Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(73)*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Aris, ce frumoasa e poza in care declara Alex zambind "I love my mummy"!Fata mea scartaie prin somn, oare viseaza urat sau o deranjeaza dintii inexistenti inca? Am observat ceva ciudat la gingia ei, niste pete albe, dar nu pe mijloc, unde ar trebui sa apara primul dinte, ci pe parti, unde cresc caninii. Si nici macar pe partea de sus, adica pe cea cu care musca, ci cumva in fata. Hai ca bat campii, nu cred ca ati inteles nimic. Plec pe bune de data asta!Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ana-maria - eu citesc doar la culcare ca altfel nu pot sa adorm. in functie de cat ma chinui sa adorm atat de mult citesc. deci adorm greeeu
nu stiu daca asa e cu avocado..nu bagt mana in foc, doar intrebam daca a fost recomandat de pediatru, ca mie nu mi-a zis nimic de avocado sau gulie. e adevarat ca nu am mai vorbit cu ea de o luna...dar mi-a spus de altele in avanshabar nu am. mai cauta informatii, nu te lua doar dupa mine

zaizak - ma bucur ca iti place..e ok si materialul sa stii. moale moale..sper doar sa nu fie prea gros

hai ca de data asta chiar plec. va pup. noapte buna

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

anamariame - la fel avem si noi numai ca mai in spate in dreptul maselutelor
dupa ce am sters-o sistematic 3 saptamani cu glicerina prin gurita ca spuneam ca sunt afte, am fost la stomatolog si m-a linistit: cica si=unt niste acumulari de calciu pe locul viilorilor dintisori; sunt inca de la nastere si tot cresc pana iese dintisorul/maseluta; cica vor iesi toti mai repede

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

provista - inca nu am introdus branza de vaci (astazi am experimentat doar cum se face) - in we am programat marele eveniment ca este si tati acasa si in caz de refuz poate se accepta cu entertainment suplimentar
nu stiu ce pireut usor sa fac pt ca noi nu mamcam decat din morcov+dovlecel+telina+ardei (patrunjel si pastarnac nu ne plac iar altceva nu acem voie - cartof, rosie, pastai). Trebuie sa-mi cumpar probabil vre-o carte cu retete pt bb.

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni

Ai incercat sa ii dai laptic cu linguritaStiu ca suna masochist dar poate nu ii place din biberon

FlorinTheodorPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina26 spune:

Hop si eu!
Nu mai am acces la calculator zilele astea ca are sotul treaba multa asa ca....intru cand pot si citesc tot cand pot si cum pot.
Aris, cred ca eu am lansat moda cu avocado.....Eu am introdus la 4 luni jumatate cand am inceput diversificarea primul fruct avocado la sfatul pediatrului nostru (al Biancai).Este cel mai putin alergen din fructe si beneficiile lui le-am postat eu cred ca cu 2 capitole in urma.Noi am avut probleme cu stomacelul, refulx, vomitat dupa fiecare masa si intre mese asa ca ma gandesc ca daca nu ar fi indicat nu ne-ar fi mentionat sa incepem cu avocado diversificarea.Aici nu se incepe cu sucuri ci cu legume si fructe direct.
Deci, repet asta este ce mi-a spus mie, in cazul nostru pediatru .Bianca a acceptat foarte bine si este singurul fruct pe care il papa.Daca el (pediatrul)bate campii atunci ii bat si eu cu gratie.

Dyana lasa gura lumii sa vorbeasca si nu mai pune la suflet toate nimicurile.Fruntea sus ca esti o mama puternica.

Karina - mami de buburuza Bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Ne-am botezat si noi sambata. Va pun doar cateva poze ca si noi asteptam sa vina si restul http://home-and-garden.webshots.com/photo/2769110910059518639yQLEXJ .
Domnisoara a fost de o cumintenie exemplara, iar in cazan a ras in loc sa planga. S-a distrat tare bine in biserica...l-a tras pe parintele de barba, si-a aruncat pantofiorii, a ras la toata lumea si n)a scos un scancet.

Nu vreau sa vin rar si sa citic, dar mie nu imi suna bine deloc reteta de piuré de morcov...are sare si zahar care sunt de evitat la bbei asa mici. grisul contine gluten (aici sunt ceva divergente ca unii dr il rec de la §6 LUNI, altii de la 8. oricum, in grup sunt si copilasi ce au mai putin de 6 luni)...Piureul simplu cu putin laptesi , eventual, o faina fara gluten(de orez, de ex) e cea mai sigura cale.Avem o lista cu alimente ok pt varsta asta si cale libera la combinatii...Este doar o parere perdonala,eu nu sunt nici dr si nici nutritionist ci doar o mare tematoare de alergii,asa ca prefer sa suflu si in iaurt.
Cu avocado...Norvegienii dau ulei de peste de la nascare copiilor (stiu din sursa sigura), francezii recomanda anghiarea (artichaut) printre primele legume introduse. Astea tin poate si de cultura (nu vb aici de sarmalele la 2 luni, care intra in alta categorie) unui popor. Un medic din ro poate sa se uite nitel stramb cand vb de div cu avocado sau indesat copilul cu ulei de peste din maternitate si e normal...
Borcanelele...Pisinela gri. nu are de ce sa-ti fie teama; DACA-S facute un europa producatorii sunt obligati sa respecte o legislatie f stricta, care se aplica produselor alimentare pt copii intre 0 si 3 ani...Totul este bine reglementat: continut de sare, zahar, gluten, ogm, nitriti, pesticide.Nu au voie sa adauge e-uri, etc. Pt conservat se utilizeaza o procedura asemanatoare sterilizarii borcanelor noastre cu compot ..mai ales firmele mari nu isi prea permit o greseala...Exista si unele opinii contra, dar care nu tin de calitate
Uitasem...la noi merge ok diversificarea inceputa acum 10 zile...Deja a incercat morcov, dovlecel, dovleac si fasole verde (am inceput cu legumele), mar si iaurt...Ma distreaza ca, spre deosebire de frati-su carea trecut la cantitati serioase din a doua zi a diversificarii, ea mareste canitatea ingurgitata treptat-treptat.

POate mai vin astazi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

andiaroro, foarte frumoase pozele de la botez, dar le astept si eu si pe celelalte. Mi-a placut costumatia Anastasiei, de fluturas, parca imi auzeam neamurile boscorodind ca e prea frig in biserica pt asa o tinuta. Si biserica mi-a placut, din cit am vazut in poze, imi plac mult bisericile cu picturi noi si colorate si mari, in comparatie cu cele afumate si innegrite si..posomorite parca.

Borcanelele...eu inteleg ce spui tu. Promit sa ma uit de curiozitate cu prima ocazie cind mai ajung la supermarket sa vad unde sint facute, adica in ce tara UE.

Nici eu nu i-am dat Pisilincii nimic la capitolul sare sau gluten, zahar a mai servit in ceai dar acum am renuntat la el (adica la ceai) ca prefer sa o pun la sin (sinii mei nu s-au prins de mese inlocuite si produc de ma timpesc) sau sa ii dau fructe sau suc de fructe.

Cu avocado eu nu stiu daca e bun sau nu, mie nu-mi place DELOC, parca maninc morcov (si culmea, morcovul imi place in orice stare de agregare). Dar eu am mers pe alt principiu, acum inca se mai gasesc fructe produse la noi, fructe de sezon, si prefer sa marsez pe ele deocamdata. La iarna, cind n-oi mai gasi decit fructe din Brazilia, Spania, Chile etc, i-oi da si portocale, si mandarine, si...avocado. Cu banana nu cred sa am succes, cerealele cu banana nu i-au placut deloc-deloc, iar banana nu-mi vine sa ii dau ca si-asa bag in ea de-a valma mere pere si prune ca sa aiba scaun in fiecare zi. Am vazut ca nu ii plac chestiile cu aroma prea intensa, prefera de exemplu cerealele cu orez si porumb (care mie mi se pare ca nu au nici un gust) puse in fructe. La fel, am gasit in piata niste piersici care sigur sint bio, ca-s pline de viermi, am fost tare bucuroasa, aleg la ele de ma plictisesc da-s naturale. Ei, Pisilinca mi-a turtit fesul, ca-s prea parfumate pentru ea si trebuie sa i le amestec cu diverse ca sa le manince.

Ma duc sa ne imbracam sa mergem la vaccin... ca nu-mi era destul trezitul noaptea de la al doilea zimtisor. M-am laudat eu ca i-a iesit usor primul dinte, dar exact la fel a facut si la ala, cu scincete si foieli toata noaptea...

PS Si eu tot anatomie patologica fac

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

alina.n maine vine surioara acasa si-ti raspund pe PM; abia acuma am vazut mesajul

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel mic de 5 lunite

EXCURSIE MOECIU

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

andrei nu mai plange la gradi

bravooo

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna dimineata,Aris, am preparat astazi avocado (am citit totusi aseara pe net si e unul dintre primele fructe recomandate chiar la inceputul diversificarii). L-am blenduit de i-au iesit ochii, dar crema nu s-a mai facut...am pus si apa, si cereale, am adaugat si o para, doar-doar s-o face cremos. De unde! Era la textura ca nuca faramitata mic-mic (dar nu ca cea de prajituri, care se face ft fina). Am zis totusi sa ii dau sa vad cum reactioneaza, poate reuseste sa inghita asa. Si vai...ce emotii mi-a dat, s-a strambat GROAZNIC si a avut o reactie tare ciudata, ziceai ca ii vine sa vomite, asa facea din gurita, ca si cum ar avea senzatia de voma, fara sa aiba ce vomita. In fine, am zis si eu ca o fi fost avocado crud si de asta nu s-a cremuit si nici nu i-a placut. O sa mai incerc pe la iarna, vorba lui pisigri.Dyana, mare rugaminte la tine. Poti sa adresezi o intrebare surioarei tale? Eu am amanat vaccinul de 4 luni (astazi fata mea face deja 5) pentru ca nu se gasea Penta si am refuzat sa ii schimb schema de vaccinare. Dar o farmacista de la Sensiblu m-a bagat cu totul in ceata, ca cica la 4 luni nu s-ar face Penta si Infarix IPV+HIB. Penta are cica antihepatita B, la fel ca Hexa, si nu trebuie repetata la interval asa scurt. Poate reusesti sa obtii un raspuns, ca sunt tare bulversata.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput