colicii, plansul si dezvoltarea copilului
Raspunsuri - Pagina 3

marianebuna spune:
Nu mi-e teama ca raceste, mi-e teama sa nu-i agraveze simptomele... daca il apuca mai tare? incerc si eu cand nu e ora de crize intai...
Am suport... am incerat toate variantele. nu ii place. in primul rand pentru ca nu-i place sa-l dezbrac. daca i-as face baie imbracat si cu pampersul pe el poate ar fi mai bine. Si nu, nu e de la frig, si la 30 de grade reactiona la fel. Cum ii scoti scutecul/hainutele cum se pune pe urlat si tace cand il imbraci.

CorinaDani spune:
stai ca nu inteleg, care e diferenta intre apa plata imbuteliata si apa de masa imbuteliata ?
iar in leg cu baita : si a mea a plans la primele 2 baite, pe care i le-a facut mama (eu n-aveam curaj si am nascut prin cezariana, nu prea puteam sa fac efort si sa stau mult in picioare in primele zile).
cand am vazut ce rau plange, mi-am luat inima in dinti si i-am zis mamei sa ma lase sa incerc eu sa-i fac baie.
am procedat asa :
am pregatit apa ptr baie, sa fie calduta, nu prea fierbinte (am pus si termometru, am incercat si cu cotul)
am luat bebita in brate incet si am scufundat-o putin cate putin in apa, apoi am lasat-o cateva minute sa se acomodeze, tinand-o bine cu mana stanga, pe care se sprijinea spatele, gatul si capsorul ei. am inceput sa-i dau cu apa calduta peste burtica, i-a placut, am spalat-o cu mare grija si blandete, fara miscari bruste, vorbindu-i incet si calm tot timpul. n-a zis nici pas, a stat foarte cuminte si de atunci pana in prezent eu ii fac baie seara (nu cred ca au fost in total mai mult de 10-12 seri in care i-a facut baie mama, cand noi am fost in concediu sau in vizita la prieteni). mare grija sa nu-i dai apa in ochi/nas/gura, multi bb-i nu suporta chestia asta. daca nici asa nu merge, nu stiu ce sa-ti mai zic, adevarul este ca fiecare copil este unic in felul sau si ce functioneaza pentru unul, la altul nu are nici-un efect.
asa, iar in legatura cu siropelele anti-colici, cum le-ai administrat ? inainte de fiecare masa, conform prospectului sau dupa recomandarea pediatrului ? si de fapt cate ai incercat efectiv pana acum ? de cate ori i-ai dat din fiecare sortiment ? ca nu se vede efectul chiar imediat, de la prima administrare, iar la unii copii au efect SabSimplex, Espumisan, ColicBaby, etc., la altii au efect ceaiul sau alte produse anti-colici. nu stiu, intreb si eu atatea, ca la fel, eram si eu daramata la primele crize de plans din cauza colicilor, plangeam si eu si imi venea sa ma duc unde oi vedea cu ochii, numai sa nu o mai aud, dar pe parcurs am gasit produsele/metodele care au functionat in cazul nostru.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

carolinah spune:
Schimba-i apa cu care ii faci laptele. Din cate stiu eu apa trecuta prin statia de osmoza inversa este contra-indicata la baut, practic deshidrateaza din lipsa totala de minerale!
Incearca sa-i faci laptele cu apa plata, (care este speciala pt baut), nu-i mai da cantitativ atat la o masa si poate ai succes!

CorinaDani spune:
maria, inca o idee :
spui ca bb se simte mai bine cand il imbraci.
sa stii ca la unii bb functioneaza de minune chestia cu infasatul in materie de calmat/adormit, dar nu asa ca pe vremea parintilor si bunicilor nostri, ci pur si simplu il infasori intr-o paturica moale sau un scutec si il tii in brate, astfel incat sa aiba aceeasi senzatie ca atunci cand era in burtica, este posibil sa-l deranjeze/agite miscarile dezordonate din manute si picioruse.
si eu zic sa incerci sa-i faci lapticul cu apa plata, macar de 2-3 ori ca n-are ce sa pateasca, si sa-i dai o cantitate rezonabila la o masa (parca 90-120 ml). atentie mare, respecta regulile de igiena si sterilizare si nu depasi dozele de lapte, o masura rasa la 30 ml apa (nu ca nu ai face asta deja, doar iti reamintesc ).
daca ii este foame, ii dai mai tarziu inca o portie mica, in felul acesta stomacelul digera partial prima masa si nu se mai umple din prima cu prea mult laptic. se spune ca stomacul unui copil are volumul echivalent cu cat poate incapea in causul palmelor lui. la o luna cat are baietelul tau, imagineaza-ti ce mic e stomacul lui si cat este fortat sa se dilate daca-i dai la o singura masa mai mult de 120 ml...adauga si gazele din intestine...bietul de el, nici nu e de mirare ca plange din cauza colicilor...
si parca imi aduc aminte ca la un moment dat am incercat si urmatoarea varianta : i-am dat jumatate din doza de sirop anti-colici inainte de masa si cealalta jumatate pe la mijlocul alaptarii (cand o schimbam de la un san la altul). in felul acesta siropul isi face mai bine efectul, respectiv impiedica formarea bulelor/gazelor si ajuta la tranzitul intestinal.
sa ne tii la curent cu ce se mai intampla, da ?

Adriana mica spune:
Maria, si inca ceva: Dudu a avut o criza foarte puternica de burtica de la constipatie. Avea o luna, medicul pediatru ne-a recomandat sa preparam laptele praf putin mai diluat. Si a functionat, fara sa afecteze cresterea in greutate.
Noi ii dadeam iniante de mese Debridat alternativ cu Sab Simplex.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

anca_pur spune:
buna,
baietelul meu (acum are 2 ani ai 8 luni), nascut cu 6 saptamani mai devreme a avut colici pana la 7 luni...chinuri nu gluma, toata ziua nu numai seara, dormit 10 minute si apoiurlat, nopti nedormite... 2 luni a dormit pe burta mea ca un pui de cangur....a fost groaznic...dar toate trec si uiti...dar cateodata simti ca te lasa puterile....nu ai ce sa faci... incearca cu feonul sau zgomotul hotei la bucatarie... la inceput a functionat feonul dar apoi hota a fost sfanta. i-l tineam in brate in bucatarie si asa se calma. si nu e vorba ca nu a fost inv estigat, 2 pediatrii gvermani (eram asigurati privat si am avut cei mai buni doctori) si 1 elvetian, sef de clinica in geneva si fosgt sef in new york. nici unul nu a avut ce face. si a mai ajutata de la firma bayer, in elvetia se numea flatulex in germania lefax. ii dai o picatura inainte de supt si una dupa. a ajutat un pic...sab simplex deloc. si pot sa te calmez simeticon nu e asimilat de organism, nu trece in sange. si eu aveam teama de medicamente dar doctorii m-au calmat si sa fiu sincera cand vezi ca puiului tau ii merge un pic mai bine esti si tu mai relaxata.
despre dezvoltare, patrick e absolut normal, un pic cam incapatanat (si atunci foloseste urlatul sa obtina ce vrea, daca a mers asa mult timp de de acum nu ar merge, cel putin incearca) dar foarte inteligent si indragostit de muzica. si nu e parerea mea. merge la scoala de muzica de aproape 1 an si profesoara zice ca e singurul copil care face tot ce trebuie sa faca. vorbeste germana, intelege romana si engleza...absoltu un copil normal.
nu-ti mai face griji, toate trec si apoi te vei bucura cu adevarat de bebele tau...
o seara placuta si sper ca am ajutat un pic
anca

marianebuna spune:
Fete, in primul rand vreau sa va zic ca sunt tare fericita ca am deschis topicul asta si va multumesc din suflet ca ati "vorbit" cu mine. Simplul fapt ca am spus cum ma simt si ca am discutat despre asta m-a facut sa privesc venirea serii altfel. Stiam ce urmeaza sa se intample dar am fost foarte calma, cand a inceput sa planga am pus Margineanu
l-am luat in brate si am inceput sa cant si sa dansez cu el, a adormit, apoi m-am asezat ca obosisem si am mai cantat un pic, asa a venit baita si masa urmatoare, apoi l-a mai luat tati un pic in brate, a mai plans un pic, dar nu mult, l-am pus in patut si i-am pus foehnul pe burtica si acum doarme!
Sunt constienta ca am castigat o batalie nu razboiul, dar e tare bine sa vorbesti cu cineva despre problema asta, pe langa sfaturile practice am castigat ceva confort psihic si calm.
Multumim din nou (si eu si sotul meu) pentru tips-urile cu dansul si foehnul - nu mai stiu cine mi-a zis de ele, dar
Corina, nu am mai povestit dar stiam de infasat... numai asa doarme saracutul, facut sarmaluta, pentru ca din maternitate se sperie de manute, se pocneste cu ele peste cap si pe urma plange... si cand il plimb prin casa tot intr-un finet il strang, ii face bine
Siropelele/picaturile i le-am dat dupa cum a zis pediatrul si mai mult timp (zile/saptamani). Efecte se vad doar la Espumisan- dar nu spectaculos si Gripe Baby Water - de la asta ragaie mult. Acum astept un Infacol din UK, stiu ca e acelasi lucru dar poate o actiona altfel, si o apa de fenicul din olanda. Ce exista la noi pe piata am testat tot.
Carolina pediatrul a zis ca e ok sa-i fac cu apa asta si sa nu folosesc plata dar o sa incerc de proba sa iau apa de la Humana, speciala pt LP, sa vad daca e mai bine.
Adriana, piciul meu nu-i constipat, face kk de 3-4 ori/zi de consistenta normala... m-am gandit si eu la Deridat, dar medicul mi-a zis ca e regulator de tranzit si i-l dau degeaba, ca el are tranzitul ok...
Anca, cand n-o mai functiona foehnul trecem la hota...

CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marianebuna A dormit de la 9 la 7 cu pauze de masa la 12 si 4 jumate... ![]() Maria, mama lui Vladut (19.08.2009) |
Bravo !!!!
Nu-i asa ca si tu te simti mai bine acum ? Eeee, parca incepe sa se vada luminita de la capatul tunelului...

ammuntean spune:
Maria, mai am un Infacol ramas de la baietelul meu. Daca vrei, ti-l trimit cu drag. Trimite-mi mail daca te intereseaza! Sunteti niste parinti minunati, perioada grea va trece.