Colectia de toamna-iarna 2005 (248)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Gata, am reusit sa trimit poze din Cambridge. Dupa cum o sa vedeti, am gasit scoala missei !.
Un oras plin de istorie, un oras studentesc aparte, pluteste in aer un iz de poveste de epoca, m-am indragostit ce mai de el. Dar mai ales de acel frumos si impresionant colegiu, parte din Cambridge University...Acolo mi-ar placea sa o vizitez candva pe miss...

Nopate buna colectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Alinusa, iata-ma la datorie!

Anda, iti doresc sa afli curind cauza si sa fie ceva tratabil rapid, ah, cind am citit prin ce trece Nichita m-am cutremurat, saracutul!

Sanatate tuturor bolnaviorilor colectiei!

Cami, sper ca este bine mezina.

Ripleyuty-scump-si-drag , Anucai o sa-i fie bine la gradi, ai sa vezi, o sa se integreze ca-i fata desteapta si sociabila.

Am citit putin din urma, ehe, apropo de conditii de gradi; intr-o lume ideala, ar trebui sa existe doua-trei ingrijitoare la 5 copii, paturi de-ajuns, mancarica buna si calda, educatoare calme, rabdatoare si pline de daruire, camere incalzite si luminoase, copilasi cu unghiile taiate si imbracati frumos samd. din pacate, nu traim intr-o lume ideala, traim intr-o lume unde exista coruptie, competitie, minciuna, din pacate, asa ca in spiritul asta as vrea s-o educ, sa stie ca nu o sa aiba confortul, siguranta, iubirea, adoratia, intelegerea, incurajarea de acasa si cind paseste pe strada o sa dea de o alta lume pe care ea trebuie s-o accepte si in care va trebui sa se integreze. Dormitorul ei de-acasa, plin cu rochite de printesa, carti, jocuri, bijuterii, papusi, va fi inlocuit de camera ingusta, intunecoasa, pe care va trebui s-o imparta cu mai multi copii, ca adult poate o sa aiba un birou la fel de ingust unde va trebui sa-si desfasoare activitatea zilnic, si atunci ce-o sa faca , o sa dea bir cu fugitii fiindca nu-i ca la mama si la tata?

Referitor la scoala ,cred ca se asteapta prea mult de la niste cadre didactice care din cele 50 de min avute la dispozitie trebuie sa-si piarda timpul un sfert de ora sa-i potoleasca pe bufonii clasei, in alte 15' min sa controleze si discute temele de acasa, si in 20 sa predea lectia. parerea mea este ca acasa ii pot da o baza solida, cind lucrez cu copilul, in explic pe indelete si are timp sa puna intrebari. profesorul este un fel de ghid care da niste repere si cam atit., fiindca nu are timpul, materiale didactice la dispozitie, stimularea.

Sint multe lucruri care nici mie nu-mi convin in sistemul educational de aici, dar incerc sa vad partea buna a lucrurilor,decit sa stau sa ma enervez si sa-mi consum energia, prefer s-o directionez in alta parte. Si nu, nu este vorba de resemnare, ca sint razboinica din fire, dar incerc sa accept si sa ma adaptez sistemului de aici, in tara care m-a gazduit si care mi-a oferit oportunitatea sa am o viata buna.

Pentru Rachie mi-as dori sa fie o persoana echilibrata, sa stie ce vrea in viata, iar alegerea sa fie a ei. De cind era mica am lasat-o sa aleaga, sa-mi spuna ea ce vrea, am incercat sa nu-i impun nimic, am invatat-o ca pentru fiecare actiune exista o consecinta, am respectat-o si o tratez ca pe o persoana cu drepturi egale in casa, imi cer scuze de cite ori gresesc, ii multumesc intotdeauna cind este cazul, sint pe departe de-a fi o mama buna desi mi-as dori, dar invatam impreuna in fiecare zi. as vrea sa stie ca traim intr-o lume care nu-i perfecta, ca trebuie sa invatam sa depasim momentele grele, si ce-i mai important, sa stie ca noi, familia, ii vom fi alaturi indiferent de deciziile pe care le va lua in viata. si probabil ca vor exista persoane care vor dori s-o influenteze si s-o abata din drumul ei, dar sper ca invatamintele si deprinderile de-acasa s-o ajute sa ia deciziile cele mai bune pentru ea. sper sa nu fie un copil/adult supus, sa stie ca are dreptul la opinie, si nu trebuie sa mearga neaparat in rand cu turma.

Alina si Meemsy, am ramas placut impresionata de performantele fetelor voastre, felicitari!
stiu ca Amalia este o veterana in ale scrisului, tin minte cum isi scria numele inca de anul trecut pe tablita de acasa. consider ca este un avantaj sa stie sa scrie, sa cunoasca alfabetul, numerele, nu mi se pare nimic daunator in asta, o avem exemplu pe Lavi care citeste de la 3 ani si care este o mamica foarte bine informata.
Si Rachie invata acum sa-si scrie numele, i se dau teme ( sa deseneze, sa practice numerele, literele, etc.) si ceea ce mi se pare interesant, li se imprumuta carti de la biblioteca scolii, sint incintata de idee fiindca ea este dornica sa-i citesc mereu.

Acomodarea la scoala a fost foarte usoara, este incintata de invatatoare, de copilasi, mie imi pare rau ca nu mai poate dormi de dupa-amiaza, are program de la 9- 15:30 si nu ar mai avea cand iar in zilele cind sta acasa incercam sa citim , sa facem puzzle-uri, nu o pun sa doarma fiindca vreau sa aiba o consistenta si daca o zi doarme si una nu, o dau peste cap de tot cu programul, in schimb la ora 20 cel tarziu 20:30 este in pat, dupa ce si-a baut laptele, baie, citit povesti. seara este un model de copil, dupa ce ii citim incepe 'negocierea" cu "inca cinci minute " si isi stinge singura lumina,nu m-a dezamagit niciodata, i-am spus ca am incredere in ea.

Meemsy, si noi tot prin caiet de corespondenta comunicam cu invatatoarea, daca am ceva de spus ii trimit notita si viceversa, numai in cazul in care este ceva important o pot vedea personal.
La noi ( la cresa, gradi, scoala, etc.) nu se fac grade de comparatie intre copii, nu au voie sa spuna ca X- uleasca prinde mai rapid decit Popeasca, asa ceva nu este permis, mi-as fi dorit sa stiu la ce nivel este Rachie fata de colegii ei, dar mi s-a spus ca imi pot da relatii strict numai despre ea, si mi se pare corect asa, fiecare copil este diferit in felul sau, invatatorii exclud notiunea de competitie la varsta asta, nu stiu cum va fi mai tarziu, in scoala primara.

Bobby a devenit rebel, nu mai sta la schimbat pampersul, la imbracat/dezbracat, nu sta locului o clipa, alerg dupa el peste tot, deschide si inchide usile camerelor, tortureaza usile tuturor dulapurilor, sertarelor de la bucatarie, uraste sa mergem la cumparaturi ( toane de barbat, de! ) ce mai, o schimbare radicala din baiatul dulce si rabdator ( i-o fi ajuns si lui, saracul, si acum refuleaza pe unde si cum poate). tot dragalasul, bebelusul si rasfatatul mamei ramine, of course. iar Rachie este “bebelusa” ca sa evitam orice urma de gelozie.

Roxi, si al meu se pune in fund - mai nou - si urla daca nu-i dau ce vrea el , iar de vreo citeva saptamani ma apuca de picioare si nu-mi da drumul pina nu-l iau in brate. sa va spun ca am facut brate de harterofil? ca spatele meu este cocosat si pot concura cu o camila? Citeodata gatesc cu el in brate, el ma “ajuta” si este foarte atent la tot ce fac.
Dar ceea ce ma sperie foarte tare este ca atunci cind ii iau ceva din mana se pune pe un plans pina i se invinetesc buzele si de abia mai respira. Vi s-a intimplat asa ceva, pacatele mele, ca ma sperie rau de tot! cineva mi-a spus ca face de ciuda, dar eu sint speriata rau.

Roxiutz scump si suparat,iti doresc sa treaca curind starea depresiva, am trecut prin ea, a fost cumplit, si nu din cauza copiilor, ci din cauza responsabilitatilor numeroase si a solicitarilor de tot felul. Am refuzat sa ma odihnesc, ma culcam la doua noaptea dupa ce totul era luna, ma trezeam la 5-6 sa mai fac cite ceva si sa-mi savurez cafelele “producatoare de energie” pina cind, intr-un final, am cedat nervos si am clacat. Mi s-a parut inuman regimul la care m-am supus singura si stiu, vina a fost a mea in exclusivitate. Cere ajutor din toate partile, nu te lasa!
Si “bonus” pentru munca si eforturile mele a fost o vacanta oriunde vreau eu SINGURA , fara sot, fara copiii, dragul meu barbat mi-a propus sa ma duc unde vreau, sa-mi incarc bateriile, sa ma linisteasc, insa numai ideea de-a petrece o noapte fara ei m-a alarmat, unde sa ma duc, cum sa petrec citeva zile singura cind eu sint insotita in permenenta de cite un copil ( inclusiv la buda ) mi s-ar parea ciudat si m-a cuprins panica, am refuzat , desigur, nu m-as simti confortabil fara familia mea, insa ideea ca oferta este acolo, valabila, mi-a dat aripi si speranta sa visez si sa continui.
Nu-i usor, citeodata este frustrant rau de tot ( cum bine stiti! ) insa nu as schimba absolut nimic, si nu uit cit m-am chinuit sa am acesti copii, cit de mult mi i-am dorit, asa ca orice efort si stradanie palesc in fata asteptarilor mele de atitia ani.

In legatura cu crizele, a avut si fata mea recent cateva nasoale de tot, de cind tati a inceput sa stea mai mult pe-acasa si-a dat in petec rau de tot, daca ar fi fost asa toata vara cit am stat cu ei, ajungeam la balamuc, dar zau ca a fost exemplara, m-a uimit pur si simplu! Probabil ca acum vrea sa recupereze. Taica-su cedeaza prea usor si ii face pe plac, ea i-a prins slabicunea si reactioneaza ca atare.
Ca si metode “corectionale “ cind ma supara aplic ignoranta si tacerea, ii spun “ mi-ai ranit feelingu’ , te rog sa ma lasi sa ma linistesc si dupa aceea – poate- mai vorbim! “ ( Noki, stiu ca si mama ta o aplica ) . incepe sa-si ceara scuze, sa incerce sa ma abureasca, etc, dar nu tine, fac pe suparata. Alteori, cand este crizata rau ( as fi putut sa jur ca ea este miorlaitoarea-sefa a colectiei, dar uite ca m-am inselat ) ii spun ca ii iau toate privilegiile ( de a se uita la televizor, de-a merge la balet) si stiu ca nu este bine deloc, dar imi scapa porumbelul, recunosc, desi imi pare rau dupa aceea, fiindca nu vreau s-o umilesc si sa invete ca am puterea in mana si o administrez asa cum/cind vreau eu, vreau sa inteleaga de voie buna, fara sa recurgem la amenintari de acest gen pe care, personal, le urasc din copilarie. In general incerc sa evit cam tot ce-au aplicat parintii mei cu mine.

Saptamina trecuta am fost si noi muciosi in masa, de la cel mic pina la cel mare, de abia acum ne revenim, dar fericirea cea mai mare ptr mine a fost ca tati si-a luat un concediu mai prelungit sa ne doftoriceasca si m-am simtit ca in luna de miere, iar ieri a fost ptr prima data de la revelion cind ne-am uitat impreuna la televizor!!!! no comment.

in rest, ne-a cam mers rau cu multe chestii, ghinioane peste ghinioane, dar am ajuns in faza cind nu-mi mai pasa ( cel putin acum, la ora asta, cind sint relaxata si linistita dupa o vara tumultoasa ) sanatosi sa fim si uniti, sa ne bucuram de viata asta scurta.

Pentru mamicile care sint oripilate ca-mi stresez copilul cu prea multe activitati ( care de fapt sint doar doua, in zile diferite) tin sa precizez ca acestea se desfasoara in zilele in care mandra sta acasa, ea nu merge zilnic la scoala, ci doar de doua ori pe saptamina si cateodata si vinerea. Si au fost alegerile ei, nu am fortat-o, cu citeva luni in urma am fost la patinaj si nu i-a placut, am renuntat sa mai mergem pe la mijlocul cursului, am continuat doar cu inotul , care ii place cel mai mult, sper sa continuam cursurile in primavara. Personal, as fi optat ptr inot, dar nu risc in sezonul rece, desi sala este aproape, nu trebuie sa cheltuim bani decit pe curs si un costum de baie vs patinaj, unde i-am cumparat casca de protectie, genunchiere, patine cu printese sau la balet care este una dintre activitatile cele mai costisitoare fiindca platesti ptr costum, papuceii de balet, ciorapei, sosetele, bluze cu maneca scurta,lunga, accesorii ptr par, costum pentru spectacol, bani ptr poze de grup.
In fine, cred ca am mai spus, aici se incurajeaza activitatile sportive, statul aloca incepind cu anul acesta o suma anuala pentru asa ceva, noi nu ne inscriem in acea categorie cu baletul si muzica, dar sint incintata ca mandrei ii place sa mergem, sper sa continuam tot asa cu dorinta de-a merge.

Cam astea sint noutatile, sanatate bolnaviorilor, nu stiu cind mai apuc sa intru fiindca sint mereu ocupata, acum am in plan alte proiecte ( cu casa, daaa, ca-mi plac modificarile ) pe care sper sa le finalizez pina la sosirea iernii ( noi am dat drumul seara la caldura de cca o luna , deci iarna e’ pe-aproape, of).

va pup apasat

Life is not the way it's supposed to be... It's the way it is.
The way we cope with it, is what makes the difference.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Ultimele pagini le-am citit pe sarite. Tare rau imi pare de mamicile incercate. Nu prea stiu ce sfaturi sa dau pentru crize, Rianna e tare sensibila si in general e suficient sa ma uit foarte serios la ea sau sa ridic putin tonul ca sa se potoleasca. Partea proasta e ca e prea sensibila si va avea de suferit, asa ca acolo trebuie sa lucrez cu ea. Imi pare rau si de mamicile cu prunci bolnavi. Anda, mai ales de tine (sau mai bine zis de Nichita)!

Ina, stiu ce zici, si sa stii ca nici educatoarea Riannei nu a facut comparatie intre ea si un alt copil anume din grupa. Mi-a spus doar asa, la modul general, o constatare care a impresionat-o - ca Rianna s-a prins de un anume concept in 2 zile, cand din experienta ei de educatoare a concluzionat ca in general copiii prind conceptul respectiv in 2 saptamani. Probabil vroia sa ma faca sa ma simt bine. Nu conteaza. Cert e ca si aici, ca si la voi in Canada, nu e permis Doamne-fereste sa spui ca cineva e mai jos decat altul - lucru general valabil in societatea americana.

Roxi, un special pentru tine, esti o mama excelenta!

Ma retrag ca ma balbai de oboseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

'neata!

N-am prins programare la pediatra decat saptamana viitoare dar am vorbit cu ea la telefon si zice ca e enteroviroza.
Asa ca pana una alta e pe antitermice, regim, Hidrasec, Enterol (in loc de Biotics pe care nu l-am gasit)
Febra face in continuare, diaree la fel, sper la niste imbunatatiri azi. Peste noapte s-a trezit de 3 ori sa mearga la toaleta, bravo ei ca nu a facut in pat.
In rest, peste zi, cand nu are febra, starea generala e buna, ii turuie gurita, se joaca, mananca cat de cat.
Nu mai zic cat suntem de chiauni toti 3.

Anda m-am gandit la voi duminica apoi de luni de cand s-a imbolnavit Nati mi s-a taiat filmul.
Speram sa fie nisip si nimic mai grav desi nici asta nu e o fericire. Bafta la investigatii!

Ioana hai ca nu-i asa nasol diagnosticul de herpangina, a mai facut febra?

Alinus super tare soacra-ta!

Ina ce m-as fi dus eu in vacanta propusa... macar vreo 3 zile!
Spor la amenajari!

Miha80 la fel si mie, mi s-a ingrosat de tot obrazul cand e vorba de manifestarile copiilor pe strada sau de observatiile trecatorilor.

Ce ati scris voi de educatie - am citit cu mult interes dar nu am acum timp si putere sa raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Neatza,

Deschis forumul ..si dau de subiectul copiilor crizati...acum vreo 2 sau 3 luni la noi a fost apogeul,efectiv am ajuns sa cred ca nu mai pot,ca suntem care pe care in casa..adica ori pierd eu(de cele mai multe ori),ori cedeaza ea(in foarte putine cazuri).Nu trecea nici o zi fara plansete ,urlete,smiorcaieli din absolut orice..de ex..imi spunea ca vrea pantalonasii verzi..OK..ii aduceam..cand ii vedea urla instant ca nuvrea pantalonasii verzi..de i-am adus ,OK..eu inca calma..spune-mi Andreea pe care ii vrei,ea: ii vreau pe cei verzi,eu:pai astia sunt de la mine din mana,ea:nuuuuu si urla asa fara sa stiu in final de fapt de ce urla si ce mai vrea de la sufletul meu .Si tot asa incat de la 4 cand o aduceam de la gradi pana seara la 10 cand dormea eram praf cu nervii toti din casa.Daca ii dadeam ignore plangea pana varsa(am experimentat si asta de cateva ori) si deci nu ajungeam la nici un rezultat.Si toate astea le facea DOAR acasa,niciodata nu mi-a facut crize de genul plans sau urlat pe strada sau la gradi.Cand o scot la plimbare e copilul model incat nimanui nu-i vine sa creada ca Andreea mea ar putea face crizele alea in casa. Asa..va ziceam de apogeul de acum cateva luni...acum e total schimbata..si nu stiu ce a dus la asta..efectiv e alta..mai face bineinteles crize..dar le pot stopa imediat si in cele mai multe cazuri merge santajul cu diferite chestii pe care si le doreste...vrea nu stiu ce trotineta pe care a vazut-o in vitrina...daca incepe vreo criza si ii promit ca o sa i-o iau tace instant...mai nasol e ca isi doreste tot chestii costitistoare...dar mai merge uneori santajul cu vreun inel sau mai stiu eu ce nebunie.Asadar..concluzia cu stopatul crizelor nu am gasit-o ..la noi ..a fost o trecere brusca ..si sper sa o tine cat mai mult starea de acum..de omulet cu care te poti intelege si normal ca vreau sa intru eu prima pe usa sau vreau sa deschid eu becul ...sunt chestii care inca le mai are..dar astea nu ma deranjeaze deloc...o las pe ea si gata..s-a rezolvat problema...A..si pe vremea crizelor dese .singura chestie cu care mai mergea era distragerea atentiei...adica ii spuneam tot felul de povesti care nu aveau nici o legatura cu motivul pentru care ea plangea..si uneori functiona.

M-am intns ca o placinta..pentru ca asta e intr-adevar un subiect sensibil pentru mine.

Sanatate bolnaviorilor,Anda urinatul cu sange a experimentat-o si sotul meu acum vreun an..n-am speriat tare,dupa vreo 3 ecografe si un CT..s-a ajuns la concluzia ca e o infectie a unuia dintre rinichi si dupa tratament cu antiinflamatoare si antibiotic i-a trecut.si totul a aparut brusc...Sanatate multa !

Inuta..chestia cu bebelusul si bebelusa functioneaza si la noi ...Dar uneori domnisoara se simte lezata daca o facem bebelusa ca doar ea are aproape 4 ani ...mai are un pic si merge la scoala..asa spune la toata lumea care o intreaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Sanatate multa puiutilor bolnaviori, se pare ca iar suntem in pln sezon de viroze

Coralia , vezi aici.

Ina, multumim pentru super-relatare . Cu plansul pana la invinetirea buzelor nu te ingrijora, si al meu afcea la fel: tipa pana nu mai au aer, de aici buzele vinete. Sunt sigura ca o sa gaseti tu o cale sa-l dai pe brazda si pe Bobitza cel nazdravan .

Ripley, interesant ce povestesti cu mersul la psiholog. Ai putea te rog sa detaliezi demersurile, cum decurg intalnirile, la ce rezultat poti sa speri?
Citisem o postare f interesanta acum ceva vreme, dar era a unei membre din afara tarii (nu-mi mai amintesc nici nick-ul, nici tema la care se postase). Dar de-acolo retinusem ca mergi la psiholog sa-i prezinti problemele, apoi impreuna cu copilul ca sa-i dai sansa sa-l cunoasca mai bine, dupa care psihologul trebuie sa fie in masura sa-ti dea cheia comportamentului lui. Adica sa interpreteze manifestarile, sa le gaseasca sensul, sa ti-l explice si tie si sa-ti puna la indemana instrumente prin care sa-l corectezi. Iar dupa o perioada revii sa evaluati progresele. Ceea ce mi se pare extrem de eficient si interesant, de asa ceva as avea mare nevoie.
De asta ma mir ca tu povestesti o cu totul alta experienta si sunt extrem de curioasa.
Tania , ne mai citesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Maria interesanta discutie cu crizele care au legatura cu gradi.Da..m-am gandit si la asta..ca sta prea cuminte la gradi si acasa consuma toata energia pentru o zi intreaga in doar cateva ore..si sa stii ca tind sa cred ca asa este pentru ca in august ..cand a avut vacanta..mi-a facut doar cateva scene de genul asta toata luna.
Sanatosi sa fim,ca restul se rezolva mai repede sau mai tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Sanatate multa puiutilor bolnavi, Anda speram sa nu fie nimic grav. Daca pot ajuta cu ceva, vreun doctor, un sfat, cu mare placere, spune-mi

Maria, cum mai e cu bubitele, au mai trecut? Miruna a avut de 2 ori herpangina, la ea a ajutat foarte mult glicerina cu anestezin, ii puneam cateva picaturi intr-o lingurita si ii dadeam sa inghita. Altfel nu putea nici macar sa manance. In rest..trece de la sine, din pacate nu ai ce sa-i dai, decat chestii care sa-i amelioreze durerile.

Copii crizati...la noi se pare ca a trecut perioada, Miruna a avut niste episoade de toata frumusetea acum vreo cateva luni, orice ii spuneam imi raspundea invariabil cu "nu" sau "nu vreau". Am incercat orice metoda, pana la urma am adoptat tactica.."cum te porti tu, la fel ma port si eu", si la orice ma ruga sau imi cerea venea prompt raspunsul "nu vreau". pana cand s-a convins ca nu-i ok sa spui nu doar de dragul de a spune si vad ca s-a potolit. E mult mai cooperanta, mai are si zile proaste, dar per ansamblu e ok. Acum i s-a pus pata pe tasu', il suna de n-shpe ori sa vada ce face, cum ajunge acasa se lipeste de el si nu-l mai slabeste, sta dupa el inclusiv in baie, cand se barbiereste, la wc...peste tot

In rest..ieri am consemnat un eveniment notabil...am fost la IKEA si i-am luat d-rei o lenjerie de pat bineintelez ROZ cu inimioare...si am reusit s-o culcam in camera ei singura. Si nu s-a mai trezit peste noapte sa vina la noi in pat. Doamne ajuta s-o si tina!

Si ultima mea "boala", mi-am luat masina de facut paine , ai mei sunt fani deja, tasu' zice ca daca o tinem tot asa ajungem cat porcii. Drept pt care azi am cumparat faina neagra .

Pupam pe toata lumea si dorim sanatate cui are nevoie

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Anda, sanatate maxima lui Nic, sa descoperiti cat mai repede problema!

Lavi, da, stiu ca nu e grav diagnosticul, sincer l-am preferat decat vreo viroza aiurea. Nu a mai facut feba de doua zile, dar presupun ca e contagioasa atata timp cat mai are pustulele in gura, asa ca o tin izolata. SI mai cred, de fapt asa a spus si dr ca e o angina virala, nu herpangina propriu-zisa, pe ea nu o doare gatul deloc, mananca ca sparta, etc. Numai de frate-sau mi-e groaza, abia i-a trecut raceala, sa nu dea febra peste el. Pupam Nataliciul sa se refaca rapid.

COralia, crize din astea avea Maria anul trecut cand mergea la gradi. Eu eram sigura ca e o refulare si o razbunare impotriva mea, ca stau acasa cu STef:( Pe frate-sau il lua la pocnit in primele minute cand intra pe usa.

Ina, pupam balerina si micul urlator

catutza, ce mai faceti, s-a reparat Biencutza?

azi am fost in parc la cules castane, era asa de frumos...Parcul, nu vremea, ca s-a pus pe plouat intr-o ora. dar macar i-am aerisit un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

hello
am citit azi tot de la birou.legat de crize, David nu prea are, in nici un caz cu urlatoare, tavalit, never.
luni l-a lasat maica-mea la gradi si dupa masa de pranz sa doarma acolo,luni noapte a scancit aproape mereu, ieri l-a luat dupa pranz dar seara i-a spus ca in urmatoarea zi va sta iar sa doarma acolo ptr ca nu a mancat mar..asa ca toata noapte a scancit si a plans de cateva ori, vreo 10 de fapt, acum am ochii in scobitori.
in afara de asta a mai intrat si cu bicicleta in copii, asa ca -ia arestat-o si i-a facut tac-su o morala vreo 10 min, domol, in soapta dar s-a prins ceva de el.
nici nu stia azinoapte ce sa-mi spuna ca-l doare, ca nu mai vrea sa doarma ba ca vrea sa doarma, cred ca a avut cosmaruri mari.

de dimi iar tragea de mamaie sa plece la gradi, numai la program scurt.
alta buba, educatoarea in loc sa zica ca nu vine la pranz bunica lui David x, a zis ca nu vine a lui d.Braslasu, si iar plans, degeaba i-a spus ca a gresit, si-a cerut scuze, nu l-a oprit din plans.

si noi avem kile de castane acasa, tre sa gasesc ceva de facut cu ele.
am luat un lipici ptr. bricolat dar e prost.

Mergi la inceput