Incepem scoala-2009-2010(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Eu am fost surprinsa sa descopar ca Maria mea a inteles foarte bine ca nu trebuie rasplatita de fiecare data cand face ceva bun sau ia FB.A iesit din scoala fara sa imi spuna ce nota a primit pe caiet,abia acasa am descoperit minunea,si cand am intrebat-o de ce nu mi-a zis a raspuns ca nu e frumos sa se laude...Banuiesc totusi ca va reactiona altfel la primul FB in carnet,pentru ca i-am promis o plimbare cu barcuta in parc la "marele eveniment".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Doar primele ,apoi probabil totul va intra in rutina.
Ii place Niels-ul?Ca si noi am trecut prin el.De la biblioteca,are fisa si e minivedetuta salii.
Off-topic:la sugestia sotului care si acum isi aminteste de frustrarile din copilarie legate de cele doar 5-10-15 minute de filme pentru copii din epoca de aur,am cumparat "toate panzele sus".Ne vom uita in familie,sunt curioasa daca o sa ma mai atraga.Pe de alta parte imi amintesc de un episod din copilarie cand ai mei au citit colectia Jules Verne in acelasi timp cu mine,e o amintire frumoasa,mai ales ca in casa erau 10 grade si o iarna teribila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

La noi inca nu s-au dat calificative. Si probabil n-o sa sarbatorim FB-urile. Dar o laud mereu pentru temele facute, pentru ca e atenta si raspunde in clasa, pentru sport... de fapt e mereu laudata (ca si fratiorii sai).

Loryi, sunt curioasa ce parere o sa aveti despre "Toate panzele sus". Alor mei nu prea le-a placut (baiatul e mic, iar fetele prefera printesele). Insa sotul meu s-a uitat cu mare placere (daca aveam timp as fi facut-o si eu) :).

Happiness, felicitari! Maria mea (tot Maria :) ) cred ca ar fi spus tuturor :).

Sabina, uau! E chiar avansata Sofia. Felicitari!
A mea citeste greoi, iar calcule face pe degete :). Ii place insa sa invete, merge cu drag la scoala.

Nikkibaciu, si la noi tare greu ghiozdanul. Nici n-o las sa-l care; e de ajuns ca-mi rupe mie mainile. Si nu are multe carti / caiete. Insa se adauga sticla cu apa, pachetul, uneori adidasii...

Danais, felicitari Denisei!
Excursie, ce frumos! Nu-ti fa probleme ca nu poti merge cu ea; de multe ori copiii prefera sa mearga fara parinti in excursii (vorbesc atat din experienta de copil, cat si din cea de parinte). Sunt convinsa ca se va intoarce incantata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Sabina, felicitari pentru Sofia si Nils al ei. Faptul ca ii face placere sa citeasca este mai important decat orice "FB" din lume. Ea a invatat singura sa citeasca si sa socoteasca? Si Denisa citeste, dar greut, pe silabe, stam cam jumatate de ora la o pagina, dupa care preiau conducerea si termin eu capitolul. Sunt insa multumita ca ii place sa citeasca si o atrag cartile. Noi suntem la "Habarnam", nici nu ma asteptam sa ii placa, am luat-o mai mult pentru mine, sa imi amintesc de copilarie. De altfel, in ultimul timp, am achizitionat o multime de carti care mi-au fost dragi in copilarie si le recitesc acum cu Denisa. Biblioteca mea de copil a fost mostenita de generatii intregi de verisoare si nepoate si e imprastiata in patru zari.
Adevarul e ca nu stiu daca fac bine ca o invat eu sa citeasca, poate ar trebui sa o las sa invete in ritmul clasei, sa nu se plictiseasca mai tarziu, dar acum ea cere asta si vrea sa citeasca. Voi cum procedati in aceasta privinta, evident mai putin in cazul copiilor care deja stiu sa citeasca?
Nici noi nu sarbatorim in mod special "FB"-urile, ca nu ne intereseaza sa devina vanatoare de note, ea insa e tare mandra de ele. I-am explicat ca nu calificativele conteaza ci placerea de a invata si de a afla lucruri noi in sine.

Mult succes boboceilor.
Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

In privinta cititului,eu cred ca ar trebui sa o inveti daca vrea.A mea se uita pe AP si D si citeste subtitrarile invatand in acelasi timp si expresii in engleza.A fost o surpriza pentru noi cand ne-am dat seama de unde stie acele expresii pronuntate si corect.
Revenind la scoala am ajuns la carligute.In continuare scrie curat,fara porcusori prea multi.A,uitasem ca trebuie sa caram si trusa de mate
Avem si un prieten.Ieri chiar a rugat-o pe prietena ei sa o ierte dar trebuie sa se tina de mana cu baietelul.
Trebuie sa duceti adeverinta ca e apt de sport?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi s-au cerut adeverinte pentru cei care nu sunt apti de sport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

cu socotitu ...a invatat-o sora mea cate una alta, si si-a gasit ea mecanisme sa socoteasca, in niciun caz unitatile si zecile:))dar talent la matematica are, clar, si are si pe cine mosteni, ambii bunici ingineri inventatori si o bunica matematiciana.
la citit a invatat singura, iar in vara asta a citi prima carte adevarata, de povesti, pana atunci nma din astea prescurtate.
Insa eu stiu ca nu e mare scofala, si eu am citit chiar la 5 ani jumate si n-am ajuns geniu de renume mondial (inca )

Intr-adevar, placerea cititului e cel mai important castig.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

deci eu sunt nauca rau. Copilu chiar are un FB in caiet.
da e mai zdravana ca mine, zice, ei si ce daca, nu e asa mare lucru.
:))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Alin inca nu are calificative. Are "vazut" si are subliniate "greseli"(a sarit un rand, a depasit linia...etc). In general are de scris aproximativ 2 pagini A4 pe zi.
Dar ma laud ca a primit doua biletele de dragoste de la doua colege de la scoala. M-am suparat pe bona ca le-a aruncat la cererea lui Alin. Trebuia sa le ascunda si sa mi le dea mie sa le pun in cutia de amintiri pe care am de gand sa i-o dau cadou de nunta.
Asa fetelor ca eu ma laud cu povesti de amor ...nu cu lectii.
El nu e foarte atent la teme mai face o liniuta mai se duce la televizor, mai face o liniuta, mai se duce la calculator...Asa se intampla cand face temele cu bona...eu nu il las. Oricum nu e foarte incantat de scoala...
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Astazi dam si noi primul test cu nota (la mate). Pana acum am luat doar stampilute.
Nu cred ca trebuie sarbatorit neaparat primul fb dar o prajitura nu strica asa ca s-ar putea chiar sa aplic .
Fi-mea citeste. Nu ca un adult dar nici pe litere, e ceva intre. Inca citeste carti cu scrisul mare si putine randuri pe pagina .
De socotit .. chestii simple face din cap, ce e mai complicat (mai ales cu treceri peste ordin) mai greu, mai foloseste si degetele .
Cum va descurcati cu activitatile suplimentare? Ca mie mi se pare tare greu. Deocamdata facem doar pian vom incepe patinaj saptamana viitoare. Si vreau neaparat sa aiba minim 2 ore de joaca pe zi.
Noi avem de scris cate 4-5 randuri si ne ia ... o gramada de timp. Se plictiseste dupa primele 3 liniute si incepe foiala. Temele se duc 1-2 ore din cauza foieliii desi cred ca s-ar rezolva fara probleme in 20 de min. daca ar sta locului, fara sa manance, sa bea, sa se duca la baie de 3 ori, sa se scarpine, etc etc
Zicea cineva de o pagina la Rom si una la mate. Daca aveam atatea teme cred ca albeam pana acum

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput