Cu dragoste din Iasi (88)
Raspunsuri - Pagina 6
l_carmen2003 spune:
La multi ani, Cosmin de Alpicot!!
La multi ani, Cristina(Herra)!
La multi ani, Dana(Nora)!
Tot ce va doriti si sa fiti sanatoase si iubite! Si soare in viata si ganduri!
Scuze de intarziere, dar sunt asa zombi de catva timp!!!!
l_carmen2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia-stefy Carmen, noi cand am avut nevoie sa scoatem apa din instalatie, sotul meu a fost la puntul termic, dar pentru ce vrei tu.... chiar nu stiu cu cine sa vorbesti. Lacramioara si Stefania Iulia |
Da, pai asa vom proceda si noi... multumesc.
l_carmen2003 spune:
Perla de Alex aseara...
La gradinita a venit un logoped si s-a vorbit despre acesta. Ce e logopedul mama? Ii explic: un dr care invata copii sa pronunte corect sunetele, sa vorbeasca corect. Logo – de la vorbire vine...
. Plecam la plimbare cu trotineat si vede un catel venind spre el. N-am ce face si ii spun sa se opreasca pana trece ‘patrupedul’. Ce e aia patruped? Dar de la ce vine? Ii explic: “patru +pedis, adica un animal cu 4 picioare. Stii ce e biped, asta e patruped”. –‘Adica cuvantul patru e tot din latina?’ –‘ nu. s-au combinat cuvintele din 2 limbi’. Taica-sau adauga -‘per pedis’ Copilul:’- ? Adica pe picioare?’ –‘ Da...’.
-‘Si logoped ul de ce se numeste logo - picioare? vorbeste cu picioarele?’
iulia-stefy spune:
Carmen, super tare faza cu logopedul. Alex e un dulce.
Lacramioara si Stefania Iulia
GabrielaG spune:
Buna diminaeata...azi cafelutza e aromata (ca am inceput un pachet nou) si are si lapte...
Carmen...are gandire foarte logica Alex...uite de la noi un .
Sa aveti azi o zi minunata si sa va merag toate din plin,
Gabriela si baietii
iulia-stefy spune:
Salutare!
Gabi, multumim de cafea.
Sa aveti o zi usoara.
Lacramioara si Stefania Iulia
l_carmen2003 spune:
Ei bine, ieri a fost o zi de marti veritabila! M-am enervat si eu si altii ca intr-o zi de marti.
Intai aveam ceva de renovat acasa si constructorul, care e un soi de nici nu mai stiu ce, dar o obligatie in orice caz - el spre noi nu invers! - mi-a trantit un pret dublu la materiale si s-a aratat suparat cand am protestat, asa ca am incheiat afacerile cu el!
Apoi la tenis, cu Alex care inca de la inceput a dovedit cat e de ametit si s-a impiedicat si lovit la genunchi... apoi l-a lovit un copil cu o minge in ochisor si kaput antrenament de tenis - bine ca nu are nimic copilul!
Nu stiu daca v-am povestit, l-am inscris pe Alex la cursurile pt copii Cambridge. Sunt structurate pe 3 nivele fiecare cu avansati si incepatori: starters, moovers is flyers, pe nivele de cunostinte dar si de varsta. Sraters 5-8 ani, moovers 8-11 ani si flyers 11... cat o mai fi fost. Pe Alex si pe inca un prieten de al lui i-au testat si il dadusera la Moovers, ca stiu sa scrie si au facut engleza serios, chiar am fost uimita ca acasa nu mai facuse engleza de un timp si am crezut ca a uitat. Va dati seama ca orgoliul nostru era super-umflat dar pana la urma ratiunea de mame a triumfat si am cerut sa mearga la starters avansati - ce vorba aia, ei abia scriu ceva pe romaneste sa scrie in engleza fraze e greu, cuvinte mai merge, li se cere sa invete sa scrie cuvinte dar nu face fata nici in romaneste sa crie fraze... si bine am facut!
Asadar, dupa tenis engleza! macar aici, unde sincer aveam emotii copilul a confirmat ca e sigur-sigur copilul meu si seamana cu mine si nu cu tata-sau, adica e un veritabil soarece de biblioteca si nu un sportiv innascut ca tata-sau - care a facut handbal de performanta la nivel national si a jucat si baschet... asta e!
E super incantat de curs am sa va povestesc mai tarziu cum a fost.
l_carmen2003 spune:
Cursul Cambridge Starters presupune sedinte de 2 ore pe saptamana in care se joaca si invata cuvinte si scheme gramaticale simple – de fapt e in primul rand conversational - pt varsta asta. Ieri ne-a tinut 30 minute si pe noi parintii sa ni se explice cum va fi ex din iulie si cum ii putem noi ajuta pe copii acasa cum se vor completa caietele de teme - li se dau niste fise cu acele cuvinte pe care le-au invatat in sedinta respectiva pe care copiii trebuie sa stie sa le scrie si sa le recunosca si reproduca. In ritmul 12 cuvinte noi in primele 2-3 sedinte pana la 25 de cuvinte spre sfarsit. Am vazut cum arata fisele de examen, manualul de teste si manualul de activitati, ni se vor da acasa si manualele de lucru si cel de exercitii. Nu spun ca va fi usor dar are un ‘stil domnisoara care te face sa vrei si tu sa inveti ceva cu ea’ – l-am citat pe sotul meu!
Copiii sunt incantati, sunt grupe de cate 6, la Alex in grupa 4 copii au fost anul trecut la starters incepatori.
Mi-a placut cum se pune problema, cu acei copii care sunt mai emotivi vor lucra mai mult, ii invata ca toti sunt castigatori ca nu trebuie sa te dai batut si sa participe coerent la ora, adica in cazul nostru Alex va invatat sa isi astepte randul la raspunsuri - nu ca doar el trebuie sa raspunda. Se vor da teste in care le se v atesta si rezistenta la stress, adica de obicei ei sunt deranjati cand intra careva starin in ora cat timp ei raspund si vor fi antrenati sa depaseasca acest inconvenient...
Nu stiu cum a facut, cand a iesit de la ora Alex spunea o poezie f corect si stia cuvintele bine ce inseamna fiecare: no more, little kit, special occasion, doctor said, Daddy said, Mammy kissed the little one... O invatase sub forma unui joc si o si cantau... Au primit toti buline pt raspunsuri. Cert e ca acesti copii nu voiau sa mai plece de la ora... si toti voiau sa vina si maine... Cred ca asta spune totul.
Se pare ca engleza facuta la gradinita a fost facuta corespunzator si pentru asta jos palaria pentru ca eu chiar o lasasem moale cu engleza.
Sincer am oportunitatea de a-l da la un curs asemantor al germana tot pt copii de 6 ani si tare ezit... sa nu fie prea mult. Cred ca nu il voi da. La anu’ la Centrul Cultural german..