Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(73)*
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
shasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adee Fetelor, combinati fructele bebeilor cu cereale ? Si daca da, de care cereale ? Eu am incercat sa ii dau mar copt, simplu si ii vine sa vomite, si ma gandeam sa il combin cu alte fructe sau cereale. ![]() poze |
ADEE eu ii dau marul copt cu cereale de orez de la Nestle. La 2 mere coapte 3 lingurite de cereale, dar noi mergem pe schema asta fiindca are probleme cu burtica. Daca cumva este constipata nu incerca combinatia asta.
Florin
![](fulg.gif)
![](fulg.gif)
New Life Is Born
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Gaza22/Gaza22.jpg)
Gaza22 spune:
Hai ca intru si eu la spartul targului.
Pisik In legatura cu faptul ca Ana plange cand nu te vede. Eu stiu ca la varsta asta (a ei) copii incep sa aiba teama de a nu fi parasiti, de aici si motivul. In plus ei nu au inca constiinta permanentei obiectelor = daca ceva nu mai e in raza ei vizuala nu inseamna neaparat ca a disparut. Ce am citi si eu ca sfaturi de la alte mamici e sa incepi sa joci fata-ascunselea cu ea. Dar nu sa te ascunzi in alta camera ci treptat sa-ti ascunzi fata dupa o perna (cucu-bau) dupa patut, etc. La fel sa faci cu obiectele cu care se joaca, sa o determini sa le caute sub un servet sau daca le-ai ascuns la spate. Apoi treptat maresti distanta cand te ascunzi tu, si faci in asa fel incat sa te auda mereu. Oricum pe la varsta de 9 luni trece faza asta pt ca atunci invata cum e cu obiectele ascunse.
Aris ms pt link, imi place si mie mult sacul, vreau si eu. Cand ai zis ca mai aduc marfa? In legatura cu cerealele. Eu i-am dat la masa de dupamiaza dar in concentratie mult mai mica, aprox jumatate din cat scrie pe cutie, chiar si mai putin prima data, treptat o sa maresc doza. Din fericire ii plac la nebunie. Azi dimineata am pus in sucul de mar si a mancat de s-au batut turcii la gurita ei. Asa ca am fost fericita ca am determinat-o sa manance mar. In sucul de fructe folosesc doar cele fara lapte (Nestle -orez). Iar in zilele cand i-am dat dupamiaza cele cu lapte de la Humana(orez + porumb). Si eu stiam ca nu se dau seara pt ca sunt grele si sa nu-i dai ff mult chiar daca ii plac, mai bine completezi acea masa cu lapte simplu.
Monnvas si eu am cautat Milupa 3 cereale dar n-am gasit, stiu ca au tapioca si mie mi-a sunat ff interesant. Spune-mi te rog exact cum se numesc, daca au arome, sunt cu lapte sau fara si de unde le-ai luat?
Chatonel pupam familia de pisici aristocrate si va uram La Multi Ani ! pt toti trei.
Mami de Gazii mica si frumoasa Avem patru lunite
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olishka/olishka.jpg)
olishka spune:
Salutare mamici!!!
Nu am putut sa ma abtin, si am intrat un pic sa vad ce mai faceti. Nu am reusit insa sa citesc decat 2 pagini, caci merge tare greu net5ul pe oceanul Atlantic.
Ne place tare muuuult in vacanta. David s¿a acomodat f bine. Este rasfatatul croazierei, dar nu cel mai mic pasager¨(mai este o fetita de 4 luni).
Astazi am vizitat insulele Canare si maine ajungem in Maroc. Novus ti¡am luat magnet ç
Tare dor imi este de voi si abia astept sa vad ce ati mai facut.
Am iesit caci este tare scump netul si mai vrea Cristi sa verifice mailuri.
Pupici
Olga, mamica lui David iepurasul
![](images/user_woman.png)
Ciresica5 spune:
Dragele mele, eu ca de obicei bantui pe aici la ora cand toata lumea doarme...
Voiam sa va intreb daca voi ati inceput sa le dati bebeilor branzica de casa? O fi prea repede la 6 luni si jumatate?
Insa problema cea mai mare este ca nu stiu cum s-o fac: din lapte de vaca nu este voie pana la 1 an, tabletele de calciu cica nu sunt bune, lamaia este prea acida, etc. Am incercat sa fac din lapte praf, dar nu mi-a iesit! Apoi am facut de proba din lapte (3,5% grasime) si iaurt si asa mi-a iesit
Voi cum procedati?
Puipci! fericita de
Albert-Gabriel
Karina26 spune:
gabi86 - sunt cereale care se prepara cu lapte si altele care se prepara cu apa.Eu folosesc simple fara fructe.Asta este indicat pentru varsta bb incepatori adica stadiul unu orez si stadiul doi ovaz.Dupa 6 luni exista mai multe combinatii.Ma gandesc ca daca folosesti cereale cu fructe si mai combini si cu fructe "reale" mere, pere, etc nu-i prea bine ptr stomacelul lui bb.
Karina - mami de buburuza Bia
Karina26 spune:
Ciresica - eu nu te pot ajuta in legatura cu branzica pentru ca eu nu o prepar ci o cumpar.Este o branzica foarte scursa si foarte cremoasa buna ptr bb.Din pacate noi cam facem mofturi la branzica si nu numai...
Karina26 spune:
Ariana, bebe de Adee, Sophia Diana, bebe de Ilinca M, Ana Katherina, bebe de Gaza22
Iara pentru mamici cate o
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Eu chiar prepar brinza din lapte de vaca degresat si tablete de calciu lactic. Am cam inceput sa ma plictisesc de cele mai recente si mai inovatoare descoperiri in ale pediatriei, ca daca te iei dupa ele, cam TOT ce se facea cind eram noi mici e gresit; ce sa mai zic de parintii sau de bunicii nostri? Si iaca sintem mari, parintii nostri sint si mai mari, iar pe bunici, care-i mai are, sa-i tina Dumnezeu sanatosi!
Una e sa nu introduci biscuitii aia pop.ulari (gluten) pe care oricum nu m-as fi grabit sa ii dau, ca au si sare, si zahar, si cu siguranta niste E-uri si alta e sa te "sperie" toate cele. Cresterea copilului e foarte rapida in perioada asta asa ca eu consider tabltele de calciu lactic puse in lapte-brinza un supliment bine venit. Iar zeama de lamiie, citeva picaturi la o cana de lapte, nu are cum sa mai fie acida, ca se dilueaza de naiba o ia. Am inteles intr-o oarecare masura chestia cu laptele degresat, pentru ca exista foarte multe toxice liposolubile, care se regasesc in grasimea din lapte si pe care vrem sa le evitam, dar bebelusul are nevoie si de lipide, asa ca eu sincer daca as gasi o vaca de tara sanatoasa si curata, i-as da lapte de "casa", cu cita grasime are el (ma rog, brinza din lapte de casa...). Pina atunci, ii pun 2-3 picaturi de ulei de masline in legumele fierte...
Chatonel, probabil mai citesti peste vreo doua capitole, da iti zic si aici la multi ani cu aniversari placute si vesele, si mai lasa-l incolo de servici
Aris, foarte frumos sacul de dormit dar si eu sint curioasa cum va sta in el. Eu prefer sa ii incalzesc putin camera seara si sa o imbrac cu o salopeta flausata (direct peste scutec..), ca oricum trebuie sa o adorm in brate, nu prea vad cum as legana-o in sacul de dormit. Dar o sa am in vedere pentru la anul, cind mergem cu cortul, ca acolo e necesar musai. Dar la 1 an cred ca tre sa-i iau sac de dormit de oameni mari
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/denisamada/denisamada.jpg)
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Floric Denisa cum ai preparat piureul de fructe? |
Cel de piersici de la congelator sau cel pe care i-l dau ei?
Ala de piersici l-am facut din piersici curatate de coaja si "blender-uite". L-am pus in paharele de la Avent sterilizate (alea de lapte) si le-am pus in congelator.
Ei ii dau combinatii de mar (copt sau aburit, marul nu lipseste niciodata, ca de-asta avem mult si din sursa sigura) cu para (aburita)/piersica (cruda), banana (asta nu i-a placut si am lasat-o, oricum nu-mi place ca e de supermarket, ca banane nu au la tzara
![](icon_smile_big.gif)
Denisa-Madalina
![](mamica.gif)
![](zana.gif)