita in functie de cum raspunde la tratament. i-am dat eurespal pentru fluidificarea secretiilor, rinatiol si sirop de patlagina. o sa mai incerc totusi poate raspunde acum la vreunul dintre astea. el doarme noaptea, aproape ca nici nu il aud, dar acum oricum e foarte tare incarcat.
ary_v spune:
Robert e alergic dar si la el astmul e indus viral. La el orice raceala banala se transforma rapid intr-o criza de astm.
Ana am vazut ca esti din Iasi. La dr. Gotia ai fost?
Eu stiu ca wheezingul e suieratul si nu haraiala. Robert a harait asa multa vreme inainte sa ii apara suieratul. Trebuie sa fie o solutie sa scapati de haraiala asta.
JARMO spune:
Cand citesc ce scrieti voi , fetelor , ca la un tratament de intretinere administrati copilului seretide si flixotide si dexametazona si nu mai stiu eu ce ... pai in caz de criza si insuficienta respiratorie , cu wheezing cum sa mai faca fata ventolinul , cand organismul e deja obisnuit cu toate acestea ...Oare nu e prea mult ? Ma gindesc ca peste cativa ani, acestea nu-si vor mai face efectul asa cum trebuie ...
sursula spune:
Ana-noi nu am scapat de harait decat dupa 2 doze de hemisuccinat.Mie mi se pare mult mai periculos sa aiba wheezingul asta pe termen lung decat dexa sau hemi intravenos...Of,mi se rupe sufletul cand citesc.Noi abia am iesit din spital.Multa sanatate puiului!A,si inca ceva-eu personal am remarcat ca siropurile de tuse inrautatesc situatia-unele pot favoriza secretiile.Noi am oprit orice altceva pe langa flixotide.
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)