Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Salina nu a functinat nici la noi. Dupa doua zile de salina a facut pneumonie.

Xandra, ella teste pentru alergii ati facut? Medicamantele nu au efectul scontat daca nu este indepartat alergenul.

[Alra ma bucur mult pentru voi. Cred ca te simti tare usurata. Si eu stiam ca vsd daca e mic (cum e la voi) se inchide sigur, la asd era mai problematic. Din fericire nici Andrei nu are restrictii desi el mai are inca o insuficienta aortica usoara. Oricum nu as putea sa il opresc de la nimic, ca are o energie de ma termina pana seara.
Am vazut ca iti faceai griji ca nu ia in greutate suficient de bine. Sa stii ca si Andrei a avut o perioada de cateva luni in care a stagnat la 11kg, desi manca si el foarte mult. Eu nu cred ca ai de ce sa iti faci griji, cand incep sa se deplaseze consuma foarte mult.]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

ary, am facut teste, nu este alergic (sau cel putin nu la alergenii pt care a fost testat).

la vlad este vorba de astm cu trigger viral, nu are componenta alergica. tuseste in viroze si la frig, schimbari de temperatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

alra, hai ca ti-am dat pe pm un mesaj luuuung.... apelez la bunavointa si rabdarea ta

te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

xandra,
multumesc pentru info ref la salina.

Ary,
n-am facut inca IG-urile ca era sub tratament cu ketof si dr a zis sa asteptam pana terminam cu ketof-ul si abia dupa aia sa recoltam sange ca altfel nu sunt concludente.
feeling-ul meu e ca astm indus viral , ca a facut multe bronsiolite, viroze in lant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
[Alra ma bucur mult pentru voi. Cred ca te simti tare usurata. Si eu stiam ca vsd daca e mic (cum e la voi) se inchide sigur, la asd era mai problematic. Din fericire nici Andrei nu are restrictii desi el mai are inca o insuficienta aortica usoara. Oricum nu as putea sa il opresc de la nimic, ca are o energie de ma termina pana seara.
Am vazut ca iti faceai griji ca nu ia in greutate suficient de bine. Sa stii ca si Andrei a avut o perioada de cateva luni in care a stagnat la 11kg, desi manca si el foarte mult. Eu nu cred ca ai de ce sa iti faci griji, cand incep sa se deplaseze consuma foarte mult.]

da, si cardioloaga se astepta sa se inchida. si eu mi-am facut griji cu ASD-ul caci cu VSD-urile aveam experienta de la laura - tot in zona musculara si inchise la 6 luni.
mai, nicole are sub 8500 de vreo 3 luni in conditiile in care seara mananca aproape cat mine. ceva nu e normal. daca nu ar manca ar fi ok, dar mananca f mult. maine am masura si vaccin si apoi in functie de rezultate ma voi duce la pediatra pt teste.

multa sanatate la aia mici!

edit: nu ai PM activat, sorry pt offtopic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Bercu spune:

Buna seara fetelor,
intru si eu alaturi de voi sa va povestesc despre Stefan, baietelul meu de 1 an si 10 luni. in luna august a acestui an am inceput cu o rinobronsita care nu a trecut, ci s-a transformat intr-o pneumonie interstitiala. in tot acest timp copilul a avut o haraiala in piept care, intr-un final m-a dus la urgente, fiind diagnosticat dupa indelungi examinari cu wheezing recurent postbronsiolitic si infectie cu virus sincitial respirator.
tratamentul a constat in hemisuccinat intravenos in spital, ulterior, singulair, flixotide, apoi si seretide (dupa o criza) si, dupa o alta viroza, si Ipravent. de vreo luna de zile, intermitent i-am dat si Medrol, cate un sfert de pastiluta, apoi cate o optime. cand am oprit medrolul a inceput sa haraie iarasi foarte tare. suflul este aspru si uneori am senzatia ca ii vine sa se sufoce.
in aceste 4 luni, i-am dat de 3 ori Klacid (de 2 ori fiind vorba de viroze aduse de fiica mea mai mare de la gradinita).
Ceea ce ma sperie foarte tare este ca haraitul din piept nu cedeaza si vreau sa va intreb la voi cum s-a manifestat sau cum e wheezing-ul?

PS Sunt Ana-Maria, mama a Malinei-Alexandra de 5 ani si 5 luni si a lui Stefan -Alexandru de 1 an si 10 luni.

Mergi la inceput

ana, fata mea de 1 an a avut virus sinctial (RSV) acum o luna.
virusul da wheezing la copii sanatosi, asta e felul lui de manifestare. dureaza cam 3 saptamani si nu capata imunitate de la el.

ei i-au dat aerosoli cu pulmicort (un cortizon) si atrovent (un bronchodilatator mai slab) si 2 pediatre mi-au spus sa ii fac pana termina total cu mucii si tusea caci poate face bronsita la loc. ea dupa 10 zile de la debut a facut iara 40 caci i s-au suprainfectat mucii.

incearca sa mergi cu copilul la un medic specializat pe boli de plamani. medrolul ala e cortizon, am luat si eu pentru un nerv inflamat. luna asta de care zici a facut si aerosoli in paralel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana_Bercu

Buna seara fetelor,
intru si eu alaturi de voi sa va povestesc despre Stefan, baietelul meu de 1 an si 10 luni. in luna august a acestui an am inceput cu o rinobronsita care nu a trecut, ci s-a transformat intr-o pneumonie interstitiala. in tot acest timp copilul a avut o haraiala in piept care, intr-un final m-a dus la urgente, fiind diagnosticat dupa indelungi examinari cu wheezing recurent postbronsiolitic si infectie cu virus sincitial respirator.
tratamentul a constat in hemisuccinat intravenos in spital, ulterior, singulair, flixotide, apoi si seretide (dupa o criza) si, dupa o alta viroza, si Ipravent. de vreo luna de zile, intermitent i-am dat si Medrol, cate un sfert de pastiluta, apoi cate o optime. cand am oprit medrolul a inceput sa haraie iarasi foarte tare. suflul este aspru si uneori am senzatia ca ii vine sa se sufoce.
in aceste 4 luni, i-am dat de 3 ori Klacid (de 2 ori fiind vorba de viroze aduse de fiica mea mai mare de la gradinita).
Ceea ce ma sperie foarte tare este ca haraitul din piept nu cedeaza si vreau sa va intreb la voi cum s-a manifestat sau cum e wheezing-ul?

PS Sunt Ana-Maria, mama a Malinei-Alexandra de 5 ani si 5 luni si a lui Stefan -Alexandru de 1 an si 10 luni.

Nu prea inteleg anumite lucruri din expunerea ta. Haraiala asta este permanenta inafara racelii/bronsitei ? Daca este permanenta medicul ce spune, banuiesc ca l-a ascultat. E wheezing sau nu ?
La Diana uneori in criza se auzea un harait usor, medicul mi-a zis ca e wheezing.
Cel mai bine mergi la un pneumolog si sa-l asculte, eventual poate incepeti un tratament de intretinere pentru a nu se agrava.

Sanatate si sa ne tii la curent!

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Alra,
Atrovent este ATEM despre care tot intreb eu pe aici; Atrovent este denumirea comerciala sub care se gaseste in UK, ATEM este denumirea sub care se vinde in Italia de und l-am procurat eu.
Poti sa-mi zici cine ti l-a prescris si cum?

Ana,
David al meu haraie numai cand face crize dar se aude numai daca il asculti cu atentie; in schimb mama, cu astm sever, haraie si dupa ce iese din criza, ea oricum respira repede in mod obisnuit si haraiala asta nu prea dispare; deci cred ca depinde de gravitatea bolii.

Mergi la inceput

pediatra l-a prescris, e in fiole, de la farmacie.

dr de familie mi-a prescris picaturi insa de la farmacie mi-a dat tot fiole. l-as fi preferat picaturi ca sa il am in casa, merge folosit in combinatie cu un mucolitic pe care il am (bisolvon) inainte sa fie cazul de ventolin si pulmicort.

pentru fata mare cu astm prescrierea pentru aerosol e pulmicort + atrovent + 2 picaturi de ventolin. in caz de puf numai pulmicort (200µg) si ventolin (100µg)

pentru fata mica (din cauza inimii) am avut numai pulmicort + atrovent, dr de familie zice si bisolvon in plus - ventolin ea nu are voie de la pediatra din cauza inimii

edit: de 10 zile la mine in casa nu mai tuseste nimeni si nu mai facem puf sau aerosoli nimanui
sper sa nu fi tipat prea tare

Mergi la inceput