suzeta ?! arunc-o iubita... este kaka !!!:)

suzeta ?! arunc-o iubita... este kaka !!!:) | Autor: MACARIE

Link direct la acest mesaj

da, da ,as vrea eu sa o arunce....este inebunitaaaaa dupa ea
are 1 an si 7 luni si nu doarme noaptea de focul ei si ziua o striga intruna prin casa/gradinita
o cheama ,tzasii
toate culorile, toate formele ...
cum sa fac sa scape de ea???
mie frica de o eventuala deformare a dintisorilor
cand cumpar ma uit sa fie nr 0 ca la sugari
uf...cum sa fac?

--------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Dar de ce esti atat de inversunata impotriva ei?
Fii-mea are 1 an si 6 luni, si la fel cea mai buna prietena a suzetei. Ii spune "nana" si umbla prin casa dupa ea. Daca o intreb "unde-i nana?" ridica din umeri si incepe sa o caute peste tot. Cu toate astea nu o cere decat cand e obosita sau suparata.

Adoarme numai cu nana, evident. Daca o pierde noaptea prin pat, in somn, o cauta si si-o baga in gura. Dar eu nu vad ceva foarte rau in asta. E un mod in care se calmeaza, e ceva care ii ofera comfort.

Cand va fi pregatita sa renunte, va renunta singura. N-am mai vazut mireasa cu suzeta pana acum

Acum, serios - pe noi ne-a scos nana din mult incurcaturi de tipul copil nervos si mega urlacios.

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kya
N-am mai vazut mireasa cu suzeta pana acum
Acum, serios - pe noi ne-a scos nana din mult incurcaturi de tipul copil nervos si mega urlacios.

Nostim...

Copilasul e micut; daca suzeta ii face placere, de ce sa i-o iei ?
Ar fi fost mult mai problematic degetul in gurita.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Suzeta e ca un drog pe care prima doza tocmai tu i-ai dat-o... cred ca are legatura si cu suptul non-nutritiv de care au nevoie picii. Daca incerci sa fortezi s-o lase iese cu plans isteric..pentru ce??

O s-o lase ea singura. Fi-miu a aruncat-o chiar el pe la 2 ani si 3 luni... (eu am interpretat asta ca un fel de autointarcat...mi-am imaginat io ca daca ar fi fost alaptat, ala era momentul in care lasa sanul de tot).Fii-mea n-are suzeta pt ca nu i-am dat ...daaaarr ea are sanul unde isi alina durerile cand pofteste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

sunt inversunata pe ea pt ca nu vrea sa o lase deloc in nici 1 minut al zilei....o lasa doar cand mesteca mancare ...atat
este disperata dupa
daca o cerea doar la nana...era ok...dar asa...?!

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

si baietelul meu andrei a luat suzeta de la 1 saptamana de viata si la 1 an si 10 luni am aruncat-o la gunoi si gata,nu i-am mai dat desi seara o mai cauta,nu a plans dupa ea ca nu era asa inversunat dupa ea,o tinea doar la culcare si cand era mai suparat io mai dateam eu,in rest nu ii ducea asa dorul;si m-am hotarat si am zis stop si gata,de atunci nici gand de suzi.

succes pe mai departe!

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

cum am scapat noi de suzeta la baietel? i-am taiat-o putin cate putin. la inceput i-am taiat f putin din varf si cand si-o lua era fff mirat ca nu mai e la fel ca inainte...avea 1 an si cam o luna doua...si o scotea din gurita si o sucea pe toate partile, o baga invers in gurita (avea din aia ortodontica sau cum s-o chema), o tinea in vf buzelor...pana s-a obisnuit cu ea...dupa ce s-a obisnuit i-am mai taiat un pic si tot asa...
cred ca in total i-am taiat din ea de vreo 3 ori si pana la urma a lasat-o singutrel.
A !i-am taiat-o pe ascuns si i-o dadeam ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat ; saracul era asa de mirat si asa de haios totodata...

Spor la renuntat la suzeta

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Stai linistita ca a mea de-abia acum o luna a renuntat, mai are putin si face 3 ani. Dar nici nu m-am stresat, mi-era mila de ea sa i-o iau, o cerea cand era obosita si la nani. Si a renuntat asa de usor ca tot nu-mi vine sa cred. Eram in cada si ea a venit peste mine ca vrea ea sa ma spele cu buretel pe spate cum ii fac eu ei si i-am zis ca nu pot s-o las ca e inca un bebe mic cu suzi in gura. "mami arunc suzi, ma lasi?" si eu "daa". S-a dus copilu direct la gunoi a aruncat-o apoi a fugit la mine dar si-a dat seama ce a facut si lasase buzita "mami, regret"=)). I-am explicat ca din gunoi nu se mai poate lua ca are f multi microbi si cam asta a fost. A mai incercat sa obtina de la tacso "tati alta nu mai avem?" dar nimic. Apoi o sapt a fost sevraj, nu o cerea, dar era agitata la nani, acum adoarme imediat. Ideea e sa puneti copilul s-o arunce, asa daca o ascundeti voi sau o aruncati o sa dea vina pe voi si simte ca trebuie sa va revansati cumva, ii sunteti datori cu una noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

MACARIE, nu te supara ca-ti sugerez ceva, dar am observat ca ai deschis doua subiecte in care ceri sfaturi pentru a renunta 1) la scutece 2) la suzeta. Copila avand 1,7 ani... adica putin, extrem de putin.
Te rog ai grija, copiii sunt extrem de sensibili si de usor de destabilizat. Doua interziceri, doua privari de obiceiuri importante pentru ea, dar mai ales NORMALE pentru varsta ei, mi se pare cam mult.
Daca simti ca fetita nu raspunde cerintelor tale pentru ca nu e pregatita mai amana putin. E posibil sa declansezi niste frustrari periculoase de care vei vrea sa scapi, dar va fi mai greu decat sa "scapi" de scutece sau suzeta
Fii rabdatoare si intelege nevoile fetitei, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Macarie, noi am scapat destul de tarziu de suzi. Intre 2 ani si 2 ani si jumatate o folosea doar la somn, dar nu dadea nici un semn ca va veni momentul in care sa renunte de la sine la acest lucru.

Intr-o seara am plecat la bunici (la tara) si am uitat sa o luam; nici nu aveam de unde sa procuram alta, a jelit destul de tare. In zilele urmatoare a mai amintit din cand in cand de ea, apoi gata.

Sfatul meu este sa reduci treptat numarul suzetelor, la 1-2. Pe urma ii poti spune ca, in momentul in care cele ramase se vor strica, nu mai puteti lua altele noi. Dar este bine sa faci asta treptat, eventula dupa varsta de 2 ani.

Idem pt renuntarea la pampers, este un pic cam devreme; noi am ineput operatiunea de trecere la WC doar cand am vazut ca sunt nopti in care pampersul este aproape uscat, semn ca sfincterele s-au maturizat. S-a intamplat in jurul varstei de 2 ani si jumatate.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui karula

MACARIE, nu te supara ca-ti sugerez ceva, dar am observat ca ai deschis doua subiecte in care ceri sfaturi pentru a renunta 1) la scutece 2) la suzeta. Copila avand 1,7 ani... adica putin, extrem de putin.
Te rog ai grija, copiii sunt extrem de sensibili si de usor de destabilizat. Doua interziceri, doua privari de obiceiuri importante pentru ea, dar mai ales NORMALE pentru varsta ei, mi se pare cam mult.
Daca simti ca fetita nu raspunde cerintelor tale pentru ca nu e pregatita mai amana putin. E posibil sa declansezi niste frustrari periculoase de care vei vrea sa scapi, dar va fi mai greu decat sa "scapi" de scutece sau suzeta
Fii rabdatoare si intelege nevoile fetitei, te rog!

da, mi se pare ca a mai deschis un subiect in care ne cere sfatul deoarece fetita ei este foarte nervoasa si musca, uneori isi musca manutele, face crize de nervi daca nu i se face pe plac in acel moment...

macarie, las-o deocamdata in ritmul ei, ii "ceri" prea multe dintr-odata si pe urma tot tu nu intelegi de ce e asa nervoasa mititica...

plus ca o duci la gradinita...copilul este supus unui stres mult prea mare in acest moment.

mai bine cauta o bona, o bunica, o matusa sa stea cu cea mica, eu cred ca este prea mica sa o dai la gradinita, plus ca vrei sa renunte la pampers, suzeta si crize de nervi in acelasi timp...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput