Cu dragoste din Iasi (88)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Azi trebuia sa fie o zi frumoasa si nu e... de fapt e chiar proasta...
Mesajul de mai jos l-am primit pe mail... cu durere in suflet de la o cunostinta... ma intreb de ce nu se implica si statul de loc? ca doar e campanie electorala...
As fi impresionata si nu doar eu daca as vedea ceva de genul asta...

www.ajutorpentruana.info

conturile bancare sunt la sfarsitul mailului

"Doamne, mami, cate am mai putut sa trec si eu prin viata asta!"
O familie din Hunedoara uraste de moarte ticaitul ceasului. Chiar īn clipele astea, cancerul osos al fetitei lor de 9 ani, Anamaria Boca, galopeaza spre metastaza. Noua zile, atat i-au mai ramas pana atunci. Ultima sansa: operatia la Viena, musai peste noua zile. Nici o zi īn plus. Doctorii romani au trimis-o acolo, aici n-au ce-i mai face. Clinica vieneza cere 30.000 de euro; parintii fetei castiga īmpreuna nici 2.000 de lei: ea lucreaza la croitorie, el - īn fabrica. Deocamdata au avut noroc, 5.000 de euro s-au strans īn cateva zile, de la prieteni, primarie si cativa oameni de afaceri. Dar atat costa doar primele consultatii la Viena. Mai ramane de strans restul... o avere pentru un orasel ca Hunedoara.

"Mami, noi nu ne speriem, suntem cele mai tari"
Pana acum trei saptamani, familia Boca era fericita. Anamaria, singurul lor copil, nu facuse o injectie īn viata ei īn afara de vaccin si nici nu calcase vreodata īntr-un spital. Sarea coarda, mergea pe bicicleta, se dadea cu rolele. Īntr-o seara s-a plans ca o doare piciorul drept. A doua seara la fel. Īn a treia zi, mama a dus-o la doctor.

Dupa aia au curs toate, pe rand, ca īntr-un film de groaza: radiologii, analize, ecografii, EKG-uri si la urma biopsia. Anamaria, copil alintat pana acum, la spital a uimit pe toata lumea. La tomograf, de pilda, cand au bagat-o īn cutia aia pentru 45 de minute, zambea si īsi īncuraja mama: "Vezi, mami, noi nu ne speriem, suntem cele mai tari".
La spital, cat a dormit cu mama īn pat, o īnvelea peste noapte, sa nu raceasca. Cand o vedea obosita, ea, copil, o trimitea pe mama la somn, īngrijorata, ca un om mare. "La final, biopsia tesutului moale tumoral a aratat clar ca e cancer cu grad īnalt de malignitate la peroneu. Zena, mama, m-a sunat imediat: sunt tampiti ca īn cinci zile pot sa spuna asa ceva, mi-a spus. Nu credea ca e adevarat. Petre, tatal, sta si acum pe calmante. Piciorul drept al fetitei e mai īngrosat cu doi centimetri decat cel sanatos. Medicina nu-si poate explica de ce a aparut tumora si cand. Asta īmi spune ca se poate īntampla oricui, oricand, din senin", ne spune Dana, prietena a familiei. Lucreaza cu Zena īn fabrica de confectii. Īn trei saptamani, fetita s-a maturizat cat īn cinci ani, zice. "Dupa tot setul acela de analize, dupa doua saptamani de spitalizare, Anamaria atat a zis: «Doamne, mami, cate am mai putut sa trec si eu prin viata asta!»"

10 lei, donatia pensionarei amarate
De sase zile, de cand a īnceput campania de donatii pentru fetita, familia se bate cu timpul. Un adevarat razboi. Se numara banii stransi si zilele ramase pana la metastaza. Primul s-a miscat īnvatatorul, Tiberiu Dīscu: "Marti, la ora 9, am aflat. Pana la 11 īmpartisem deja 450 de biletele elevilor, cu anuntul umanitar, sa le dea parintilor si dirigintilor; am continuat sa īmpart pe la toate scolile. Xeroxul din cancelarie a mers continuu, topurile de hartie se duceau vazand cu ochii. Asa, am strans 3.000 de lei numai din clasa noastra. Un copil a venit cu 1.000 de lei, altul, sarac, cu 4 lei. Directorul a sunat pe la ziare, un jurnalist de la Radio Romania ne-a ajutat sa facem un site de campanie. Vorbesc zilnic cu atatia oameni, īncat seara īmi īncarc telefoanele si dupa-amiaza, pe la trei, trebuie sa le reīncarc".

De miercuri īncolo, toate s-au derulat rapid, naucitor aproape. Mama a fugit la banci, sa deschida conturi, apoi iar la spital si iar pe la rude si prieteni... "Īntr-o zi am facut sute de afise gratis, o inginera ne-a tradus fisele medicale pentru Viena tot benevol. Duminica, la slujba, se vor face colecte pe la toate bisericile din oras, ortodoxe, catolice, penticostale sau reformate. Primaria ne-a dat 4.000 de lei. De la o singura banca s-au strans 5.000 de lei, īn doua ore jumate. La o īntrunire a oamenilor de afaceri īntr-o singura ora am strans 2.100 de lei. O pensionara amarata a trimis 10 lei, ca atat mai avea. Doar o singura institutie s-a suparat ca am īndraznit sa punem un afis pe geam", zice Dana. Ieri era īn centrul orasului cu o cutiuta pentru donatii. O parte din bani au sosit datorita site-ului www.ajutorpentruana .info; sute de persoane au aflat povestea fetitei si mai departe au trimis linkul pe e-mail. Īn redactia Gandul, de exemplu, mesajul s-a ivit din senin, pe mailul unui coleg.

Donatorul de la miezul noptii
Alaltaieri la miezul noptii, telefonul Danei a sunat din nou - era un donator din alt oras, primise linkul pe e-mail, īncercase sa doneze online si nu reusise. Īncapatanat, omul īncerca sa afle de la Dana cum poate face sa dea si el un ban. Īn timp ce vorbeam cu familia Boca, iar a sunat mobilul Danei. Erau trei maicute de la o manastire din Moldova . Voiau sa doneze. Nimeni din familie nu le cunoaste pe calugarite. "Varul din Iasi trebuie sa fie. Sigur el a anuntat, ca n-avea cine altul", a soptit tatal. Apoi si-a plecat privirea, ca si cum ar fi multumit unei persoane invizibile.

Dar toate acestea sunt donatii mici si īn ritmul asta e greu de spus daca se vor strange toti banii īn 14 zile. Mai toata Hunedoara a aflat de Anamaria, dar bogatii orasului n-au aparut pana acum cu o suma mai importanta.

Ce poti cumpara cu 25.000? Raspuns: "Operatia mea"
Īn vremea asta, din dormitorul ei, fetita viseaza la ce se va face cand va creste. Politista. Dar ca sa ajunga la asta stie ca e musai sa fie joi la 11 la spital la Viena. Si e chiar bucuroasa, fiindca la joaca fetitele i-au povestit cum ca orasul e plin de carusele si de parcuri pentru distractii. Si-a calculat ea ca Viena trebuie ca e un oras ceva mai mare decat Hunedoara si cu mai multe ambulante decat Timisoara . La spital o sa-si ia cu ea "patul mare" - un cearceaf cu clovni colorati de cand era ea bebelus, un pui de pernuta de acasa si... pe iepurasele de plus Ana si Alexandra. "Ana e cea roz, Alexandra cea alba, amandoua sunt la fel de pufoase. Acum stau īmbratisate fiindca sunt verisoare", rade fetita. L-ar lua cu ea la spital si pe motanul viu Jonica, si pe cainele Nero, si pe hamsterii Tuta si Tutu, sa fie acolo toti cand īsi revine din anestezie. Asta, desigur, daca se vor strange toti banii pentru interventie. "Ce poti cumpara cu 25.000 de euro: o casa, o masina?", am īntrebat-o pe fetita. "Operatia mea", ne-a raspuns.

Donatiile se pot depune īn conturile urmatoare:
RO61 BTRL 0630 1201 U109 90XX RON
RO36 BTRL 0630 4201 U109 90XX EUR, Banca Transilvania sucursala Hunedoara, Boca Zenaida Daniela
Cod Swift Banca Transilvania BTRLRO21HD1
RO19 RNCB 0160 1122 8164 0001 RON
RO89 RNCB 0160 1122 8164 0002 EUR, BCR, sucursala Deva, Boca Zenaida Daniela
Cod Swift BCR, RNCBROBUXXX
www.ajutorpentruana .info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

O Doamne...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Va ofer o

herra, mamica a scris la gravidute. Eu am postat mesajul si la voi, poate stie cineva ceva.... I-am scris acum sa posteze la mamici din america. Multumesc. De consiliere.... nu stiu daca a consiliat-o cineva.... Atat stiu ca e disperata.

Carmen, multumesc. Doamne cata suferinta... copii atat de mici au atat de suferit si parintii sunt practic legati de maini si de picioare, neavand puterea financiara sa faca ceva.... E crunt.

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Fetelor, azi ofer eu cafelutza...e slabutza tare , dar e aromata.
Daca aveti serbari la gradinita cu ocazia Halloweenului sau aveti nevoie de costumas, pelerina, palarie vrajitoare... dati-mi un semn si va ajut cu mare placere, important e sa fie din timp.

Pupici si o zi frumoasa si multa sanatate la pitici si voua,

Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Gabi, multumim pentru .

Noi aseara am scris scrisoare lui Mos Craciun.... cu ce dorinte are printesa... De fapt ea a scris... pe limba ei.... Si asteapta sa pregatim bradul si sa punem sub el prajituri care miros frumos sa il atraga pe mos sa-i aduca cadouri....

Cat ea scria scrisoarea eu faceam o tarta si am turnat faina pe langa si ea ma intreaba: Pai de ce?
Eu: Ca n-am fost atenta
Stefy: Te uitai pe sus pe stele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Ce frumos...."te uitai pe sus, pe stele?" superbi copiii la varsta asta...Pupici la printesa

Gabriela si baietii scolari care asteapta wk-endul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

GabrielaG, ti-am trimis un mesaj privat.

Numai bine,
Ioana.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui GabrielaG

Ce frumos...."te uitai pe sus, pe stele?" superbi copiii la varsta asta...Pupici la printesa

Gabriela si baietii scolari care asteapta wk-endul

Cum e in clasa intai? N-ai mai spus nimic... cum se impaca Matei cu statul de scolarel?

Mergi la inceput

Gabi Acvi, si tu le fel? Ce spune Alex? cum e la scoala?
Ce ai mai facut cu engleza? L-ai mai inscris?

Adriana? Tu ? ce spune Catalina? Cum e in clasa intai?

Mergi la inceput

Va ofer o si va doresc o zi usoara si week-end placut.

Mergi la inceput