Colectia de toamna-iarna 2005 (248)
Raspunsuri - Pagina 15
maria_alexia spune:
Ai mei au gasit ce sa faca cu kilele de castane respectiv nuci puse la uscat: echilibristica
.
Cred ca se cer role, acum se da Cristi cu 2 vagoane din lemn in picioare. Iar Ana imita tot ce vede, normal. Deocamdata a prins doar locomotiva
![]()
alexandrina spune:
Anda ceva rezultate de la laborator?
meems n-am putere sa mai caut postul, ramasesem cu impresia ca aveai ceva de relatat despre Ri (nu pozitiv) si ai renuntat cand ai nimerit intre "problemele" noastre.
Maria am explicat in context cum ca am dat gres cu reteta, deci nu detin cheia cea mai potrivita. In orice caz, de multe ori dau rezultate actiuni de genul:
- scos din casa in parc
- pus un film
- dat in grija tatalui (asta pentru baieti), pentru ca, zicea cumva Dolto, ca se satura repede ficiorii sa primeasca indrumare doar de la ia o pauzari. La noi oportunitatea apare tare
rar insa.
Provocarea cea mai mare pentru mine e sa ma inteleg cu Mihai pe timp de criza, cand sora-sa doarme sau trebuie sa o culc. Noroc ca o am pe mama in majoritatea cazurilor prin preajma.
Ripley te-a ridicat in picioare? Trebuia sa-i zici in graiul ei drag: "Amu, no, ne iertati, asa facem si noi acasa unii cu altii cand nu ne convine ceva".
Nu-i alta educatoare mai draguta pe-acolo? Sa te bagi sub pielea ei...
Mie imi place de educatoarea lui Mihai ca nu ma face sa ma jenez de nicio nazbatie de-a lui. Intotdeauna pune accent pe progresele lui.
Chiar ma amuzam zilele trecute ca-mi zicea Mihai ca un baietel, ultimul venit, se urca cu picoarele pe masa. Si mi-am zis "Iata ce usor a uitat cum a fost el clownul grupei anul trecut. Cand asteptam la usa cu parintii, aflam de la ei ce mai facuse cu o zi inainte".
Maria, cu serviciul suntem cam in aceeasi oala, doar ca eu trebuie sa ma clarific mult mai repede. In curand trebuie sa-mi sun seful.
Zici ca la 5, 6 ani incep negocierile la greu? Vai de capul meu, daca astea ce-s acuma nu se cheama negocieri, cred ca o sa ma las dupa el/ei sa faca ce le taie prin cap.
Da, si eu ma simt mult mai confortabil cand aflu ca fenomenul e mult mai amplu decat mi-as fi inchipuit. Adica nu-mi imaginez cum fac fetele sau ficiorii lui Diana.
Cu toate astea si eu sunt la fel de suparata pe toate enervarile mele cauzate de situatiile in care nu-mi stiu controla copii. Imi vine sa zic ca-s in curs de autocontrol, ca s-au rarit considerabil, dar nu zic hop pana nu trec gardul cu totul.
CristinaH - dansat gol in dormitor, numai unul? O singura data? Daca nu era nicio educatoare ceva pe-acolo nu se pune.
Mihai lingea marginea mesei cand a venit parintele de
Boboteaza. El asa-si manifesta bucuria cand venea cineva la noi.
Ripley si celelalte cu copil mic, cum faceti un loc pentru cel mare la care sa nu aiba acces cel mic? Tania stiu ca are casa impartita in doua, dar nu-i aplicabila la altii. Eu incerc s-o conving pe Maria sa nu se bage in treburile lui Mihai, care-s mai de varsta lui, sau cand doarme ea, incerc sa-i acord lui timp. Din pacate nu saptamanile astea.
mihaela asa cum zici cu tocitul simturilor, la noi pe strada cred ca toti se uita din spatele perdelelor cum imi traumatizez copii, ducandu-i acasa cand se-ngroasa glumele. Pai scrii un adevar dupa altul, eu tot ii instruiesc pe adultii din jur sa aiba grija ce promit daca Mihai nu face cutare sau cutare lucru la cerere. Pentru ca Mihai nu face de obicei si-apoi ar fi musai sa se tina de cuvant.
Ioana dar de unde a prins apelativele celea? Mihai cele mai grele cuvinte pe care le stie sunt "esti rea" si "esti obraznica" ![]()
Si apropos de cuvinte interesante, azi imi zice "mami, un copil de la gradinita a zis cocacola". I se parea tare amuzant, in conditiile in care habar nu are ce e aceea.
Ina imi place mult ideea ca sa nu-i compare pe copii, la noi si sa se vrea se va dezradacina greu asta. Cat despre luat obiectul din mana, incearca sa-i dai altceva
sau sa-l ceri sa-ti dea de bunavoie. S-ar putea sa i se para interesant. N-as crede ca poate sa faca reactie asa de urata doar ca sa te incerce.
Da, si Mihai a descoperit recent suzeta, ii place sa se maimutareasca cu ea in gura. Dar atunci nu-i zicem bebelus ci "Maria".
Eu chiar plec de-acasa saptamana viitoare 3 zile singura. N-am mai fost niciodata plecata de langa ei nici macar pentru o noapte, fapt pentru care sunt sanse sa ma razgandesc.
Deocamdata sunt aproape convinsa ca plec, va rog invatati-ma ce sa-i spun lui Mihai despre plecare, de ce nu pot sa-l iau cu mine.
Lavi de mult vreau sa te intreb cum te simti intr-un colectiv banuiesc eu majoritar masculin, si in care lucrezi fractiune de norma? Cum te potrivesti in proiecte? As vrea sa formulez altfel, dar acum nu gasesc cuvinte potrivite, sper ca pricepi cam ce intreb.
Multa sanatate!
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
soanso spune:
helo,
am reusit sa citesc din urma
imi plac mult subiectele abordate de voi, referitor de educatia din scolile noastre ma pregatisem sa dau un raspuns insa am abandonat din lipsa de timp,il citez totusi pe nepotul meu de 17 ani "e plictisitor,vin profii la clasa isi turuie lectia,ne dau extemporale la care se copiaza pe rupte, e o goana nebuna dupa note si medii mari care nu sunt justificate prin studiu, bibliotecile sunt goale, fetele sunt preocupate de moda,freze,unghii
,".
crizele-noi am scapat de ele,acum avem si noi ca si Miruna o dragoste mareee pt tata Sory, efectiv ii plange la telefon sa vina acasa, iar seara pana se culca sta lipita de el.
as vrea sa-mi dati un sfat legat de sigilarea maselutelor!am fost la stoma cu Sorana si avem o cariuta pe una din maselute care tb plombata sapt viitoare, mi s-a propus sigilarea maselutelor(vreo 7) si nu stiu ce sa fac?????
lavi02 spune:
neata,
Nati nu prea bine, azi noapte era sa mergem la spital. Sa vedem ce mai zice dr azi, acum parca e mai bine.
Miri nu mi se pare o idee buna pedeapsa daca nu ti-ai mancat marul - dormi la gradinita. Mai bine il pedepsesti ca nu-i faci un moft.
Alexandrina iti raspund cand sunt intr-o dispozitie mai buna. 
ioana_77 spune:
Alexandrina, apelativul prost l-a prins de la mine, intr-un moment de maxima evervare, cand mi-a sarit un "dobitoc pe doua picioare" in fata masinii si eram sa-l calc. M-am dezlantuit rau de tot, eu nu vb urat deloc, dar m-am enervat cumplit, daca nu eram in plina sosea cu patru benzi ma dadeam jos si-l luam la bataie pe individ. Am o pata pe inconstienti din astia care traverseaza aiurea si ajung sa te nenoroceasca si pe tine, ca sofer care circula regulamentar. I-am explicat atunci Mariei ca e un cuvant urat, spus la nervi, etc, etc. Dar deja se lipise pe creier
Celelalte le-o fi auzit prin alte locuri. Ideea e ca i-am explicat de multe ori ca daca ma face pe mine sau frate-sau in vreun fel, implicit e si ea la fel, fiindca e ruda cu noi![]()
Cand am fost la nunta la Bucuresti, primul moment in care i-am lasat singuri cu bunicii i-am explicat Mariei ca mergem intr-un loc numai pt oameni mari, unde nu au voie copiii.
Soanso, eu habar nu am despre ce vorbesti, nu m-am confruntat cu subiectul asta.
anda, ceva raspunsuri la problemele voastre?
o zi frumoasa tuturor
madau spune:
Scurt ca trebuie sa plec..Soanso daca deja au aparut cariute eu iti recomand sa faci sigilarea. Nu e deloc complicat si nici dureros. Se pune pe ele un gel (o rasina mai exact) care se intareste si astfel dintele e protejat. E de preferat, mai ales ca e mult mai usor pt copil decat sa il chinui de fiecare data cand apare o carie, cu frezat, plombat, etc... Marius si-a facut aproape la toti dintii din fata, eu mi-am facut la 2 masele.
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
UNIQUE BIJOUX
lavi02 spune:
Ioana dupa noul cod rutier nu esti devina ca sofer daca accidentezi pietoni care nu sunt pe trecerea de pietoni. Dar pe de alta parte tot ii ai pe constiinta, tot nu-i bine.
Alexandrina mistooo cu "cocacola"
Sigilarea maselutelor - parca mi-a zis stomatoloaga ca se face doar la dintii definitivi. Nu mai tin minte exact, a fost mai de mult discutia, ideea era ca nu e cazul la noi.
Noki_Lara spune:
Guten morgen!
Inainte de toate sa tragem o uratura MITZEI aniversate azi: 

sa se reverse valuri de fericire, noroc, sampanie, diamante, cristale Swarovski, pantofi care mai de care, Dioruri si toate celelalte bunataturi dorite de inimioara ta!

Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
lavi02 spune:
La multi ani Mitza! 
La uratura lui Noki nu mai pot adauga nimic. Decat adaptare usoara lui Tzitzilino la gradinita! ![]()
Noki_Lara spune:
Lavi, of, biata Natalici. Tot diaree? Febra mare? Pupam micuta sa treaca repede. Esti acasa cu ea?
Sigilare dinti- ne-a recomandat si nou dentista acum 10 zile cand am fost, dar a zis ca dupa 4 ani. Eu cred ca o sa i-o fac, ca rau nu are cum sa-i faca. Dentista la noi banuia o carie mica, dar Sarah nu a acceptat sa-i motroseasca cu ustensila aia speciala care sa-i confirme daca este cu adevarat sau doar pare carie. Si atunci ne-a zis de sigilare.
Ioana- ohohohoh...vezi daca vorbesti frumos si brusc aude copilul vorbe urate?
Io in trafic injur ca regula generala ![]()
asa ca Sarah e imuna si jur ca niciodata nu a zis asa ceva adresat mie (gen proasta, vaca etc). Maximum de suparare e ca sunt rea / mama rea si ca nu ma iubeste.
Alexandrina - Sarah stie ce e cola, dar in mintea ei e un fel de cafea, deci nu are voie.![]()
Inuta- am citit pe nerasuflate romanul postat de tine. Detectez o mina pozitiva, lucru care ma bucura tare mult.
mamica si cei 2 prichindei.
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!