Crema de zahar ars

Crema de zahar ars | Autor: bobocel_07

Link direct la acest mesaj

Cum se face crema de zahar ars?Vreau si eu o reteta daca stie cineva cum se face.Va multumesc anticipat.

alexia_07

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

http://www.youtube.com/watch?v=Ex7LtXdfLEo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Multumesc pentru reteta, o sa incerc si eu sa fac, poate imi iese.De-abia astept.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

eu o fac dupa uromatoarea reteta si iese f bine si f gustoasa:
-1 litru de lapte
-8 oua
-8 linguri de zahar
-5 linguri de zahar ca se topesc

se fierbe laptele si se raceste;
se bat ouale cu 8 linguri de zahar;
se amesteca cu laptele;
se topesc cele 5 linguri de zahar si miscati cratita ca toate marginea sa fie data cu zahar ars;
turnati compozitia peste zaharul topit si ii puneti o esenta de rom dupa preferinte,si o dati la cuptor.

pofta buna!

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

mi-ati facut poftaam sa fac si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Si eu fac crema de zahar ars cu aceleasi cantitati din filmat si iese perfect. Singura diferenta e ca eu pun cratita la cuptor intr-o tava cu apa rece si din cand in cand adaug apa rece ca sa nu fiarba. In acest fel crema de zahar ars iese compacta, fara gauri. Dupa ce se raceste o pun la frigider si o servesc in ziua urmatoare, asa dobandeste mai multa consistenta si o pot rasturna pe un platou si orna cu frisca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Musai apa sa nu clocoteasca ptr ca astfel crema iese cu basici.
Eu o pun din start calduta si am grija sa adaug mereu alta rece ca sa nu fiarba.
Este ideal sa poate fi servita a doua zi, in felul asta si zaharul in care a fost imbracata cratita intra in ea si-i da un aspect anume.
Si eu stiu ca e gata, atunci cand ea se dezlipeste de cratita si are culoare auriu/maronie.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mai bine faceti un tort cu crema de zahar ars
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11129/Tort-cu-crema-de-zahar-ars/

Eu il voi re-re-re-face in wend, din cauza voastra mi-ati facut o pofta

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu o fac asa:
ard 5-6 linguri de zahar in cratita, si o imbrac cu zaharul ala ars. Dar ars sa fie, nu doar caramelizat, imi place sa fie inchis la culoare.

Cat se raceste arsura de zahar, bat in catstron 10 oua cu 400-500 ml de lapte si 10 linguri de zahar, un praf de sare si ceva arome (fie vanilie, sau coaja de lamaie sau rom). Coaja de lamaie nu prea agreez, cel mai adesea vanilie.

Cand zaharul e topit, torn in cratita cu zahar si la cuptor.

Eu o coc direct, fara bain marie, ca tocmai aia imi place, sa iasa cu gaurele

Cand e gata, torn peste ea un ibric de sirop, tot de zahar ars: 5-6 linguri de zahar, arse, turnat 1 l de apa, fiert pana scade la jumatate. Racesc si servesc abia a doua zi, sa aibe timp zaharul ars din oala si din sirop sa innegreasca suprafata cremei.

Pofta mare!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Vai cum arata tortul ala, Mamagiuliei! Superb si, trebe sa recunosc cu rusine, ca e numa bun pentru lenesa de mine. trebe sa il incerc.

Cu niste felii de mere caramelizate pe fundul oalei (sau de ananas) se numeste ca e si ornat, nu?
V-anunt cum a iesit minunea ;)

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Arata super tortul, o sa incer si eu sa fac poate imi iese.

alexia_07

Mergi la inceput