suzeta ?! arunc-o iubita... este kaka !!!:)
Raspunsuri - Pagina 2
mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anaemi cum am scapat noi de suzeta la baietel? i-am taiat-o putin cate putin. la inceput i-am taiat f putin din varf si cand si-o lua era fff mirat ca nu mai e la fel ca inainte...avea 1 an si cam o luna doua...si o scotea din gurita si o sucea pe toate partile, o baga invers in gurita (avea din aia ortodontica sau cum s-o chema), o tinea in vf buzelor...pana s-a obisnuit cu ea...dupa ce s-a obisnuit i-am mai taiat un pic si tot asa... cred ca in total i-am taiat din ea de vreo 3 ori si pana la urma a lasat-o singutrel. A !i-am taiat-o pe ascuns si i-o dadeam ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat ; saracul era asa de mirat si asa de haios totodata... Spor la renuntat la suzeta Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008) Doamne ajuta ! Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo. |
Asa am scapat si noi de ea. Intr-o saptamana, dupa ce incercasem enspe mii de modalitati de a scapa de ea. Si baiatul meu incepuse sa fie disperat dupa suzeta. Nu puteam pleca fara suzeta. Daca o uitam, mai bine ne intorceam decat sa urle incontinuu. Am taiat prima saptamana o feliuta subtire si inca a mai tras de ea (desi nu asa de inversunat ca mai inainte) iar dupa, in a doua saptamana am tait si a doua feliuta. A renuntat singurel.
anamaria spune:
1. eu nu cred ca suzeta afecteaza dintii.
2. copiii mei au avut-o pana la 2 ani si 3-4 luni. numai pentru somn. in timpul zilei nu le-o prea dadeam, decat cand erau foarte agitati...
3. cand am zis 'gata... ajunge', am folosit o metoda foarte reusita (la mine a functionat pt ambii copii), pe care o citisem si eu pe undeva.
iei o foarfeca, tai sezeta un pic la varf. azi un pic, maine un pic, pana ramane jumate. cand observa (ai mei observau rapid, ca deja nu mai statea asa 'tzeapana') ii explicam frumos ca 'sigur ca e rupta, nu vezi cati dinti ai? s-a stricat... suzy e pt bebe care nu au dintisori...'
dupa asta, au renuntat singuri la ea!
cel mare a fost un pic mai 'smecher' si a zis 'hai sa mergem la farmacie sa luam alta suzeta...' si am mers; am facut cu ochiul doamnei, care f autoritara a spus ca el e prea mare si nu are voie sa-i vanda suzeta, ca ii face rau de-acum la dintisori.
si gata... asta a fost. n-au plans, nu s-au agitat, au inteles rapid.
MACARIE spune:
da fetelor cu suzeta m-am gandit si am sa o mai las...intreadevar este prea mult dintr-o data
la gradinita ai place foarte mult , dar pana sa se duca acolo nu statea cu suzeta in gurita ziua dar acolo vede copilasi cu ele in gurita si vrea si ea...oricum gata are liber la suzeta
faza cu taiatul din este super haioasa , am incercat si noi dar , sotul a taiat de tot partea care intra in gurita si nu va spun ca si acum rad cand imi amintesc ce fata a facut terorista mea cand a bagat suzeta in gurita ........
---------------------------------------------------------------------
morala.....am sa va urmez sfaturile , va avea suzeta pana cand va considera ea
---------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
paisacodruta spune:
Buna,
Am bagat suzeta in solutie de glicerina cu nistatin initial era dulce la final amara...prima oara s-a strambat ,a perseverat am perseverat si eu si la putin timp sateau prin casa si nu o mai tentau...le-a aruncat singura la galeata ca erau "amare"
La 1,8 ani am reusit performanta.
La fel am scapat si de biberoane... am dat tetinele cu solutie de glicerina si nistatin pentru afte, se gaseste in farmacii preparata ..