Fondul clasei/grupei

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipi spune:

la gradinita 197 din Militari cotizatia pt hrana zilnica e de 12 ron.
Daca mai are cineva copii in aceasta grdinita sa-mi spuna si mie parerea despre fondul clasei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

La noi s-a stabilit de comun acord cu parintii o suma din care sa se cumpere cele necesare activitatilor zilnice. Totul se cumpara cu factura fiscala sau bon de casa stampilat si avem o mama-casiera care tine evidenta. Ne-au ramas 600ron de anul trecut dupa ce am curatat chimic covorul si am pus o perdea. Deci am inceput anul avand deja o suma de bani.
Hotararea parintilor: 100ron de copil pe primul semestru, urmand ca in al doilea sa ne intalnim cu totii si sa vedem de cat mai e nevoie. Ne asteptam ca pe al doilea semestru sa fie nevoie de mai putin de 100ron/copil.
Ideea cu un parinte casier este foarte buna - a noastra aduce caietul cu ea tot timpul si parintii au posibilitatea sa vada cat s-a cheltuit si pe ce. In plus oamenii au incredere si nu avem "datornici".
Pentru sapun, hartie igienica, servetele, apa plata si pahare de unica folosinta +diverse reparatii prin gradi se aduna 70ron de copil pe an ("fondul gradinitei").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Ela imi dai sperante ca se poate si altfel
La noi m-am convins : totul vine de la parinti nimeni nu se implica, nimeni nu comenteaza nimic cred ca e mai comod sa dai niste bani decat sa te intereseze ce se intampla acolo in gradinita. Replici de genu :dau cat trebuie numai sa-i fie copilului bine, dar din pacate ei sunt de acord sa dea bani pentru utilarea gradinitei nu se gandesc ca acesti bani ar trebui folositi pentru achizitionarea materialelor didactice.
Ce importanta are oare faptul ca stau pe scaunele de 100 RON cand ei in sala nu au o plansa cu animale, plante ..sau ceva de genul asta.
Ca o paranteza la gradinita mea era pe perete o plansa mare in care era un baietel ce se pregatea de mers la scoala :se trezea, se spala, manca, se imbraca,isi pregatea ghiozdanelul...(si era pictata de educatoare).....aveam niste scaunele vechi de zeci de ani dar imi aduc aminte perfect chipul baietelului si ce facea.
La noi pe pereti se poarta icoane, Alba ca zapada si pitici, spiderman..si alte printese.
Uneori ma intreb oare chiar asa sunt de batrana incat sa nu inteleg noul sistem de educare...mai ales cand vad ca sunt parinti intru totul de acord cu ce se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbu.alisa spune:

buna ziua dragi mamici,vreau sa va spun ca la gradinita unde este baietelul mau in virsta de 3 ani sa procedat altfel.doamna educatoate ne-a dat lista de rechizite sa o cumparam noi care a costat in jur de 70 ron si pina acum nu sa stabilit fondul clasei si a scolii cu toate ca sa facut sedinta cu parintii.fondul clasei si al scolii sint obligatotii?va intreb eu ca nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Chestia asta cu fondul clasei este destul de delicata.

Noi suntem bobocei intr-o gradinita de stat, construita anul trecut si mobilata "modern". La prima sedinta cu parintii educatoarea ne-a intrebat daca suntem de acord sa se cumpere scaunele din acelea de plastic, de 10 ron bucata, pt ca cele pe care le au ei sunt foarte grele si nu pot fi miscate din loc; in plus, sunt si foarte periculoase, pt ca se pot lovi cu ele.
Am fost cu totii de acord si s-a ales un casier dintre parinti care sa se ocupe de cumpararea lor.
Educatoarea ne-a spus ca ele nu au voie sa stranga bani, nici sa ceara o suma anume pt fondul clasei, ca doar parintii trebuie sa hotarasca. Ca ei nu primesc aproape nimic de la stat, si ca toate materialele se vor lua din contributia parintilor. Fiind vorba de grupa mica, ne-a spus ca ar fi indicate jucarii, si ca sa nu aiba 30 de tipuri de masinute sau de jocuri, sa strangem bani si pentru alea.

S-a hotarat (de catre parinti !!!) sa strangem 200 lei. Problema este ca nu s-au strans decat de la jumatate din parinti, o parte i-au dat atunci, iar o si mai mica parte i-au dat zilele urmatoare, cand s-au intalnit cu casiera.

Si vin eu si va intreb: ce se intampla cu parintii care nu platesc fondul clasei ? Care se fac frumos ca "uita" ? Povestea cu vanzatorul de casete este frumoasa si emotionanta, dar din pacate exista foarte multi parinti care au bani, dar nu considera ca trebuie sa-i dea ! Care au o atitudine pe care eu nu pot s-o suport, de genul "ce sa mai platesc biletul de autobuz, merg pe blat, ca nu ma prinde controlorul".

Asa ca din cei 200 care s-au strans de la 50% din parinti se vor cumpara toate cele necesare, iar restul de bani ... nu stiu daca se vor strange vreodata. O sa-i dea cineva afara pe copiii care nu platesc ?

Pt mancare platim 9 lei pe zi, nu primesc prajituri cu crema, ne-au spus ca de la inceputul scolii au avut 2 sau 3 controale de la Sanepid, nu avem voie sa ducem nimic de acasa, in nici un caz tort de ziua copiilor. Ei au bucatarie proprie si le dau prajituri facute de ei si fructe. In mare pare ok, sa vedem cum rezolvam cu fondul clasei ... Ca nu ma deranjeaza sa dau un ban, cu conditia sa nu sponsorizez alti parinti mai zgarciti care nu vor sa dea ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Citat:
Asa ca din cei 200 care s-au strans de la 50% din parinti se vor cumpara toate cele necesare, iar restul de bani ... nu stiu daca se vor strange vreodata. O sa-i dea cineva afara pe copiii care nu platesc ?

Problema asta nu e chiar foarte grava, pentru ca in cele din urma se poate rezolva, cu presiuni asupra parintilor care nu au platit; din partea celorlalti parinti, poate chiar din partea educatoarelor - chiar daca nu strang ele banii, va asigur ca s-ar putea implica in a impulsiona parintii care nu au platit inca. Situatia cu intarziatul fondului grupei este peste tot, si nu intotdeauna este vorba de rea vointa, ci pur si simplu tine de zilele in care isi ia lumea salariul. Fiind vorba de o suma corespunzatoare cheltuielilor pentru un an, sau cel putin un semestru, probabil o parte din parinti s-au gandit ca nu e chiar urgent si pot impinge mai incolo aceasta plata. Mai ales ca 200 lei este o suma, totusi. Ganditi-va ca este si toamna, lumea mai pune o conserva, una-alta, banuiesc ca s-a platit - cum se practica la noi - si caminul pe o luna jumatate (adica luna oct si jumatatea din septembrie), deci iata destule cheltuieli de dus...Pe de alta parte, daca e nevoie de acesti bani cat mai rapid, va exemplific cum s-a procedat la noi: aveam un parinte, respectiv o bunica, care astepta dimineata sau dupa-amiaza parintii si le reamintea sistematic de bani. Inconvenientul pentru asa ceva este ca e cam greu de gasit persoana care sa fie dispusa sa piarda timp asteptandu-i pe parinti. Noi mai foloseam si metoda cu biletele, pe care le dadeam copiilor sa le puna la dulap, iar parintele il gasea cand venea sa-si ia copilul. Eu zic sa nu va faceti griji, ma indoiesc sincer ca vreun parinte se va sustrage de la plata fondului clasei. Vreau insa sa va intreb: pentru numele lui Dumnezeu, de ce e nevoie de 200 Ron de persoana la grupa mica? Faceti va rog un calcul si vedeti ce suma se strange pe toata grupa. Ce fel de jucarii s-ar putea achizitiona de 50 milioane lei ? Deja nu mai vorbim de necesitati reale, despre lucruri elementare de care chiar este nevoie pentru "buna desfasurare a procesului educativ", ci pur si simplu de lux. Nu spune nimeni sa luati niste ieftineli de prin bazar, dar, totusi, 50 milioane lei pentru o grupa de 20 de copii... Ganditi-va bine la ceea ce acceptati de la inceput, pentru ca lucrurile se vor amplifica pe parcurs, si cerintele pentru contributia dvs vor creste si mai mult in timp. In curand veti avea serbarea de Craciun, acolo iarasi vor fi bani seriosi de cheltuit, pentru cadoul copiilor, al doamnei etc.
Si sunteti abia la grupa mica...

Va tin pumnii si va doresc (si imi doresc) rabdare, intelepciune si putere, ca taaare sunt multe de dus.

Cu sinceritate, Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi la scoala nu se strange (cel putin deocamdata, adica in cls I)
nici fondul clasei nici fondul scolii.
Fiecare copil trebuie sa aiba un marker de tabla alba si ce foloseste el. In rest cine vrea poate sa doneze un top de hartie.
Dar nu se strang bani.

La gradi n-am avut problema asta ca fi-mea a fost la particulara.
Bogdanai - la noi puteai sa aduci tort DAR cu certificat de calitate!
Culmea e ca nu s-a mirat cofetaria! Si mi-a dat imediat certificat. Deci e ceva normal :)

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Nu poate nimeni sa dea afara copiii ai caror parinti nu ofera acea "donatie" pentru rechizite. Si nu sunt copiii de vina. Eu nici macar nu pomenesc in fata copilului faptul ca parintele lui nu a dat acei bani.
Sunt si parinte in gradinita la care lucrez, la grupa baiatului meu se plateste fondul pt rechizite 200ron pe an de copil. Banii ii aduna colegele mele pentru ca n-a vrut nimeni sa fie casier. Am dat si eu bani din bun simt, mi-ar fi fost rusine ca baiatul meu sa foloseasca la gradi materiale cumparate din banii celorlalti parinti.
Legat de ceea ce se cumpara de bani, aveti dreptul sa sugerati educatoarelor de unde sa faca acele cumparaturi si ce fel de jucarii sa cumpere. In ultima vreme se pune mare accent pe colaborarea cu parintii. Ele vor justifica la randul lor de ce vor sa cumpere anumite materiale si jucarii si in final veti ajunge la o intelegere. (Din spirit de economie noi am obisnuit copiii sa deseneze pe ambele parti ale foii atunci cand fac desene libere. De asemenea sunt binevenite jucariile care le sunt de prisos copiilor acasa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Incredibil ce se discuta aici. Haituirea cu simt de raspundere a parintilor si copiilor care nu dau bani de fonduri de catre ceilalti parinti si educatoare. Fondurile nu sunt obligatorii. O tara minunata si mai ales locuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Fondul gradinitei: 30 lei / semestru.
Fondul clasei (pt jaluzele, scaunele educatoarelor): 50 lei / an.
Rechizite (inclusiv un televizor, decorarea clasei, jucarii, carti de colorat etc): 180 lei / an.
Mancarea: 6 lei / zi.
Consumabile (hartie igienica, servetele, pahare de unica folosinta, sapun): aducem noi, parintii, la inceputul fiecarei luni.

Fondul grupei si banii de rechizite sunt gestionati de comitetul parintilor (3 persoane), ei aleg ce cumpara si de unde, educatoarele dau doar lista cu necesarul.

Despre mancare: meniul este afisat zilnic, este echilibrat, gustarea de la ora 16 este un fruct, un iaurt cu chifla sau, din cand in cand, o briosa/prajiturica.

Ceea ce nu stiu eu si nu am apucat s-o intreb pe directoare este la ce folosesc banii pentru fondul gradinitei, caci nu ni s-a spus ca se vor cumpara dulapioare sau lenjerii de pat (alea se vor da de la stat anul viitor). Poate stie cineva sa imi spuna?

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput