Legume congelate pt iarna

Legume congelate pt iarna | Autor: angelynna82

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am pus pentru pitica mea la congelat rosii si ardei gras din gradina, nu sunt tratate cu nimic. Am facut bine?
Voi ce alte legume mai puneti la congelat pentru iarna?

Multumesc

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

ange si eu am pus pt david rosii si am facut un amestec pt supe din ardei gras,gogosar,morcov si patrunjel radacina toate taiate cuburi si puse in pungute

in alti ani am mai congelat dovlecei dati prin razatoarea mare pt piftelute,celebrele vinete coapte,pastai oparite si ardei gras intreg pt umplut

de David
Poveste

HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

anul asta nu am mai congelat nimic ca nu am mai vrut,ptr ca tot tipmul nici nu mancam noi cat dateam cunostintelor;dar in fiecare an puneam tot ce se poate pune la congelator,chiar daca mai aruncam din ele;puneam de la mazare,fasole pastai,dovlecei cubulete ptr mancare sau ciotba,toate verdeturile -leustean,patrunjel,marar,visine,prune,ardei tocat ptr ciorba,morcove razuit,mere rzuite ptr placinta,dovleac razuit,orice,frunze de vita ptr sarmale,toate cele bune de congelat,si se pastrau f bine decat ca nu consumam chiar tot,asa ca anul asta am renuntat ,am pus doar ardei ptr ciorba si verdeata.

spor la treaba si sanatate multa!

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Anul acesta am pus asa: rosii, ardei gras, morcovi, vinete coapte, patrunjel, leustean, marar, frunze de vita...mai vad ce mai pun

Ma gandeam sa fac niste suc de rosii dar nu stiu cum se face

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Eu l-am facut in felul urmator : am dat rosiile prin masina care separa cojile si semintele si am obtinut doar suc. masina se gaseste la diverse magazine, ultima oara am vazut la Auchan. Este o masina speciala pentru rosii. Apoi am fiert sucul cam 1,5- 2 ore, depinde cat de gros iti place. Aproape de sfarsitul fierberii am adaugat sare si zahar dupa gust. Ideal ar fi ca la final sa fie pus in sticle inchise ermetic si acoperite pana a 2-a zi. Pentru ca nu am atatea sticle, folosesc sticle de 0,5 l de la sucuri sau apa, le pun intr-un vas cu apa rece si pun sucul cat mai fierbinte si inchid imediat sticlele cu capacul lor. Nu adaug nici un fel de conservant. Inca mai am din productia de anul trecut! Il pun in sticla mica deoarece dupa ce o desfac trebuie consumata in 2-3 zile si oricum tinuta la frigider.

Mergi la inceput

Am vrut sa scriu sticle de plastic...pentru ca sticla de sticla nu am atatea...Eventual poti folosi borcane de 400 g.

La congelator am pus vinete, fasole teci, ardei capia copt, verdeata, ardei pentru ciorba, taiat marunt si pus in cutie de la inghetata si cateva zmeurici adunate asta vara...

In rest la borcan, castraveti, gogosari, ardei iuti, compoturi, suc de rosii.

Apropo de foi de vita, eu nu ma omor dupa ele, dar mi-a dat cineva asa ceva conservate in felul urmator : foile proaspete sunt rulate, adica facute sul, astfel incat sa poata fi introduse intr-o sticla de plastic de 0,5 l, atatea cate intra. Sticla inchisa cu dopul ei si gata! Sunt verzi si cand le folosesti!

Mergi la inceput

Fritz multumesc de reteta de suc, am sa fac si eu pentru pitica mea

Mi-s la a treia tura de zacusca...tre sa trimit barbantul dupa borcane la soacra

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Mergi la inceput

Cu placere Angelynna!

Apropo de zacusca, daca e de ciuperci, mai puneti si vinete? Si ce atle ingrediente folositi?

Mergi la inceput

De ciuperci nu am facut, doar din vinete.

Ingredientele sunt: ceapa, rosii, ardei copti si vinete. Mult ulei si sare. Pusa in borcane iar pe urma borcanele bineinteles dupa ce au fiert si a scazut zeama lasata de legume, intr-o tava la cuptor cu apa calduta.

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Mergi la inceput

Morcovi nu pui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu mai pun la congelator suc de rosii. Adica dau rosiile la robot (ca nu am masina din aia de rosii) separ cu ajutorul unei site semintele si apoi umplu pungute, le leg bine si le pun la congelat. am invatat si eu de la nasa mea care are si copil si ii face asa supa/ciorba. e folositor atunci cand nu ai in casa altceva de inrosit ciorba. Eu o scot si o dezghet separat pe foc mic si apoi adaug continutul.

Se mai pot pune la congelator: spanac, urzici, loboda (pt facut ciorba), dovlecei cuburi, rosii cherry sunt f bune de pus la ciorba, fructe pt compot (visine, prune) si tot ce au zis fetele mai sus. Mie mi le pune soacra-mea pe astea dar mai mult aruncam decat sa mancam.

Si sa va mai dau un pont pt tinut frunzele de vita. matusa mea le pune in sticle de plastic de 2 l sau cat vrea fiecare. Si face asa: pune mai multe frunze una peste alta si apoi le rasuceste ca pe o sarma si le baga in sticla(cred ca cu ajutorul unui betigas ceva), unele peste altele. ideea e ca nu trebuie sa fie spalate si deloc ude la introducere. Se inchide sticla f f fbine sa nu aiba deloc aer si gata. se tine intr-o camara. Au un gust f bun cand le scoti de acolo si nici nu se rup f rau ca cele congelate. La scoatere le bagati in apa ca sa se spele si sa iasa un pic acea iuteala pe care o au.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://travel.webshots.com/album/573223612vBpPcE - Bodrum, Aegean Dream resort-2009
http://travel.webshots.com/album/573221650angsLU - Canakkale
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
http://good-times.webshots.com/album/574759133yeetzI - Thassos 2009

Mergi la inceput