fimoza

fimoza | Autor: kosmina

Link direct la acest mesaj

bb are fimoza si l-am dus la un chirurg pediatru si i-a marit orificiul preputial,dar preputul si glandul sunt inca putin imflamate.v-ati comfruntat si voi cu asa ceva?
cosmina si raducu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Spune-mi te rog mai multe.In ce a constat procedura?
Eu am fost anul trecut cu Mihnea la un pediatru si a tras putin mai tare,pentru a face posibila dacalotarea;l-am spalat cu musetzel si
l-am dat cu unguent oftalmic cu kanamicina si cam in 2-3 zile s-a dezumflat;in schimb am observat ca acum(dupa 1 an) canalul a inceput sa se ingusteze din nou si as vrea sa merg la un chirurg.
Multa sanatate!Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Pe Tudor l-am dus la un an si jumatate la un medic din cauza ca nu am reusit sa-l decalotez complet pana la varsta respectiva si facuse niste aderente. L-a decalotat manual, i-a curs un picut de sange si a fost iritat cam o saptamana. dar de atunci il decalotez si il spal bine cu sapun la fiecare baita. In perioada cat a fost iritat i-am dat cu Nidoflor - la indicatia medicului pediatru, dupa baie. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Fetelor care ati fost cu bebeii la dr.chirurg ,pt.fimoza,spuneti-mi si mie in ce a constat interventia?Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

A tras doctorul cu un fel de clestisor. A urlat baiatul meu o gramada si pe urma multa vreme n-a mai vrut sa intre intr-u cabinet medical.Cam o saptamana a fost iritat si plangea foarte tare cand facea pipi.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Si nu i-a facut nici un fel de anestezie???
Pling de pe acum....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Si noua ne-a recomandat doctorul sa mergem la chirurg, dar am mai consultat si un alt doctor, care ne-a spus ca nu este neaparat nevoie, ci sa incercam in felul urmator:in fiecare seara, spalat cu ceai de musetel si decalotat usurel, in fiecare seara un pic mai mult. Am facut cateva luni, cred, aceasta operatiune, dar s-a decalotat foarte bine si acum nu mai avem nici un fel de probleme si am scapat de chirurg. Toate cele bune si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002

Si nu i-a facut nici un fel de anestezie???
Pling de pe acum....

Nu i-a facut nici o anestezie. Asa ca mai bine incerci sa te descurci singura, cate putin, cate putin.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Am fost si eu cu Cristi cand avea vreo 5 luni la un chirurg si mi-a spus ca se poate face fie anestezie locala si ca interventia (care nu stiu in ce consta) va dura vreo 15 minute, fie generala, dar, in acest caz ar trebui internat de seara, etc, etc. Nici n-am vrut sa aud. Oricum, m-a sfatuit ca, pana la vreo interventie sa incerc in fiecare seara dupa baita sa trag putin de pielicica aia si sa-l ung cu Fluocinolon. Asa am facut si a inceput sa se mai desprinda, asa ca nu ne-am mai dus pentru nici o interventie. Inca nu este decalotat complet, dar mai avem rabdare si speram sa rezolvam asa problema.

Claudia si Cristi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Noi am facut-o p'aia greaua ... decaloare pe pensa ! Mai bine imi decalotau mie creierul (GLUMA). Ceva unguente cu anibiotice sau o vizita la ACELASI doctor, ar ajuta.

mama de baiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Cum se manifesta?

Postat initial de taticu

hanna
Membru nou

Nu stiu foarte exact cum se manifesta, dar stiu ca se face o interventie chirurgicala foarte simpla, mai ales daca copilul este micut.Majoritatea baieteilor sufera de fimoza cand sunt mici. Nu trebuie sa va speriati.

ls-dobrovicescu
Membru junior

Adica puta lui BB nu e decalotata. Tu ca barbat cred ca stii exact cum trebuie sa arate de fapt.

Ar fi multa lume mai capabila decat mine sa-ti raspunda, dar cum eu sunt prospat traumatizata de operatia de decalotare iti spun sa dai o cautare dupa "decalotare" si o sa intelegi mai bine ce e cu fimoza.
Hai sa-ti spun de fimoza mea, adica a lu' fiul meu.
Am incercat sa evit prin toate mijloacele decalotarea, sfarsind prin a ajunge tot la chirurg. A aplicat metoda pensa (deci fara taietura si fir). Se poate amana procedura pana la 2 ani sau mai mult. Totul e ca fimoza sa nu se infecteze, adica sa se transforme in balanita.
Sfatul meu : nu intarzia pana cand BB stie exact ce e durerea si ce insemna nenea Doctorul care face buba.

Samy
Nou venit

Si eu m-am lovit de aceeasi problema cu baietelul meu, in primavara anului trecut, la varsta de 3 ani si un pic. A inceput intai cu dureri usoare, apoi a urmat o umflare a putulicii insotita de dureri acute, in special la urinare sau atingere. Prima data, doctorul mi-a recomandat o alifie care i-a ameliorat starea, dar nu a eliminat cauza. Dupa nici 3 saptamani, durerile au revenit iar dupa o baita cu apa calduta, a inceput sa-i curga un lichid albicios ce semana a puroi. M-am speriat foarte tare, fapt pentru care a doua zi de dimineata m-am prezentat cu el la Sp. de Copii Grigore Alexandrescu. Acolo mi l-a consultat un medic chirurg care i-a facut operatie pe loc de fimoza, adica i-a taiat pielita lasand sa i se decaloteze normal putulica si sa se curete de acel lichid albicios care nu era puroi cum am crezut eu ci o secretie normala pentru varsta lui. Din pacate, acest lucru s-a intamplat fara o anestezie in prealabil, ceea ce l-a marcat pe baietelul meu destul de puternic. Si acum isi aminteste ce a patit. Nu intarzia sa-i faci operatia daca e necesar. Cu cat e mai repede, cu atat e mai bine pentru el. Si nu uita, trebuie invatat sa si-o decaloteze singur din cand in cand.

rodicaalex
Nou venit

Si fiul meu a avut inceput de fimoza iar la varsta de 1 an am rezolvat problema, doctorul chirurg i-a rezolvat-o fara ciupitura ci doar printr-o manevra obisnuita dar mai "barbateasca ". A fost destul de dureros pt. Alex dar a trecut . Acum insa , va avea 4 ani in iulie, nu ne lasa nici sa ne apropiem de putica atunci cand facem baita si desi stie si el cum trebuie sa se spele nu vrea nici in ruptul capului sa faca asta. Sunt ingrijorata sa nu faca iar fimoza si sa ajungem la nenea doctoru' pe langa faptul ca igiena locului respectiv lasa de dorit... A mai avut cineva problema asta ? Cum sa reusim sa-l convingem ca este obligatoriu ?

Amalia
Membru matur

Doctorita pediatra a lui David a inceput sa-i decaloteze putzulica incepand cu 2 luni la fiecare control (adica o data pe luna). La 4 luni era ceva mai prinsa pielita si s-a decalotat mai greu si l-a usturat 2-3 zile dupa care ne-a fost si noua usoa sa-i face asa la fiecare baie. In prezent, are 1 an si 11 luni si nu avem nici o problema cu decalotatul si spalatul.
Parerea mea este sa fie decalotati, pentru a fi spalati, cand sunt sub jet de apa cu putzica sau cand cand asezati in fundulet in cada si nu sunt atenti la ce se intampla. Nu trebuie neaparat sa li se atraga atentia asupra procedurii la varste atat de mici pentru a nu deveni dificila procedura pentru parinti.

camelia-daniela
Membru de baza

Am avut norocul sä-l nasc pe bäiat in Ro si am avut o doctoritä tare bunä pt el...cu toate cä era studentä, nu mä asteptam sä fie asa de bunä...cä-i lipsea anii äia de experientä!!!!
Ea mi-a explicat care este problema predominantä la bäieti si m-a invätat ce sä fac, ca sä nu ajungä bäiatul mai tirziu la cutit...
La fiecare baie, sä incerci tu, sau sotia, sä-i dati pielea inapoi, dar nu bruscati niciodatä!!! Spälati cit puteti capul putulicii.
In momentul in care ajunge cam pe la jumätate, atunci puteti sä fortati, ca sä treacä peste cap...eu am avut un soc atunci...a singerat, dar nu eram nepregätitä...dra imi spusese si de chestia asta, mi-a zis sä nu mä sperii, sä-l späl numai cu apä cäldutä si o sä-i treacä...
Asa am fäcut, a adormit säräcutul, iar la citeva ore, a inceput sä urle in somn, de m-am speriat!!!...am alergat la el, era somnoros si nu pärea ceva grav...atunci mi-am dat seama cä fäcuse pipi si l-a usturat!!!...uffffff....
Am continuat asta, pinä s-a fäcut mai mare si a inceput sä se spele singur...dar stäteam mereu cu gura pe el...chiar i-am fäcut odatä si o pozä, cum isi fäcea igiena intimä!!!
I-am explicat ce se intimplä, dacä nu face cum ii spun eu si a inteles...deh...cine vrea de bunä voie la doctor???
Acum are 14 ani si chiar de curind, mi-a spus cä puta e in ordine, iar pielea stä dupä cap si cä se simte asa mult mai bine!!! poate sä se spele ca lumea, nu mai miroase si nici nu este pericol sä se inflameze!!!
I-am spus cä si lui tata ii stä asa si cä eu stiam asta de mult ( chiar dacä sint femeie!!!) si de-aia l-am bätut la cap tot timpul!!!

Mergi la inceput