Incepem scoala-2009-2010(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Salut mamici de boboci,

Se pare ca lucrurile devin din ce in ce mai serioase pe la scoala. Azi - marti, a mea are cea mai grea zi: doua ore de romana si una de mate, si ed. fizica la sfarsit. Au inceput si ei cu ousoarele si "C" urile, a mea nu prea le-a reusit. Initial a scris cateva randuri, apoi, cand am vazut ca e nevoie sa mai exersam, am luat un caiet gol si l-am facut drept caiet de exercitii. In final, a facut o pagina chinuita pe acesta, dar cand sa faca pe caietul cu care merge la scoala era deja cam obosita si plictisita si tot nu prea grozave au iesit. Era cam descurajata de rezultat si se necajea ca probabil nu va lua FB. Sincer, nici eu nu credeam, asa ca am incercat sa o pregatesc fara sa o demoralizez mai rau: i-am spus ca se vede ca s-a straduit, dar nu este o tema de FB; oricum, i-am explicat ca nu e bine sa vaneze notele, si ca mai important decat calificativele este ceea ce ii ramane ei, de aceea e bine sa fie atenta si concentrata la ceea ce face. Sincer, desi ma bucura dorinta ei de a face totul foarte bine, nu vreau sa o vad descurajata in momentul cand ceva nu ii reuseste. Iar ca parinte, nu vreau sa o terorizez cu notele. Stiu ce inseamna sa fii impovarat de sarcina de a lua numai note foarte bune si cat poate sa zguduie o nota mai slaba.
Aceeasi bunica despre care vorbeam prin primele mele postari isi apostrofa intr-o zi nepoata pentru ca nu desenase la fel ca fii-mea. o tot auzeam cum facea comparatie "uite cum a facut fetita aceea, tu de ce nu ai putut?"...Si da-i si toaca..."lasa ca ii spun eu lui taica-tu ca nu esti atenta" - omul fiind la munca in Italia, impreuna cu sotia - "ii dau telefonul si doamnei si il suna direct doamna cand nu esti cuminte " Era copilul terorizat. Doar pentru un desen.
De saptamana asta doamna le-a promis ca le va da stelute galbene pentru "cumintenie" si negre pentru "indisciplina". A mea deja si-a pregatit un pliculet pe care a aplicat cateva stickere cu Barbie, spera sa inceapa sa le stranga. :P
In rest, ma bucur ca ne lasa inca sa conducem noi copiii in clasa. E cam vanzoleala pe scari si pe holuri la inceperea/terminarea orelor si se cam produc busculade, mai ales cand trec elevi mai mari. Ghiozdanul e deja foarte greu...ma gandesc ce va fi in clasele mai mari.

Va doresc succes la scoala.

Loredana, mamica Ioanei-scolarita si a lui Mihaita, viitor boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sondaj:cate carti si caiete cara zilnic copiii vostri?Mie deja mi se pare o nebunie:la abecedar doua caiete-unul simplu si unul special plus cartea,fireste;la mate-un caiet simplu,cartea,caiet special si culegere;la cun.mediului-caiet si carte;religie-carte;engleza-carte si caiet.
In afara ne una din zile,copilul meu trebuie sa care zilnic la scoala 3 manuale,2 caiete simple,culegere mate si 2-3 caiete speciale.
Ce-i de facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Loryi, problema este generalizata. Si noi avem tot asa, en'spe manuale, caiete speciale, caiete simple si alte alea. In plus, daca te consoleaza cu ceva, noi caram zilnic si o carte de colorat (sa se mai relaxeze copiii intre liniute) si o mapa in care se indosariaza fisele, desenele, lucrarile de la abilitati practice, etc. Nebunie totala. Eu ii car ghiozdanul, ca mi se pare inuman sa o pun sa care ea atata greutate. Am achizitionat si varianta troller si il rastoarna tot timpul, nu stiu de ce, asa ca nici asta nu merge.

Noi avem luni excursie cu clasa. Urraaa. Cica pot sa mearga si cativa parinti. Din nfericire, a mea va fi vitregita din punctul asta de vedere, ca eu nu pot sa misc in front la serviciu in perioada asta. Sper sa le placa si sa se cunoasca mai bine copiii intre ei cu aceasta ocazie.

Intre timp, Denisa a luat 2 FB la fise (o chestie cu despartit in silabe si una cu orientare spatiala) si e foarte mandra de ea. A inceput sa se cam plictiseasca de faza cu liniute, bastonase, serpisori si ar vrea sa treaca la "chestii adevarate". Sper sa treaca repede etapa asta pre-abecedara, ca a inceput sa mi se urasca si mie, abia astept sa incepem sa citim impreuna.

Succes la scoala boboceilor.
Daniela si domnisoara Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Buna mamicilor,

Da Loryi, si eu consider ca sunt prea multe manuale, caiete si culegeri, pe care le cara zilnic. Pai ghiozdanul mi se pare greu si cand este gol. Daca ar exista posibilitatea ca sa isi poata lasa macar culegerile la scoala ar fi minunat, desi mai tarziu, ma gandesc ca vor lucra de pe ele si acasa, deci ar cam pica varinata asta.

Felicitari domnisoarei Denisa pentru primele note de FB! Tineti-o tot asa!
Mama bobocelului Mat 12.10.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

La noi copiii nu cara chiar atat de multe carti.Maine ,de exemplu,au in ghiozdan manualele de mate si romana,plus cate un caiet special la ambele,si atat.La optional-in lumea povestilor-nu le cere nimic deocamdata.La romana au 2 auxiliare,dar unul ramane mereu la doamna la carat,asa incat au de dus acasa doar unul din care fac teme,si aopi le schimba.La abilitati care doar foarfecele si lipiciul,celelalte materiale raman la dulap la doamna,si la fel nu cara bloc de desen,ca le da doamna foi.Dar ghiozdanul este greu chiar si asa...Are si Maria mea 2 de FB pe caiet ,la liniute,in carnet deocamdata nimic.Eu astept cu emotie primele teste,sa vad cat de bine se concentreaza.Fisele pe care lucreaza raman si ele in mapa copilului,in clasa.Nu au caiet special nici la cunoasterea mediului...Vad ca doamna insista foarte mult pe romana-pe scris mai ales-si matematica,discuta foarte mult,alcatuiesc propozitii formate din 2-3 cuvinte,despart in silabe,la matematica invata prin joc,folosind cuburi.Le pune cantece pe calculator,povesti,ceea ce ii atrage pe copii foarte tare.Ma bucur ca e o doamna tanara si calma,nu ridica tonul la copii,ii incurajeaza si nu face mare caz ca mai au si cate o liniuta stramba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

A!Voiam sa va mai intreb ceva,mai ales ca ati spus unele din voi ca au luat deja puiutii FB-urile mult asteptate.I-ati rasplatit cu ceva?(ma refer la lucruri materiale,nu la timp petrecut impreuna,care ar trebui sa existe indiferet de rezultatele scolare)Eu am aceasta mare dilema,daca este sau nu gresit sa ii mai cumperi cate o mica atentie copilului,drept rasplata pentru eforturile lui.Nu la fiecare nota,la un numar de FB_uri,de exemplu.Stiu ca nu trebuie invatati sa invete pentru cadouri,dar cred ca o surpriza din cand in cand nu ar strica totusi...Voi cum ati procedat sau aveti de gand sa procedati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Noi am mers la cofetarie la primele FB-uri.Nu ma certati va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Nu cred ca trebuie neaparat rasplatiti pentru notele bune, de teama ca dezamagirea sa nu fie prea mare atunci cand vor obtine o nota mai putin buna, dar consider ca trebuie marcat momentul printr-o activiate care sa le faca placere puiutilor. Mi-a placut abordarea ta Loryi, de a merge la cofetarie impreuna, f dragutz, desi ai grija la silueta .
Eu l-am pus pe Mat sa le transmita telefonic tuturor celor 4 bunici, marele eveniment (primul FB), dupa care mi-a spus "Doamne cat de complicat este sa iei un FB, nu mai spun la nimeni niciodata" bless him!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

bai, ma oftic, fimea citeste nils holgersson si socoteste in minte ca un copil de clasa a 3-a si n-a luat niciun fb:)))
cica le dadea fb daca terminau inainte sa se sune o anumita pagina, ea a terminat, dar n-a mai venit doamna sa se uite si pe caietul ei.
:)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu n-am sa sarbatoresc FB-urile, chiar nu e cazul, dar nici nu mi se pare ceva deplasat sa o faca altcineva, pt ca fiecare isi stie relatia cu familia, copilul, ce trebuie, ce nu trebuie:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput