MONTIGNAC (126 )... In suflet cu Emma

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Ymca, trebuie sa deschidem capitole noi mai repede ca vad ca atunci intra mai des lumea . Uite ca m-ati ambitionat si pe mine cu sala voastra si prestez si eu aproape zilnic tae bo

Alayna, zau ca nu mai am idei pt tine . Poate dupa menstruatie se misca cantarul. La mine cu cantitatea e problema chiar daca respect cele 3 mese pe zi. Orezul era basmati( are se pare cel mai mic IG si l-am facut cu scoici, sos de soia si un strop de vin dupa o reteta japoneza)

Maya, pe mine numai inainte de menstruatie ma napadeste cate o foame de-asta incontrolabila, poate asta e si la tine.

Vali, buna ideea cu fasolea. Eu de obicei pun si un pic de bulion si o mancam cu ochiuri .

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Salutare, fetelor,

Multumesc de re-animare, ca eu picasem intr-un butoi de lene si autocompatimire. As fi jurat ca numai mie mi se intampla cate o foamete de-aia si cate o pofta de absolut toate bunatatile, si eram gata sa decretez ca numai eu sunt asa soi rau, dar m-am mai linistit cand am citit ca s eintam,pla si pe lase mai mari (de fapt, mai mici, judecand dupa kilograme). De saptamana trecuta pana azi dimineata am tot oscilat pe la 109. Numai in sus, nu va grabiti sa ma felicitati. Ieri aveam valoarea cea mai mica de cand am inceput regimul, adica 109 punct 0, si azi am schimbat deja la 108,5.
Ma sacaie ca merge greu, ma asteptam sa scad mai spectaculos, dar, sincer, nu fac nici un pic de activitate fizica si nici nu tin mortis sa fac pentru ca stiu ca nu e genul meu si ma tem ca, la cat de sedentara ma stiu, dupa ce voi slabi mai mult, voi abandona miscarea si voi repune iar cateva kilograme.
In concluzie, de la 111,8 pe 7 sept., acum, pe 24 (deci in aproape 3 sapt.) am ajuns la 108,5. 3,3 kg in 17 zile. O fi bine ?
Am inceput sa inventez retete, pornind de la principiile de baza monti: papanasi la cuptor - cu fructoza, oua, branza de vaci, fara faina, ca la noi e imposibil sa gasesti integrala ; au iesit cam inestetici, neavand faina, caci s-au cam intins, dar au fost gustosi si copiilor le-au placut mult.
Am facut ieri si niste pangasius cu un fel de tocana la cuptor (din ardei, ceapa, 1 lg ulei masline, rosii si miezul a doua vinete, plus busuioc, toate date prin robot, in afara de peste). Tocana a iesit delicioasa, un fel de piure foarte gustos, dar pestele a stricat foarte mult gustul. A fost prima oara cand am luat dar nu cred ca mai repet experienta cu pangasius. Azi e o proba de foc pentru mine. Le-am promis copiilor ca le fac astazi cartofi prajiti (de doua saptamani de cand au venit de la tara nu le-am mai facut nici lor nimic cu cartofi). Sper sa rezist si s anu gust.
Va pup si revin, fug la gradinita dupa baiat.

Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Dinubebe+, cu monti nu prea slabesti spectaculos, ci incet dar sigur . Faina integrala gasesti sigur la vreun plafar sau farmacie naturista. Daca ai rude la tara poate gasesti acolo. La fel si tarate.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

puisorule mi-ai luat vorba din gura ... exact asta voiam sa-i spun si eu

monti e un stil de viata ,nu o dieta , si se slabeste incet dar sigur ... nu rapid si nu spectaculos

pupici

ANDANII

"Licuriciul Emma din sufletul meu"

"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici"


s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta"

www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Parerea mea e ca Monti e cea mai buna dieta sau stil de viata sa-i zic.Se slabeste cu cap,nu infometare,nu strictete etc
Cand slabim rapid,se si pune rapid inapoi,asa ca mai bine e usor si sigur.

Maya,la dejun e k ce ai mancat ,mi se pare putin ,mananca oua daca-ti plac sau omleta ,dar cascavalul alaaaaaaaaa nu are ce cautaaaaaaa ,mai bine o bucata de branza alba,feta sau ce ti-e la indemana.Daca ai sti cata grasime are cascavalul,l-ai arunca in momentul asta.
Merele fac foameeeeeeee ,eu fug tare de ele.Daca mi-e pofta de fructe ,le aleg pe cele potrivite cu IG mic si le mananc numai dimineata.Incearca si tu.
Mai baga si tu niste carne pe gratar,frigarui,supe ,ciuperci sote,legume cu sos ,uite ca mi se face si foame


Puisor,orezul basmati are 50 IG (mediu).Am impresia ca cel integral e permis,n-ai gasit inca?Era mai bine sa fugi de el.
Si mie-mi plac retetele asiatice,o data pe saptamana fac un anume fel,pun multe legume (ardei de 3 feluri,ceapa,fasole verde etc) cu un pic de apa ,dupa ce au fiert adaug condiemnte si sos de soia.Aaaa sa nu uit si carnita,ori taie bucatale si fierb in apa ,ori o prajesc cu o lingura de ulei de masline si o pun peste legumele cu soia.E demential


Dinubebe,reteta aia de papanasi ,suna pfoaaaaa.O ai de pe culi sau de la fetele de pe DC ?
Ti se face foame ca nu mananci cum trebuie si cat trebuie.Scrie-ne aici sa vedem si noi daca dai gres sau sa mai furam cate o idee de la tine





Coffee should be black as the devil,hot as hell,pure as an angel,sweet as love


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

In sfarsit, imi trag si eu sufletul si va mai las doua vorbe.
In primul rand, sunt o eroina (publicul in delir) Am facut copiilor cartofi prajiti si, dupa ce mi i-am tot fluturat pe la nas, rade cascaval, taie rosii, pune sare, etc eu NU M-AM ATINS DE EI. de NICIUNUL.
Este o a doua performanta asta la mine. Prima a fost in prima saptamana de regim cand, aflandu-ma cu copiii in oras, la cofetarie, inconjurata de prajituri care aratau...dumnezeieste...ce mi-am luat mie? Raspuns corect: apa plata.
Bun, acum, sa va zic meniul meu de azi. Am mancat asa de putin ca spre seara ma luase durerea de cap. Dar, sincer, nu am fost tocmai "in mood" - deh, sunt zilele acelea - asa ca ma lua isteria numai la gandul de a mai gati ceva.
Deci:
Dimineata: strugure (in jur de 3-400 g)
Pranz: crema de branza 0,2 % cu maracuja (din comert) si fulgi secara - 200-250 ml
Cina: o rosie micuta, 1 felie sunca presata, o bucata mica de cascaval (cred ca avea max. 30 g)

Maine mi-am propus sa imi prepar o salata de fructe monti, fara nici un pic de zahar, nici chiar fructoza, mi-a adus sotul meu de la tara struguri, nuci, pere si mere si sunt innebunita, as manca de toate. Cel putin strugurii - de-aia de streasina - miros de ma lesina, poate reusesc maine sa incropesc ceva bunut.

A, sunt flatata, dar reteta de papanasi "monti" imi apartine. Porneste de la reteta clasica, a celor prajiti in ulei ( la noi in Moldova sunt des intalniti ca desert), dar eu am vrut sa evit prajitul in ulei si faina, asa ca am adaptat ce se putea. Am uitat sa specific si esenta de rom

Gata, mi-a expirat timpul la calculator, vine next generation, va pup si pe maine.

PS Ce stiti de restrictii / recomandari privind carnea de oaie? Am primit o oferta de nerefuzat - financiar vorbind - pentru niste carne si vreau sa vad daca ma pot si eu apropia de ea sau iau doar pentru sotul meu...oricum, un pic de pastramioara de oaie tot gust, puteti sa ma schingiuiti tot anul dupa aceea.

Va doresc o seara monti si vise asemenea.
Cu drag, Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Loredana, bravo ca te-ai tinut tare si ai infruntat ispita. Dar meniul a fost tare saracacios azi...Grija sa nu exagerezi nici cu strugurii ca au IG mare.

Alayna, conform pt combinatii lipidice ar fi orezul salbatic, acela negru si foarte scump. Pt combinatii glucidice e bun orezul basmati fiert putin si consumat rece de preferinta. Eu am scris ca reteta de azi era pt faza II dar tinand cont ca nu a avut ulei de loc ci numai scoicile nu a fost prea mare abaterea.

Noapte buna

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Buna dimineata silfide si viitoare silfide

Meniu azi:
MD: omleta cu branza si rosii
P:ciorba de fasole verde
C: orez cu ciuperci

O zi frumoasa si monti

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Salutare, fetelor, azi sunt mai optimista, caci de dimineata cantaream 107,9.
Acuma, eu vreau sa va mai povestesc o problema:
Aseara inainte de culcare cantarul meu arata 107,9, dupa ce aratase dimineata 108,5.
Azi dimineata, pipi, igiena, cutare, cantarul meu: 106,9 !!!
Il aduc pe sotul meu sa citeasca, imi confirma si el, analizam pozitia picioarelor, ca poate am schimbat centrul de greutate, etc. fac mai multe cantariri, nimic, la fel.
Mie imi sare inima cand vad 2 kg in doua zile.
Ma duc la scoala cu fetita, alergam putin ca am intarziat, ma intorc, ma cantaresc din nou (de, mi-era drag sa vad asa scadere), tragedie: 107,5
Ma dezumflu putin, ma cheama "natura", fac ce e de facut, si cu stomacul usurat si cu speranta in suflet, cantarim iarasi: 107,9.
Pfoaaaaaaaaaaaa, vorba Alaynei.
Ma urc din nou, verificam, nici o schimbare, 107,9. Dau pantofii jos, ma urc desculta pe cantar, dau si bluza, imi da cu vreo 300 g mai putin - logic, zic eu.
Asa ca m-am decis sa nu ma mai cantaresc atat de des. Chiar, voi la cat timp va cantariti si, mai ales, in ce moment al zilei ?

Pe azi nu am idee de meniu, poate incerc ceva tot ca ieri, cu fructe la mic dejun si incerc si pe seara. La pranz poate ceva iaurt dietetic cu fulgi, si poate intre timp imi vine in minte altceva pentru seara.

Apropo de orez, eu am gasit in supermarket "orez brut", e vreo 7 lei/punga de 500 g. E inchis la culoare, spre maroniu si are un miros destul de puternic la fiert. Am facut intr-o zi cu pui, l-am fiert intai vreo 30 de minute, e destul de tare, mult mai tare decat orezul obisnuit, dupa 30 de minute tot nu fiersese decat pe jumatate, apoi l-am pus la cuptor cu pui si o sticla de 400 ml suc de rosii. Mai mergea si niste ardei si ceapa adaugat, dar nu am vrut sa le prajesc, iar puse direct in cuptor ma gandeam ca vor ramane crude, caci nu stiam nici cat ii va mai lua orezului sa se fiarba complet. Am mai lasat in jur de o ora in cuptor, ca sa se faca si puiul - pusesem pulpe intregi- a iesit bunut, mie si mamei ne-a placut, copiii si sotul au apreciat numai puiul. Acuma ma intreb ce fel de orez a fost, totusi, caci nu era nici basmati, se numea "orez brut" si nu am vazut pe aici sa se vorbeasca de asa ceva.

Gata, va las si va doresc sa aveti spor la slabit.

Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

neata!

Loredana e normal sa arate asa cvantarul si eu patesc la fel, dimineata mai mult ,seara mai putin, hehehehe tu nu ai fost pe aici cand ne cantarea noi cu sutien si fara sutien, eu aveam fix cu 2 kg mai putin cu sutien, concluzia? am tzitzi de 2 kg!
Cantareste-te si tu o singura data pe saptamana in aceeasi zi, de exemplu lunea!

Mergi la inceput