Fondul clasei/grupei
Raspunsuri - Pagina 6
helen75 spune:
Buna fetelor,
Am fost sambata la o nunta, intr-un sat situat la 36 km de cel mai apropiat oras, sat de munte, in nordul tarii, aproape de granita. Si mi-am intalnit o prietena din copilarie , care este educatoare acolo. Si vorbind de una-alta, am vorbit de gradi. Ce face,cum procura material didactic, cum sunt copiii?
Deci, are grupa mixta cu copii de la 3-6 ani; lucreaza diferentiat, pe grupe; copiii primesc la inceput de an lista cu rechizite; in rest, ea face fise pe care le scoate la imprimanta in mai multe exemplare si le distribuie. Avea poze cu copiii in aparat; am vazut pe fundal planse , desene, lucrari ale copiilor.
Deci, se poata si fara cotizatie. Si vorba ei:"daca as cere, crezi ca i-ar mai lasa pe copii la gradi, la asa sume?"
gabitza2005 spune:
In concluzie acolo educatoarele sunt interesate sa aduca cat mai multi copii la gradi pe cand la noi suntem santajati deoarece sunt prea putine locuri in gradinite.
A trecut o luna de cand s-au strans cotizatiile si cu toate astea a venit o mica parte din necesarul de rechizite
. Nu se pot incepe activitatile pana nu se procura toate rechizitele
.
Si o alta practica acum -vine teatrul dimineata (fara anunt prealabil) si banii se cer dupaamiaza sau a doua zi.![]()
meru spune:
Si uite asa ne omoram timpul, nervii si banii cu "doamnele" din invatamant, in mod absolut INUTIL. Doamne care nu au salariul chiar mic, atentie. Da, depinde ce oameni intalnesti, numai ca cei cu bun simt si pregatire sunt o rara avis. Despre parintii care exceleaza in zel de prost gust si culmea, uneori incurajati, mi-aduc aminte de activistii de ieri.
makydenis spune:
Noi avem fisa de evaluare, e completata la fiecare 3 luni. In noiembrie o primim prima data!
mika12 spune:
Sa va spun si eu cum este aici. Parintii cotizeaza o data pe an pentru "cooperativa scolii", suma este stabilita de Consiliul scolii; noi am platit pana acum 8 euro. Cotizatia se bazeaza pe voluntariat, in nici-un caz nu este obligatorie!
Banii se folosesc pentru activitatile in afara scolii (muzeu, teatru, vizite ale orasului...).
Primaria si Ministerul finanteaza toate celelalte cheltuieli. Orice parinte are dreptul (prin lege!) sa consulte registrul unde figureaza cheltuielile efectuate.
Daca un copil sparge ceva de la scoala, inlocuirea respectivului obiect se face prin polita de asigurare a scolii. In schimb, daca un copil sparge ochelarii altui copil, atunci intra in actiune asigurarea personala a elevului, asigurare care este obligatorie.
A, si inca ceva : parintii tuturor copiilor din scoala au reprezentanti alesi in Consiliul scolii, au asadar posibilitatea sa se exprime si sa fie la curent cu tot ce se intampla in culise!
cristinamh spune:
noi suntem in ton cu moda... adica rotund, 250ron, ca deh, parintii au bani.
din fericire in clasa s-au pastrat achizitiile de anul trecut, de la grupa mica. DAR. au aparut 12 noi copii, si nevoia de inca 7 paturi (5 pleaca la pranz). patuturile le-am luat noi. adica cativa parinti, cu search pe net, strans oferte si-am facut comanda. dar ne usuca, 88 ron toti copiii care raman la somn, asta reprezentand jumatate, ca restul suporta un parinte cu firma...ar urma sa ni se restituie acesti bani din fondul gradinitei (sic!)
PE LANGA - cei 250 pentru rechizite. sincer n-am rezistat si mi-am bagat nasul. la noi nu sunt numai rechizite, am cumparat si carti, puzzle, jocuri. mai putin jucarii. si toate sunt puse la indemana copiilor, nu doar de decor cum am mai vazut prin alte parti.
dupa cifrele de mai sus, soc: alti 30 ron, fondul gradinitei. pe-asta, sa-mi fie iertat, IOC. cred ca am cotizat suficient la patuturi, si astept sa ma opreasca personal sa-mi spuna.
si, ca sa fie decorul complet, 10 ron/luna consumabile igienico-sanitare.
in toata povestea, partea buna e ca banii si contabilitatea sunt in seama parintilor.
partea rea... e ca nimeni nu-si pune intrebarea... "dar chiar avem nevoie de toate aceste lucruri? o alta cale mai economica nu exista?"
in schimb, am renuntat la optionale. la grupa mijlocie, in programa, este inscris un singur optional. ei bine, se fac 4 optionale, timp de activitati nu mai ramane. gradinita isi incaseaza comisionul, copiii intra boi si ies vaci in juma' de ora. n-o sa ma convinga nimeni ca poti face engleza in jumatate de ora cu 40 de copii de 4 ani. prefer sa faca dans in afara gradinitei, si consider ca respectam programa.
si tot pe linia comisioanelor se inscriu: revistele (pun pariu ca le stiti, P I P O, B I M, A R I C E L), teatrele de 2 bani si spectacolele de circ din gradinita, si, daca nu stiati, exista si varianta "Cinema", adica 7 ron pentru a i se pune copilului un DVD.
cum spuneati, sa te iei singur in piept cu sistemul nu merge. iar cand sunt mai multi, sufera de lasitate colectiva.
capul ce se pleaca... sabia... nu-l taie, nu-i asa?
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
gabitza2005 spune:
| Citat: |
| si, daca nu stiati, exista si varianta "Cinema", adica 7 ron pentru a i se pune copilului un DVD. |
Am aflat si eu anu asta de la fimiu. Era anuntat teatru 7 lei. Vine copilu acasa si il intreb ce teatru au avut si cum a fost la care el surprins :"Ce teatru mami ca a fost un film cu batman"
.O intreb pe educatoare crezand ca fimiu viseaza si ea raspunde " A da s-a anuntat teatru da a venit domnul cu filme."
Pai daca aveti DVD in clasa la ce va mai trebuie domnul cu filme sa dam noi bani mai bine va aduc eu DVD-uri cate vreti.
Zice ca sunt si astea in scop educativ sa se obisnuiasca copilul sa stea locului la film si au subiect educativ. Oare ce e educativ intr-un film cu batman??? cand copilul e cu gandul numai la puterile magice ale personajului si cum ii casapeste pe cei rai
cristinamh spune:
asa am zis si noi, sa ne anunte ce film e, si daca il avem acasa, cu cel mai mare drag il donam gratis la toata gradinita.
la noi au pus "invincibilii"...
natalia_nica spune:
Cred ca asta cu filmul e una dintre cele mai mai tampenii de pana acum (din subiectul asta, adica)... Wow, adica eu nu-i pun prostia aia de batman acasa si sa i-l arate la gradi?! 
Mami
de Denis (17.06.2006)
cristinamh spune:
mda...
si nu avem posibilitatea sa alegem, adica sa nu vada filmul. e la gradi, obligatoriu, la film/teatru. banii se iau de la fondul clasei, si se completeaza ulterior cf. pretului.
nu vrei la film, stai acasa in ziua aia, ceea ce e cumplit.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani